netrootbg Posted July 13, 2023 Share Posted July 13, 2023 Проверка за изтекли лични данни от хакера „Емил Кюлев“ – Public Money Scanner by Bureau for Investigative Reporting and Data (bird.bg) От BIRD изкараха търсачка за изтеклите данни от Лев Инс. Мен ме има в списъка, но ми няма телефона... Ще трябва да видя да сваля от някъде целият списък за да видя какви данни са изтекли. Явно съм имал някоя гражданска при тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted July 13, 2023 Share Posted July 13, 2023 Аз също фигурирам без телефон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 Русия декриминализира домашното насилие - Българска национална телевизия (bnt.bg) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 Почина дългогодишният директор на МГ-то Кирчо Атанасов Невероятен човек! Поклон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 30 minutes ago, plameni said: Почина дългогодишният директор на МГ-то Кирчо Атанасов Невероятен човек! Поклон. Бог да го прости! Отиде си една цяла епоха! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 Лека му пръст! Имах честта да го познавам лично, него и жена му Христина Франгова. Бяха приятели с баба ми и дядо ми. Отделно баща ми беше от първия випуск на МГ-то, та от него знам хиляди истории. Огромен човек с безусловен авторитет... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 Лека му пръст! Беше изключително обаятелна и харизматична личност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Една хубава новина. Дано катаджийте я спазват https://dariknews.bg/novini/bylgariia/konfiskuvat-kolata-ako-vi-hvanat-zad-volana-s-alkohol-ili-narkotici-2355939 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Проблемът е, че тестовете за наркотици не са особено надеждни.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 1 hour ago, mIRCata said: Една хубава новина. Дано катаджийте я спазват https://dariknews.bg/novini/bylgariia/konfiskuvat-kolata-ako-vi-hvanat-zad-volana-s-alkohol-ili-narkotici-2355939 Изобщо не е добра новината. Почти 40% от тестовете дават грешно позитивен резултат. Кръвните тестове редовно се бавят по над година. През това време си без книжка, без кола. Нали се сещаш как докато уж я пазят може да започнат да изчезват разни неща от колата. Да не говорим, че не е добре да не се кара повече от година. Иначе при доказан дрогиран водач съм съгласен с тази мярка. Другият момент е да се регламентира какво точно е дрогиран водач. Не трябва да се брои някой който е пушил трева преди дни. Това го казвам като човек който не пуши нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Ти кога си келеш, и друсан и не друсан, пак си си келеш. Като се нажулиш, поне гледаш да не правиш глупости, да няма повод да те тестват. Щеш не щеш, ще пуснеш шибания бакшиш. Нищо че си с камера и ти отнема предимство. И караш кола за 2К. Важно е да няма повод да те тестват. Слагаш си колана, пускаш фаровете и макс със 60. Пускаш си музика и не сменяш лентите като Алберто Томба. Един приятел така разправяше. Той отдавна спря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 В помощ на българския шофьор: Лекарства, които могат да доведат до фалшиво положителен тест за наркотици Може ли едно обикновено хапче без рецепта да ни прати в ареста след полеви тест Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Ето затова не е добра идея, докато не се оправи методиката за тестване на наркотици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Теста за наркотици ще отчете наличие на марихуана между една и две седмици след консумация. "Бавен" си максимум ден-два след консумация. Самата марихуана в развитите държави я предписват за някои заболявания като мигрена и глаукома. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 1 hour ago, Antares said: Теста за наркотици ще отчете наличие на марихуана между една и две седмици след консумация. "Бавен" си максимум ден-два след консумация. Самата марихуана в развитите държави я предписват за някои заболявания като мигрена и глаукома. В Германия вече е полу-легална. Говореше се за цялостно легализиране там. В Нидерландия предполагам знаеш как е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 31 minutes ago, netrootbg said: В Германия вече е полу-легална. Говореше се за цялостно легализиране там. В Нидерландия предполагам знаеш как е. А дават ли да караш докато си с "лекарства"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 25 minutes ago, DON_CHEFO said: А дават ли да караш докато си с "лекарства"? Нямам си на идея. Не съм потребител и не ме вълнува честно казано. Предполагам правят тестове, но не знам какви. Едва ли обаче ти конфискуват колата преди да е доказано, че си бил дрогиран. Проблемът не е толкова тестовете, а това колко са бавни. Не е нормално кръвните тестове да ти се бавят по над година. Имаше един то Асеновград който на 2 пъти мина през това нещо. И двата пъти излиза, че полевият тест е бил грешен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 (edited) 41 minutes ago, netrootbg said: Нямам си на идея. Не съм потребител и не ме вълнува честно казано. Предполагам правят тестове, но не знам какви. Едва ли обаче ти конфискуват колата преди да е доказано, че си бил дрогиран. Проблемът не е толкова тестовете, а това колко са бавни. Не е нормално кръвните тестове да ти се бавят по над година. Имаше един то Асеновград който на 2 пъти мина през това нещо. И двата пъти излиза, че полевият тест е бил грешен. И аз не познавам закона буква по буква ама ако имаш изписан бонг за лекарство, силно ме съмнява да можеш да караш след употреба. Тук се води DUI без значение дали си пиян или друсан. 3 hours ago, Antares said: Теста за наркотици ще отчете наличие на марихуана между една и две седмици след консумация. "Бавен" си максимум ден-два след консумация. Самата марихуана в развитите държави я предписват за някои заболявания като мигрена и глаукома. Което отново ще бъде предпоставка да те уволнят на секундата ако имаш професионална книжка. Не ги ебе дали си болен или празнуваш 4/20... За тва ги карат да пикаят в чашки без предупреждение. А това, че резултатите се бавят година.. Нищо не ме учудва в тая географска територия дето ми се води родина. За смях сме станали и на хората в другите галактики. Edited August 10, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 25 minutes ago, DON_CHEFO said: Има си лекарства за които е упоменато, че е забранено да се шофира след употребата им. Полевите тестове в Бг обаче хващат обикновенни хапчета за настинка. От там идват проблемите. В момента закона е така написан, че ти взимат колата и книжката веднага. След това чакаш сума ти месеци за да излезе кръвният тест. За капак дори и тогава не е автоматично всичко, а чакаш още поне месец прокуратурата. Абсурдно е да чакаш по над година. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 (edited) 55 minutes ago, netrootbg said: Има си лекарства за които е упоменато, че е забранено да се шофира след употребата им. Полевите тестове в Бг обаче хващат обикновенни хапчета за настинка. От там идват проблемите. В момента закона е така написан, че ти взимат колата и книжката веднага. След това чакаш сума ти месеци за да излезе кръвният тест. За капак дори и тогава не е автоматично всичко, а чакаш още поне месец прокуратурата. Абсурдно е да чакаш по над година. Не може ли да си платиш някъде за теста (да стане по-бързо) и с резултата да осъдиш някого за много пари (ако си невинен)? Edited August 10, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 7 minutes ago, DON_CHEFO said: Не може ли да си платиш някъде за теста (да стане по-бързо) и с резултата да осъдиш някого за много пари (ако си невинен)? Не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 41 minutes ago, netrootbg said: Не. Пародия след пародия. Има ли нещо, което да е нормално? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted August 19, 2023 Share Posted August 19, 2023 https://www.vesti.bg/bulgaria/s-nad-15-promila-alkohol-v-kryvta-kniaginia-kalina-katastrofira-v-borovec-6176167 xDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 22, 2023 Share Posted August 22, 2023 (edited) Това с тестовете за наркотици е пълна чикия. Някой е усвоил едни пари, друг е получил бакшиша под масата. Всички са доволни. Е са едни хора ще конфискуват едни коли, щото тестът е отчел... Мила, родна картинка. В същото време в татковината ни съвсем легално в табако и вейп шопове, както и в сайтове (като - напафкан, точка, цом) се продават вейпчета, кексчета, шотчета и всякакви носите ли на ННС. И това просто защото все още това нещо не е попаднало под ударите на закона като наркотично вещество. А ефектът от ННС е потресаващ! На всичкото отгоре това чудо не е като тревата, а има доста по-бавно настъпващ, но много по-силен ефект. И така... Отново едни хора са завъртели едни пари, други са си получили бакшишите. И дълги години още ще виждаме как надрусани камикадзета вършат простотии, но няма да бъдат регистрирани като наркомани, нито ще попадат под ударите на закона. Понеже тази субстанция не е забранена. Печелившо на честитите, дето са си съкнали от козчето преди два-три дни. А НУРС-овете на ННС, тях законът ги не пипа. П.с. Е оня ден ошамарих един датчанин, дето беше праснал едно шотче с ННС и беше тръгнал да разрушава един детски батут, дето е предназначен за натоварване до 45 килограма. А говедото тежеше над 90 и на всичкото отгоре беше навлякал сутиен и жартиери. На другия ден ме гледаше с черно-виолетовите си очета и не можеше да ме познае. А бая го бих преди това. Edited August 22, 2023 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts