Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Къв петрол бе? Нали индустрията ни беше на шест? Нали заливахме света с електроника и машини? С тия цени на петрола тогава е трябвало да избием всички по икономически растеж.

Не става въпрос за нас, а за основния стожер на соц лагера. Добре ще е да се позачетеш за врътките покрай борсовите операции с петрол по онова време. Вече има доста материал по случая и готеното е, че дори и твоите превъзлюбени САЩ свалят за момент ореола и крилцата си и си казват в прав текст, какви точно са ги свършили. Което е разбираемо, де.. повод за гордост им е. В края на краищата забиват пръст в задника на отколешен враг. Друг е въпросът, че с привичното си тъпоумие, егоцентричност и хипертрофиралото си чувство за собствена значимост, изобщо не се усещат как това ги качва и тях на лайняната пързалка... Или пък, не... Усещат се, ама при переспективата в един рандъм момент да се превърнат в дълбока, китайска провинция, хич дори не им и пука за това, какво точно се случва със света заради глупостите им. Готината новина е, че той (светът) взе да се поразбужда и да ги капсулира като тумор (каквито са си и всъщност), та американско-еврейските маймунджилъци вече не хващат толкова дикиш.

Да се надяваме, че в едно обозримо бъдеще онова недоразумение отново ще се върне където му е мястото, тоест в задния двор на цивилизования свят.

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Въпроса ми беше друг. Източна и западна германия примерно. Всички искаха да ходят в западна. По границата стреляха. Издигна се стена в Берлин. Нали беше толкова хубаво всичко в соца пък всички бягаха от него. През цялото време. Защо така? Хем е хубаво хем хората бягат.

За мен има. Всички защитаващи соца избягват горния въпрос като дявол от тамян. Хем беше хубаво хем човекопотока винаги е бил назапад. През цялото време. Хем ужким е хубаво хем хората никога не са спирали да бягат от него. Не ми се връзва нещо. Има една поговорка - никой не бяга от хубавото. Пък соца ужким бил хубав, но факт - хората бягаха от там

Много държа да получа отговор от мобо и поппопов.. ако могат да обяснят въпросния парадокс изобщо.

Не става въпрос за нас, а за основния стожер на соц лагера.

Аууу, каква изненада, основния стожер на соцлагера разчитал единствено на износа на петрол, за да връзва двата края. Е нали имаше индустрия бе? За какво говорим тогава? Усещаш ли се как тази "теория" всъщност показва колко гола вода е било всичко в т.нар. соц лагер, щом само с едни борсови игри на цените на нефта са му видяли сметката? Баси икономиката, баси индустрията, баси чудото. :lol: :laughing1:

Русия ако не беше толкова голяма и с толкова неразработени ресурси цялата система е щяла да колабира малко след 2рата световна. Не мога в момента да намеря статията, но един руснак го беше обяснил хубаво - всеки път когато са били на ръба са успявали да намерят нови залежи на природен газ, диаманти и т.н. - да не забравяме каква огромна територия е Русия и каква част от нея е гъсто населена - останалата част има все още страшно много неразработени ресурси.

Но ако може защитниците на левите идеи - нека ми отговорят на въпросите по-горе.

За мен има. Всички защитаващи соца избягват горния въпрос като дявол от тамян. Хем беше хубаво хем човекопотока винаги е бил назапад. През цялото време. Хем ужким е хубаво хем хората никога не са спирали да бягат от него. Не ми се връзва нещо. Има една поговорка - никой не бяга от хубавото. Пък соца ужким бил хубав, но факт - хората бягаха от там

Много държа да получа отговор от мобо и поппопов.. ако могат да обяснят въпросния парадокс изобщо.

Аз не го защитавам..., но не го и заклеймявам. Истината е, че имаше и добрите си страни, освен лошите. След сто-двеста години, когато фактологията премине през храносмилателния тракт на историята вероятно ще има и категорично становище по въпроса.

Истината е, че сме прокълнати да живеем в интересни времена :))

Аууу, каква изненада, основния стожер на соцлагера разчитал единствено на износа на петрол, за да връзва двата края. Е нали имаше индустрия бе? За какво говорим тогава? Усещаш ли се как тази "теория" всъщност показва колко гола вода е било всичко в т.нар. соц лагер, щом само с едни борсови игри на цените на нефта са му видяли сметката? Баси икономиката, баси индустрията, баси чудото. :lol: :laughing1:

Ъъъъ.... нали се сещаш, че борсите са едни за целия свят и, че всяка държава планира бюджетите си въз основа на планирани печалби?

И ако за момент загърбиш ненужното си сарказничене и поразровиш по темата, вярвам ще разбереш за какво говоря.

Никога, никъде не съм казал че имаше само лошо. Имаше доста правилно направени неща. Много неща сега са изродени и са грешни. Като почнем от здравеопазването и образованието примерно. Това не прави левите идеи по-малко грешни в основата си. Нито десните по-правилни.

Хайде де, къде са мобо и поппопов. Защо не могат да ми отговорят на 2 елементарни въпроса. Бяха толкова активни преди да ги задам

Edited by djadomraz

'звинявам се за закъснението - ето почвам да ви обръщам внимание. а ако искате може да преместите цялата дандания в друга тема.

Удебеленото е толкова безспорен факт, колкото и гравитацията. Ти както искаш го сучи и върти. Кога стана такъв комунист, бре? Верно и на Марс разбраха, че си цоцал при една власт, дошла друга и те натирила по една или друга причина, а най-жестокият ти кошмар е гушване в гръб от ББ и/или ЦВЦВ с погалване по ушите, но чак пък дотам да се стига....  А това за демократичния вариант и подтискането на креативните артистични личности е толкова глупаво... Просто се замисли колко е глупаво. И как "цъфтяха" и имаха "свободна трибуна" креативните артистични личности през време на социализъма... Предимно в Ловеч, Белене и други такива курорти. 

Мобо, абе почвам да се съмнявам нещо - ти да не си бил на Бузлуджа тая година и ти с плакат "Искаме си социализъма"? 

не, не съм бил на Бузлуджа. даже и на разходка до там точно не съм ходил.

не съм цоцал нищо от комунистическата власт, нито в годините след това - парите съм си ги вадил с труд и не са ми по наследство. така че и с тез подмятания си на калъч.

удебеленото не е безспорен факт - има нужда от доказателства. това ти казах и аз. Обаче вместо да си докажеш тезата си зает да ми обясняваш аз какъв съм.

и отново за пореден път ме наричаш "глупав", само защото не съм съгласен с теб. Това обаче отново няма да направи нито теб "умен", нито тезата ти вярна.

Заедно с poppopov - на Бузлуджа с червените бабички.... Питай ги днеска на манифестация дали са ходили... И на двамата боката лично им е бръкнал в )*(*§§€§€€%€§ и ги тормози.. К'ва е тая омраза лично срещу него не знам. Има идиоти, които съсипаха всичко далеч преди герб, но на тях не им пречат те :)

от герберасти подигравки за червени баби не мога да приема - техните роднини са същите тези червени баби. Разликата е че за герберастите единствения правилен вожд е ББ и ЦвъЦвъ е неговия наместник.

Съсипниците преди герб не грабеха толкова нахално. Според тях им се полагат поне 30% от всичко на което спрът поглед. ББ лично ми сви всички оборотни средства и междувременно направи договорните отношения с държавата равносилни на "човека каза "ще видим"".

много ще ми пречат ако си извъртят гъза пак да са отгоре. в момента не ми пречат и мисля че точно там им е мястото - в дъното или поне опозиция да могат само да лаят, докът не им писне и от скука не започнат с конструктивни предложения. Ако видя някое такова от тях може дори и да ги подкрепя, но като знам колко им струват обещанията.....

Мобо, много отдавна искам някой с твоите разбирания да ми отговори на един едничък въпрос. След като е толкова гаден капитализма и креативните личности се подтискат, защо никой не избяга на изток при "хубавото"?

Дори при държавите разделени на 2 като Германия и Корея всички бягаха гъм гадния прогнил капитализъм. Защо така?

Един приятел при подобна дискусия спомена - едно управление започне ли да стреля по бягащите е сигурен признак, че положението хич не е розово за останалите там. Това можеш ли също да го коментираш?

Та два прости въпроса:
1. Защо всички искаха да избягат на запад след като при соц-а си беше толкова добре?
2. Защо никой не избяга от капитализма в някоя соц страна?

не знам какви си мислиш че са моите разбирания. ма вероятно те вълнува комунизма и дали имам носталгия по него - ми не, нямам. ама понеже ръбтора се правил на "умен" с обиди и айде всички го взимат на доверие.

ма не разбирам какво не е вярно за креативните личности в условията на капитализма. Не е вярно че има място само за единици и всъщност просперират търговците, а не творците? или не е вярно че системата поощрява само и единствено дейностите носещи печалба? Някъде някой не беше ли казал че всъщност по дефиниция всяко  "изкуство" трябва да е без стойност, т.е. цена. иначе става комерсиален продукт.

по въпрос1: Вече ти доказаха, че не е било "никой". Втората част от въпроса " като си беше толкова добре" е твое мнение, така че ти си го обяснявай.

това че предимно е имало движение в едната посока не означава че е нямало в другата. Може да е било непропорционално, но все пак е имало. Има и американци изгонени от родината си и до ден днешен живеещи тихо и кротко из степите.

То па ти по-нататък си промърморил че всъщност не си имал предвид "никой" и че отделните случаи не се брояли.

а иначе отговора е прост: Защото границата се е охранявала, и пропагандната машина обясняваше как злите комуняги ядът варени бебета за следобедна закуска, а случайните посетители директно ги праща да берът камъни.

по въпрос 2. Има такива случаи. И каква е разликата с въпрос 1? А защо китайците са толкова силни икономически и дори си имат средна класа, като са гадни комунисти? Защо американците пътуват до Канада да си купуват лекарства и да получат медицински грижи?

Edited by mobo

Имаш сериозни фактологични грешки. Не е вярно, че нямахме какво да предложим, просто всичко се разруши и разграби, за да се продаде без пари!

Дам, били сме напред в създаването на материали например, но какво от това ?

Да, разграбило се е, но преди това е било осрано. 

Малко извадки от статията която ми цитирахте по-горе с 6% годишен ръст на икономиката. Вкарвам ги в спойлер, който иска да надникне.

Така например в края на 1960-те год. около 1/3 от разходите на бюджета служат за покриване на загуби на предприятията, а други 40% - за безвъзмездни инвестиции, които те не могат да финансират сами.

Дори при гарантирани пазари сме били на загуба и държавата е трябвало изкуствено да поддържа производството. И става дума за 60-те, което е далеч от падането на режима. 

През 1980-те год. неспособността на икономиката да привлича и използва финансов капитал, необходим за модернизация, както и нежеланието на управляващата комунистическа партия да ликвидира или реформира редица губещи производства, води до натрупване на външен дълг от $ 10 млрд., равняващ се на около 40% от валутните запаси на страната и 50% от брутния вътрешен продукт през 1989. Поддържането на изкуствено занижени цени води до редица негативни ефекти, сред които режим на електроснабдяването и недостиг на стоки за крайно потребление. Към края на десетилетието България изпада в ситуация, при която е невъзможно спазването на финансовите задължения към кредиторите по погасяване на този дълг.

През 1989 г. 80% от експорта е насочен към страните от СИВ[1] Веднага след промените в социалистическите страни България, поради слабата си конкурентоспособност, губи „гарантираните“ пазари на страните от СИВ и в частност Съветския съюз, от които българската икономика е силно зависима (75 % от външнотърговския стокообмен на страната е със СИВ, вкл. 55 % - със СССР). Новите пазарни цени на вносните суровини, комбинирани с десетилетията липса на стремеж към енергийна ефективност и ефективност на труда, водят до срив в производството и икономиката като цяло.

Edited by ARPAnet

Ъъъъ.... нали се сещаш, че борсите са едни за целия свят и, че всяка държава планира бюджетите си въз основа на планирани печалби?

И ако за момент загърбиш ненужното си сарказничене и поразровиш по темата, вярвам ще разбереш за какво говоря.

Ама ти явно наистина не схващаш къде е ключа за бараката, защото точно този факт, който никой не отрича, ПОКАЗВА КРИСТАЛНО ЯСНО едно нещо - системата е била ГОЛА ВОДА И КАЛ В УШИТЕ, щом един единствен борсов показател, какъвто е цената на нефта е в състояние да я РАЗРУШИ ТОТАЛНО. Кое точно в тази елементарна логика е трудно за схващане? И кога най-накрая ще си признаем, че не американоевреите са ни виновни, а единствено кухите ни лейки, щото оставихме още по-кухи и прости каскети да изтребят цвета на нацията и да си правят с нас каквото си искат. Вместо да бием шут на наследниците на тъпите каскети и крадци на мандри и да си оправим държавата, ние единствено търсим виновни отвън, на другия край на света, а утре може би и на Марс. Абсолютно съм сигурен, че някой ден и извънземните ще излязат виновни за СОБСТВЕНАТА НИ ГЛУПОСТ.

Което не отговаря на моя въпрос, защо през цялото време хората бягаха на запад?

И не говоря само за последните години а през цялото време.

Също така като отговор на твоя въпрос "кой" е фалирал соц-а ... ми той ако е бил толкова стабилен що изобщо е фалирал? И защо не е обратното положение

Спокойно бе дядо ще ти отговоря. Първо защото стандартът на живот бе по-висок там, беше по-шарено, при нас бе някак по-сиво и защото живеейки тук, хората хората вярваха, че на запад е обетованата земя. Бъди така добър и ти да ми отговориш на няколко въпроса. Всички знаем, че капиталистическите страни преобладаваха, социалистическите бяхме по-малко на брой. Защо такъв малък процент от тях са в категорията развити държави? Защо след като се присъединихме към този тъй желан модел на управление две трети от българите живеят по-лошо в сравнение със соцът? Лично аз наскоро се замислих, дали щях да живея по-добре ако всичко бе останало по-старо му, по вероятният отговор е не. Но това не пречи да си спомням с носталгия онова време, все пак тогава бяхме млади. :laughing:  А относно фалитите, САЩ е в технически фалит от години. Ако не е ФЕД да купува трежъритата им отдавна да са вдигнали бялото знаме. А когато МВФ дойде у нас, първото нещо което направи, бе да забрани на БНБ да купува Български държавни ценни книжа, на други старани можело.

@ARPAnet, миналата година бях в командировка в Брайтън, вечер с англичаните по-много теми говорехме, и те  се оплакваха, че сред младежите им силно е намалял интересът към висшето образование, защото в масовият случай заплащането на позиции със средно образоване било близко до това  на вишисти. Те ми казаха, че  в САЩ на аналогизни позиции местните среднисти едва свързвали двата края и се налагало да работят на две места.

от герберасти подигравки за червени баби не мога да приема - техните роднини са същите тези червени баби. Разликата е че за герберастите единствения правилен вожд е ББ и ЦвъЦвъ е неговия наместник.

Съсипниците преди герб не грабеха толкова нахално. Според тях им се полагат поне 30% от всичко на което спрът поглед. ББ лично ми сви всички оборотни средства и междувременно направи договорните отношения с държавата равносилни на "човека каза "ще видим"".

много ще ми пречат ако си извъртят гъза пак да са отгоре. в момента не ми пречат и мисля че точно там им е мястото - в дъното или поне опозиция да могат само да лаят, докът не им писне и от скука не започнат с конструктивни предложения. Ако видя някое такова от тях може дори и да ги подкрепя, но като знам колко им струват обещанията.....

+1

А относно фалитите, САЩ е в технически фалит от години. Ако не е ФЕД да купува трежъритата им отдавна да са вдигнали бялото знаме. А когато МВФ дойде у нас, първото нещо което направи, бе да забрани на БНБ да купува Български държавни ценни книжа, на други старани можело.

facepalmjim76437.jpg

sextuple_facepalm.png

по въпрос1: Вече ти доказаха, че не е било "никой".

...

това че предимно е имало движение в едната посока не означава че е нямало в другата. Може да е било непропорционално, но все пак е имало.

Защо се правиш на ударен в случая? 1 или 10 са изключения. Някакви заблудени или яко прегрешили та търсещи къде да се покрият. Хилядите бягащи на запад са показателни. Ако имаше хиляди и наобратно бих го разбрал. Тези единиците нищо не показват.  

Втората част от въпроса " като си беше толкова добре" е твое мнение, така че ти си го обяснявай.

Ами някой беше споменал, че при соца било по-добре от капитализма. Не е мое мнение това. Или поне с такова впечатление останах - при сравняване на 2 неща едното е по-добре другото по-зле освен ако не са еднакви а те не са.

Има и американци изгонени от родината си и до ден днешен живеещи тихо и кротко из степите.

Правиш ли разлика между двете. Едните доброволно без никой да ги гони бягаха, другите си имат сериозна причина да искат да се скатаят и тази причина е закона. Аз още помня как всички мечтехме да отидем на запад за да можем да караме хубави коли. Още помня как се чакаше по 15 години да ти излезе вноската за кола или апартамент. Хайде контрирай ме сега, че никой не е загубил нищо като не е имал кола, а се е возил с градския транспорт. При последния ми спор със социалисти се отказах точно тогава - дамата изтърси това, после добави, че е гласувала за Атака и аз реших, че няма мисъл да се спори повече със стена. За теб обаче съм останал с впечатление, че си доста умен човек...

а иначе отговора е прост: Защото границата се е охранявала, и пропагандната машина обясняваше как злите комуняги ядът варени бебета за следобедна закуска, а случайните посетители директно ги праща да берът камъни.

Тя тукашната пропаганда спеше, наричаше капитализма прогнил, западащ, заклеймяваше какво ли не, ама хората виждаха кое как стои и всячески драпаха да отидат при въпросния гаден капитализъм. На границата се стреляше по опитващите се да избягат и стреляха нашите не техните. Не мислиш ли, че това е показателно?

А защо китайците са толкова силни икономически и дори си имат средна класа, като са гадни комунисти?

Това на китайците изобщо не е никакъв комунизъм. Просто императора сега го наричат лидер на партията.

Защо американците пътуват до Канада да си купуват лекарства и да получат медицински грижи?

Има много грешни и объркани неща във всяка една държава. Канадците също обаче не са социалисти та примера ти нищо не доказва.

За мен по-грешно нещо от комунизма няма и най-вече основополагащите му идеи за липса на частна собственост и мега-тъпия лозунг "всеки според възможностите си, всекиму според нуждите".

Първо защото стандартът на живот бе по-висок там

Хайде опитай се сега да ми отговориш на този въпрос: защо там стандарта е бил по-висок? Нали според доктрината на социализма - най-грешното нещо в капитализма е експлоатацията на човек от човека. Значи гаврошовците следваше да са мнозинството от народа, да ходят бедни, окъсани и да спят едва ли не в общежития, защото горките са ги скъсали от експлоатация гадните капиталисти. Тука трябваше всички да са цъфнали и вързали, защото всеки работи едва ли не за себе си, тъй като всичко е народно, държавно, ние сме част от народа и т.н. и т.н. Изведнъж там стандарта е по-висок. Куриоз, нали? Хем те експлоатират, хем някак ти е по-добре. Аз това не мога да си го обясня.

Защо такъв малък процент от тях са в категорията развити държави?

Корупция. Ето това е основния проблем на Африка, както и у нас междувпрочем. Пък и повечето от тези държави, за които ти си мислиш всъщност не са капиталистически, а са някаква форма на диктатура. Хайде погледни арабите примерно - това капитализъм ли е според теб?

Защо след като се присъединихме към този тъй желан модел на управление две трети от българите живеят по-лошо в сравнение със соцът?

ДА! КАТЕГОРИЧНО ДА!

Лично аз наскоро се замислих, дали щях да живея по-добре ако всичко бе останало по-старо му, по вероятният отговор е не. Но това не пречи да си спомням с носталгия онова време, все пак тогава бяхме млади. :laughing:

Всеки си спомня с носталгия младостта и детството и винаги има неща, които са били по-добре. И образованието и здравеопазването бяха по-добре. Това не го отричам. Но е въпрос на организация. Това не променя факта, че социализма е най-голямата грешка на човечеството.

и те  се оплакваха, че сред младежите им силно е намалял интересът към висшето образование, защото в масовият случай заплащането на позиции със средно образоване било близко до това  на вишисти. Те ми казаха, че  в САЩ на аналогизни позиции местните среднисти едва свързвали двата края и се налагало да работят на две места.

Винаги едно поколение говори за следващото как са мърди, тъпи и т.н. Съответно следващото поколение се оплаква, че млади специалисти не могат да се реализират и прочее. Преди време някой мой познат беше цитирал подобни изказвания от 1840та година, друг беше цитирал подобно от Аристотел ако не се бъркам - явно това си е откакто света съществува. Факт е, че образованието не ти гарантира работа нито достатъчно знания. То ти дава основите, оттам насетне си ти - да се интересуваш и да четеш необходимата литература за работата, която искаш да свършиш. И то не еднократно - това нон-стоп трябва да се върши. Затова се организират семинари и курсове - и софтуерните компании организират подобни хем за да се похвалят кой какъв продукт е изкарал хем да се срещнат хората едни с други и да обменят идеи. Лекарите и стоматолозите също по няколко пъти всяка година се събират на подобни мероприятия. Не е - завършваш университета и почваш работа, защото си наясно с всичко. Наясно си ама друг път.

Защо след като се присъединихме към този тъй желан модел на управление две трети от българите живеят по-лошо в сравнение със соцът?

Защото няма кой да ги обгрижва и да им ходи след задниците вече? Лесно е било през соца, завършваш училище и работното ти място те чака.

Което е прекрасно, ако са работили ефективно и на печалба. Проблема е, че не е било така и сами са закопавали държавата. А сега всички плачат от резултата.

Хубаво е да си спомняме миналото, но защо се игнорира метода по който е бил постигнат този резултат? Население живяло на халюцигенни, а сега им е кофти, че са се сблъскали с реалността. Очудващото е, че дори 23 години по-късно, много хора предпочитат да си спомнят с умиление за отминалите времена и да критикуват актуалната реалност вместо да се приспособят и да си създадат стандарта който искат. Или просто не осъзнават, че живота им е в техни ръце, и ако не се погрижат сами за себе си, никой друг няма да го направи?

Нека не забравяме колко много хора са загубили това което са притежавали, защото соца им го е отнел на сила. И какво се получава? Смачкваме умните и успелите, даваме на овцете нещо колкото да не писукат и си въобразяваме, че сме направили нещо хубаво. Пада режима и същите тези овце започват да плачат колко хубаво им е било преди и как не могат да се справят сега. Да попитам - кой го боли за овцете ?

@ARPAnet, миналата година бях в командировка в Брайтън, вечер с англичаните по-много теми говорехме, и те  се оплакваха, че сред младежите им силно е намалял интересът към висшето образование, защото в масовият случай заплащането на позиции със средно образоване било близко до това  на вишисти. Те ми казаха, че  в САЩ на аналогизни позиции местните среднисти едва свързвали двата края и се налагало да работят на две места.

Възможно е, ако държат на висшето образование в САЩ, а ако го нямаш те гледат като втора ръка човек. Но дори в този случай и двете държави са капиталистически. Та въпроса е единствено коя би подхождала повече на съответният човек.

От друга страна - хубавите позиции навсякъде носят приличен доход. Работата в Макдоналдс, където и да си, няма да те направи богат.

Лично аз виждам САЩ като държава с висок стандарт, което прави високите заплати наистина високи. В същото време никога не ми е допадала идеята да живея там, предпочитам Европа, като бизнес култура и изобщо.

Помниш много малко и повърхностно, което разбираемо предвид младостта ти. Разпитай родителите ти, особено по-старите членове на смейството, да видиш какво помнят те. Дали ще ти е приятно днес да ти казвам с каква прическа ще ходиш, какви дрехи ще обличаш, каква музика ще слушаш и т.н.? Как мислиш?

Видене, много зависи и в какво семейство е израстнал. Щото това, което съм слушал за режима от моите родители и други техни връстници е коренно различно.

Щото доста от връсниците на родителите ми повтарят грамофонната плоча за "всичко беше подредено", ама от майка ми доста различни неща съм слушал. Може би защото тя никога не е била послушна овчица, на която да можеш да кажеш какво и как да мисли...

Иначе със леко закъснение:

pills_1384371c.jpg

Дано стигнат.

А, да, за изкуството - моето лично мнение е, че изкуството не трябва да цели печалба. Такава трябва да има, ако творецът е наистина кадърен (Pink Floyd нямат проблем с парите, докато Металика пет пъти си сменяха стила, само и само да завъртят гъза към масовия слушател). Ето - аз съм посредствен и не мога да се изхранвам от драскане на карикатури. За това не се и опитвам. Но това са моите утопични виждания...

Раптор, и ти ли в конспиративни теории почна  да вярваш? Нидей така туй е вредно за здравито, а за потентността да не говорим. :laughing: :laughing: :laughing:

@ARPAnet, @дядо ще ви отговоря, скоро. Просто сили нямам вече, от понеделник до сега ми се събират около 12 часа сън. Капитализъм. :angry1

Аз пък си мисля, че няма особена разлика между комунизма и демокрацията в България. И в двата случая ни яхат, просто сега са други хората...

Оттам нататък хубави и лоши неща имаше и при двата случая....