Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Видене, пак не си разбрал. Малоумна е, защото този фиркан идиот няма работа на пътя, а човека го осъждат и му взимат книжката за 8 месеца. Малоумна е, защото без вина, ставаш виновен и осъден. И закона е малоумен. Не само съдебната система.

А аз кво казах бе, мисир? 

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Няма връзка между замърсяването на въздуха и здравето, казва ИАОС?

А СЗО казва, че точно замърсяването на въздуха сега е най-големият риск за здравето

„На територията на страната няма официални данни за взаимовръзката между нивото на замърсяване на въздуха и здравето на хората“. Това се казва в писмо на Изпълнителната агенция за околна среда до гражданин, изпратил оплакване във връзка със завишените нива на въздушно замърсяване в последните месеци.

Сигналът е изпратен в края на 2016 година от Стан Тончев, жител на Пловдив – град, който страда от високо ниво на замърсяване на въздуха, особено през зимните месеци. Отговорът от страна на ИАОС е подписан от Теодор Панев, заместник-изпълнителен директор на агенцията. Снимка на скандалния документ Тончев сподели в нарастващата Фейсбук общност „Да изчистим въздуха в България“, в която в момента има над 1400 души.

„На територията на страната няма официални данни за взаимовръзката между нивото на замърсяване на въздуха и здравето на хората. В европейски мащаб, това се прави при натрупване на данни за състоянието на въздуха за продължителен период от време и провеждане на здравен скрининг на населението за определяне на влиянието на качеството на атмосферния въздух върху неговото здраве“.

През януари 2017 г. ИАОС обяви, че данните в реално време за ФПЧ във въздуха са тълкуват погрешно от гражданите. „Данните за концентрацията на фини прахови частици във въздуха се интерпретират некоректно и се използва неясна цветова скала“, заяви агенцията в изявление.

Още през 2013 година Световната здравна организация обяви, че замърсяването на въздуха е канцерогенно. Година по-късно СЗО категорично заяви, че замърсяването на въздуха сега е най-големият риск за здравето.

Жертви на замърсяването на въздуха на открито – разбивка по болести:

40% – исхемична болест на сърцето;

40% – инсулт;

11% – хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ);

6% – рак на белия дроб;

3% – остри респираторни инфекции при децата.

Къде тук е проблема? Или пияните само в кола като са са виновни? Ясене - ай молим!

Проблема е, че са осъдили шофьора. Даже описват колко е невинен, но го осъждат. Невероятна дивотия.

Но в БГ това е редовно, все си виновен...

Тук винаги си ВИНОВЕН до доказване на противното, не НЕВИНЕН до доказване на противното. Да не почвам, че гледах GOODFELLAS  одеве... 

Абе, щом имаш книжка, значи си виновен. Ако пресичаш на пешеходна пътека "зебра" и те отнесат, пак си виновен, макар че го промениха уж закона в тази му част. Както каза Виден, все си виновен. И вкъщи да си седиш, пак си в киреча. Е*и му майката....

Скарах се във ФБ с обаче силно ентЕлегентна жена... И ми се наложи да си припомня..... И сега ровя асфалта.  И .... аре да не казвам.... 

https://www.youtube.com/watch?v=m08z78b9EdY

ЕДИТ: Това не го помните, нали? Единствената продукция на СКАТ със сериозен смисъл. 

experts say the Arctic is very hot and melting. Sailors stuck in the ice disagree.

Експертите казват, че арктика била прекалено топла и леда се топял... моряците, заседнали в леда не са особено съгласни

https://thebarentsobserver.com/en/arctic/2017/02/100-sailors-trapped-ice-near-arctic-outpost

ПС: Сега там е лято

Експеримента с линукс за държавна администрация се обръща на 180 градуса...

Всъщност обръща го новия кмет цоциалист в далавера с партньора на Микромек - Аксенчър. Позната схема.  :)

However, the 2014 arrival of a new lord mayor, Dieter Reiter of the Social Democratic Party (SPD), spelled trouble for the flagship scheme.

Reiter quickly expressed interest in readopting Windows, although he said at the time there were no plans to have Microsoft's product become the administration's main desktop operating system. Last year, Reiter commissioned a report from consultants, including Microsoft partner Accenture, which said staff should be given the option of using Windows 10 and Microsoft Office.

Творенето не е като правенето на бизнес.Ама тоя и в бизнеса не беше успешен...Въпроса тук е защо продължава да се занимава с нещо,което просто не му се отдава?!

Интересно или не - изненадващо или не - в бизнеса е супер тарикат. Може да е самовлюбен и самонадеян чукут, но в бизнеса винаги е успявал тоя пич. Не го харесвам, не харесвам методите му, но някак си успява. В днешно време не знам как е и какво прави (освен "филми"), но той има R8 - ти имаш ли? Пънеше се едва ли не срещу ITD, но естествено се удари в стената. Не знам дали продължава да го раздава доставчик, но е факт - от магазин за кАс'тофони (втората ми уредба е от него 1998 50+1 CD, работеща до днес) и телевизори, стана един първите интернет доставчици, имаше приличен успех, после тръгна да скача нависоко и леко падна.

Като казах,че не е успешен в бизнеса имах пред вид това:

Жоро Визиото обяви фалит!

Освен това генерирането на пари не е равно на 100 % на правенето на бизнес.Особено като се има пред вид,че интернет ПОЧТИ стана необходимост като електрическия ток.

А аудито го е имал преди години...

Edited by galaxi

Кой и защо би седял все още на интернет на Визио?!

Сега видях датата на новината. Въпроса обаче остава, дори с 3 години назад. :)

Edited by w00x

Аз ползвах визиото 12 години,  чак докато продадоха мрежата на n3. Да ти кажа, съм доволен - в каршака зад хитър петър поддръжката беше добра, за това време не е имало нищо кой знае колко проблемно като спирания на нета, а от неизбежните мълнии по времето на висящите по покривите кабели (при всички доставчици) пострадах само с един рутер, мрежова карта и едно дъно, което е нормално според мен, даже ми се е разминало с малко... А плюсове - интернет като интернет, но бг пиъринга на шест и без ограничения. Сваляне на торенти с MB/s, а като сложиха оптики по основните трасета стана все едно си в локална мрежа. По телефона звъня и директно ми вдига момичето на касата в офиса, ако трябва ме свързва със сисадмина, 24/7 има човек там. Номера на мобилния екип също го имам (в тази връзка,  мразя менютата, дето станаха модерни напоследък - за оператор натиснете 1, разговорът се записва, вместо професионалист ти отговаря някаква заблудена телефонистка, че и не можело да даде контакти на останалия персонал- такива бяха следващите ми доставчици в кичука). За плащане визиото ми беше удобно близо, с бонус, че ползваха предимно разни красиви девойки за обслужване на клиентите на място :)).

Edited by instinct

Да ти кажа, съм доволен - в каршака зад хитър петър поддръжката беше добра

Да, предполагаме и около офиса им на Сава Муткуров също ще е относително добра поддръжката - все пак е един гъз място от офиса им... но това докато не видиш отношението на Cooolbox към клиентите и не направиш разликата с цървулите от Визио

Edited by djadomraz

Заради ниска цена разбира се...Съседа до последно беше на тях за забележителните 5(пет!)лева/месец.

Заради ниска цена разбира се...Съседа до последно беше на тях за забележителните 5(пет!)лева/месец.

Те затова са и фалирали. 1 път да ми спре интернета за 2 дни обаче и тия 5лв дето ги спестявам от друг доставчик - си отиват.

Според мен причината е, че на пазара дойдоха големи играчи и изкупиха/премахнаха цялата конкуренция.

5 лева беше вече в края, някакви опити май да задържат положението колкото може с промоции за домашни потребители. Аз и тогава съм плащал интернет на стандартната им тарифа, щото беше с по-добра скорост (12 лева, преди това 15, а в самото начало - 40).

Edited by instinct

А, не, в началото на кабелния интернет към визиото направихме една обща мрежа с едно причтелче от блока и си делнахме таксата наполовина. А картите ги забравих, ама и онова през тях не можеше да се нарече точно интернет както сега го разбираме - много дропеше и да хванеш свободна линия в час пик беше късмет :))

Не позна - в самото начало купувахме карти и възпявахме US Robotics.

Димните сигнали къде ги забрави... :P Като срещам чат-пат един съфорумец в пощата (Камен Мицев, по времето на картите той беше доставчик във вашия квартал), се сещам за онова време...аналогови телефони, дуплекси...или просто липса на възможност за телефон. ;)

Аз ползвах Internet Bulgaria. Беше най-добър тогава, а телефона ни беше аналогов, та нямах проблем с дроповете.
Ходил съм да купувам и карти Visio обаче като ми е свършвал интернета уикенда. :D

Good times.