Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Ей сега го загазихме. Ромите са започнали да черпят креативност.

Flash robberies в САЩ се практикуват отдавна, предимно от чернокожите.

https://youtu.be/9u_07qTuqNY

Гледах едно, в което един от обирджиите направо избута цялата поставка с чипсовете от магазина. :D

Хайде сега кажете, че това не е инспирирано от филмите....  :grin:

ПС: Като стана дума - какво стана с онези охранители на ЖПто, които бяха гръмнали един циганин докато крадял желязо?

Как какво, вероятно продължават да водят дела... Само че вече не са интересни и доходоносни за пиявиците от медиите. 

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Пекин пусна аналог на SWIFT

Днес в Китай бе реализиран първият задграничен превод в юани с помощта на новата национална система за международни плащания на страната-China International Payment System (CIPS).

Тя позволява на чуждестранни участници на пазара да извършват плащанията си в юани директно към своите китайски партньори, съобщи Интерфакс. CIPS има за цел да увеличи използването на китайската валута в световната търговия.

Друго предимство е защита на преводите и сделките от разузнаването на щатите, което има достъп до SWIFT, твърдят от Националната банка на Китай. Първият превод по новата китайска платежна система е извършен от Пекин до Люксембург към шведската компания IKEA.

Китайците претендират, че разходите за бизнеса при новата система ще са по-ниски, отколкото на SWIFT и че времето на превода ще бъде съществено съкратено. Всички участници на китайския пазар са получили от Националната банка указания как работи CIPS.

Нищо не се е сменило от Алеко насам..."Бай Ганьо прави избори"... :sad1:

............................

.....

- Управителят ли? С нашите, разбира се - съобщава бай Ганьо, - и околийският е с нашите. Постоянната комисия не е законна, ама кой ще му дири законност, тя е наша. Бюрото е наше. Градският съвет е наш. Кметът малко шава, ама ще му отрежем куйрука. Общинските съвети по селата не са утвърдени нарочно, разбирате ли? Ако бъдат с нас - ще ги утвърдим, ако не - на дяволите. Пак ти казвам - колкото за управителя, нямай грижа, той е наш.

- Ами хамалите? - любопитствува Бочоолу.

- И хамалите са наши, и циганите, и Данко Харсъзина е наш...

- Ами че той нали беше затворен за кражба? - учудва се Бочоолу.

- Е-хе, ти патки пасеш. Пуснахме го ний него. Нали той ни спечели хамалите. Отишъл при тях онзи ден, събрал ги, че като им скръцнал със зъби, те замръзнали по местата си, като им изръмжал: "Зъбите ви ще разкъртя, ако не изберете бай Ганя!" - и хамалите кандисали. Пазарил ги Данко по два лева на човек и срещу изборите цяла нощ ядене-пиене.

- Страшен хайдучага, брей!

- И за колко мислиш! За 50 лева. Ходил при онези да иска 100 лева, те го изпъдили, нахокали го. Ще го видиш сега в неделя - кокалите им ще смаже! - казва самодоволно бай Ганьо.

- Бочоолу, я иди повикай Гуня Адвокатина да дойде тука да ни напише едно възвание, кажи му: "Бай Ганьо те вика."

Щом Бочоолу излезе, бай Ганьо си сниши главата и с един таинствен глас се обърна към другарите си:

- Мълчете си! Това диване до самия ден на изборите ще го лъжем, че ще го направим депутат, ще напишем колкото за лице няколко бюлетини с неговото име, а другите бюлетини ще ги напишат писарите в Градския съвет и от Окръжното управление. Сега чувайте ме: министърът иска аз непременно да бъда депутат. Ти, Гочоолу, искаш ли?

- Е, че иска ми се, бай Ганьо - отговаря Гочоолу.

- Че и мен ми се иска - обажда се Дочоолу.

...........................

---------------------

Дивата орда от пияни изверги нахлу в двора на училището. Боже! Колко грубост, колко арогантност, колко тъпа свирепост в тези изпъкнали кръвясали очи, в тези бабаитски движения, в тези провокаторски погледи!... Бай Ганьо, съпровождан от свитата си, която грубо му отваряше път, възлезе по стълбите и се вмъкна в училищния салон, при бюрото. Зачу се през прозорците един шум, едно глухо ръмжене и изтласкан от нахлулата вълна, на стълбите се появи Никола Търновалията. Веднага към него се устреми като хищна птица Данковото внуче и като го сграбчи за яката, почна с пресипнал глас да си дере гърлото: "Дръжте го, той псува княза, княза попържа, дръжте го!" Петреску и Данко Харсъзина не закъсняха. Двамата като вълци го сдавиха, емнаха го на ръце и го смъкнаха по стълбата. Бай Ганьо се вмъкна в салона, взе от председателя на бюрото някаква записка, подаде я на Данковото внуче, което се промуши между тълпата, вмъкна се в съседния двор и след една минута, когато в двора нахълтаха пеши и конни жандарми, те завариха бай Ганьовата армия притисната в едно кьоше от възмутените избиратели, които бяха останали в двора. Петреску с разкървавени гърди, със зацапани с кръв ръце и лице ревеше като най-невинен младенец. Той беше сръгал вече двама-трима избиратели и овреме успя да изпълни програмата - да се разкървави, да се покачи на един куп камъни и колкото му държи глас, да викана помощ: "Убиха ме, господин началник, щяха да ме убият, аз викам да живей князът, а те ме ръгат с ножове!"

Полицията почна своята роля... "Шашки вън!"... Зазвънтяха шашките, заплющяха камшици. Зачуха се протести, заглушиха ги псувни. Полицията, спомогната от бай Ганьовата армия, задигна Никола Търновалията, задигна по-видните му другари; разфучаха се конните жандарми и изметоха двора.

И Граматиков, увлечен от течението на масата, намери се на улицата. Той беше като поразен от молния! В ушите му звънтяха думите на бай Ганя, който от върха на стълбите викаше: "И ний сме били малко-много в Европа и знаем тия пущини, изборите. Аз в Белгия съм бил... "

В ушите му звънтяха и думите на дяда Добри. Бедният дядо Добри! Изтласкан на улицата, ударен силно в главата, просълзен от болест ли, от гняв ли, от жалост ли, той току се обаждаше, горкият, с пресечен глас: "А бе, господин началник... ами че нали уж... туйнака, нали щяха да бъдат уж свободни... таквозинка... " Бедният дядо Добри!...

След няколко дена Граматиков прочете в един от столичните вестници следующата телеграма: "София. Министър-президенту. Изборите се извършиха при абсолютна тишина и порядък. Избрани: Ганьо Балкански, Фильо Гочоолу и Танас Дочоолу, всички наши. Опозиционните кандидати се провалиха позорно. Щом се появиха избирателите с музика начело, шайката им се разбяга. Целият град тържествува. Да живее Негово Царско Височество.

.......................................

Като номиниран за общинар, Илиев има имунитет и по тази причина от МВР отказват да предоставят справка за евентуални негови криминални прояви.

Само това като прочетох си представям ВСИЧКО ОСТАНАЛО .

Подозирам,че за този ш*баняк и родата му 10 000 лв. не са голяма сума.И кво?!Дават му да диша свободно и да намери начин да избегне ЕДНО СПРАВЕДЛИВО И ЗАСЛУЖЕНО НАКАЗАНИЕ.

Edited by galaxi

Подозирам,че за този ш*баняк и родата му 10 000 лв. не са голяма сума.И кво?!Дават му да диша свободно и да намери начин да избегне ЕДНО СПРАВЕДЛИВО И ЗАСЛУЖЕНО НАКАЗАНИЕ.

Едва ли, но пари се събират като опре ножа. По-важното е, че сега този ще избяга от България и няма да се върне. 

Ха-ха, студенти от Харвард загубиха от затворници....Толкоз за великите и умни хора от най-престижните унита...Не че ги отричам де, но не всичко е което хвърчи се яде.

Edited by magdanoz4o

Едва ли, но пари се събират като опре ножа. По-важното е, че сега този ще избяга от България и няма да се върне. 

Е,па ножа е опрял.Нали и аз това казвам-ще ги съберат и прежалят парите като един от възможните варианти е да забегне някъде.

Напротив това не е кой знае колко скандално, да те пуснат под гаранция за такова престъпление, даже гаранцията е голяма, тъй като тоя после е отишъл и сам се е предал пак по скоро ей това е много скандално:

5 000 лева глоба вместо присъда за Боскос, който осакати Кари Пък после RaptoR говори ми, че не били виновни съдиите!!!

Edited by NEO_DDT

„ Независимо от огромният обществен интерес и тежките последствия за здравето на пострадалата, двамата обвиняеми имат право към тях да бъде приложен чл. 78 от НК, който позволява освобождаването на дадено лице от наказателна отговорност, макар то да е извършило престъпление“, заяви съдия Кирил Николов.

Съставът отмени и обезщетението, което бе присъдил Районния съд – 12 000 лева.

Без коментар!

Edited by galaxi

Пък после RaptoR говори ми, че не били виновни съдиите!!!

Такова нещо никога не съм казвал. Съвсем друго обясних, но някой явно пак не разбра. Нали ти казах, че забелязвам, че правото не ти е сила. Съдия не може а раздава присъди по съвест и по морал! Това не е Съдебен спор. Само и единствено по ЗАКОН. Иначе всичко пада моментално при обжалване. 

А в случая гаранцията не е проблем. Проблем е че го пускат и повече няма да го видим. 

В случая ще е проблем за обществото,когато вероятно не изпълни ролята си на гаранция по реализиране на справедливо и адекватно наказание.Съвсем друго щеше да е ако беше 40 000лв.

Напротив това не е кой знае колко скандално, да те пуснат под гаранция за такова престъпление, даже гаранцията е голяма, тъй като тоя после е отишъл и сам се е предал пак по скоро ей това е много скандално:

5 000 лева глоба вместо присъда за Боскос, който осакати Кари Пък после RaptoR говори ми, че не били виновни съдиите!!!

Някой прочете ли "закона":

"Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:

а) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г., в сила от 29.04.2006 г.) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо;

б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от

наказателна отговорност по реда на този раздел;

в) причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени."

Edited by exabyte

без да съм се зачитал в делото, ама отказаните 12000 лева обезщетение на момичето не бяха ли именно имуществените вреди(болничен престой, такси, лекарства и други преки разходи)? неимуществените май въобще не й ги признаха още на първа инстанция. освен това не е единствен пострадал.

тъй че на същия закон не е изпълнена подточка в).

100км/ч в града, на червен светофар. 5000лв.

Такова нещо никога не съм казвал. Съвсем друго обясних, но някой явно пак не разбра. Нали ти казах, че забелязвам, че правото не ти е сила. Съдия не може а раздава присъди по съвест и по морал! Това не е Съдебен спор. Само и единствено по ЗАКОН. Иначе всичко пада моментално при обжалване. 

А в случая гаранцията не е проблем. Проблем е че го пускат и повече няма да го видим. 

Ти май въобще не четеш. Казах, че за онзи който пускат под гаранция няма нищо странно, след като е неумишлено престъпление и сам се е предал - съответно няма риск да се укрие или въздейства на разследването. Въпроса е, за гръка който блъсна момичето на спирката, как за цялата работа се разминава само с административна глоба - даже не условна или пробация, каквито по закон могат да се дадат!

Ето как се крадат пари на едро другари и другарки! Взимайте пример от социалната партия БСП: http://clubz.bg/28814-ujilvaneto_140_000_lv_za_moderna_politika

Тя само от държавата краде все пак, не от хората, тя иска държавата да дава на хората, нъл тъй? Верно, че държавата няма как да даде преди да вземе от друг... поне в условията на валутен борд де, щото иначе можеше да си напечата малко пари и да ги раздава наляво-надясно

И ето пак същите БОКЛУЦИ!!!

Аз искам да попитам - за чий чеп и откъде накъде депутатите ще имат имунитет? Какво налага това и с какво е заслужено? 

И все се надявам да се случи да попаднат на някой лют българин, че да им съдере кожухчетата с някоя гьостерица и да им избие по някой зъб... 

И ето пак същите БОКЛУЦИ!!!

Аз искам да попитам - за чий чеп и откъде накъде депутатите ще имат имунитет? Какво налага това и с какво е заслужено? 

"БОКЛУЦИ"? ИЗВИНИ СЕ БЕ!!!!

За тоя случай ли говориш? :)