Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Вчера една пазарджишка Дачия Докер на Лео Експрес, щеше да направи такава катастрофа, в която и аз щях да съм неволен участник, че просто не ми се коментира... Карат като бесни всички, не знам защо е така, но е факт. В Пловдив ЗДвП е за украса. Няма червен светофар, няма пешеходна пътека, няма предимство, няма огледала преди изпреварване - няма, няма, няма... А и няма мигачи... Решава и завива.

О, още нещо. Вчера на какво станах свидетел, но интересното е, че го осъзнах минута след това, тоест явно го приемам за нещо нормално. Колелото на SPS - Форд от лява лента продължава направо, а Голф от средна, прави ляв завой почти през Форда... Накрая и двамата намалиха и си дадоха път един на друг... Просто no comment... И това все едно е най-нормалното нещо на света... Правят нарушение, но си дават предимство... Нали...

Всъщност и Наско е прав....а пък аз не доуточних, че под регионите имах предвид също и Пловдивския регион...Но сме злета големи относно шофирането, а това с какъв рег.номер е автомобила не означава нищо...всеки може да си кара някаква кола, с някакъв рег.номер...

П.П. И Виден е прав, за пълнежа от диви селски субстанции.

Edited by magdanoz4o

Погледнете какво се пише относно заливащата ни вълна от балкански и други селски субекти, които се нанасят в Пловдив и масово купуват жилища. Много ясно, че това се отразява и на пътя. 

Истината е, че Пловдив се напълни с диви селяндури - това е. 

И да, и не.

Имам приятели, познати, кореняци пловдивчани, които карат като идиоти, имат по 3-4 ПТП-та и не подлежат на превъзпитание, ама изобщо! Писнало ми е да им обяснявам, да ги предупреждавам и прочее. Просто като си тъп, си тъп..., без значение от село ли си или си от града. Като нямаш акъл за пет стотинки... просто нямаш...

Като цяло се радвам, че от скоро ще ми се налага да шофирам все по-малко. Откровено мразя да шофирам в Пловдив, при това от години!

Иди малко в София. Там за 40 минути събирам повече материал, отколкото в Пловдив за седмица... А какви уникалности съм виждал - дори не съм предполагал, че могат да бъдат изпълнени... 

И да и не. Онзи ден бях в София - най-нахално ме избутаха и предедиха поне 10 пъти. От тях 8 бяха хора с пловдивски номера.

Тези, които ми дадоха път когато бях най-неориентиран и се чудех тук ли трябваше да завия на следващата ли - бяха със софийски номера.

Тези дето ми бибиткаха дори когато са те в грешка бяха таксита. Това са моите впечатления.

Edited by djadomraz

В София според мен карат по-културно. Там спират и на пешеходци, което в БГ си е чудо.

Докато в Пловдив си е диващина. И преди 11 години като взех книжка се караше както сега. Ако има разлика то е увеличеният трафик...

Edited by ARPAnet

В София според мен карат по-културно. Там спират и на пешеходци, което в БГ си е чудо.

Просто на много места сложиха камери и това е причината да се научат да спират.

Не е въпросът в камерите ;) Хората си спират и на места, където няма. Абсолютно съм съгласен с твърдението, че в Пловдив е зле движението. И е базирано на сравнението ми от шофиране в делнични дни в София и почивни дни в Пловдив. Не ми се мисли какво ще е в час пик в Пловдив... И мнението ми е споделяно и хора от други градове, не само столичани и "столичани" :)

В София дават път, в другите градове като видят, че си с друга регистрация също - справка Бургас, Ст. Загора, дори в Смолян са ми давали път. Тук ми се е случвало да карам кола с регистрация от Бургас - просто ад. Все се бутат, все да покажат, че са по-шофьори, просто ад. Тук давам път когато мога, но лошото е, че скоро щяха да отнесат една пешеходка, на пътеката на кино Фламинго, на която дадох предимство, но Ганьо с едно Ауди реши, че е над всички и не може да чака и профуча с мръсна газ. Момичето отскочи в последния момент, иначе щяха да пишат за нея по сайтовете и криминалната хроника. Тааа се чудя, е ли е безопасно да даваш път или не... Първо ако решиш да спреш на пътека, вероятността този отзад да ти влезе в багажника е огромна и второ, не знаеш кой е в другата лента...

В София дават път, в другите градове като видят, че си с друга регистрация също - справка Бургас, Ст. Загора, дори в Смолян са ми давали път. Тук ми се е случвало да карам кола с регистрация от Бургас - просто ад. Все се бутат, все да покажат, че са по-шофьори, просто ад. Тук давам път когато мога, но лошото е, че скоро щяха да отнесат една пешеходка, на пътеката на кино Фламинго, на която дадох предимство, но Ганьо с едно Ауди реши, че е над всички и не може да чака и профуча с мръсна газ. Момичето отскочи в последния момент, иначе щяха да пишат за нея по сайтовете и криминалната хроника. Тааа се чудя, е ли е безопасно да даваш път или не... Първо ако решиш да спреш на пътека, вероятността този отзад да ти влезе в багажника е огромна и второ, не знаеш кой е в другата лента...

Никога не се дава път на пешеходец на път за повече от едно платно точно поради тоя случай. Още докато карах курсовете ме учиха така. Тука на такива места с пешеходна пътека има стоп, който важи само ако има пешеходец и в знака пише: "спри - такъв е закона"

Без изненада - в Русия партията на Путин отново спечели с пълно мнозинство. На всичкото отгоре както си се менкат двамата с Медведев, Путин се гласял да прокара в парламента промени, които да му осигурят и следващи мандати. Сега обаче думата ми е за имотите на Медведев - "къщурки" с обща площ колкото 3 Кремъла, разположени на земя с площ, колкото 30 Червени площада. Няма майтап, цифрите са точни - с площадки за хеликоптери, със собствена ски писта, тенис корт. всякакви водни басейни и всичкото това стои зад тази 6 метрова ограда. Хубаво, че вече има дронове...само се чудя кога ли ще почнат да ги отстрелват автоматично...

(който не разбира руски, да пусне клипчето на 1.30 мин, където са кадрите от дрона)

https://www.youtube.com/watch?v=nMVJxTcU8Kg

П.П. На мен пък най ми хареса къщичката за патици в средата на езерото....колко съм ограничен, нали... :lol:

Брутална заря в сърцето на Пловдив в полунощ! Кой допусна това?

Имам чувството вече, че в тая държава всеки може да си прави каквото си реши и просто никой няма да му обърне внимание...

Лудница беше. Ваня се събуди, плачейки. Наистина шумът беше ужасен. Не че имам против зарята като цяло, беше красива, но...

А до мен беше още по-близо. Може да видиш от клипчето в новината. Супер много ехтеше и кантеше между блоковете и ставаше още по-шумно. Ако беше в 10, нямаше да има проблем. Ако беше в 00:00 само зарята - пак щеше да е някакво такова допустимо, защото не се случва всеки ден, но после Галена, Фики и Тони Стораро до 5 сутринта!

Селтаци.

Edited by w00x

Делата за корупция отивали в спецсъда по "целесъобразност" - със сигурност не е за това, че този съд те си го създадоха и го контролират напълно...

w00x-е а откъде идваха тези музики?

Edited by NEO_DDT

Хм там не съм чувал подобни музики :)

И Рамщайн пускаха по едно време.

Имаше и водещ. Бяха го дали на някой под наем очевидно.

Празнуваха нещо, но не се заслушах чак толкова. Галена правеше разни поздрави. После Тони Стораро и той.