Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Нищо няма да ти вдигнат. Зелената карта е част от застраховката вече от много години. Още със присъединяването ни към ЕС е факт. Няма нужда да носиш самата зелена карта. Дори и във Сърбия няма да ти я искат. Единствено някои застрохватели се изхитриха да искат по 10 лева такса за напечатване на самата зелена карта. На места стигаше до 40 лева тази такса. Реално не ти трябва да я носиш с теб освен ако няма да ходиш до Турция, Босна, Македония, Албания и още няколко страни.

Да, по принцип е така, на теория. Някои застрахователи обаче ти правят отстъпка от цената, ако декларираш, че няма да напускаш страната. Тоест пак си имаш полица без зелена карта на старите цени.

Да, по принцип е така, на теория. Някои застрахователи обаче ти правят отстъпка от цената, ако декларираш, че няма да напускаш страната. Тоест пак си имаш полица без зелена карта на старите цени.

Само дето това противоречи на закона и ако стане нещо не могат да откажат иска който ще получат като застраховател.

Само че какво правим ако си подписал такава декларация. Те плащат иска, после завеждат дело срещу теб вероятно

Не съм подписвал до сега нищо, в което да пише - няма да ходя в чужбина. Няма и как да знам дали няма да ми се наложи. Изведнъж ако Б.Гейтс ми се обажда да отскоча до Истанбул да се видим по работа, да ми даде едни пари, аз какво да кажа - няма брат, подписал съм че няма да излизам с колата.... :)

Не съм подписвал до сега нищо, в което да пише - няма да ходя в чужбина. Няма и как да знам дали няма да ми се наложи. Изведнъж ако Б.Гейтс ми се обажда да отскоча до Истанбул да се видим по работа, да ми даде едни пари, аз какво да кажа - няма брат, подписал съм че няма да излизам с колата.... :)

Не - отиваш при застрахователя, доплащаш си за зелена карта и БЕГОМ КЪМ ИСТАНБУЛ! И после дa почерпиш за акъла :lol:

Може би Турция не беше добър примерен, че там си трябва документ. Ако е към Букурещ? Пак е в чужбина, но е в ЕС, където явно не трябва да имам допълнителен документ. Идеята ми е, че никой не знае дали няма да му се наложи да пътува. Инцидентно всичко се случва и като ти се наложи дали ще помниш абе аз май нещо там подписвах. Едно на ръка, че май нямат право да те карат да подписваш такива декларации, както дядо ги описва.

Може би Турция не беше добър примерен, че там си трябва документ. Ако е към Букурещ? Пак е в чужбина, но е в ЕС, където явно не трябва да имам допълнителен документ. Идеята ми е, че никой не знае дали няма да му се наложи да пътува. Инцидентно всичко се случва и като ти се наложи дали ще помниш абе аз май нещо там подписвах. Едно на ръка, че май нямат право да те карат да подписваш такива декларации, както дядо ги описва.

Не съм ровил достатъчно, но това успях да открия за 5 минути:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1314048

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/12/10/1965391_zelena_karta_-_nezaduljitelna_chast_ot_putuvaneto/

http://www.broko.bg/faq/za-kolata/grazhdanska-otgovornost/shte-patuvam-v-chuzhbina-triabva-li-mi-zalena-karta

Накратко - ако пътувате в ЕС, зелена карта не е необходима, тъй като полицата ГО важи за целия съюз. Ако излизате извън ЕС - трябва да имате. И да, Турция е една от страните, в които трябва да имаш издадена зелена карта, за да ти важи застраховката. Още повече, зелената карта подлежи на граничен контрол, т.е. би трябвало да я поискат на границата, преди влизане в страната.

Ебаси и шибаната държава дето сме...

Крадат части от паметника на Левски

Наглият вандализъм срещу паметника на Васил Левски в центъра на София продължава: бандити измъкват части от него. Това обясни Красимир Иванов пред Би Ти Ви.

От 10 дни режисьорът наблюдава как някой лека–полека отмъква лампионите и грифоните в основата на фенерите от монумента. Липсват половината от 12-те барокови грифона, с които са били украсени лампионите.

„Първото, което ми направи впечатление на мен беше на един полуостров полицаите бяха хванали едно момченце от цигански произход с един от лампионите в ръка. След това малко по малко всеки ден като минавам започнах да се заглеждам какво се случва с паметника", допълни той.

Два дни след като полицията хванала циганчето с големия лампион, изчезват още четири.

Режисьорът обясни, че фенерът е тотално наклонен и явно крадците целят да го разграбят целия. Иванов е забелязъл, че обирджиите са оставили част от инструментите, с които са работили. За да спре вандалщината, той алармира на телефон 112, също така подава сигнал и в общината.

Заместник-кметът по културата Тодор Чобанов съобщи, че ще бъдат направени дубликати на липсващите елементи и те ще бъдат възстановени. Планира се и увеличаване на камерите за видеонаблюдение на мястото.

Паметникът на Васил Левски е открит преди 118 години. Струвал е 70 000 златни жълтици. Фенерите, които така се харесват на крадците, са излети във Виена.

Списъкът на Форбс за десетте най-влиятелни личности в България:

1. Цветан Василев, Корпоративна търговска банка

2. Ахмед Доган, почетен председател на ДПС

3. Иво Каменов,  Марин Митев, Тихомир Митев, Химимпорт

6. Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС

7. Делян Пеевски, народен представител от ДПС

8. Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев, Първа инвестиционна банка  

10. Валентин Златев, Лукойл България

:Facepalm: :Facepalm: :Facepalm:

кой ги ражда такива идиоти като в тоя сайт, направо се отчайвам от живота като видя че има такива утайки

Като чета за такива случаи си мисля,че разнородните коментари,тълкувания,спорове са породени от ТОТАЛНАТА липса на ЛИЧНОСТИ в родната журналистика и медии.Иначе нямаше да има такива разлики в отразяването на реални събития  тук,у нас.Да "благодарим" на Бареков и сие-подобните нему креатури за освинването на пейзажа.И да си спомним с носталгия за малцината от близкото минало като Гарелов.

Като чета за такива случаи си мисля,че разнородните коментари,тълкувания,спорове са породени от ТОТАЛНАТА липса на ЛИЧНОСТИ в родната журналистика и медии.Иначе нямаше да има такива разлики в отразяването на реални събития  тук,у нас.Да "благодарим" на Бареков и сие-подобните нему креатури за освинването на пейзажа.И да си спомним с носталгия за малцината от близкото минало като Гарелов.

Има свестни и сега. Само че бяха избутани, защото са неудобни. Сещам се веднага за Иван Бедров като пример

Тия хиляда лева не са такса "свобода". Те покриват риска да се укрие докато тече делото, който явно не е много голям според нечия преценка.

Освен това за един бакшиш това са пари като 200 000лв за някоя мутра, например.

Edited by JDFU

1000 лева са безумно малко за двойно убийство...Стига..Даже според мен не трябва да се обсъжда изобщо вариант излизане под гаранция...За пиян убиец с автомобил.

Не го защитавам, ама още не е осъден. За момента единственото му сигурно (ако е изследвано като хората) нарушение е пиянството (пак повтарям - не го оневинявам). Останалите неща тепърва подлежат на изясняване.

За мен има и други виновници в общината и КАТ, които също трябва да си понесат отговорността, ама най-лесно е да се лепне всичко на бакшиша.

Edited by JDFU