Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2309974

Ползата от телефон 112 - да ви мотат...

Справката по картона показва, че сигналът от 112 е подаден в 20:49 часа, в 21:11 е бил диктуван, а в 21:23 часа линейката е била на място

Излиза че на линейката й трябват 10 минути за да дойде на място, а на гъските от 112 им трябват 20 минути за да се свършат с докторите и да предадат за случая.

Интересно че всички засичат цялото време от 30 минути и се струпва върху докторите цялото забавяне, а всъщност те са били там доста по-бързо. Какво са правили онези патици от 112 цели 20 минути преди да предадат не е ясно

От съобщението става ясно, че работата на двамата е била подложена на проверка, след писмо на Корпоративна търговска банка за едностранчиви публикации за председателя и Цветан Василев.

И спираме да четем повече... 

ОТЛИЧНА статия. Показва всичко, което ни причиняват тия боклуци. Някои от нещата съм ги споменавал и аз във времето, но тук нащата е обхванати изцяло и казани в прав текст. 

Хипермаркетите това, онова ама хубаво, че са те, че иначе докато си напазариш трябва да обиколиш 5-6 магазинчета, обикновенно в различни точки на града, а после къде и какво ще има - божа работа. Да бяхме си направили сами подобни магазини ама нали сме прекалено умни - изчакахме отвън да ни донесат акъл.

То няма лошо, ама нека не извиват така ръцете на производителите и доставчиците. Щото май не е писано в статията, ама доставчиците плащат наем за рафтовете, на които се слага тяхна стока...

Не е писано всичко, а ние сме били доставчици и знам добре кое как е... На практика персоналът на магазина се издържа от доставчиците. Всичко непродадено им се набутва обратно. Всичко с изтекъл срок - също. Всякакви фири - също. На практика магазинът НЯМА загуби. Плащат след 45 дни... евентуално. Междувременно постоянно извиват ръце за отстъпки и си търсят причини да не платят на 100%. Просто е ад.  

И противно на очакванията всички производители се натискат да им се продава стоката там... Както казах - понеже сме прекалено умни чакахме някой да ни набие акъл в главата. Друго ни набиха в крайна сметка, но като не можем сами да се организираме...

А ако доставчика е успял да се спазари да не си прибира фирите - се одържа от заплатите на персонала... Не знам, Галчето ще каже във Фъркур дали е така, ама във Фантастикото си беше баш така. И едва ли е само там.

Ми то единствени бг тукашни са Триумф, Пикадили и Лекси-то. Поне в Пловдив. В София - хранкомерс и няколко други. Ходете пазарувайте в бг-те хипермаркети. Поне парите да се завъртат тук, а не да изтичат зад граница.

И противно на очакванията всички производители се натискат да им се продава стоката там... Както казах - понеже сме прекалено умни чакахме някой да ни набие акъл в главата. Друго ни набиха в крайна сметка, но като не можем сами да се организираме...

Никой не се натиска - само МНОГО големите "играят" без грижи, за които почти пълната липса на печалба не е голям проблем. Те могат да с позволят тия убийствени финансови условия и избиват от оборот. За среден клас производител условията са непосилни, преко сили се работи близо до себестойност, само да кажеш, че си в голяма верига. В едина момент минаваш назад, просто не се издържа... За дребни няма какво да говорим - абсолютно невъзможно е.

Отделно какви рушвети взимат управители на магазини - не е истина...  

А това "сами да се организираме" го знаем - по-добре виж как са се организирали хората по други държави. Просто са натирили веригите на определени места при определени от тях условия. Тука идват, бутат едни пари, наште продажни лекета "гащи долу" и ... виж цифрите. После къде отивали парите... 

Ми то единствени бг тукашни са Триумф, Пикадили и Лекси-то. Поне в Пловдив. В София - хранкомерс и няколко други. Ходете пазарувайте в бг-те хипермаркети. Поне парите да се завъртат тук, а не да изтичат зад граница.

Аз ходя.И да, вдигам се от майната си, за да ида до Лекси...Въпреки, че Кауфланд ми е на 5 мин. пеша.

Рядко влизам в чужда верига...много рядко...

На мен ми прави впечатление, че в последно време в Карфур липсват голяма част от българските стоки, които по принцип купувам. Явно дават отпор нашите, а в резултат аз спрях да ходя там, просто защото ги няма нещата, които търся.

За това пък преоткрих ходенето на пазар за зелнчуци, за щастие наблизо има и магазин за месо, магазин за млечни продукти и т.н. Остават само разни битови работи като препарати, тоалетна хартия и т.н.

Edited by JDFU

Карфур са купили 25 големи магазини в Албания и нямат никакви пари... Не плащат на доставчиците и нищо не им се кара.  Вече два месеца и прочее е пълна каша. Този уикенд за пръв път видях що годе зареден магазин... 

Ами аз имам късмета наблизо да имам пазар, магазин за месо от производител (където мръвята са пресни), магазин, зареждащ директно от мандра с доста добри млека, сирена и масла, магазини за битова химия и в Дрискадили-то влизам само когато окъснея за останалите...

Така-така...един лек бойкот няма да им се отрази зле.Лично аз, почти винаги ги игнорирам.И си ходя до магазин със сирена и кашкавали..и до пазара...и до месарския...Подкрепям с две ръце.Предпочитам да платя повече, но да знам че парите остават в българския джоб, а не някъде си...

Пикадили доколкото знам са сърби ако не са ги купили вече я Германци, я Австрийци.

Както каза един приятел ловджия - и месото дори прясно няма нищо общо свинското примерно с прасе гледано в домашни условия, а то пък от своя страна е много по-различно от диво прасе, расло в гората. Ама какво да се прави - цивилизация.

ПС: Запомнихте ли добре всички знака за радиацията?

Edited by djadomraz

А ако доставчика е успял да се спазари да не си прибира фирите - се одържа от заплатите на персонала... Не знам, Галчето ще каже във Фъркур дали е така, ама във Фантастикото си беше баш така. И едва ли е само там.

Нямаме удръжки заради плащания, забавяния и т.н.