RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Ето ТОВА обаче си е чиста насирация! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Ето ТОВА обаче си е чиста насирация! Точно това тръгнах да ти пускам, по повод това което писа. Не е важно това дали се е случило декември миналата година или преди 3 години! Смешно е да се измества фокуса от деяието, с това кога било снимано и пуснато. Дори да е имало вербална конфронтация полицията НЯМА ПРАВО да ги бие по улицата!!! Ако ще да е напсувала майка му и всичките му роднини той НЯМА ПРАВО да раздава правосъдие! Другите полицаи са извикани с цел, ако се подаде жалба за насилие, да има двама свидетели срещу 4-5-6 полицая които се подкрепят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Мен лично ме притеснява факта, че полицая първи посегна. Мен лично повече ме притеснява факта,че полицаите се туткаха толкова а не ги натовариха по-рано.Я си представете тая ситуация в Германия-полицай ти иска документи а ти му викаш"къФ си ти бе" :o За щатско да не говорим.То в съседна Гърция ако им се изрепчиш така ще те спукат от бой на място а после ще търкаш наровете в някой участък...Всички искат да има ред ама когато някой полицай вземе че си свърши работата почват писъци.Няма как да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Точно това тръгнах да ти пускам, по повод това което писа. Не е важно това дали се е случило декември миналата година или преди 3 години! Смешно е да се измества фокуса от деяието, с това кога било снимано и пуснато. Дори да е имало вербална конфронтация полицията НЯМА ПРАВО да ги бие по улицата!!! Ако ще да е напсувала майка му и всичките му роднини той НЯМА ПРАВО да раздава правосъдие! Другите полицаи са извикани с цел, ако се подаде жалба за насилие, да има двама свидетели срещу 4-5-6 полицая които се подкрепят. При това, което имаме налично, а именно чиста проба съпротива при арест - полицията е в правото си да упражни сила. Както казаха и други колеги, тук силата е почти никаква. В САЩ например спокойно могат да те прострелят/застрелят в този момент и можеш да си сигурен, че няма да бъдат преследвани след това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 При това, което имаме налично, а именно чиста проба съпротива при арест - полицията е в правото си да упражни сила. Както казаха и други колеги, тук силата е почти никаква. В САЩ например спокойно могат да те прострелят/застрелят в този момент и можеш да си сигурен, че няма да бъдат преследвани след това. Стига глупости съпротива при арест от 50 килограмово момиченце, за което е нужно трима, четирима полицаи да я блъскат, ритат, свалят на земята, ритат отново за да и сложат белезници... Пълен смях! Ако арестуват някой натрениран пич стотина килограма какво цялото районно ли ще дойдат? Или спец частите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Нямам намерение да споря и да влизам в полемика - нямам време за губене: Квалифицирани случаи на хулиганство са предвидени в чл. 325, ал. 2 – 4 НК. Те са общо пет на брой. Първият квалифициран случай на хулиганство е по чл. 325, ал. 2, пр. І НК. Той е налице, когато хулиганството е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Съпротивата също се осъществява винаги и само с действие и представлява редом със самото хулиганство едно друго противоправно нападение по смисъла на чл. 12 НК (неизбежна отбрана), насочено обаче единственосрещу онзи орган на властта или представител на обществеността, който се стреми да обуздае (пресече) хулиганските действия. Този квалифициран признак поглъща съставите на престъпленията по чл. 269 НК – съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, и по чл. 270 НК – пречене на орган на властта, и изключва възможността за идеална съвкупност на разглежданото квалифицирано хулиганство с тях. НИКЪДЕ в ЗАКОНА не пише от какъв пол и колко килограма е нарушителят... Излишно е повече да коментираме. Няколко пъти споменах, че това е мое ЛИЧНО МНЕНИЕ. Явна съпротива при арест, буйстване, ритане, опъване, гърчене - ясно се вижда. Логично ошамарване. А вторият патрул са викнати предимно като свидетели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 (edited) Айде от Миналата година е тва.Пак всички се правиха на майки терези като го видяха... И тоя не искаше да си даде личната карта. Edited July 10, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Случката е от съвсем друг характер и там законите са други поне според коментарите под видеото. Да не говорим, че никой не я събори тая кресливата на земята да я рита, а пича е очеизвадно, че оказва съпротива, но въпреки това не го млатят докато е на земята. Как намират да се доказват точно пред такива големи заплахи като тези двамата (от София), а когато трябва наистина да се намесят, седят и само гледат (примерно скорошното меле пред съда в Перник). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Мен лично повече ме притеснява факта,че полицаите се туткаха толкова а не ги натовариха по-рано.Я си представете тая ситуация в Германия-полицай ти иска документи а ти му викаш"къФ си ти бе" :o За щатско да не говорим.То в съседна Гърция ако им се изрепчиш така ще те спукат от бой на място а после ще търкаш наровете в някой участък...Всички искат да има ред ама когато някой полицай вземе че си свърши работата почват писъци.Няма как да стане. Да сравняваш тук със Щатите е меко казано безумно. Там има огромна и опасна престъпност и там примерно се случват такива работи. Тук едно лудо чиче с няколко пушки уби 1 и рани трима от Специализирания отряд за борба с тероризма!!! За какъв професионализъм и каква свършена работа въобще говориш?! Смехотворно е? А този от Варна и там ли добре са си свършили работата? Или с онова момиче което го шамаросаха и като им казало, че ще ги съди онзи отиде и си скъса униформата и повдигнаха обвинение на момичето, за което можеше и затвор да получи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Аз лично коментирах КОНКРЕТНИЯ случай - за другите два е пределно ясна работата. В голямата си част полицаите са мизерни комплексари, които търсят къде да избиват. Само че вече се снима, записва, показва. Не е като едно време да не можеш да докажеш. А те са си все така тъпи дъски. По дрехите посрещат. Преди време мой приятел - добър правист - ей така го заяли покрай гарата, защото го помислили за някой дрогиран метъл с дългата коса. Поискал им легитимация както си е реда ПРЕДИ да им показва свои документи, оттам започва скандал, заплахи, грубости, дори откровени глупости. Той обаче желязно спокоен накрая им обяснява точно какво предстои и така ги отпра впоследствие пред началника на съответното районно ,че стояха като напикани и не могат да си кажат приказката. Разминаха се с дребни вътрешни наказания тип "забележка", само защото на него повече не му се занимаваше. Затова пак казвам - много е важно какво е поведението пред тях. Много е важно да покажете, че сте грамотни и си знаете правата. Много е важно да се опитате първо любезно да разрешите проблема - почти на 100% ВИНАГИ работи, дори и в селата. Ако не - ВИНАГИ има едно такова нещо като ЖАЛБА по съответния ред. Поведение тип "кви сте вие", крясъци, подскачане, отказване на легитимация (ЩОТО БИЛА СЕ ИЗНЕРВИЛА?!?!? WTF?!?!?!?!), съпротива при арест - СИЛНО ГЛУПАВ ПОДХОД! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Поведение тип "кви сте вие", крясъци, подскачане, отказване на легитимация (ЩОТО БИЛА СЕ ИЗНЕРВИЛА?!?!? WTF?!?!?!?!), съпротива при арест - СИЛНО ГЛУПАВ ПОДХОД! Съгласен съм с Виден - мен редовно си ме проверяват пред 1-во в София, докато вися пред банката. Винаги искам легитимация, хората си показват служебните карти, аз си давам моята лична и довиждане. Без никакви изцепки. Спирали са ме мотика пиян(с риск нощуване в изтрезвителя) - пак, доколкото съм бил в състояние, съм се държал културно. Само веднъж съм ходил в районно да пиша обяснения, ама тогава хем бях пиян, хем бях свидетел, хем беше за меле... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 В Чирпан през 90-те патрулите ходеха въоръжени с помпи, като отпред на пушката е фенера им. На един бал сме се натряскали като прасета и неспособни да стоим на масата, спим в една Лада отвън... Минава дежурен патрул и вижда един шмугъл повръща през вратата, друг проснат на задната седалка спи (аз). Някак си логично решават да видят какво става - предимно да видят кой е шофьора и да не е един от двамата. Опитват се да проверят онзи отред, който обаче не може да говори. Успява обаче кротко да си даде личния документ! Аз се събуждам от светлина в очите, от фенера на върха на Мозберга... Питат ме кой съм и какво правя в колата - обяснявам, че спя. ДАВАМ личен документ. Втори въпрос - къде е шофьора? Отговарям машинално - Няма го, отиде да си допие (?!?!?!). След като се увериха, че сме що годе читави ни оставиха да спим и отидоха да търсят шофьора в ресторанта. А можеха спокойно едни шамари да ни теглят и на двамата - говорим за 1994-1995 и уж селски чирпански полицаи. Естествено всички спахме там и никой не е шофирал. Въпреки че бала беше на сина на шефа на Пожарната и там беше и почти цялата полиция - цялта дандания бе под наблюдение до сутринта. Единствено своеволие - не спря шума и комшиите бяха поизтормозени... ======================================== При друг подобен случай в София през 1996 ако не се лъжа - близо 100 човека бяхме изведени под кордон от един купон, като поради липса на близко районно, уплашена от местните бабаити жена беше извикала спец частите, които бяха наблизо. Там ако вземем да си говорим какъв шамар отнесе собственика на апартамента и как с патрул отпред и патрул отзад ни изведоха до спирката на трамвая, за да не стане масов бой с местната паплач (която предизвика всичко), колко точно лични карти се събират на преден капак на Лада Нива, колко точно коз намериха из апартамента и прочее и прочее.... Две страници няма да ми стигнат.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Недей сравнява добрите хора от Чирпан с тия Софийски истории! Нямам нищо против да си упражняват правомощията, но всичко трябва да е в граници. Говорим за човещина. Органите на реда трябва да се уважават, те имат тежка работа, неблагодарна и ниско платена. Но и не бива когато вече няма "съпротива" и т.н. да се продължава с физическата "обработка" на лицата. Без да дълбая кой знае колко и т.н. И на мен са ми искали лична карта при случайни проверки, нищо странно не е. Всеки е длъжен да си носи документа в него. А как ще разберем дали човека в униформата е служител на МВР ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Естествено, че има случаи в които не са проявявали агресия, колкото и такива да ми разкажеш не означава, че няма такова нещо, само защото на теб не ти се е случило! Все едно аз да ти обяснявам, че си карам с 200 и нагоре и не съм се утрепал, така че няма опасност, щом на мен не ми се е случило. Аз пък съм се сблъсквал с полицейската селяния - на искане да си дам личните документи за проверка, искам и те да се легитимират на което ми се отговаря "Ти пък къв си ве? Мноо ли си отворен?" като това е най най-нищожното с което са ми направили впечатление. Друг случай стана сбиване в едно заведение което беше предизвикано от другата страна и след като ги нашляпахме и дойде полиция се оказа, че таткото на единия има връзки в полицията и арестуваха нас?! Там караници в районното и като им казах да вземат записите от заведението да видят за какво става въпрос, крещяха да не съм им казвал как да си вършат работата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Усещате ли, че вече едно и също си говорим? Виж какво написах малко по-назад за моя приятел прависта.... Едно е сигурно - ВИНАГИ едно любезно и прилично отношение е за предпочитане пред подскачане и излишна съпротива. Не забравяйте, че и на тях много не им се занимава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Недей сравнява добрите хора от Чирпан с тия Софийски истории!. Ехехехе. Точно пък в Чирпан.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 В САЩ например спокойно могат да те прострелят/застрелят в този момент и можеш да си сигурен, че няма да бъдат преследвани след това. О.... бъди сигурен, че точно там, последици ще има и то много по-сериозни, от колкото тук и при условие, че има и видеоматериал! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 (edited) Ако не се броят масовите мародерства, опожаряването на къде, какво има по пътя, други последици при убийства в САЩ няма. Абе аз ли само си мисля, че сме в преглед на печата? Edited July 11, 2015 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 При това, което имаме налично, а именно чиста проба съпротива при арест - полицията е в правото си да упражни сила. Както казаха и други колеги, тук силата е почти никаква. В САЩ например спокойно могат да те прострелят/застрелят в този момент и можеш да си сигурен, че няма да бъдат преследвани след това.Още на първото от мен: "Абе къв си ти" , преди да съм бутнал куката ще съм по лице с няколко колена да ме притискат и с белезници. Абсолютно правилно според мен. Особено като знам каква измет има. Не знаеш на какъв ще попаднеш. За това и мен лично ме е страх от тукашните куки и не се правя на тарикат пред тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Още на първото от мен: "Абе къв си ти" , преди да съм бутнал куката ще съм по лице с няколко колена да ме притискат и с белезници. Абсолютно правилно според мен. Особено като знам каква измет има. Не знаеш на какъв ще попаднеш. За това и мен лично ме е страх от тукашните куки и не се правя на тарикат пред тях. THAT'S THE GENERAL IDEA.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 (edited) има сериозна разлика от обездвижване и закопчаване с цел предотвратяване на съпротива, до поваляне на земята и ритане с неизвестно каква цел - ей така, щото съм мъж и имам кубинки на краката... pay attention to the details. Понеже сме в преглед на печата: http://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_1891589403 МВР трябва да плати 25 000 лв. обезщетение на младеж, бит от полицаи от Първо РПУ в София, съобщи в. "Труд". Случаят, който е идентичен с клипа от бруталния арест на момче и момиче, извършен от полицаи от същото районно, е от април 2011 г., а решението на Върховния административен съд (ВАС) - от 16 юни т. г. Имената на полицаите са Димитър Глухарски и Христо Велчев. Преди 4 години след концерт в НДК двамата униформени спрели компютърния специалист от БНТ Радослав Божинов на ул. "Фритьоф Нансен". Изглеждал им съмнителен, защото бил с дълга коса. По думите на Божинов, униформените не погледнали личната му карта, а го задърпали към патрулката. При опит да се отскубне, младият мъж бил съборен и закопчан с белезници, а после - бит жестоко и задържан за 24 ч. Глухарски и Велчев твърдят, че момчето си счупило носа и се насинило при падане на асфалта. ВАС счете, че задържането е незаконно, а МВР дължи по 12 500 лв. неимуществените вреди за двете деяния на униформените - арест и побой. Edited July 12, 2015 by ov3rm4n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Е поне не са като в Русия де:http://vbox7.com/play:031d40a963Абсурдна маркировка на Гребната- всички алеи са за колоездачи Точно вчера бяхме там и на мен това ми направи впечатление... С къв акъл може да направиш подобно нещо? И то не е метър, два, 100-200-500... За хората с деца, точно зад трибуната нали има едно кафе. Срещу него, правят много добра детска площадка, като тази в градската градина. Предполагам до 1/2 дена ще я открият. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 И к'во сега - гърците пак си издействаха следващите милиарди.... Решено: Европа дава още пари на Гърция Европейските лидери успяха да постигнат главната цел на преговорите - да запазят единството, целостта и солидарността на еврозоната, каза Оланд. Друга цел беше да дадем надежда на Гърция и гръцкия народ, добави той. .....Помощта за Гърция може да възлезе на 82-86 милиарда евро в продължение на 3 години.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ тъпанари. Сега ако в тая овча бокова тиква има повече от три мозъчни клетки, веднага трябва да се скочи и да се искат пари. Всеки ден, всяка седмица, всеки месец! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 .....Друга цел беше да дадем надежда на Гърция и гръцкия народ, добави той..... Абе що само на нас никой не ще да ни дава никакви надежди, камо ли пари... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts