RaptoR Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 А, един последен въпрос - не е ли изключително интересно човек да се запита КОЙ аджеба има интерес от разпространението на подобни малоумни "теории"? Съвсем сериозно се лансират подобни теории из вече твърде свободното и твърде достъпно пространство... А относоно цели, смисъл и логика, това е друга работа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 И ПЛАТЕНО! Безплатно само до 4ти клас че да се научат да четат поне. Колкото толкова. Оттам насетне платено, че Ганьо инак си мисли, че го притесняват само с глупости и не може да си бичи айляка. Като стане платено ще почне и да го цени. Пък като престане сульо и пульо да ходи на училище, а останат само тези, които искат ще се вдигне нивото, преподавателите вместо звероукротители ще си бъдат учители и ще учат хора, които искат да научат нещо (щото си плащат) а понеже си и плащат преподавателите ще получават и по-добри заплати и ще се вдигнат и изискванията към учителите както и тяхната мотивация. Добре, а семействата с много деца или с нисък доход? За храна ли да дадат пари или за училище? Те и сега някои не смогват да си купят учебници за децата, а тогава - хептен. А и това, че се плаща, изобщо не е гаранция, че някой ще си дава зор. Точно обратното. Защото си плащат, ще считат, че останалите (преподавателите) са им длъжни за нещо. И как так няма да им пишат високи оценки, че нали те им плащат заплатите?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Дедо, принципно са се случвали и се случват много неща. Обаче статистиката недвусмислено показва, че отстреляните от полицията черни предствители на населението са на порядъци повече от обратния случай. Не случайно написах BlackLivesMatter защото говорех именно за плячкосването и опожаряването на няколко града покрай тях. Добре, а семействата с много деца или с нисък доход? За храна ли да дадат пари или за училище? Те и сега някои не смогват да си купят учебници за децата, а тогава - хептен. А и това, че се плаща, изобщо не е гаранция, че някой ще си дава зор. Точно обратното. Защото си плащат, ще считат, че останалите (преподавателите) са им длъжни за нещо. И как так няма да им пишат високи оценки, че нали те им плащат заплатите?! Ти за стипендиите не го прочете нали? Защото именно те са ключа за училището на такива деца. Всъщност живота откога е честен, че си тръгнал да ми говориш типично по барековски "ами какво ще правят най-бедните и онеправданите" - отговора е, че ако искат детето им да учи ще направят нещо - намират пари за първия срок, помагат му да си оправи оценките и да започне да взима стипендия, ако не - отива с тях на нивата. Това за плащането вече го обясних - грешно мислиш. Ако им пишат високи оценки мигновено ще трябва да започнат и стипендии да получават, а получаването на стипендии ще си е свързано с изпити и сериозни проверки. Edited January 9, 2016 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Определено има някои неслучайни неща, то е ясно... Защо обаче не е сигурно... Според нЕкои теории зад цялата тази схема с бежанските вълни стоят американците, които целят сериозно дестабилизиране на Европа с цел запазване на хегемонията. На мен малко не ми се вярва, тъй като хем са твърде тъпи, хем са еврейски подлоги. Но пък нищо чудно евреите да са намислили подбона схема, та да крепят куклата на верига на върха още малко... Едно е сигурно - автоголът е вкаран, таралежът е в гащите и нищо хубаво не предстои... Не знам кой ги е измислил тези теории, ама няма никаква връзка с реалността В момента Европа е като лявата ръка и левия ташак на американците и не виждам защо умишлено да я съсипват, при положение че са в толкова тесни търговски и икономически връзки, че тукашните сътресения неизменно ще дадат отражение там. Единствените който имат шанс, да им нарушат икономическата хегемония са Китай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Оле, оле, олеее Батко е невинен "Заради мен брат ми без работа ли да стои" Edited January 9, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Не знам кой ги е измислил тези теории Както казах - твърде свободно стана пространството, както и достъпа до него... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Оле, оле, олеее Батко е невинен "Заради мен брат ми без работа ли да стои" Дали е правилно... Сигурно не. Дали вие щяхте да постъпите като него. На 1000 процента. Ако брат ми не ми възложи на мен обществена поръчка или да не мога да бръкна в кацата с меда... Нямам нужда от такива роднини. Съвсем в кръга на нещата са тия работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Последно не разбрах поддържаш ли го или не, в смисъл - нормална ли ти се вижда ситуацията? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Стефче, дали е правилно - ясно е. Дали щях да постъпя като него? Не е невероятно. Но НИКОГА нямаше да го направя толкова тъпанарски и НАГЛО. Тук ключовата дума е НАГЛОСТ. Между другото в Китай отдавна и двамата братя щяха да са разстреляни, а роднините до 9-то коляно ако изобщо останат живи, ще гният в урановите мини. ============================== Покрай ТАЗИ чудесна публикация попаднах на ТОЗИ пореден пример на цивилизовано поведение... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Удри! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Удри! Ние от това нищо не сме разбрали.... ============== БРАВО на тия момчета! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Дали е правилно... Сигурно не. Дали вие щяхте да постъпите като него. На 1000 процента. Ако брат ми не ми възложи на мен обществена поръчка или да не мога да бръкна в кацата с меда... Нямам нужда от такива роднини. Съвсем в кръга на нещата са тия работи. Леко да не останеш без ръце. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Удри! Никога и при нас. Няма ли кой да покани Мaрешки да направи и тук една бензиностанция? Дали е правилно... Сигурно не. Дали вие щяхте да постъпите като него. На 1000 процента. Ако брат ми не ми възложи на мен обществена поръчка или да не мога да бръкна в кацата с меда... Нямам нужда от такива роднини. Съвсем в кръга на нещата са тия работи. Ти чете ли статията?Това не е наглост, това е подигравка със съдебна система, държава и къде какво може да се сетиш... Още от самото начало, ето ти инфо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Последно не разбрах поддържаш ли го или не, в смисъл - нормална ли ти се вижда ситуацията?Ако съм замесен - с две ръце го подкрепям. Не съм видял и стинка - значи не. За справка прочети коментара на Виден. И аз бих делнал баницата малко повече, стига да не опира това до ушите на някой прокурор. Единственото нещо в тая държава са далаверите. Без тях... Ми то изобщо живее ли се. Разкарах се по няколко кафета. Е, съжалявам, но тия цени не отговарят на заплати около 600 лв. Да не говорим, че се пукат по шевовете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Е, съжалявам, но тия цени не отговарят на заплати около 600 лв. Да не говорим, че се пукат по шевовете. Куриоз, а? Българина хем му малка заплатата, хем кафенетата са в пъти повече отколкото в държавите с високи заплати хем се пукат по шевовете... как става тая работа? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Никога и при нас. Няма ли кой да покани Мaрешки да направи и тук една бензиностанция? Ти чете ли статията?Това не е наглост, това е подигравка със съдебна система, държава и къде какво може да се сетиш... Още от самото начало, ето ти инфо. да не е виновен той, че ситуацията е засрана. Той просто се възползва, а покрай него и бая магистрати май са вдигнали по още един етаж. Сешсе Леко да не останеш без ръце.Аз пък имам най-малка вина, но се надявам един ден и мен да плюете така. . Ся се прибирам и проучвам един въпрос дали е възможен да се прави без да си лекар и те така. Който иска нека бачка цял живот, аз бих си продал душата на дявола за мекото на хляба Куриоз, а? Българина хем му малка заплатата, хем кафенетата са в пъти повече отколкото в държавите с високи заплати хем се пукат по шевовете... как става тая работа?с ръка на сърцето казвам, че в Енканто цените ми бяха солени. Или просто има бая баровци вече, или болшинството беше на кафе и кола(късно вечерта) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Хм,и за мен е загадка как толкова хора не само са по заведения,не само са с последни модели смартфони,но и нивото на МПС-то,къщата,обзавеждане и прочее достигна стандарти в близост на развития западен свят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) кво да говорим, искахме да седнем в една пицария в Хисаря... пица 12.9 с пуешка шунка?! wtf? сори, не съм австриец или швейцарец за да платя 6.50 евро за пица, която е просто пица... с нищо особено... няма паркинг, няма осветление в заведението (тъмно като в рог),... спагетки 9лв... ако щеш отпред 7ца чисто нова, сигурно на шефа... ама паркинга дупка до дупка и за тва шефчето спряло на улицата... центъра на града окаян... бензина 1.90 в местните бензиностанции... тва за в Бг е супер ок, няма никав проблем иначе аз примерно съм си оставил колата в сервиз тая седмица (20г кола), оставили съм 450-500лв в части и труд... просто си я поддържам, и всякакви образи ми обясняат как видиш ли, било супер далавера да караш кола за 1500лв и нищо да не й правиш щото нямало смисъл или другият крайност хора каращи коли за над 30 хил... и не дават и 1лев за гуми, ел компоненти и т.н. така или иначе щели да ги шитнат на някой балък Edited January 10, 2016 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Я кажи кое заведение е това? Скоро не съм яла пица в Хисаря де, ама тия цени и другото, което си описал, е ужасно. А защо центърът да е окаян? Бяхме миналата седмица, нещата са си ок според мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Никога и при нас. Няма ли кой да покани Мaрешки да направи и тук една бензиностанция? Идва, идва. Споко. До 2 месеца, трябва и тук да е готов и открил. Поне така знам. Един обект ще е, но иска и още едно място. Може да купи една работеща и да ѝ смени името. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) И аз имам инфо от преди седмица за същите цени в Хисар. Там проблема са руснаците, батенцата и моряците. Няма уИкенд в който по всички по-големи хотели да няма граждани от един от двата града. Руснаците си имат апартаменти там и рядко са по хотелите. @DON_CHEFO е тя е такава точно заради такива като него. Щото после комшото дето държи фирмата за чистота ще иска да почиства при него, другия от 1вия етаж ще иска с фирмата си да боядиса маркировката и т.н. Съзнанието ни е такова и за това ще си сърбаме попарата! @Lucky Luciano а дано. Edited January 10, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Ако съм замесен - с две ръце го подкрепям. Извинявай ако го почувстваш лично, ама точно заради такова байганьовско мислене сме на тоя хал вече толкова много години. Знам, че отдавна си приел живота доста повърхностно, ама мога да те уверя, че под повърхността има и други слоеве...ама за к'во ли изобщо се хабя да пиша - нито на тебе ще ти се отвори желание да се гмурнеш, че да ги видиш, нито пък аз някога ще се наглася на такава длъжност, щото все пак имам някакъв морал и отговорност към останалите около мене... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) с ръка на сърцето казвам, че в Енканто цените ми бяха солени. Или просто има бая баровци вече, или болшинството беше на кафе и кола(късно вечерта) Това е защото жизнения ни стандарт е паднал откакто си замина соца и взехме да обръщаме поглед на запад, вместо към братушките... нали така Лучано? Очаквам сега отговор колко е беден народа и как едвам свързва 2та края и да не гледам това, че по улиците има задръствания от коли и кафенетата до последното се пукат по шевовете... той народа е беден като църковна мишка, вЕрвам ти. Edited January 10, 2016 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Е,ти пък тея задръствания по улиците и навалицата в НЕКОИ заведения го изкара нещо положително достижение на нашто общество... Отдалечи се некой път от квалиатурата,иди по пазарите да напазаруваш зарзават,купи си байк да обиколиш некои планински селца,ходи БЕЗ автомобил.И ще видиш и усетиш една по-различна картинка.Или пък си намери занимание,с което да опознаеш други хора.То света не се изчерпва с програмирането и яките кинти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Задръстванията означават много автомобили. Пълните заведения означават хора с излишък на свободно време. Не ми говори Барековщини ами обясни горните 2 неща. Как така хем народа е беден хем заведенията пълни. Как така хем народа е крайно беден хем кара личен автомобил а не се движи с градски транспорт. Не ме вкарвай в клишет и не ми говори колко е зле положението в селата. Барековщините сме ги слушали достатъчно. Edited January 10, 2016 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts