RaptoR Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Няма как публично да разказвам подобни неща, но наистина "неограничени възможности" при нас има специално отделена графа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 “Ничия земя” (08.04.2017) Много тежък епизод... Най-накрая някой да покаже нещата такива каквито са и дано правилните хората да гледат и да се трогнат поне малко! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Дедо, колкото и да ти е чудно, аз съм човек, който обожава опера. Миналата година съм бил на 7 опери и на всички залата беше пълна. В смисъл, не казвам, че оперната зала е най-належащото нещо в Пловдив, но от друга страна, нека не оставяме изкуството на заден план. Добре, и като си бил там обърнал ли си внимание колко е пълна залата? Майка ми е музикант та редовно ме мъкнеше (верно преди години, последните 10 не съм бил), но помня че ако малко над половината е пълна беше супер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 “Ничия земя” (08.04.2017) Много тежък епизод... Най-накрая някой да покаже нещата такива каквито са и дано правилните хората да гледат и да се трогнат поне малко! Това го постнах още миналата седмица, но не се надявай да има някаква промяна освен тая, която винаги става - българите се изнасят малко по малко и циганите завземат опразнените места. Аз си го представям как е ритал с крака във въздуха и е викал: "Искам най-голямата бомбааааа!!" :lol: Е това е най-правилното!! Те онези своите граждани не ги броят много за свои, камо ли да имат други Корейците са пълен смях, както и тяхното ядрено оръжия - я имат читава ракета да го изстреля, я не... Проблема е, че Китай са плътно зад тях и предупредиха САЩ да се въздържат от военни действия там! Доста олекотено изказване...и звучи все едно ти си им правил ядрената програма, но всъщност нещата са "малко" по-сложни отколкото ги виждаш.... Там в провинцията може и да няма какво да ядат, но в Пхенян нещата са даже по-зле отколкото в Скопие, понеже грандоманството съчетано с крайния социализъм + тоталната изолация + култа към личността и власт, която се предава по наследство води до малко странни резултати, които само човек, живял в социализма може да разбере и то само отчасти. Утежняващият фактор е наличието на ядрено оръжие (колко и какво - само те си знаят), а също и редовната позиция на Съюза (нарочно не пиша Русия), която винаги е контра на Щатите. Като добавим и Китай в сметката - тя наистина става доста неясна и объркана. Не знам дали знаеш, че 1/4 от населението на Пхенян вече е изнесено от там, защото "бомбоубежищата нямали капацитет за цялото население на града", като в тази 1/4 са прилежно събрани - "неблагонадеждните политически" + криминалните + други по тяхно усмотрение. И ако скоро не си гледал снимки от Пхенян, нека поместя няколко, като обърни внимание как естествено си маршируват войниците по чисто новите улици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Това го постнах още миналата седмица, но не се надявай да има някаква промяна освен тая, която винаги става - българите се изнасят малко по малко и циганите завземат опразнените места. Доста олекотено изказване...и звучи все едно ти си им правил ядрената програма, но всъщност нещата са "малко" по-сложни отколкото ги виждаш.... Там в провинцията може и да няма какво да ядат, но в Пхенян нещата са даже по-зле отколкото в Скопие, понеже грандоманството съчетано с крайния социализъм + тоталната изолация + култа към личността и власт, която се предава по наследство води до малко странни резултати, които само човек, живял в социализма може да разбере и то само отчасти. Утежняващият фактор е наличието на ядрено оръжие (колко и какво - само те си знаят), а също и редовната позиция на Съюза (нарочно не пиша Русия), която винаги е контра на Щатите. Като добавим и Китай в сметката - тя наистина става доста неясна и объркана. Не знам дали знаеш, че 1/4 от населението на Пхенян вече е изнесено от там, защото "бомбоубежищата нямали капацитет за цялото население на града", като в тази 1/4 са прилежно събрани - "неблагонадеждните политически" + криминалните + други по тяхно усмотрение. И ако скоро не си гледал снимки от Пхенян, нека поместя няколко, като обърни внимание как естествено си маршируват войниците по чисто новите улици. Гледал съм снимки и кое точно, което каза, е по-различно от това което казах аз?? Само потвърди, че умират от глад и могат да бъдат смазани без проблеми, ако не стояха други велики сили зад тях... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Добре, и като си бил там обърнал ли си внимание колко е пълна залата? Миналата година съм бил на 7 опери и на всички залата беше пълна. Направи ми впечатление, че имаше и много чужденци. На едно от представленията две германки ми обясняваха на развален английски, че идват в Пловдив специално заради оперните вечери. Всъщност като се замислиш, в Пловдив няма една концертна зала, в която могат да се провеждат концерти. Нямам предвид само опера, а рок, метъл, поп и т.н. Колодрума просто не става за тази работа. Бах там на концерта на Юрая Хиип...нито звук, нито виждаш както трябва сцената, абе просто не става. В края на краищата, ако претендираме да стане културна столица, една хубава концертна зала си абсолютно необходима. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Не ми се спори, но дори според твоята разбивка, 74% от компонентите са обикновени експлозиви като RDX/TNT и дори прахообразния алуминий, който иначе развива доста висока температура не може да мине за термобарична смес. Обемния взрив не е същото като термобаричния такъв. При термобаричния взрив има няколко стадия, като най-важния е аеробната детонацията на термобаричната смес, която изсмуква кислорода от въздушната среда: Всъщност, да, прав си. недоглеждане от моя страна. Но пък да трепеш 30-50 маймуняка с бомба за 16 милиона долара е меко казано... твърде американско. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Всъщност, да, прав си. недоглеждане от моя страна. Но пък да трепеш 30-50 маймуняка с бомба за 16 милиона долара е меко казано... твърде американско. ... е всъщност интересен полеви тест в малко по-реални условия. Подозирам, че американци и руснаци в момента точно това правят - тестват си последните разработки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 ...Подозирам, че американци и руснаци в момента точно това правят - тестват си последните разработки. По тоя повод - САЩ са започнали изпитания на "усъвършенствана атомна бомба". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 ... е всъщност интересен полеви тест в малко по-реални условия. Подозирам, че американци и руснаци в момента точно това правят - тестват си последните разработки. Ти да не би да си мислиш, че вече отдавна не е тествана!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Именно, нЕква си бомбичка на 30-тина години...тествана е 100%. То е ясно, че сега си мерят пишките, но явно са решили да залагат на старите технологии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 То им изтичал срока на годност на тия бомби Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 ... е всъщност интересен полеви тест в малко по-реални условия. Подозирам, че американци и руснаци в момента точно това правят - тестват си последните разработки. Пак си чел глупости.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 То им изтичал срока на годност на тия бомби Това беше второто ми предположение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Чехия отказва да приема повече бежанци Чехия няма намерение да приема бежанци въпреки ангажимента ѝ според квотния принцип в Европейския съюз. Към момента страната е приела 12 души, а трябва да поеме грижата за общо 1.6 хил. души, съобщава "Фокус", като се позовава на РИА Новости. Правилно ли чета - 12 човека? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Мдам, може да са позабравили нулите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Добре де, в КОЯ ГОДИНА живеем??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 E, с мутра начело, явно сме обратно в средата на 90-те... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Нали се сещате какъв ще е резултатът от турския референдум? Днес не са допускали журналисти и международни наблюдатели (дори и с пропуски) да снимат в секциите или пък изобщо някой да контролира как протича изборния ден, а вчера са арестували отново бая народ... В Рейханлъ са били конфискувани фалшифицирани печати - надписът върху тях е "Да", вместо "Избор". След сигнал за това нарушение районната избирателна комисия извърши проверка на всички секции в крайграничния район и установи наличие на фалшиви печати в много от тях, процесът на гласуването бе спрян до доставката на редовни. Малко по-късно обаче Върховният изборен съвет обяви, че бюлетините, подпечатани с фалшифицирания печат, ще се считат за валидни. В Анкара в една от секциите са открити 120 неподпечатани от изборната комисия бюлетини, в друга комисията уверява, че печатите ще се поставят след отварянето на урните, в трета са установени скъсани протоколи. В столицата наблюдатели на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са задържани от полицията, тъй като настояли да оглеждат секциите, закичени с карти с партийното лого. На входа на едно от столичните училища активисти на ПСР и на националистическата партия убеждават влизащите избиратели да гласуват с "Да". В Авджълар (район в Истанбул, населен с български изселници) са установени фалшифицирани бюлетини с чужди подписи, вместо тези на гласувалите. Също в Истанбул наблюдател от ПСР по обяд е симулирал, че гласуването е приключило и представил протокол. Пред училище в мегаполиса е паркиран автомобил, върху задното стъкло на който пише "За теб Реджеп Тайип Ердоган съм готов да кажа "Да" и на смъртта". В."Джумхуриет" разпространи скандално видео, показващо как член на комисията подпечатва с "Да" най-малко 10 бюлетини. В друго видео, публикувано в сайта на вестника, се вижда как един мъж в автомобил подпечатва с "Да" десетки бюлетини, а в трето отстраненият от проправителствения в."Йени шафак" Али Байрамоглу е линчуван от избиратели, след като е обявил пред тях, че няма да подкрепи референдума и ще гласува с "Не". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Това едно, а сещате ли се какъв шитсторм ще се случи, ако тъпата русоперчемна тиква посегне на корейския чукундур? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Мен един съфорумец ме успокои, че нищо нямало да стане. ...и затова съм спокоен, а и Ким ми е далече, пък и напоследък няма вятър, че да докара малко радиация (а и съм закален още от '86-та ). Обаче Ердоган ей го къде е, а и отдавна има мераци за някои наши области и изобщо за възраждане на Османската империя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Pri-95-prebroeni-glasove-Erdogan-pecheli-Turtciia-stava-prezidentsk_653064.html В 21-ви век се връщат пак към султанат... 1 век не успяха да изкарат като държава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Всичко е законно...няма заплашени или арестувани, няма подправяне на бюлетини - напълно съм убеден в това! Сега вече имал право да остане еднолично на власт до 2029-та...като знам, че е министър председател от 2003-та, това до 2029-та колко години прави, че нещо не мога да го сметна... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Ама трудно ще стигне бай Тошо... ...освен ако не започне с разни хватки от рода на предсрочни избори, които пак му давали възможност да си удължава законно срока... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 http://m.dnevnik.bg/sviat/2017/04/16/2954300_erdogan_gubi_istanbul_predninata_mu_se_stopi_turciia_e/ Бизнеса и парите в Турция гласуваха с не... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts