Jump to content
BulForum.com

Призив!

maddrum

Recommended Posts

.., а аз имам една молба...

има един много добър скрипт, който обръща текст от латиница на кирилица.

съобразен е и с форумите, специално за bbcode, така че акто обръща текстовете, да не преебава таговете, линковете и др.

проблема ми е, че аз не разбирам много, и не мога да го интегрирам с Invisionboard.

Ако някой може да помогне, ще сме му благодарни много хора!

Това е скрипта:

http://5ko.free.fr/cyr_websites.html

Ето това е по-добрия вариант. Стига да може да се приложи. Едно бутонче още - LAT -> CYR... Но пак на юзърите остава дали ще го използват... Не знам как е направено във linux-bg.org системата за коментари към новините им- там дори и да се опиташ да пишеш на латиница във формата излизат направо кирилските съответствия на натиснатите клавиши - това е още по-добре, защото писането на кирилица ще става отсамосебе се без да се разчита на това, че юзера няма да го мързи да натисне бутона за транслитерация... Ще драсна мейл на уебмастера им - ако е склонен да сподели с нас.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

хубавото на скрипта е че подържа и индивидулани настройки на потребителите, спрямо това кой бутон на коя буква да отговаря.

аз сложих скрипта в board wrappers

сложих и падащото меню при таг бутоните

обърква ме описанието как да вържа скрипта с името на текстовото поле

ем аз немам проблеми с кирилицата и ми е се тая, свикнал съм да чета на латиница, ама наистина ще е добре така. А има един форум, няма ся да му казвам името, си има вграден скрипт който рботи точно като флекс тайп и е много удобен за тези които нямат кирилизиращ софтуер. Също така този скрипт ми харесва че го има само където се пишат мнение и теми и не заема място и такива работи

V momenta se zanimavame s Dreamer

Благодаря за отделеното време :))

на furiozo обаче му остана малко свободно време и за 5 мин. го направи + откриване и отсраняване не бъг.

хиляди благодарности!!

знаех си аз, че е фасулска работа, ма за който я умее :)))

Евала на furiozo и poznai за слагането на add-on-а и откриването му ;) . Сега ако искам да напиша нещо на латиница примерно на английски какво става :) . Като request-вам филм на какъв език да е request-а :woot .

За VooDooMaN:

Няма проблем. Първата ти дума щом е на кирилица, после може да пишеш как да е. Поне аз така правя във форумите със задължителна кирилица.

Евала на furiozo и poznai за слагането на add-on-а и откриването му  ;) . Сега ако искам да напиша нещо на латиница примерно на английски какво става  :) . Като request-вам филм на какъв език да е request-а  :woot .

всеки индивидуално може да си определя разграничители с които да отделя частите от текста, които да не се обръщат

по подразбиране са [zazazazazz]

допълнително трябва да се добавят :dsdadddas: - за да не обръща иконките

:wacko: аз пък си мисля, че това с разграничителите е допълнително затруднение. Според мен така си е добре, нека да не правим насила нещата, наистина хубаво е всичко да е на кирилица, но на мен лично не ми пречи да чета латински букви, всеки по съвест да си решава как да пише, и дали да ползва новия бутон горе (който е много добра идея).

Perfect... Благодарности на всички, които го откриха и които са се занимавали с прилагането! Оше веднъж доказахте, че можете. Сега остана да започнат и да го използват всички...

Само тия разграничаващи тагове - не е ли добре да се появят горе при другите на бутонче, или пък поне да са по-късички... Не че ги използвам или ще ги използвам - свикнах си с превключване на клавиатурата, но нека не остава това като извинение за мързеливите... А около емотиконите - няма ли начин да станат просто част от емотиконите - при клик да се добавят и те освен емотиконата към текста?

@tedy - никой никого не задължава... по едно време аз бях убеден, че трябва да се пише само на латиница. Вече не. Според мен писането на български или на латиница изразява донякъде отношението на пишещия и към текста, и към тези, които ще го четат след това, и към форума като цяло...

идеята е много добра, супер е станало, :D

ама защо сте орязали оригиналното скриптче? :( Settings не работи и така без индивидуални настройки е супер гадно, надявам се че няма да оставите така нещата :(

a i kato postvah mi dade gre6ka:

SMTP protocol failure!

Check your SMTP settings from the admin control panel

nepriqtno e, vijte tam opravete havata s mail-a

Awe ne vijdam kav be6e problema da si pi6em na latineca ama 6tom taka Vsi4ki i az.Ваша работа, сигурен сам че ще ви омръзне.А гледаите и пунктуацията и още малко час по Български... :bgrin:

Да, Don___, много правилно каза, като ще се гледа кирилицата, да се гледа и пунктуацията, и правописа, които понякога са по-големи пречки за разбирането отколкото дали се пише на латиница/кирилица (което разбира се също помага, особено откъм букви, които нямат аналог на латиницата).

ov3rm4n, да, засега никой насила не кара никого, но ако се приеме като в дата.бг например, ще бъде насила. И съгласен съм абсолютно, с теб че така всеки изразява отношението си към другите и към текста!

Ае вие сте супер хитри...Не знам ZGAN ама преди имаше тема за Патриотите и ти такава майна прасна на държавата ни а сега и на езика ни кажи ми тва според тебе нормално ли е....

Аз съм твърдо за кирилицата и сега след като има бутонче за превеждане айде моля ви се да пишете на кирилица много по яко е

ехх колко се радвам, майна! коко ще е хубавко сега! дано повече народ използва бутончето

..........Аз съм твърдо за кирилицата и сега след като има бутонче за превеждане айде моля ви се да пишете на кирилица много по яко е

Наистина е по-добре.Поне се чете нормално ;) Хмм обаче ако някой може да донагласи я=ia и я=q .Пробвах в абв-то там са доста по-изчистени нещата .Сигурно и тук може да се оправят но...ще трябва повече време.

Твърдо за кирилицата thumbs.gif.Тъкмо мислех и аз да пусна една такава тема а то вече имало happy.gif.Браво момчета.type.gifА иначе който иска даси пише на олигофреница-такива постове вече почти не ги чета.На който не му харесва да не влиза във форума а да върви на където му видят очите.

ми така де и без тва достатъчно хора ни казват кво моим и кво не моим да праим па ся и тука ша на карате да праим квот виа каите, ай сектир от тука с тея 100 кубрильона марки и долари и евро :evil :angry1 :evil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...