Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Русия т'ва, Русия онова..но поне хората имат правосъдие. А Индиго почти се забрави...Няма оправия тая нашата държава, няма и да има..Толкова много корупция и схеми.. :angry1 Просто съм напълно убеден, че всичките ни съдии до един са корумпирани, заедно с прокурорите и 2/3 от ченгетата.....бахти... :unhappy:

http://timurcommandos.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

За да обобщим – понеже баба Пена е програмирана да бъде неудачник (няма образование, връзки, реален житейски опит и т.н.), тя естествено е влюбена в строя, който толерира неудачниците и жестоко преследва успелите. Нашата баба е социалистка до мозъка на костите си

Нещо доста любопитно, което не знам как съм пропуснал:

"К енд К електроникс" ЕАД спечели поръчката за доставка на копирна техника за изборите

На първо четене, нищо кой знае какво.Но когато се позамисли човек и гледа това видео :) изникват въпроси като:

1) От къде аджеба се доставят 12 000 копирни машини за такъв срок?

2) Хайде събрали са ги от цяла Европа и са ги докарали по някакъв начин до БГ, тогава: как се тестват предварително 12000 копирни машини?!?

3) Ако предположим, че няма брак (което е невъзможно при тази бройка), след като се доставят по всичките села и паланки (в някой населени места, дори тока няма необходимото напрежение), кой ще инсталира копирите и покаже на хората как се работи с това чудо?

Баси филма...

Edited by exabyte

Нищо особено няма в доставката. Вероятно най-големият вносител на техника в страната с огромни магазини и хиляди бройки. Получава голяма отстъпка от производителя, плаща кеш без проблем и толкоз. Ако иска и 50000 бройки без проблем ще внесе. Оттам след получена държавна поръчка (тука вече е мътната вода), продава стоката на Държавата и с доставки и разпределение си се занимава тя. Ако нещо не сработи - има си гаранция. Кое е точно чудното? 

Нищо особено няма в доставката. Вероятно най-големият вносител на техника в страната с огромни магазини и хиляди бройки. Получава голяма отстъпка от производителя, плаща кеш без проблем и толкоз. Ако иска и 50000 бройки без проблем ще внесе. Оттам след получена държавна поръчка (тука вече е мътната вода), продава стоката на Държавата и с доставки и разпределение си се занимава тя. Ако нещо не сработи - има си гаранция. Кое е точно чудното? 

Занимавал ли си се с доставка на техника (говорим за доставка на един и същ модел техника над 20бр.)? Гледа ли видеото? Знаеш ли колко на брой са избирателните секции в страната и за колко време се стига от точка А до Б, по нашите хубави пътища, отивайки някъде където никога не си ходил?

Имаш ли идея кой държи на склад 12 600 бройки от един и същ модел дехника?

Edited by exabyte

Нямам намерение да гледам 20 минутен клип на Нова, нямам такова време за глупости. Не разбирам защо непременно трябва да се тестват всички машини, които идват с гаранция от производител, който вече ги е тествал? Колкото ще да са избирателните секции - това НЕ Е проблем на доставчика, а на Държавата-купувач в случая. Все си мисля, че имат достатъчно хора и транспорт по места институциите. Като местните добре си познават местата. Последният въпрос е леко безсмислен - всеки производител има на склад не 12000, а доста по-големи бройки. Това е все едно да ме питаш как съм внасял по 40 тона маргарин наведнъж и кой го държи на склад това количество. Тук не става въпрос за гаражно-квартална търговия, а за връзка между голям производител, голям вносител и купувач - Държавата. 

Видене, аз съм се занимавал с доставка и инсталация на техника в старата ми работа, където по мое време имаше 50-на работни станции, три сървъра, двайсетина принтера и две-три сериозни мултифункционални устройства (изброявам, за да се добие статистическа представа).
Във фирмата обикновено се взимаше това, което излиза най-евтино и съм сигурен, че схемата е същата и с гореописания случай. И знам че съм връщал не един и два дефектни компютъра, както и два-три принтера. Това са два-три от двайсет. А 12000? А сега си представи да се окаже, че копира за Плашитрътково, на 50 километра от Ардино се окаже дефектен и трябва да се подмени, като това се установява два дни след доставката му? Или пък бай Мехмед не може да го пусне сам, щото не знае кой кабел с какво се храни? Практика на големите вносители е да НЕ тестват техниката си. Това правят в последствие в гаранционния сервиз, излиза им далеч по-евтино, отколкото да плащат заплати на тестери. Казвам ти го, защото съм работил във фирма, занимаваща се с търговия и инсталация на компютърна техника.

Знам, че и на тая тема си капацитет, но позволи нам, от простолюдието да изразим съмнението си...

Спамим където не трябва. Аз никъде не казвам, че няма процент дефектна стока, но това НЕ Е проблем на вносителя. Мисля ясно го написах. Като има дефектна стока, тя се връща обратно по веригата. Не е длъжен вносителя да разопакова стоката си и да я проверява бройка по бройка. Ако някой от вас изобщо се е занимавал с внос на едро и дистрибуция, би следвало да знае, че за седмица спокойно може да се изчисти проблема. Ако има разбира се нормална логистика и организация. 

Нямам намерение да гледам 20 минутен клип на Нова, нямам такова време за глупости. Не разбирам защо непременно трябва да се тестват всички машини, които идват с гаранция от производител, който вече ги е тествал? Колкото ще да са избирателните секции - това НЕ Е проблем на доставчика, а на Държавата-купувач в случая. Все си мисля, че имат достатъчно хора и транспорт по места институциите. Като местните добре си познават местата. Последният въпрос е леко безсмислен - всеки производител има на склад не 12000, а доста по-големи бройки. Това е все едно да ме питаш как съм внасял по 40 тона маргарин наведнъж и кой го държи на склад това количество. Тук не става въпрос за гаражно-квартална търговия, а за връзка между голям производител, голям вносител и купувач - Държавата. 

Напълно съм съгласен тоя път с Виден. Стоката се тества преди да излезе от завода, а тук не става въпрос за доставка от страна на Техномаркет, а директно от вносителя, който все ще има 12 000 принтера в заводите си.

А и надали има 11 999 избирателни секции в които трябва да се инсталират тия принтери и да е предвиден само 1 за дефектна бройка. Всяка серия си има статистика при производителя, колко често дефектира. Предполагам, че тоя процент е взет под внимание, когато е поръчвана бройката 12 000, за да могат да покрият евентуални дефекти.

А за инсталацията и проблемите, става въпрос за 1 ден работа. Колко често ви се е разваляло устройство след 1 ден работа? Да не говорим, че в малките села, които споменавате, има и малка избирателна активност, та я изпечата 100 листа тоя принтер, я не.

Edited by w00x

Ами ако си беше направил труда да гледаш видеото, щеше да разбереш.Все пак там изказват мнение доста по-запознати хора от нас (поне на 1во четене).

Ако това е вярно:

"Предложената единична цена е 85 лева заедно с консумативите." -> сам си направи заключение за какви устройства говорим.

и

"К енд К Електроникс" е лидер на българския пазар на електроника и управлява 55 търговски обекта на "Техномаркет"" -> всички знаем що за качествена техника се продава по тези вериги.Но дори и да случат на читави партиди, все пак това са 12 000 бр. (24 тира с устройства).

Също така във видеото са упоменати клаузите по поръчката: отстраняване на повреда в срок до 2ч

Случвало ми се е няколко пъти да връщам чисто нови ( да чисто нови) принтери HP за по 300-400лв на Стемо, защото проявяват дефек чак след 5-10 копия.Като най-фрапантния случай беше: замяна на нов с нов и замяна с 3ти нов, защото предните 2 бяха просто дефектни от производителя.

Не става дума дали местните имат ресурс и дали си знаят местата, а за спазване на времето за отреагиране, ако възникне повреда (което е заложено в поръчката).

Явно не съм се изразил правилно, но тук проблема е как милата ни държава, ще се справи с поръчката за този срок, заради поредния глупав закон!

Не смятам повече да споря, просто за мен това е поредното... малоумие в последния момент.

Да прехвърлим спора тук?

–––––––––––

Май Елизабет ще сдава властта...

Защо да ги прехвърляме? Нали обсъждаме по темата? Тук понятията са много размити. Всичките въпроси са в една тема, та да не можеш да намериш абсолютно нищо ако го потърсиш после и всичките дискусии са в друга тема, която е пълна бездна.. Личен архив трябва да си правя ако искам да запазя информация.

Бре, ако това е вярно... чак не ми се вярва :)

Иначе ето на това му се вика реалити шоу

Двама българи платиха по 20$ за еднопосочен билет до Марс

"Целият процес ще се показва в риалити тв формат в целия свят. Накрая зрителите ще изберат с гласуване щастливците, които да полетят на 14 септември 2022 г. и ще кацнат на Марс след 7-8 месеца. Шоуто щяло да продължи и от Червената планета. На всеки две години след това колонията щяла да се допълва с по още четирима астронавти."

Иван Бедров - един от малкото журналисти които наистина уважавам (не само защото ми е съученик)

Off/ И аз му следя кариерата откак се премести от радио Пловдив...познавам го лично, пък и навремето правих за предаването му едни заставки, та се познаваме от тогава. :)

http://btvnews.bg/bulgaria/politika/nishto-v-kostinbrodskiya-sluchai-ne-e-vyarno.html

В него се посочва, че в края на предизборната кампания прокуратурата е била употребена от „политико-олигархичната прослойка” с разкритията за установените 350 000 броя бюлетини, готови за експедиция. „Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините,” пише в писмото.

Страхотна статия, но за съжаление мат'ряла няма памет.

Може лятото или есента да ги обсъдим тези неща на по бира ;).