Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Може лятото или есента да ги обсъдим тези неща на по бира ;).

Направо стягай багажа и пристигай. Ама есента е по-добре, че в момента цените на билетите са невъзможни. ;)

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Направо стягай багажа и пристигай. Ама есента е по-добре, че в момента цените на билетите са невъзможни. ;)

Тогава е най - вероятното време. Сега лятото са много отпуските. Смятам да изкарам около месец в Канада.

http://megavselena.com/shtastieto-zavisi-ot-kolichestvoto-seks/

Искрено завиждам! Как ми се ще да решат, че имат някакви неотложни change request-и в Wind, та да облажа малко цивилизация :D

2 статии, струващи си да се прочетат:

http://ivo.bg/2013/05/19/превратът-от-19-май-май-приликите-са-дос/

http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/20/2064180_elegiia_za_ivan_kostov/

2 цитата от втората:

Иван Костов не е най-приятният човек на света. В най-невинна лична среща е способен да направи така, че после човек да реши да го отбягва толкова дълго, колкото е възможно. Той обаче не е мразен заради това; в крайна сметка повечето хора никога не са го виждали "на живо".

Мразен е, защото направи две исторически важни неща които изтръгнаха България от блатото на постсоциалистическото битуване, в което продължават да си бълбукат наши съседи и братовчеди като молдовци, беларуси и узбеки. Първото и най-важно – затвори социалистическата промишленост.

Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бяха свикнали от 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваше, за да работят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два-три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки".

Костов затвори тези предприятия. Спря течовете в бюджета и изряза гнилото, за да се развие здравото

Честно, това да обработиш масите да намразят единствения човек, чиито ръце е трябвало да целуват - много са добри комунистическите функционери. Не мога да спра да се възхищавам как успяват да изопачат всичко и масите да им вярват. Edited by djadomraz

Това за Костов, някой или е взел мноооогооо пари или е пил мнооогооо нафта.Как може нормално разсъждаващ човек да напише такова нещо!?!

За мен статията е обективна. И казва истината. 

:Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

============================

Междувременно ПОГЛЕДНЕТЕ какво се допуска... Няма да коментирам, че в гнева си ще потроша филтъра...

Тези провокации се приемат много сериозно от мюсюлманите. Въпросът тук е защо при този явен рецидив, тези отпадъци още не са осъдени, а пък и изгонени от страната. 

Подкрепям Пешо. Тия двамата винаги изникват, когато е нужно да се отклони вниманието от сериозни неща. Видене, не мислиш обективно. Ако мислиш де...

За мен статията е обективна. И казва истината.

Един познат преди време беше заявил следното - един добър десен политик винаги го мразят след управлението му въпреки, че е изкарал страната от тинята в която е била. Ей г-жа Тачър примерно Edited by djadomraz

:Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

============================

Междувременно ПОГЛЕДНЕТЕ какво се допуска... Няма да коментирам, че в гнева си ще потроша филтъра...

Като не го кефи левчето да плаща с по 1 евро. Егати наглите нещастници. И без тва за никъв чеп не стават. Като не им харесва, да си отиват.

Един познат преди време беше заявил следното - един добър десен политик винаги го мразят след управлението му въпреки, че е изкарал страната от тинята в която е била. Ей г-жа Тачър примерно

Ти осъзнаваш ли колко си зУе?!? И каква глупост казваш? Тоя "добър десен политик"... Не, не , не... УЖАСТ!

Айде ние тука поотбираме малко от английския, но въпреки това не е лошо когато се дава само линк към статия на английски, да се резюмира в поста на български за какво иде реч в статията. Щото нали се сещаш, че новини - бол и ако всеки почне да дава дамо по един линк към нещо си - идеята на тази тема се обезсмисля изцяло...

Айде ние тука поотбираме малко от английския, но въпреки това не е лошо когато се дава само линк към статия на английски, да се резюмира в поста на български за какво иде реч в статията. Щото нали се сещаш, че новини - бол и ако всеки почне да дава дамо по един линк към нещо си - идеята на тази тема се обезсмисля изцяло...

Някакъв образ бил потвърдил независимо експеримента на Андреа Роси за студен термоядрен синтез. Всъщност, то още не е ясно дали изобщо става въпрос за някакъв синтез. Единственото ясно в случая е, че в експеримента уж се генерира допълнително количество топлина, т.е. повече отколкото се внася енергия отвън. На мен лично ми е много интересно какъв е този "независим" експеримент, след като става въпрос отново за италианци, а аз принципно не съм склонен много да им вярвам. :lol:

Пишеше,че и от Стокхолмският университет са го потвърдили,но докато не го направи някоя по-легитимна лаборатория нищо няма да е ясно.

Edited by kotora

Сори в ТУ съм не ПУ ;)

едит:Грешно си редактирал ;)

Edit2: Не е грешно, нарочно е...а и съм подчертал добавеното. ;)

Edited by Midex

http://plovdivchanin.com/2013-01-07-14-16-25/20486-%D0%A2%D0%BE%D0%BF-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

По-късно една от фирмите "Сънрей енерджи", собственост на дружеството, което е управлявал, строи соларна електроцентрала от 340 kW и цена от 728 лв. на мегаватчас. Петър Курумбашев е един от най-яростните защитници срещу въведената преди няколко месеца цена за достъп за възобновяемите енергийни източници

http://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/%D0%A1-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8-_l.a_c.382_i.275150.html

Бившият зам.-министър на икономиката и сега шеф на ДКЕВР Евгения Харитонова пък е спестила от заплати над 200 хил. лв. Преди да стане председател на ДКЕВР, Харитонова е била член на ЕСО.

"Цял живот събирани пари, наследство от майка ми и баща ми. И съм си спестявала. Аз съм самичка и трябва да имам парички някой да ми подаде една чаша вода", отговори тя защо е толкова спестовна.

Така се прави дами и господа - спестявате, спестявате и правите една централа, от която генерираната енергия се изкупува десетократно по-скъпо от нормалната. 

Ей такива хора ни управляват, контрола над подобни сделки е "кой колко и къде ще кихне и дали ще кихне на правилните хора". От 20тина години е все така. Кой плаща за тези сделки е ясно ама пука ли ни - неееееее. Бойко се пенеше че ще ревизира всички сделки от тройната коалиция. Направи ли нещо, осъди ли някой - нееееее. 

Edited by djadomraz