Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Стефче, попълнил си W2 формичка?  :laughing:

Искам само да внимаваш да не се окендзаш като чикагския поп. Тоя човек изложи групата. 

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Има правилен начин при който верно губиш малко повече време и пари, но всичко си опичаш; има скъп начин при който грам не се разправяш, но пък плащаш много на адвокатите; а има и начин при който поемаш рискове за да спестиш малко кинти (акцентирам на малко, защото обикновено не са чак толкова много повече ако направиш нещата по правилния начин). Не знам защо една част от хората решават да се правят на тарикати за да спестят малко.

Глупостите за вратата в полето ще си спестя да ги коментирам. 

Стефче, попълнил си W2 формичка? :laughing:

Искам само да внимаваш да не се окендзаш като чикагския поп. Тоя човек изложи групата.

Идва си попълнена, нямам какво д правя там. Давам я на спетоводителя, че му и плащам и туй то. Да еба и шибаните данъци

Затова ще си много умен, но беден програмист. Междувременно хора, които не могат да ти стъпят на гъбичките на кутрето на левия крак са милионери. Само заобикаляйки вратата. 

Има правилен начин при който верно губиш малко повече време и пари, но всичко си опичаш; има скъп начин при който грам не се разправяш, но пък плащаш много на адвокатите; а има и начин при който поемаш рискове за да спестиш малко кинти (акцентирам на малко, защото обикновено не са чак толкова много повече ако направиш нещата по правилния начин). Не знам защо една част от хората решават да се правят на тарикати за да спестят малко.

Или не четеш, или не ме разбираш. Знаеш ли колко е здравната застраховка ако НЕ се класираш за обама кеър(за да се класираш с пълна помощ трябва да обявиш и докажеш не повече от 17 хиляди на година) 250 долара на месец. Това е БЕЗ зъболекар и очен лекар. Наем под 700 долара няма. 700 долара чисти, та и преди данъци се считат за дооста добра заплата на седмица(според мен са мизерия, но като го кажа ме гледат с бялото на окото) . Направи си математиката и ще разбереш защо се лъже. Всеки месец се тръгва с минимум, абсолютния минимум от -1000, че и повече. Ще се лъже не ами и пушек ще се вдига.

Едит: ако не с лъже, на оная четвърт Милка данъка за сам човек е около 30 процента. 1200 долара според каквато и математика да ги смятам, не са 30 процента.

Edited by DON_CHEFO

Стефче, недей - Ники е в друга вселена, тия не ги разбира. Той е 2-3-5 нива отгоре. Пък и там не е бил и му се възхищавам, че не е отишъл. На него не му се налага. Защото може това, което може от къщи, без да излиза. Не всеки ги може тия неща. 

Жив и здрав, евала за това, което може да прави, но никога, никога няма да съм честен ако има дори и малък шанс да скрия данъци. За това всеки се натиска да работи за кеш пари.

Не знам дали осъзнавате, че ако направите подобни изказвания в някои по-развити общества от българското, то данъчните ще ви чукат на вратата в рамките на 48 часа. 

Причината за проверката ще бъде по сигнал подаден от съфорумец, който си отчита редовно данъците и смята за погрешно, че с неговите данъци трябва да се покриват разходите за здравното осигуряване на по-богатите, подръжка на обществената инфраструктура, и обучение на техните деца. 

Аз лично подкрепям изказванията на Дедо-то и не съм фен на прикриване на данъците - както и да го гледате си е вид кражба. В едно нормално ощество не се става богат като скриеш 10-20% от печалбата. Рискът за опетняване името на бизнеса и плащане на глоби е по-голям от евентуалната печалба.

Edited by Ferante

Кои са тия държави по-точно? Там, където всички се надпреварват да декларират повече доходи и да плащат по-големи данъци? Къде ги тия държави? На коя планета? Щото не е на тая. 

Аз не мисля, че се надпреварват да плащат данъци - просто хората имат съзнание и не искат да лъжат. 

Общо взето почти всички държави със силно развит социо-капиталистически строй. Примери много: Швеция, Норвегия, Исландия, Холандия и т.н.

Edited by Ferante

Оле-мале Холандия. Ехххх, спомени. Баш па Холандия много сбъркА с нея. Големи гении са излезнали оттам. 

Разберете - това , че някои сте балъци и минавате винаги през вратата е тъжен факт, нищо повече. 

Видене, според мен човекът има предвид следното. Има лека разлика между това да си криеш данъците и да ги намаляваш по законен и легален начин и да го правиш като селски тарикат, скачайки с двата крака в лайната. И после да разчиташ, че на никого няма да му замирише. Щото е факт, че на никого не му се ще да си бърка в джоба и да дава от припечеленото си. Както е и факт, че на този свят няма отърване единствено от две неща - Смъртта и данъците ;)

Има има - цяла наука е чисто законното спестяване на данъци (ЕСТЕСТВЕНО), не някакви тъпанарски цигании. Има хора богове в занаята. Миналия ден Гвендолин се маеше как Тевез взимал 140 лева на минута... Тоя грохнал шнур... А има хора, които за да си вдигнат телефона взимат  едни космически суми, а разговорът с тях е да кажем в хиляди на минута. И си струва. 

Абе я да видим Епъл кви данъци по-точно плаща и къде? Или айде - на селско ниво - БИЛА България... Нали знаете де е вратата

... на този свят няма отърване единствено от две неща - Смъртта и данъците ;)

За първото как да е, ама за второто не съм съгласен...Примерно ако се навиеш да спасиш света от наближаващ астероид, може и да ти ги опростят доживотно - гледал съм го в един филм. :laughing1:

За първото как да е, ама за второто не съм съгласен...Примерно ако се навиеш да спасиш света от наближаващ астероид, може и да ти ги опростят доживотно - гледал съм го в един филм. :laughing1:

Е... тва важи обаче само за американците, щот единствено те спасяват света! Дали от астероиди, дали от разни чуми... или пък от разгонени яки милфки с ужасяващо либидо.... То си им е прерогатив ;) Обаче останалата и по-смотана част от света хич и не трябва да си мечтае за такова нещо.

Edited by gado

Не знам дали осъзнавате, че ако направите подобни изказвания в някои по-развити общества от българското, то данъчните ще ви чукат на вратата в рамките на 48 часа.

Причината за проверката ще бъде по сигнал подаден от съфорумец, който си отчита редовно данъците и смята за погрешно, че с неговите данъци трябва да се покриват разходите за здравното осигуряване на по-богатите, подръжка на обществената инфраструктура, и обучение на техните деца.

Аз лично подкрепям изказванията на Дедо-то и не съм фен на прикриване на данъците - както и да го гледате си е вид кражба. В едно нормално ощество не се става богат като скриеш 10-20% от печалбата. Рискът за опетняване името на бизнеса и плащане на глоби е по-голям от евентуалната печалба.

Съжалявам. За миналите 3 години с тия кеш пари и личните ми самопризнания под клетва НИЩО не могат да направят. За тази... Е, за тази могат да ми го набият. Не е точно с данъците, ама не ми се обявява. Който искал да разбере - разбрал. На няколко десетки милиони годишен доход малко трудно ще искам да дам 30 процента на държавата. Питайте любимия на дедо - Тръмп.

Обаче останалата и по-смотана част от света хич и не трябва да си мечтае за такова нещо.

Те и да си мечтаят, все тая - то така или иначе всички извънземни винаги кацат единствено в Щатите, а тия дето имат и GPS...той задължително ги води директно до Белия дом.

------------------------

А аз продължавам да се чудя докога мангали с по 10 и повече присъди ще продължават да са навън и да им е осигурена възможността за пореден път да пребиват и ограбват възрастни хора?

Съжалявам. За миналите 3 години с тия кеш пари и личните ми самопризнания под клетва НИЩО не могат да направят. За тази... Е, за тази могат да ми го набият. Не е точно с данъците, ама не ми се обявява. Който искал да разбере - разбрал. На няколко десетки милиони годишен доход малко трудно ще искам да дам 30 процента на държавата. Питайте любимия на дедо - Тръмп.

Е то аз не знам някой да иска да дава данъците си на държавата, но обикновенно никой не ни и пита :))

В едно съм убеден силно - ако ще се укриват данъци, трябва да е направено умно, че после глобите излизат по-солени от самите данъци :D

Аз не мисля, че се надпреварват да плащат данъци - просто хората имат съзнание и не искат да лъжат. 

Общо взето почти всички държави със силно развит социо-капиталистически строй. Примери много: Швеция, Норвегия, Исландия, Холандия и т.н.

Направо се надпреварват да плащат данъци всичките и Епъл и Гугъл и другите големи компании, Тръмп не е плащал близо 15 години заради една загуба от 90-те, та да ти кажа всичките големи компании имат цели отдели, които се скъсват от работа само и само да се избегнат някакви данъци, пък ти си мисли, че никой не иска да лъже! Там правят такива данъчни и други схеми, че ще ти се завие свят само ако разбереш част от тях... Чете ли миналата година една от най-уважаваните и големи банки в света Уелс Фарго, какви цигании са правили?

Гледам всякакви теми, а това как така никой не го е пуснал... Говори се за протести, дано да има и да се включат масово хората! От ден на ден, тоя град става все по-зле за живеене.

П.С. Да им е честито на колегите от Тракия.

Само да ти обясня нещо. Тази станция която е в Тракия до преди известно време беше монтирана на баня Старинна. По предписание трябва да е на това място. Преместиха я защо отчита, че Пловдив е с един от най - високите показатели по замърсеност въздух в ЕС. Има станция която измерва - има проблем, няма станция - няма проблем. Забиха я на полето за да не отчита колко сериозно е замърсяването. Официалната причина е точно така: там било кръстовище и в центъра и въздуха бил замърсен... А кмета е длъжен да вземе мерки и да работи в това направление. Даже тръгнаха да глобяват общината заради въздуха. Аз по некадърен от Тотен не мога да се сетя. Даже мутрата ми се струва по кадърен от този.

netrootbg, on 05 Jan 2017 - 19:45, said:netrootbg, on 05 Jan 2017 - 19:45, said:

...А кмета е длъжен да вземе мерки и да работи в това направление. Даже тръгнаха да глобяват общината заради въздуха. Аз по некадърен от Тотен не мога да се сетя. Даже мутрата ми се струва по кадърен от този.

Неслучайно са спуснати и двамата. Тъп, некадърен -> манипулируем -> удобен. Всъщност не спуснати ами издърпани нагоре.

Edited by alchemy

и не съм фен на прикриване на данъците - както и да го гледате си е вид кражба. В едно нормално ощество не се става богат като скриеш 10-20% от печалбата. Рискът за опетняване името на бизнеса и плащане на глоби е по-голям от евентуалната печалба.

Данъците са пладнешки обир и дълг на всеки човек е да укрие колкото може. Естествено не по просташки начин като излъже, защото това се хваща, а по интелигентен начин чрез всички позволени начини, включително регистрирайки фирми в офшорни зони.