DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Извинявай ако го почувстваш лично, ама точно заради такова байганьовско мислене сме на тоя хал вече толкова много години. Знам, че отдавна си приел живота доста повърхностно, ама мога да те уверя, че под повърхността има и други слоеве...ама за к'во ли изобщо се хабя да пиша - нито на тебе ще ти се отвори желание да се гмурнеш, че да ги видиш, нито пък аз някога ще се наглася на такава длъжност, щото все пак имам някакъв морал и отговорност към останалите около мене...Аз да се обидя. Явно не ме познаваш. Бих се обидил само от думите на роднина, за другите не ми пука . Не го казвам с лоши чувства. Просто не искам детето ми да няма това, което аз нямах. И тия 100 млн не съм ги позволил аз, а държавата. И защо аз по дяволите да се чувствам гузно за нещо, за което се знае, но само малцина имат допир. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Исках да кажа, че много от тия дето ги съдят (и оправдават) и още много, дето трябва да бъдат осъдени (в т.ч. и много от съдиите), имат твоето мислене и докато това продължава - никога няма да се оправим...дори ще става още по-зле, защото всеки му е пуснал края. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Исках да кажа, че много от тия дето ги съдят (и оправдават) и още много, дето трябва да бъдат осъдени (в т.ч. и голяма част от съдиите), имат твоето мислене и докато това продължава - никога няма да се оправим...дори ще става още по-зле, защото всеки му е пуснал края.Те и за това имат пари, а ние нямаме Мисленето няма да помогне... Законите обаче да. Питай ме защо знам Едит: по-точно прилагането им, без прокурора да вдигне етаж след всяко оправдателно дело. Edited January 10, 2016 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Добре де, ти като каза: Ако съм замесен - с две ръце го подкрепям. ...правиш ли сметка, че така косвено крадеш от мен, от майка ми, от сина ми, от дъщерите на Виден, от пенсионерите по селата и от когото още се сетиш? Или щото когато не е директно да ми вземеш парите от джоба - тогава може... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Добре де, ти като каза: ...правиш ли сметка, че така косвено крадеш от мен, от майка ми, от сина ми, от дъщерите на Виден, от пенсионерите по селата и от когото още се сетиш? Или щото когато не е директно да ми вземеш парите от джоба - тогава може... Все още не съм почнал д крада и като гледам малък е шанса, но това, което го описваш... Изчезна като видях очите на майка ми на терминал 2... Първия път Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 По 50 стинки да дава Марешки бензина - пак няма да зареждам от него! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Все още не съм почнал д крада и като гледам малък е шанса, но това, което го описваш... Изчезна като видях очите на майка ми на терминал 2... Първия път Просто исках да ти кажа, че максимата "всеки се спасява поединично с всякакви средства" е вярна дотолкова, доколкото я прилагаш само ако спреш след думата "поединично", понеже използвайки и размътвайки още повече блатото, до което сме стигнали за последните 25 години...нищо няма да се постигне, освен все повече хора да започнат да се чувстват нещастни и тръгнат към въпросния терминал. @Пешо, аз пък не купувам от Лафка, макар и да има една точно срещу нас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Дедо, задръстванията значат неефективен обществен транспорт и зле организирани комуникации. Тези въпроси се решават на едно друго ниво; отделен е въпроса дали има кадри, способни да ги решават, а не само да мъдрят схеми за крадене на НАШИТЕ пари. Пълните заведения не са показател за висок стандарт. От една страна са евтините кръчми, посещавани от масите, от друга - лъскавите места, посещавани от парвенютата. Последните са много, но не са критична маса. Употребих "места", понеже са по-скоро образци на кич, а не на престиж. Защо се нароиха и са толкова популярни разните лотарии? Истински богатите не играят; лотариите са предназначени да смучат от бедняците. Съвсем отделен е въпроса, че тъпотията вече придоби критична маса.А за да видиш нещата от друг ъгъл, трябва да промениш начина си на живот. "Слез от колата" го приеми като метафора. Edited January 10, 2016 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Те и за това имат пари, а ние нямаме Мисленето няма да помогне... Законите обаче да. Питай ме защо знам Едит: по-точно прилагането им, без прокурора да вдигне етаж след всяко оправдателно дело. Нищо няма да помогне, докато не дойде някой от Румъния, защото явно при нас няма Българи с ГОЛЕМИ топки. Кой да ти ги напише тия закони, като те всички блажат от баницата?Че то дори и да има закони, те не могат обвинения да им повдигнат, камоли да се стигне до съд... Ти четеш ли за какъв смях става дума? Примерно за Батко: Първото заседание е белязано от безумен (или може би не съвесм?) гаф на Министерството на финансите. Юрисконсултът на министерството Десислава Димитрова внася в съда граждански иск срещу Батко. Липсва обаче посочена сума на иска и той съвсем естествено е отхвърлен. [/size] ... В крайна сметка оправдателната присъда на първа инстанция е прочетена три години по-късно – на 30 април. Като процесът е многократно отлаган заради разболяване или на съдията или на съдебните заседатели. [/size] Те си купуват държава без да им мигне окото, ти за закони и прилагане говориш... Абе мани. По 50 стинки да дава Марешки бензина - пак няма да зареждам от него! С кеф ще купувам, само и само да не ходи при картела! Edited January 10, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Дедо, задръстванията значат неефективен обществен транспорт и зле организирани комуникации. Тези въпроси се решават на едно друго ниво; отделен е въпроса дали има кадри, способни да ги решават, а не само да мъдрят схеми за крадене на НАШИТЕ пари. Значат и 2те - напоследък стана някак срамно да се движиш с градски транспорт. Друг е въпроса, че той е под всякаква критика от доста време, но е леко порочен кръг - докато всички се бутаме да караме собствените си коли и никой не иска да ползва градския транспорт няма как да се оправи, от друга страна едва ли не е по-евтино да ползваш собствен автомобил отколкото да смениш 3 автобуса. Пълните заведения не са показател за висок стандарт. От една страна са евтините кръчми, посещавани от масите Ходенето на кръчма не се връзва особено с тезата "едва свързвам 2та края", Освен това едно минаване по главната е достатъчно да се убедим, че или в един сравнително малък град като Пловдив има няколко хиляди парвенюта (защото кафенетата там са всичко друго, но не и "евтина кръчма") или народа не е чак толкова беден, колкото опорките се опитват да го изкарат. Съвсем отделен е въпроса, че тъпотията вече придоби критична маса. Тук сме на 1 мнение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Просто исках да ти кажа, че максимата "всеки се спасява поединично с всякакви средства" е вярна дотолкова, доколкото я прилагаш само ако спреш след думата "поединично", понеже използвайки и размътвайки още повече блатото, до което сме стигнали за последните 25 години...нищо няма да се постигне, освен все повече хора да започнат да се чувстват нещастни и тръгнат към въпросния терминал. @Пешо, аз пък не купувам от Лафка, макар и да има една точно срещу нас. Ами то точно това е станало. Аз да не се махнах щото исках да си начеша любопитството. Само, че тия години ми бяха достатъчни, за да знам, че ако трябва да погазя всичко морално - няма да се замисля... Подобни са ни и темите за разговори в момента с приятелите. Станали сме на по 30 години, гледам добре се справят. Кой с врътка, кой с работа... Няма значение, но всеобщото мнение е, че без далавера си жив умрял(няма да се впускам в подробности). Знам какво беше преди 10 години, виждам ги и сега. Евала на момчетата, даже ако може(а ние ще опитаме) да завъртим това-онова, еми с удоволствие. Не може да се вайкате по форумите как един спечелил 100 млн, да ги разбирате нещата и нищо да не правите. Аз вече съм на 30, нямам намерение да се боря с вятърните мелници и да се моля за наследниците да се оправят нещата. Какво направих - обрах си крушите. Вие си решавате какво да правите. Корупцията и врътки има в цял свят. Нищо няма да помогне, докато не дойде някой от Румъния, защото явно при нас няма Българи с ГОЛЕМИ топки. Кой да ти ги напише тия закони, като те всички блажат от баницата?Че то дори и да има закони, те не могат обвинения да им повдигнат, камоли да се стигне до съд... Ти четеш ли за какъв смях става дума? Примерно за Батко: Първото заседание е белязано от безумен (или може би не съвесм?) гаф на Министерството на финансите. Юрисконсултът на министерството Десислава Димитрова внася в съда граждански иск срещу Батко. Липсва обаче посочена сума на иска и той съвсем естествено е отхвърлен. [/size] ... В крайна сметка оправдателната присъда на първа инстанция е прочетена три години по-късно – на 30 април. Като процесът е многократно отлаган заради разболяване или на съдията или на съдебните заседатели. [/size] Те си купуват държава без да им мигне окото, ти за закони и прилагане говориш... Абе мани. С кеф ще купувам, само и само да не ходи при картела! И аз и ти ли сме виновни за това. Тука идва въпроса - щом едни могат, аз къде блея? Edited January 10, 2016 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 @Пешо, аз пък не купувам от Лафка, макар и да има една точно срещу нас. Анджък! Мога да си позволя да не храня мутробизнеса и подобни съм ги "баннал" Както и Лукойл и Газпром Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Ами то точно това е станало. Аз да не се махнах щото исках да си начеша любопитството. Само, че тия години ми бяха достатъчни, за да знам, че ако трябва да погазя всичко морално - няма да се замисля... Подобни са ни и темите за разговори в момента с приятелите. Станали сме на по 30 години, гледам добре се справят. Кой с врътка, кой с работа... Няма значение, но всеобщото мнение е, че без далавера си жив умрял(няма да се впускам в подробности). Знам какво беше преди 10 години, виждам ги и сега. Евала на момчетата, даже ако може(а ние ще опитаме) да завъртим това-онова, еми с удоволствие. Не може да се вайкате по форумите как един спечелил 100 млн, да ги разбирате нещата и нищо да не правите. Аз вече съм на 30, нямам намерение да се боря с вятърните мелници и да се моля за наследниците да се оправят нещата. Какво направих - обрах си крушите. Вие си решавате какво да правите. Корупцията и врътки има в цял свят. И аз и ти ли сме виновни за това. Тука идва въпроса - щом едни могат, аз къде блея? Както и да е...според мен това твоето се води "егоизъм", размесен със...и понеже съм тактичен, ще го кажа като "с още нещо", щото не забелязах да ти се промени мисленето и след като отиде там. Предполагам, че ако тук те спре полицай за нарушение и имаш възможност да си спестиш половината от акта като му ги дадеш "на ръка", няма и да се замислиш, нали? А аз, понеже съм балък, никога не съм го правил и даже не ми е минавало през акъла да го направя, а не е като да не са ме спирали по пътищата....ама както казах, това е единствено щото съм пълен балък и неудачник...да не вземеш да си помислиш нещо друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 @Пешо, аз пък не купувам от Лафка, макар и да има една точно срещу нас.Анджък! Мога да си позволя да не храня мутробизнеса и подобни съм ги "баннал" Както и Лукойл и Газпром За Марешки и ЛаФка сме на едно мнение ама силно съм заинтересуван как "банна" Лукойл? Не караш ли кола? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Кошмарна ТРАГЕДИЯ!!! Или както коментират у Фейсот - "Драстично свиване на интелектуалния капацитет на ГЕРБ." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 ...Аз вече съм на 30, нямам намерение да се боря с вятърните мелници и да се моля за наследниците да се оправят нещата. Какво направих - обрах си крушите. Вие си решавате какво да правите. Корупцията и врътки има в цял свят. И аз и ти ли сме виновни за това. Тука идва въпроса - щом едни могат, аз къде блея? Абсолютно съм съгласен с Чефо. Дори да не бях наблюдавайки демографията в нашата страна - нещата ми изглеждат обречени. До към 2050та година тука ще е пълно с индианци (и знаейки тяхната народопсихология положението ще е като в Детройт). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Значи ония резаци не ги пипват, но в момента, в който някой направи нещо ТАКОВА и то напълно оправдано и изцяло разбираемо - все се намират тъпанари да му пречат!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 МОМЕНТЪТ НАСТЪПИ:Путин вади МЕГАОРЪЖИЕТО, което получи от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ! Изтече строго секретно ВИДЕО ПС: Да, Брадва.БГ - споделям го като хумористично четиво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 МОМЕНТЪТ НАСТЪПИ:Путин вади МЕГАОРЪЖИЕТО, което получи от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ! Изтече строго секретно ВИДЕО ПС: Да, Брадва.БГ - споделям го като хумористично четиво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 МОМЕНТЪТ НАСТЪПИ:Путин вади МЕГАОРЪЖИЕТО, което получи от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ! Изтече строго секретно ВИДЕО ПС: Да, Брадва.БГ - споделям го като хумористично четиво Тука изпуснах момента когато трябваше да се смея... 4 нови завода край Пловдив, идва и мощна мултинационална компания Тука (регион) от 4-5г има доста раздвижване, което е добре, та да видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Така, така, нека ОЩЕ един милион да приберат. Такива гладни, изтормозени, невинни... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Империята отвръща на удара Във Варна- дизел за 1.59 лв. и бензин за 1.69 лв., а в "столицата" на Лукойл - Бургас цените са нагоре с около 35 ст. за литър ?! След като имаше затишие от няколко седмици, войната на горивата във Варна отново се разрази. Дизелът вчера падна под границата от 1.70. Две бензиностанции в града предлагаха горивото на тази цена. Новият агресивен играч на пазара на горива във Варна – бензиностанциите Бенита, вчера пусна дизела на 1.65 ,а в отговор от други бензиностанции също свалиха цената до 1.63 лева, съобщава varnahot.com. Днес и Марешки се включи във войната и даде най-ниска цена – 1.59 лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 То това тяхното е точно като наддаване в търг - кой ще даде най-ниска цена и ще прецака останалите. То вярно, че сега и световните цени са ниски, но ако сравняваме с цените из страната, направи си сметка по колко са печелили от литър щом могат да си позволят такива цени или пък какви средства са натрупали щом не им пука дали ще губят само и само за да прецакат конкуренцията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 То това тяхното е точно като наддаване в търг - кой ще даде най-ниска цена и ще прецака останалите. То вярно, че сега и световните цени са ниски, но ако сравняваме с цените из страната, направи си сметка по колко са печелили от литър щом могат да си позволят такива цени или пък какви средства са натрупали щом не им пука дали ще губят само и само за да прецакат конкуренцията. Добре печелят просто Тук в бензиностанциите на Теско и Глобус (друг супермаркет) цената на дизела е с 36-43 стотинки по-ниска от тази в Шел/ОМВ и подобните. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Кофти....камикадзетата започнаха да действат доста близо до нас и се чудя кога ли и тук това ще стане ежедневие... Камикадзе се взриви в Истанбул, 32-ма души са ранени ......В 10:40 ч. сутринта мощна експлозия оглася европейската част на Истанбул. Атентатор-самоубиец се взривява на площад Таксим...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts