Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Готов за експлоатация е първият комерсиален квантов компютър!

Американската компания Локхийд Мартин, която преди две години закупи патент за квантов компютър от ванкувърската фирма D-Wave, вече е готова с комерсиален вариант на машината, който ще работи в реални условия по проект на Департамента по Отбрана.

Електронните фишове масово падат в съда

Електронните фишове, които се смятат за една от важните мерки срещу безразсъдството на пътя, се оказаха лесно атакуеми в съда.

Масово районните съдилища отменят фишовете като издадени при редица процесуални

нарушения.

При обжалването им никога не се стига до разглеждане по същество наистина ли са нарушени правилата за движение по пътищата. Отмяната идва още на процесуално основание.

Малко обаче са шофьорите, които се решават да обжалват глобата. Това е така, защото процедурата изисква делото да се заведе в районния съд, на чиято територия е издаден фишът.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1887431

имаше. даже няколко идеи за тех-паркове. ама примерно софийския на терена на военните на 4-ти километър президентчето-строител неусетно реши че няма да е точно тех-парк съвместно с БАН, а  ще е нещо като бизнес-тех-парк, където ще се отдават офиси под наем като в предишния му бизнес-парк. някъде около издаването на разрешението за строеж предвиждам съвсем да отпаднат думите "технологичен" или "научен" от бизнес-идеята му, а частта на БАН да се ползва само като повод за държавно финансиране.

единствено ХП успяха с кооперирането си с ИНД комерс да си направят собствено мини-тех-паркче и даже си го развиват. но това си е изцяло частна инициатива и си караха по общия ред без да се правят на големи инвеститори. Чак като изпонаеха над 2000 души и почнаха да ги забелязват и да се реди ББ или президентката му да се снимат с тях да трупат популярност.

пловдивския тех-парк повехна заради идиотския метод на преговори с китайците на новия ни кмет тип "дайте сега едни пари, пък ще видим" и  "ама тва не може да стане за 3 месеца". идеята само се ползва като удобен предлог да се прехвърлят малкото останали по-масивни общински имоти в публично-частни дружества, а от там в чисто частни, които са вече добросъвестни купувачи и могат да си строят каквото си искат и да напъват за смяна на предназначението на парцела - видяхме какво се случва в Тракия, същото е и в другите райони.

в плевен също не можаха да се разберат кой да изстърже маслото от филията, а във варна не намериха удобен парцел, пък и ТИМ не одобри, като предпочете пристанище и газопровод.

и те така. скоро няма да имаме, но не ни и трябва. както каза Меркел "3 милиона да останат - за слуги стигат толкова".

А аз се чудя защо сметките ми за ток през последните месеци са 2-3 пъти по-високи.... :angry1

Чудо! Фотоволтаици произвеждали ток 32 часа в денонощието

...........................................................................................

...........................................................................................

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев съобщи, че министерството е започнало вътрешна проверка на част от числата, които са предоставени от производителите, и резултатите от нея досега показват, че има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от дененощието на ден, обясни министърът. По думите му само в едно от електроразпределителните дружества са открити присъединени 50 такива централи.

И сега искат да ми кажат, че ония, дето са задължени да изкупуват зелената енергия не знаят колко часа е денонощието и изкупуват наред без да се замислят аджеба при средно слънцегреене през февруари от 10 часа, как така им продават зелен ток, калкулиран за 32 часа на денонощие! :woot

А аз се чудя защо сметките ми за ток през последните месеци са 2-3 пъти по-високи.... :angry1

И сега искат да ми кажат, че ония, дето са задължени да изкупуват зелената енергия не знаят колко часа е денонощието и изкупуват наред без да се замислят аджеба при средно слънцегреене през февруари от 10 часа, как така им продават зелен ток, калкулиран за 32 часа на денонощие! :woot

Щото не е никакъв ток ами дават накъсо кабелите от тях си, понеже онзи ток е по-евтин от изкупната цена на зелената енергия. Чиста машина за пари - щракаш с пръсти и правиш кинти, само си лепнал едни панерии за пунтаж. Не е кой знае колко трудно да се сетиш все пак сравнявайки цените на тока, който плащаш и този дето ти го плащат...

Нямах това предвид - за водните централи, дето са продавали ток, докато реката е била суха знаем, както и за слънчевите, докато е нямало слънце или вече е било залязло. Думата ми беше за наглостта и надхвърлянето на всякакви морални граници с мисълта, че всичко ти е позволено и отново ще ти се размине.

Думата ми беше за наглостта и надхвърлянето на всякакви морални граници с мисълта, че всичко ти е позволено и отново ще ти се размине.

Е хайде сега - стават грешки. Повредил се е филтъра и е пускал обратно тока към НЕК в по-големи количества от планираното. То че не работят панелите е ясно.

Ако беше държава като държава щяха да си искат всички изплатени пари обратно заедно с лихвите. Защото при подобни нагли измами е редно да има и глоби. Само дето силно ме съмнява да са предвидени такива в договора та като няма на какво основание... редно е поне едно длъжностно лице отговорно за цялата ситуация да влезе в затвора за измами от особено голям размер само че нещо не мога да си спомня по случая с източването на ДДСто и наглата шефка на НАП Пловдив (май Пловдив беше) какво стана? Освен че писаха по вестниците няколко месеца после нещо случи ли се изобщо?

То половината министри от последните 10 години направо са за прибиране ама гарван гарвану око не вади нали знаеш...

Е хайде сега - стават грешки. Повредил се е филтъра и е пускал обратно тока към НЕК в по-големи количества от планираното. То че не работят панелите е ясно.

Ако беше държава като държава щяха да си искат всички изплатени пари обратно заедно с лихвите. Защото при подобни нагли измами е редно да има и глоби. Само дето силно ме съмнява да са предвидени такива в договора та като няма на какво основание... редно е поне едно длъжностно лице отговорно за цялата ситуация да влезе в затвора за измами от особено голям размер само че нещо не мога да си спомня по случая с източването на ДДСто и наглата шефка на НАП Пловдив (май Пловдив беше) какво стана? Освен че писаха по вестниците няколко месеца после нещо случи ли се изобщо?

То половината министри от последните 10 години направо са за прибиране ама гарван гарвану око не вади нали знаеш...

шефката на ДДСто стана депутатка и се напъва с бойко за втори мандат.

един мой познат има ФЕЦ. още преди да навърже панелите продаваше ток на НЕК, като просто в единия ъгъл на парцела направи минигазова турбина и след като така и така е регистриран като производител и е свързан си продава и тока от нея.

между другото EVN също продават на НЕК скъп ток от ТЕЦ-Север в Пловдив. По решенията на ДКЕВР за включване на новите мощности там вече има инсталирани 125 MW топлинни мощности и електрическите са увеличени от 15MW  на 50 MW.  В общи линии това е горе-долу половината от консумираната енергия в града и то в пиковите часове, а те я продават на НЕК, за да я пренесе до някоя от 10тината подстанции. Плащаме по 6-7 стотинки на киловат за това носене през град с диаметър 12 км по СЪЩЕСТВУВАЩИ съоръжения.

Edited by mobo

Абе ти мани шефката на ДДС-то, ами освен нея имало още 7200 (!) мераклии да стават депутати...и това - за 240 места! Баси и интереса, баси и далаверите....По тази причина бюлетината в някои изборни райони се очаквало да стига до 2 метра. Нищо няма да се промени.....няма да се оправим и това е...

И това след ОНЗИ скандал... браво браво - така се прави. Сега депутатски имунитет, едно друго... после давност... ей така се перат пари не като нас да се изгърбваме от бачкане, после да ми обясняват разни хора че съм бил добре а не като пролетариата по заводите

И това след ОНЗИ скандал... браво браво - така се прави. Сега депутатски имунитет, едно друго... после давност... ей така се перат пари не като нас да се изгърбваме от бачкане, после да ми обясняват разни хора че съм бил добре а не като пролетариата по заводите

Че много ясно. И аз съм против корупцията и монопола...в които не участвам.

Видях я, видях също, че е на 23...но това нищо не означава..Има хора, които са на по двайсе години и са много по-разумни, здравомислещи и ходещи по земята от някои 30-40-50 годишни....Но като цяло, такава новина може да те хвърли в ужасен ужас.

Каква психика трябва да имаш (или да нямаш) за да направиш такова ужасно нещо.Просто е потресаващо... :unhappy:

Слаба психика. Същата, която те подтиква към наркотици и алкохолизъм.

Момичето е имало 3 деца, които е обичала. Чакало е 4-то, но е изпаднала в депресия след като са я зарязали. Не е искала да остави децата си без нея, затова ги е изтрепала и е сложила край на живота си. 

Ей, тва любовната мъка и другите там свързани с нея мъки и рани, какво ли не прави...

АКТА = > АКТА

СОПА = > СОПА

сега CISPA.  за неамериканци-тук.

инициативата е от Мозила/Файърфокс, а те може би бяха базирани в Немция, т.е. скоро и нас ни очаква тази преоблечена сопа.