charmock Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Що ли не съм учуден, че точно този мазник иска война. http://www.blitz.bg/news/article/219270 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Квото повикало, такова са обадило. Пазарна економика. Тоа мозък ни не требва, за чиф ни е? http://offnews.bg/index.php/235677/nikolaj-fenerski-pretrakvanje Ред, Е, как баш тоя евреин няма да иска война, нали ще затрият Израел... Edited August 28, 2013 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 http://www.teacher.bg/Article/Details/37819 Е няма как за 500-600лв да хабя нерви с банда малки копеленца. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Ред. И пряко свързано с горното - http://e-vestnik.bg/16042/za-kakvo-ti-e-diploma-predlagat-ti-400-lv-zaplata-ili-bezplaten-stazh/ Абе не е баш така.И който търси намира.Според мен има 2 големи проблема.Първо като излезне някой от университет и си мисли,че тая диплома му осигурява работа за над 1000лв,а дефакто той не знае почти нищо или накратко казано Големи са им претенциите Второ в университета системата е толкоз в Г*зъ,че нямам думи.Вместо да ти преподават нещата по разбираем начин,да ти стане интересно(нали за това си се записал тази специалност).Те го предават сбито с 50 формули с 50 интеграла ходи го разбери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Виж дискусията във фейса. Последното мнение е много правилно...Аз имам бира. Ред. Аре... Не знам кой какво пише като статии но аз не веднъж в предната си Бг служба виждах идваха стажанти от университета и докато едните задаваха конкретни и логически въпроси - един на 10 бе чудо,то доста казваха че всеки можел да прави дупки(за справка правехме технологични отвори), а той не искал да почва на машина а конструктор на бюро защото нямало да учи 5 години + 1 за баклава за да бачкал кво да е.. Не мога да разбера как тук мога да си купя кола като седнем с продавачас на кафе,подпишем два листа, и след това отида в агенцията по транспорт и за 35лв! колата е моя, без нотариус и ходене до данъчно. Е за това Бг ще бълва юристи на килограм и хинджинери дето не могат да бачкат кво да е... Време е да има хора за всичко, всяка професия да бъде уважавана, че дори и циганките метящи улицата! Тогава може да имаме държава. Когато този който МОЖЕ да прави това което се иска е на ръководен пост. Пряк пример е Лий Якока. Който иска да прочете - Империята крайслер. Да видите как инжинер, и то дипломирал се много след започване на работа става шеф на едни от най-огромните корпорации в света. След това разгледайте статиите - пост срещу интерес на американски и евро банки и ще ви светне за умните издигнали се бг юпита.. Айде че се олях, но ако бе така то излизащ лекар от университета трябва д аможе да прави сложни трансплантации без да се замисля. Вие бихте ли се доверили.. Аз не Edited August 28, 2013 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poppopov Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Братът на Асад пуснал газа в Сирия А когато Израел, използва тактическо ядрено оръжие срещу Сирия, мълчахте. Продажно племе са журналята, но по-големият проблем е, че хората им вярват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 А когато Израел, използва тактическо ядрено оръжие срещу Сирия, мълчахте. Това, признавам си, съм го пропуснал. Обаче изобщо не си мълчах, когато рептилиите от Сириус нападнаха Земята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poppopov Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Това, признавам си, съм го пропуснал. Обаче изобщо не си мълчах, когато рептилиите от Сириус нападнаха Земята. Не виждам нищо смешно. С оглед постът Ви оставам с впечатление, че сте журналист. Както вероятно сте забелязали, статията се позовава на източник. Вярно, че не е Ройтерс примерно, но и няма как голяма агенция да отрази тази новина, по-обясними причини. Моля, дайте разяснение по постът Ви, и ако обичате спазвайте добрата журналистическа практика и се позовавайте на източник на информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Виж дискусията във фейса. Последното мнение е много правилно...Аз имам бира. Ред. Аре... Как ми се ще на некадърника написал горната статия да му обясня няколко неща Млади, дипломирани, с чужд език - готови за емигранти. Тук се търси неквалифициран труд. Дипломирани... ПО КАКВО БЕ МАЙНА? По икономика? По НУП? ПУП? Страшни специалности, 95% от завършилите общо взето са се явявали на изпитите и са ги взимали по милост или с една почерпка на преподавателя. И правистите не са адвокати. След като се завърши право докато се стане адвокат имат още хляб да изядат. Завършил информатика или компютърни технологии не е същото като програмист. Има единствено БАЗОВИ ПОЗНАНИЯ. И хайде да не ми говори че квалифицирани кадри не се търсят, защото ние пък не можем да намерим. Само че всички тръгват с една голяма кошница с очаквания и си мислят че са безкрайно квалифицирани и знаят много, но като вземеш да им зададеш 10 въпроса, необходими да свършат работата, която искаш ако успеят да отговорят на един пак ще е добре. Да не кажа, че една "мома" с 6 години опит във софтуерна фирма от 20 въпроса отговори на 2... ДВА.. и то най-елементарните, които ги сложих колкото да има нещо по-лесно. Дали да не взема да споделя на автора, как ми идва на интервю накахано пичлеме и ми обяснява как искал заплата 3000 евро ама с програмиране не се бил занимавал, бил въвеждал данни в някаква фирма. Алооо аз машинописка не си търся. Или като ми кажат "ми не знам ама аз бързо се уча". Следващия ще който ми го изтърси това ще му отворя вратата и ще го помоля да се върне СЛЕД като се е понаучил след като ще е бързо - примерно след 2 седмици като дойде ще му пусна един тест да видим дали наистина пък толкова бързо се учи. Edited August 28, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) А когато Израел, използва тактическо ядрено оръжие срещу Сирия, мълчахте.Муахахаххахахаххаха. Баси тъпотията. Тва някой много тъп си го е измислил. Евтина пропаганда за пред неуките селяни в Сирия и съседните страни, където може и да мине. Глупавия превод от google translate или подобна шитня няма да го коментирам даже. Edited August 29, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 По темата за науката и безработицата Преди месец пуснахме обява за работа в jobs.bg. Платена, за да се вижда на по-предна страница. Търсим "мениджър продажби". Отзовават се точно 57 души. С известно усилие избираме 10, чиито автобиографии изглеждат прилично (написани са относително грамотно и съдържанието им ни навежда на мисълта, че са що-годе подходящи за работата). Прозвъняваме ги. Трима изобщо не вдигат, други двама обясняват, че им е трудно да дойдат на интервю (единият живее в Казанлък и не знае как да стигне до Пловдив, другият е на работа от 9 до 6 и единственото разумно предложение, за което се сеща, е да го интервюираме преди или след упоменатите часове). Каним останалите пет (макар някои от тях да не се сещат, че са кандидатствали за тази позиция), насрочваме им час за интервю. Двама изобщо не идват. Не се и обаждат. От тримата, които се появяват, едната жена веднага разбира, че работата не е за нея и -- чест й прави -- ни го съобщава, като се извинява, че може би ни е изгубила времето. Остават двама. И докато ние се мъдрим над избора (и се чудим дали все пак не е по-добре засега да си останем с едничкия мениджър-продажби, с който разполагаме), безработицата в страната продължава да нараства главоломно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Не съм много съгласен с горното. 90% от обявите са написани ужасно и изобщо не носят никаква информация и проблема си е в тях. Кадърните кадри не стоят без работа и я сменят само за по-добра! Ако не можеш да покажеш в обявата, че нещата ще са по-добри (разбирай основно по-добро заплащане), то никой смислен няма да си губи времето с теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) Не мисля, че някъде по света е лесно да си намериш хубава работа след като завършиш. Не е като да сме единствените в това отношение. Най-елементарното е да се погледне 9gag и да се види колко мемета има по темата. И вместо да се оплакват от ниските заплати, да си седнат на д-тата докато работят нещо и да научат достатъчно, че да си намерят по-добра позиция. Да, добре е да има и опит, но всички плащат за знания. AT&T ме контактнаха, разгледаха ми CV-то и recruiter-ката реши, че най-вероятно не отговарям на изискванията за синиър позицията, все пак ми позволи да се ява на интервюто. След това няколко дена им обяснявах, че заплатата която искам е правилната, и си я взех след одобрение от биг босс. Имам колеги в същият тийм които взимат много по-ниски заплати, всеки може да се досети защо има такава разлика. Колеги с много повече години стаж. Edited August 29, 2013 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 http://worldtodaybg.com/2013/08/04/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Не виждам нищо смешно. С оглед постът Ви оставам с впечатление, че сте журналист. Както вероятно сте забелязали, статията се позовава на източник. Вярно, че не е Ройтерс примерно, но и няма как голяма агенция да отрази тази новина, по-обясними причини. Моля, дайте разяснение по постът Ви, и ако обичате спазвайте добрата журналистическа практика и се позовавайте на източник на информация. Ако си зададете въпроса като как пък успяха да снимат в областта на въздействие на атомна експлозия ще ви стане ясно че новината е фалшива. Няма гражданска камера която да оцелее при условията на радиационен и електромагнитен импулс в зоната на пряката видимост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Да не говорим за първоначалния блясък от самия взрив, дето трябва да им прогори дупки в очите, за ударната вълна да не говорим. Но като хората са спали в часовете по физика, така е. Ако не го пише Ройтерс, да не би да няма по света една камара народ, който ги следи тия работи и всички да са замлъкнали изведнъж? То и Чернобил го откриха скандинавците, не Ройтерс. А отделно да не говорим какво ще стане на политическо ниво - Русия, Китай и т.н сили, дали ще си седят така и ще оставят Израел да си пука с ядрено оръжие. Особено като може да издуха радиационния прах от взрива към тях след това. Едно такова използване веднага ще развърже ръцете на останалите - всеки ще ги сочи и вика щом те го правят и аз мога. Това на клипа по-скоро прилича на или голяма цистерна с гориво или нещо с повечко експлозив на едно място. Но е далеч от ядрено оръжие. Само показва, че писалите го са евтини манипулатори. Но както казах в онзи район е нормално да го приемат за истина поради необразованост. Тъжното е, че и тук явно го приемат за истина поради същата причина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Сега ми стана интересно като се разговорихте и реших да погледна линка с новината. Първо, някой разбра ли нещо от гугълския превод, щото аз не. А клипчето с "Аллах акбар" - от кое съдят, че е ядрен взрив? От гъбата или от огненото кълбо? Всеки един по-голям взрив (на цистерна с пропан-бутан, на склад с динамит и т.н.) би могъл да образува огромно огнено кълбо и пушечна гъба - има безброй такива клипове, които могат да бъдат изгледани... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Да не говорим за първоначалния блясък от самия взрив, дето трябва да им прогори дупки в очите, за ударната вълна да не говорим......... За тези поразяващи елементи нарочно не писах. През 60-те години на 20 век бяха разработени и произведени заначително количество маломощни ядрени заряди под формата на мини, фугаси и артилерийски снаряди. Еквивалента им беше от 5 до 200 тона тротил, затова и зоната на поразяване на ударната им вълна не превишаваше 200 - 800 метра от епицентъра. Планирано беше да се употребяват вместо конвенцинални боеприпаси и да се взривяват на терена, поради което и светлинния им импулс беше незначителен. Електромагнитния импулс на тези устройства обаче поразява електрониката зад линията на хоризонта а и фотографските ленти са много по чувствителни към твърдо излъчване от човешкото тяло и се осветяват и при незначителен пик на радиацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) Електромагнитния импулс на тези устройства обаче поразява електрониката зад линията на хоризонта а и фотографските ленти са много по чувствителни към твърдо излъчване от човешкото тяло и се осветяват и при незначителен пик на радиацията. С тази разлика, че в момента се ползват дигитални фотографски устройства. А аз, като един лайк, не съм сигурен какъв ще е ефектът върху едно дигитално устройство, което е от сегашното поколение. Edited August 29, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 И аз не разбирам какво толкова се подскочи, като че ли някой каза, че е пусната бомбата от Хирошима... От тази безумно преведена статия от някой неграмотен блогър zahariada се разбира едно - коментира се употреба на TACTICAL nuclear weapon. Тоест не стратегическо ядрено оръжие, а тактическо! За справка: Tactical weapons include not only gravity bombs and short-range missiles, but also artillery shells, land mines, depth charges, and torpedoes for anti-submarine warfare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 С тази разлика, че в момента се ползват дигитални фотографски устройства. А аз, като един лайк, не съм сигурен какъв ще е ефектът върху едно дигитално устройство, което е от сегашното поколение. То щото всички цифрови сапунерки, DSLR-и и видеокамери си нямат платки с електроника, ама карай... А и поколението не разбирам каква връзка има след като принципът е един и същ, само производството вече го е "смалило" на по-малка площ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) С тази разлика, че в момента се ползват дигитални фотографски устройства. А аз, като един лайк, не съм сигурен какъв ще е ефектът върху едно дигитално устройство, което е от сегашното поколение. Ефекта ще е опустошителен. Колкото по компактна е електрониката, толкова по чувствителна е към импулса. Най нечувствителни са ламповите електронни устройства, ако някой все още знае какво е това. ---------------- Рапторе, няма такова нещо като тактическо атомно оръжие. Когато някой удря с атомни снаряди го прави за да си гарантира тотално превъзходство което автоматично ще доведе до ответен удар с най мощното с което разполага противника. Затова и големите се отказаха от 'тактическото' атомно оръжие и го замениха с високоточни системи за прецизно поразяване - по ефтино е и дава много по малко странични жертви. Edited August 29, 2013 by wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Споко, колегата poppopov сигурно вярва и че ваксините са тайното оръжие на илюминатите да контролират световната популация, а флуора който се добавя в някои млека не е с цел превенция на кариесите при децата, а с цел да бъдат направени по-послушни и податливи на медиите. ПС: С флуора внимавайте, че при предозиране се оцветяват зъбите и стават на петна после нямат махане ако някой все още знае какво е това. Все още има руски танкове с подобни устройства вътре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 А аз като умерен лаЙк, опитващ се да мисли логично, се чудя - добре де, фотоапарати, камери и т.н. imaging устройства, притежават чувствителен към електромагнитно излъчване (което в определени дължини на вълната му викаме светлина) модул. Та, при бурното електромагнитно лъчение при ядрен взрив - тоя елемент все си мисля, че ще си отиде... Независимо дали е лентовия зенит от младежките години на баща ми, сапунерка, web camera или някой DSLR... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) И аз не разбирам какво толкова се подскочи, като че ли някой каза, че е пусната бомбата от Хирошима... От тази безумно преведена статия от някой неграмотен блогър zahariada се разбира едно - коментира се употреба на TACTICAL nuclear weapon. Тоест не стратегическо ядрено оръжие, а тактическо! За справка: Тактическо или стратегическо, няма значение. Говорим за атомно такова, не за другите видове. Ефектите и принципа на работа е един и същ. Разликата е в силата и пораженията. Това, че е тактическо не му маха да речем блясъка или EMP-то Edited August 29, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts