NEO_DDT Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Днес пък чух, че разни активисти от "чужбинските" ЛГБТИ ходели по детските градини (за щастие все още не в BG) и им изнасяли беседи как те всъщност не били момченца и момиченца щото все още били малки и неосъзнати и как щяло да се самоопределят чак когато пораснат. То аз съм толерантен, толерантен, ама с цялата ми толерантност хич не знам какво ще му се случи на някой такъв ако го видя да изнася образователни лекции на детето ми какво всъщност е... Усещате ли как малко по малко настъпват под предлог, че си защитават някакви несъществуващи или ненарушени права - днес приемат това, утре друго... Това е защото боя много липсва в съвременното общество! Да дойде да обяснява на моето дете и ще му измисля много кофти неща да му причиня след като се отделим от свидетелите Както и на тоя дето ми оставя вече два пъти някакви брошурки със заглавие "Последно предупреждение" на чистачките на колата! Преди месец и половина Витоша ски е взело нов кредит от ПИБ за 17.75 млн лева. Дано да е за подмяна на лифовете, а не за покриване на настоящи и бъдещи загуби, които от приватизацията до 2016 година са за общо 20 млн лева. Въобще инвеститорите от Кипър и Британските Вирджински острови явно не разбират от ски, след като инкасират такива огромни загуби всяка година. Добре, че имат банка, която вярва в тях и стои зад гърба им. И която не се притеснява да отпуска кредити на компании с отрицателни нетни активи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 И ДСК нямат. 1-2 пъти на няколко месеца ги хващам с някакви 15 ст. на транзакция, но не ми се разправя за 30-60 стотинки на година. Как така нямат, пък ги хващаш? Те са толкова таксите. 0.25% от сумата. В сайта им обаче пише, че нямат такси за Интернет плащане в чужбина. Или са го сменили, или съм се заблудил и за тях. Явно само ПИБ жулят по подразбиране. И Сосиете Дженерал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 (edited) Как така нямат, пък ги хващаш? Те са толкова таксите. 0.25% от сумата. В сайта им обаче пише, че нямат такси за Интернет плащане в чужбина. Или са го сменили, или съм се заблудил и за тях. Явно само ПИБ жулят по подразбиране. И Сосиете Дженерал. Ами така - нямат. Изтеглих документа за таксите и комисионите и видях откъде идват тези 15 стотинки. Те са такса за плащане на битови сметки. Обаче пак не ми се вързва. Аз плащам 7-8 сметки всеки месец на различни доставчици. А тези 15 стотинки се начисляват по веднъж на няколко месеца. Не са 7-8 по 15 всеки месец. Онлайн пазарувам почти през ден. И плащам основно през Пейпал, като се е случвало да плащам и директно. Досега нямам начислена такса. Директните плащания обаче са само до страни от ЕС. За смешната такса от 1.25 на месец какво повече да иска човек. Сега може и са я вдигнали някоя стотинка, не съм проверявал. Сосиете..., само като прочетох и ми се вдигна кръвното. Бях клиент кратковременно на тази банка и заклевам се: никога вече, ако ще и помпа да ми опрат на главата. По-големи измамници от тях няма. Edited January 17, 2018 by biodesign Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Български обичаи, женското „не“ и политическата (не)коректност Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) А при някой спрени ли са изобщо техните канали? Ама Булсатком каква салата сътвориха на двата спътника. И вместо да я пооправят, омазват и новия спътник в момента с алогични действия... Взето е решение, но никой не го е разбрал точно и всеки си прави нещо Edited January 18, 2018 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Кво станало с Булсатя, я раздуй клюката де "Нова броудкастинг груп" обяви кои кабелни оператори имат право да излъчват програмата ѝ А, тия дет нямат права да я излъчват ше я препредават Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Вече и CNBC направиха статия за изчезналите български биткойни за милиарди, даже са ги потърсили за коментар ама... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Нова броудкастинг да ми смучат шнура...баси циганьорите... Тия са по продажни от СКАТ и АЛФА... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Покрай скорошното разместване в класацията на най-богатите хора в света и новозаетата първа позиция на шефа на Амазон Jeff Bezos с над 100 милиарда долара (като не е много ясно това "над" на колко още милиарда се равнява), се сещам и за една прясна новина, която ми направи впечатление: Amazon отваря вратите на първия си физически магазин, в който няма касиери и опашки, съобщава Re/Code. Amazon Go работи с нова технология, чрез която компанията смята, че ще елиминира чакането на опашки на касите напълно. В магазина има богато разнообразие от храни и напитки. Визуално той прилича на супермаркет, но с по-луксозен дизайн. Клиентите просто влизат в магазина, като сканират приложението Amazon Go от телефона си на входа, взимат продуктите, които искат, слагат ги в торбата си, и си излизат. През това време специална система проследява покупките на потребителя, изчислява общата стойност на пазаруването и го начислява към сметката автоматично. Системата дори може да проследява ако потребителят вземе продукт от рафта, за да прочете етикета или пък размисли и го върне обратно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 ...се сещам и за една прясна новина, която ми направи впечатление: Аз пък се сещам за едни хора дето "пазаруването" от тоя магазин ще им хареса много ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Надали са го направили толкова елементарно, че всеки мангал да влезе и да си прибере безплатно каквото му е кеф. П.П. На изхода вероятно има автоматично задействащи се пушки-помпи за тия, дето не са си платили чрез приложението, а отвън, вместо външни камери има монтирани автоматични снайпери ако случайно са те пропуснали пушките, а ти си се отдалечил прекалено бързо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Стана тя каквато стана: https://www.elepedia.com/ferrari-will-make-electric-car-and-challenge-tesla-new-suv/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Стана тя каквато стана: https://www.elepedia.com/ferrari-will-make-electric-car-and-challenge-tesla-new-suv/ Мисля, че тази новина единствено ще направи безсънни нощите на Чефо. Всичко е от ден до пладне...ще има реакции известно време и ще свикнат...както свикнаха, че БМВ може да прави коли и с предно предаване...или пък Порше да има модел с 4 врати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 или пък Порше да има модел с 4 врати. И дизели . Нямам търпение да напреднат малко с батериите и да мога да се метна на някой тролей . И цените тъкмо ще са паднали малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Покрай скорошното разместване в класацията на най-богатите хора в света и новозаетата първа позиция на шефа на Амазон Jeff Bezos с над 100 милиарда долара (като не е много ясно това "над" на колко още милиарда се равнява), се сещам и за една прясна новина, която ми направи впечатление: Ами в към днешна дата е 108.1 милиарда 1% от населението държи 82% от световното богатство Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Стана тя каквато стана: https://www.elepedia.com/ferrari-will-make-electric-car-and-challenge-tesla-new-suv/ Сетила са Мара да са побара... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 (edited) Стана тя каквато стана: https://www.elepedia.com/ferrari-will-make-electric-car-and-challenge-tesla-new-suv/от светата троица единствено ЛаФерари не се движи на ток защото цитирам:"ние не се интересуваме от електромобили". Та ще видим. Дано това е някаква партенка или шега. Двете марки имат още само в огледалата и 4те гуми. Едното е пародийна пазарска чанта, другото е икона Edited January 22, 2018 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Дано това е някаква партенка или шега. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-16/ferrari-has-plans-to-make-an-electric-supercar-marchionne-saysТова достатъчно надежден източник ли е? Не коментира, че ще пускат и suv. Дали няма да видим и дизел по някое време? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 едва ли. нафтата е за прости трактористи като Ламборджини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-16/ferrari-has-plans-to-make-an-electric-supercar-marchionne-says Това достатъчно надежден източник ли е? Не коментира, че ще пускат и suv. Дали няма да видим и дизел по някое време? Защото не съм чел. Това, че ги харесвам не значи, че чета абсолютно всяка една новина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Кефи ме обаче Ферари какви фурнаджийски лопати са и как се насират до уши в собствени говна, вечно плямпайки от някаква имагинерна позиция на "величие" и надмощие на всички останали, което е само и единствено в кухите им тикви. И електрическа кола ще направят, и дизел ще направят и товарен бус може да направят, стига да има изгода и им се нареди отгоре. Едно обаче е сигурно - не ги виждам скоро да млъкнат и да спрат да се правят на велики... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Кефи ме обаче Ферари какви фурнаджийски лопати са и как се насират до уши в собствени говна, вечно плямпайки от някаква имагинерна позиция на "величие" и надмощие над всички останали, което е само и единствено в кухите им тикви. И електрическа кола ще направят, и дизел ще направят и товарен бус може да направят, стига да има изгода и им се нареди отгоре. Едно обаче е сигурно - не ги виждам скоро да млъкнат и да спрат да се правят на велики... Не млъкват, защото има промити мозъци, които им вярват, че са величие и нещо специално... 5 причини за края на Bitcoin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Не знам дали са велики Ферари, но не знам друга подобна марка да има толкова крайни фенове и фобове/или там както е обратното на фенове :-)/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Ферари са тотални тъпанари. Няма да се плашите. Така, а сега обратно на планетата Земя. При бай Петко или чичо Бончо карате голфовете за смяна на амбриЯж Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Не знам дали са велики Ферари, но не знам друга подобна марка да има толкова крайни фенове и фобове/или там както е обратното на фенове :-)/ ХА! Феновете създават голяма част фобовете, от мен да го знаеш. Останалото са нагли надувки на изпърдян плондир - туй ръководството. Иначе вЕрвай ми - на мен грам не ми пука за тия отпадъци, но все се навират в полезрението ми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts