Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Любими-нелюбими - да ти кажа честно даже вече и не ми е жал за тях. Това 20 години да ги лъжат по един същ начин с леки вариации...в преса, радио и телевизия нонстоп съобщават за тия измами, чак кметовете по селата започнаха да им правят инструктажи, да лепят информационни листовки...и след всичко това толкова години да продължават да им се връзват на телефонната мангалска мафия - това как точно да го квалифицираш? Извинявай ама една тъпа крава като се приближи до електропастира и я прасне тока - повече не ходи там, нали? А една баба я бяха лъгали няколко пъти поред в продължение на 2 години и най-интересно, че вадят с лека ръка разни хиляди левове и ги хвърлят през терасите...ебаси, как да ти е жал ми кажи... :notify:

Много е просто. Дядо ми от 21вата си година до пенсия е бил директор на училище с два езика освен българския. Математиката до 8ми клас съм я учил с него дето се казва, а сега трудно познава с кой говори по телефона. Всички ни чака такова нещо. Така, че не бързай да съдиш. И той беше излъган, но добре, че заради очите(почти не вижда) с него е имало 2ма на моята възраст та всичко се размина с няколко литра бензин.

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Много е просто. Дядо ми от 21вата си година до пенсия е бил директор на училище с два езика освен българския. Математиката до 8ми клас съм я учил с него дето се казва, а сега трудно познава с кой говори по телефона. Всички ни чака такова нещо. Така, че не бързай да съдиш. И той беше излъган, но добре, че заради очите(почти не вижда) с него е имало 2ма на моята възраст та всичко се размина с няколко литра бензин.

Не е това основната причина... Че между тях има изкуфели - има ; че нас ни чака същото - може би, но не всички. Голяма част от тия, дето са излъгани съм ги гледал на интервюта - съвсем са си с акъла, нормално приказват и нормално разсъждават. Просто са прекалено доверчиви и вярват на един гол глас по телефона каквото ги омайва...като оная дето даже им даде ъглошлайф да режат касата на сина й, че да вземат по-бързо парите..

----------------------------

@Видене, не знам кой изобщо е могъл да повярва на такова абсурдно предизборно обещание, че Мексико щяло плати стената... :online2long:

https://www.youtube.com/watch?v=yb0klv1OBU8

@Видене, не знам кой изобщо е могъл да повярва на такова абсурдно предизборно обещание, че Мексико щяло плати стената... :online2long:

Ми те го - Асен вярва, че БКП ще се съпикясва и ще спасява раята... Без пари!  :shy:

Днес по БНТ Желю Бойчев (май той беше или друг подобен комсомолец...) твърдеше, че БСП била най-демократичната партия от всички представени в България. И така се беше задрал, че енергийната ни система била почти пред колапс, че само чаках кога ще извади жизнено необходимия проект за Белене. И като казах "жизнено необходим", нали си спомняш как едно време знаехме наизуст по-добре и от "Аз съм българче...", репликата - "бла-бла-бла... както въздуха и слънцето за всяко живо същество"....няма да ти казвам кое стои на мястото на бла-бла-то...

П.П. ...и преди някой да ме упрекне в нещо си, уточнявам (както съм го показвал и многократно из темите), че харесвам руския народ и го смятам за доста близък по манталитет на нашия (поне много по-близък от повечето други националности).

Тъй, тъй, но дали пък специално на енергийната тема това не е истина? Удебелих едни неща преди време в една статия, но всички насрани удобно си затраяха дори след повторна подкана да кажат пак нещо за излишъци и прочее. ПАС. 

Тука за демокрацията говорехме...и за демократичните партии...и за тези, дето по-малко лобират за нечии интереси (и покрай нечиите - и за своите). А що се касае до енергетиката - двете страни вадят вода от 9 кладенеца и винаги говорят противоположно. Следователно истината е някъде по средата и няма страшно, пък и нали глобалното затопляне напира и ще ни трябва ток само за климатиците през лятото. ;)

Тъй, тъй, но дали пък специално на енергийната тема това не е истина? Удебелих едни неща преди време в една статия, но всички насрани удобно си затраяха дори след повторна подкана да кажат пак нещо за излишъци и прочее. ПАС. 

За каква статия става въпрос?

Работниците емигрират от Източна Европа, пенсионерите остават - не е само в България проблема...

Държавният „Електроенергиен системен оператор“/ ЕСО съобщи, че износът на електроенергия от България е намалял от 10,5 милиарда киловатчаса през 2015 година на 6,4 милиарда киловатчаса през 2016 година – с почти 40%.

Като основна причина за този срив се посочва оскъпяването на българската електроенергия заради такси към фонда „Сигурност на електроенергийната система“ – с тях се финансират част от субсидиите, които НЕК дава на възобновяемите енергийни източници, както и на двете американски ТЕЦ. 

Сега си спомнете, колко пъти нашите петльовци скачаха и се заканваха на американските централи.
И после забравяха за заканите си.

Някой трябва да си направи труда да изчисли, какви са загубите ни от този дупедавски договор, сключен от Костов.
Да не се окаже, че те не са по-малко от разходите ни за „Гьола Белене“, както се изразява Бойко.
И той щеше да разваля договора – и той си млъкна предвидливо.

Не е това основната причина... Че между тях има изкуфели - има ; че нас ни чака същото - може би, но не всички. Голяма част от тия, дето са излъгани съм ги гледал на интервюта - съвсем са си с акъла, нормално приказват и нормално разсъждават. Просто са прекалено доверчиви и вярват на един гол глас по телефона каквото ги омайва...като оная дето даже им даде ъглошлайф да режат касата на сина й, че да вземат по-лесно парите..

Пълно потвърждение на думите ми - преди малко гледах по Нова ТВ пространно интервю с тоя, дето изгърмял с 34 бона. Човекът е абсолютно с разсъдъка си, говори гладко и капка деменция няма...и за капак - бивш служител на МВР. На всичкото отгоре 15 дена преди изработката, пробвали да го изработят пак като му се обадили да му искат пари, защото били оперирали дъщеря му, обаче той нямал дъщеря и разбрал, че го работят. Да, ама когато след 15 дена му се обадили по другата схема - мафиотски заплахи + последващо успокояващо обаждане от капитан едикой си, вече се вързал и въпреки, че самият той е работил в системата и вероятно е наясно, че МВР никога няма да изпрати човек да дава свои пари на престъпници...чинно отишъл на срещата в някаква градинка и дал 34 000 на "някакъв мургав младеж".

Така че като изключим групата на изкуфелите старци, останалите просто се предоверяват на (както вече казах) един гол глас по телефона.

Някой трябва да си направи труда да изчисли, какви са загубите ни от този дупедавски договор, сключен от Костов.

Продължаваш да публикуваш глупости и после се чудиш защо никой не ти ги чете.... Докато основният ти източник на информация е агент Димитър ще е все така.

Въпросният договор за изкупуване на преференциални цени от американските централи не е дело на Костов. Изцяло е дело и подписан от Румен Овчаров. Ама нищо де. Важното е на теб да ти харесват новините, няма значение дали са истина или не.

Продължаваш да публикуваш глупости и после се чудиш защо никой не ти ги чете.... Докато основният ти източник на информация е агент Димитър ще е все така.

Въпросният договор за изкупуване на преференциални цени от американските централи не е дело на Костов. Изцяло е дело и подписан от Румен Овчаров. Ама нищо де. Важното е на теб да ти харесват новините, няма значение дали са истина или не.

Тичай ти при Раданчето, тичай - нова партийка прави! Със засилка. И недей ръси. Всъщност ти няма да спреш да ръсиш, но така един апел да спреш...  

Тая тъпотия с агента също е силно смешна... Спрете да ставате смешни и да бъдете балъци, вярвайки в най-големите смешници и балъци...

Ето го "агента", прав както винаги във всяка дума! Някак си мислим еднакво с тоя "агент". Нищо че няма как дори да се доближа на йота дори до неговото величие в журналстиката и опита му с чукундури и други подобни. 

Най-напред - благодаря ви за яростната подкрепа.

Надявам се ,че няма да се сърдите, ако препратя на Кейти от Фейсбук вашите над 400 коментара.
Щом във Фейсбук дават ухо на някои нашенски тапири – нека чуят и вашия глас.
При всяко положение той е по-чист.

Някои коментатори ми дава интересни идеи, как да потърся правата си.
Благодаря им, но това е безсмислено. 
Фейсбук няма да падне на гръб, след като е послушал вече тапирите.

Важното за мен е, че сте наясно откъде идва атаката.
Например, нищо не му пречи на някой като Главния Циганолюб кънев да се упражнява на български с писма до Фейсбук.
Това е същият кънев, който и досега не отрони нито думица за дивака от Берлин.
Сякаш някой му е зашил устата - нищо не пропуска тя, ако трябва да каже нещо за Българския Интерес.
За този срамен случай не се обади и нито един от по-издигнатите цигани.

Ние, българите - ако приемете, че и аз съм част от вас - имаме дори склонността да преувеличаваме недъзите си.
Ония никога няма да кажат нещо срещу племето си. 
Нито една дума!

Някои от вас предполагат, че атаката може да е организирана от чистофайници от котилото на Плевнелиев.
Проблемът обаче не е в някакъв профил на някакъв Кеворкян.
Проблемът е в това, че властниците мълчат за истинските изпитания пред Българската съдба. 
Мълчи дори Словесният Шадраван Плевнелиев.

Тия хора са по-страшни от турското робство. 
Злото винаги го пришиват на нас.
Но себе си винаги отделят от Злото.
Ето, случаят в Берлин пак ни го пришиха.
И пак Плевнелиевци мълчаха.

Затова по принцип Фейсбук е опасен за тях.
По този начин доказват, че гледат на държавата като на мърляво, изоставено сираче.
Така се превръщат в донори на Злото.
Нищо добро не ни чака.

Благодаря ви още веднъж.

КАПАНИ ЗА ВНЕЗАПНИЯ ГЕРОЙ РАДЕВ

Нарекох генерал Румен Радев „Внезапният Герой“. 
Добре звучеше, а беше и справедливо – заради нечаканата му поява и главно заради факта, че нямаше общо с Политическото Сметище. 
Но два месеца след шокиращата му победа, „героят“ в него сякаш започва да се изхабява.
А той самият, изглежда, не си дава сметка за това.

Всички се надяваха, че Радев категорично ще се дистанцира от Политическата Секта.
Да те харесат тъкмо заради твоята отстраненост от политиката, а ти да подбереш Огнян Герджиков за служебен премиер, е направо нелепо. 
Хората харесаха Радев заради това ,че нямаше нищо общо с политическите пумпали, очакваха той да вразуми по някакъв начин политическата паплач – а той опря до Герджиков.

Така направи за смях и медийните си ухажори. 
Един от тях наскоро плонжира в краката на Бойко, като му съобщи, че е новия Цар Борис Трети Обединител. 
Това беше доста конфузно, дори за обръгналия слух на Падишаха. 
Сега обаче същият ухажор направи пореден лупинг/винт със задника нагоре и нарече Радев „хищник“. 
Личните коафьори на генерала нямат спирачки – Ст. Данаилов пък го нарече „катил“. 
И, какво стана накрая – Хищникът/Катил Радев натамани Герджиков за премиер. 
Какъв хищник, по дяволите - направо се прояви като тревопасно животно.

Не е трудно да се прогнозира, че след два месеца, през които Герджиков ще вилнее, целият аванс на Радев пред Сектата ще се стопи. 
Герджиков няма къде другаде да го заведе, освен към блатото на компромисите, пазарлъците и пр.
Ще бъде абсолютен позор, ако политическата Секта успее да прекърши и подчини и Радев, да го превърне в един от тях. 
Заприлича ли на тях, той ще бъде свършен.

Надявах се, че от президентството ще се чува, образно казано, тропот на ботуши - а не пърхането на балетни палци. 
Надявах се също, че там ще се наложат нови стандарти: на въздържаност, на промислено говорене, на достойнство, изобщо – ще имаме президент, който се стреми да проумее Българската Съдба. 
И ще оставя свидетелства за достолепие и мъжественост, а не на задкулисни хитрувания.
Все още се надявам, че това ще се случи.

Самият избор на Герджиков премина в добрите традиции на оперетата: той сам си пусна слуха, че е поканен, но се опъвал, сетне отрече, че е канен, но киснеше непрекъснато в Парламента, за да излъчва поредното си комюнике пред наивните репортерки - банални номера, които допълнително отнеха от репутацията му, представиха го като един
съвременен Големанов. 
И тъкмо, когато той омръзна на всички, Радев сервира „изненадващия“ си избор. 
Сякаш беше взел решението си по време на някой сложен лупинг във въздуха.

Съвсем наскоро Радев беше казал, че не трябва да се прави „Бизнес с Миналото“. 
Хубава идея – но изборът му на служебен премиер няма нищо общо с нея. 
С Герджиков Миналото триумфално бе развято от кабинета на Радев.

Сега непрекъснато се припомня, че поредният служебен премиер е бил председател на Парламента. 
Но се пропуска факта, че той е единственият, който е свален предсрочно от поста си „за системно погазване на парламентаризма“– това стана факт и с гласовете на БСП.

Обаче не е възможно поне малкото пръстче на Нинова да няма участие в избора му.

Каква търговия е това? 
С Миналото или с келявото ни настояще? 
Има ли кой да му ги казва тия неща на Радев
Един отличен финансист като Кирил Ананиев също щеше да му свърши работа, но Радев предпочете да разрови постната яхния на Миналото. 
Той очевидно трудно ще се оправи с хитреците от Сектата. 
И, впрочем, кой е неговият личен джобен Фуше?

Разбира се, назначаването на Герджиков може би не бива да се надценява. 
Но то най-малкото е показателно, че Радев просто няма кураж да се довери на хора извън Сметището. 
И това постепенно ще разяде образа му. 
А и още отсега е подложен на коварни предизвикателства - щом вестникът на Прокопиев, един от най-фамозните спекуланти на Прехода, вече твърди, че Радев бил дал заявка да е президент на диалога и помирението. 
Сега Спекулантът остава да му пробута трима-четирима свои хора за важни постове. 
Хора като Прокопиев така моделират очакванията си - и почти винаги ги постигат. 
Само с Костов не успяха, трябва да признаем това: той просто ги произведе в крадци и толкова.

А горката БСП - каквото спечели покрай Радев, сега го похарчи с Герджиков.

Но животът не е само тягостен, той ни поднася и щастливи мигове. 
Например, много е възможно решението на Радев да е узряло, след като Герджиков му е рецитирал забележителното си стихотворение „Запек“ – една външно невзрачна творба, но в по-дълбоките й пластове има много разбиране за политическите ни нрави. 
Вероятно, дори и авторът й не е наясно с това, но така се случва понякога в голямата литература. 
Уж пробутваш реклама на някакво лекарство/ в случая „Дуфалак“/, а накрая цъфваш като премиер.

Радев сигурно дълбоко е бил впечатлен, дори потресен, от внушенията на „Запек“ и веднага си е дал сметка, че няма какво да си губи повече времето и да търси друг кандидат.

Впрочем, ето фрагмент от това провидческо стихотворение.

ЗАПЕК
Слушай, палавнико мой,
хайде с кротко, не със бой.
Твойто крехко детско тяло
много е храна събрало,
в която за беля,
има вредни вещества.
Без да мислиш, без да чакаш
трябва ти да ги изакаш…

Но детето, на което
в крайна сметка е дупето,
дуфалака не го иска…

Това е истински апотеоз на изакването.
Е, може ли авторът на толкова възвишени стихове да не стане премиер? 
 Бориш се със запека - и управляваш държавата. 
Как се прави сериозна политика с подобни идиотщини? 
До там я докарахме – няма хора за нищо.

Но който и да се докопа до Властта, все гледа да запече родилният процес, за да не се появи нещо свястно на сцената, нещо по-различно от сегашните герои. 
И така свестните намаляват до критичният минимум. 
Въртят се едни и същи елементарни схеми, но в Запечената Българска Действителност те все се осъществяват.

Кеворк Кеворкян

Тая тъпотия с агента също е силно смешна... Спрете да ставате смешни и да бъдете балъци, вярвайки в най-големите смешници и балъци...

Ето го "агента", прав както винаги във всяка дума! Някак си мислим еднакво с тоя "агент". Нищо че няма как дори да се доближа на йота дори до неговото величие в журналстиката и опита му с чукундури и други подобни. 

Видене, нищо не пречи да мислиш нещата, които пише тук агента. Аз също съм съгласен на 100% с казаното.

Обаче има едно, такова нещо, наречено - демагогия ;) А агент Димитър е майстор в тази дисциплина. Ако имаше паметта да помниш изявленията му от 85та, 86та, 87ма, 88ма, щеше да разбереш за какво ти хортувам в момента.

Че какъв е проблема с жилищата за младите - по една стая 4х4 + баня и кенеф комплект общо 2 квадрата още до циганската махала - панелка и поне 30% роми в блока за да се облагородяват. Мерим го по външната част на стените и слагаме идеални части от стълбището и градинката около блока за да подмине 30 квадрата че инак срам. И да няма после "ми ние не си го представяхме така"...

И пенсии: "Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли.". Няма проблем - вдигаме я с 15 до 20лв. Е пак е нещо, нали?  

Нищо по-лесно от изпълнението на тези обещания. Още повече като успеят да вкарат някакъв задължителен елемент при разпродаването на въпросните жилища с поне 50% печалба за техните хора, които естествено ще ги строят въпросните гета.

BREAKING SURRRPRRRIISSEEEE! 

ЩАТСКИЯТ БОКО!!!  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Тръмп днес се скара с Мексиканския президент и му каза, че ако не платят за стената, насрочената среща между двамата няма да се състои. Съответно мексиканците бяха много обидени и отмениха срещата...

Тая Нинова няма ли да и падне някой лед на главата...

Edited by NEO_DDT