Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Идеята е, че който иска да прави такива неща - забрана за свободна продажба на оръжие няма да го спре.

Съвсем не - именно забраната за свободна продажба на оръжие възпира максимално подобните желаещи. 

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

И? Стават такива работи. Затова парашута винаги си го скатаваш сам - така се знае кой е виновника.

И? Стават такива работи. Затова парашута винаги си го скатаваш сам - така се знае кой е виновника.

В случая няма виновник - човекът е изгубил съзнание, инструкторът го е настигнал и му е отворил парашута.

Този случай ми се вижда странен, защото по принцип съвременните парашути имат задължителна електронна система, която автоматично отваря парашута с пиротехнически заряд, ако все още не е отворен на определена височина и скоростта на падане е висока. В такива случаи парашута винаги се отваря автоматично и би трябвало да те спаси, макар и с някоя и друга травма, но все пак оставаш жив. Един от колегите, с които работя е парашутист със сериозен брой скокове та от него знам, че тази система е задължителна и подлежи на редовна проверка и сертификация. По този повод ми се оплакваше, че не е никак лесно да пренасяш парашут в багажа ако пътуваш със самолет именно заради пиротехниката на тази система.

Абе...лекаря, дето му е разрешил скока, е виновен.

Инциденти стават винаги (точно припадък и dr.House не може да предвиди на 100% кога ще стане). В този случай (доколкото прочетох) това е последния му скок преди да се "дипломира" (да може да скача сам) въпросния човек.

Този случай ми се вижда странен, защото по принцип съвременните парашути имат задължителна електронна система, която автоматично отваря парашута с пиротехнически заряд, ако все още не е отворен на определена височина и скоростта на падане е висока. В такива случаи парашута винаги се отваря автоматично и би трябвало да те спаси, макар и с някоя и друга травма, но все пак оставаш жив. Един от колегите, с които работя е парашутист със сериозен брой скокове та от него знам, че тази система е задължителна и подлежи на редовна проверка и сертификация. По този повод ми се оплакваше, че не е никак лесно да пренасяш парашут в багажа ако пътуваш със самолет именно заради пиротехниката на тази система.

Системата се активира на определено разстояние от земята (в клипа още не е стигнато разстоянието).

Edited by dertre

Системата се активира на определено разстояние от земята (в клипа още не е стигнато разстоянието).

Аз не бях гледал клипа, но от текста на статията оставаш с убеждението, че инструктора скача след като е видял вече, че този е изгубил съзнание (което си е доста рисковано, защото онзи може да е набрал голяма преднина), а всъщност не е така. Двамата скачат почти заедно и почват разни фигури при свободно падане и чак тогава пича губи съзнание. В този случай инструктора вече е почти до него падайки във въздуха и макар и в началото да изостава леко (защото е в задържаща позиция на тялото), много бързо наваксва разликата и го достига, дърпайки ръчката на парашута - логично, защото той така или иначе вече е във въздуха на сравнително близко разстояние до изпадналия в безсъзнание и е по-добре да не се рискува с изчакване на системата да задейства автоматично.

Баш начинаещите не са ли някак завързани и още при скачането да се отваря сам?

Начинаещите винаги скачат заедно с инструктор, вързани един за друг. Този не начинаещ, защото прави разни форми и упражнения при свободно падане, просто губи съзнание в един момент. Може да е имал ниско кръвно да речем или нещо друго, варианти всякакви.

Докато не си "дипломиран", винаги скачаш с инструктора (което оскъпява скока x4). След завършване скачаш без инструктор

По принцип КАП(или системата за автоматично отваряне на парашута) не е на базата на пиропатрон, а обикновен часовников механизъм и сработва след зададено време. При спортните скокове не се ползва, доколкото знам, особено при фигурни и акробатични скокове.

Ти остави фонтана, колелото колко излезе ти е бедна фантазията. Та в тоя смисъл се дават пари и още повече се затруднява движението.

Мдаа.... Винаги съм твърдял, че това колело, барабар с шадраванчето в него са паметник на отверстието от което се е пръкнал мамин ваньо, в естествен размер при това.

2 млн. ли колко излезе колелото. Може би са включили цената и за ремонта от булеварда до колелото. Но не разбирам какво друго решение предлагате, за да се отвори движението по Марица? Светофар?

По-скоро странното е, че колелото уж е тестово и ако не подейства ще се прави надлез. Т.е. за какъв чеп фонтан? Още повече, че вероятността някой да го отнесе е много голям. Вече колко катастрофи станаха там..

Хех... Много катастрофи станаха там, понеже селянинът си мисли, че от дясна лента му е позволено да си врътне левия завой..... Една сутрин един такъв отворко с телефонче на ушето щеше да ми гризне шамарите, ама се усети, че съм по-ядосан от него и вместо да продължи да ми се прави на мъж, реши да избяга......

Edited by gado

Точно надлез трябваше да се направи. Колелото прави по-голяма тапа. Офисът на едни познати е на бул. Марица, до Благоев. Е, откакто го има това недоразумение, простотията е толкова ясна, че не може да бъде. Едната тапа е от преди Пешеходния, другата е от преди хотел Марица. Преди никога не е имало такова чудо, освен по време на Панаир. Сега е ежедневие. И съм убеден, че това колело не е наред, защото не намирам за нормално идващите от Панаира, почти да влизат на Марица, за да продължат по Цар Борис III. Бах му майката и острия завой и престрояването и чудото. Никъде няма такова колело. Като не може да е нормално, да си бяха откраднали парите и да си бяха траяли. Сега и парите ги няма и движението е затруднено. И наистина - скоро някой ще се натовари на колелото и ще избие фонтана.

Аз сигурно съм единствения доволен, защото ми се случва често да идвам от тунела и да искам да завия наляво по бул. Марица...

Аз не виждам друго решение. Надлез там няма как да направят, защото мястото е много малко. А и надлеза трябвя да е детелина, за да се запази същия режим на движение.

Аз сигурно съм единствения доволен, защото ми се случва често да идвам от тунела и да искам да завия наляво по бул. Марица...

То тоя завой си беше със съвсем нормално забавяне. В час пик така и така се събираха коли чак о моста, обикновено някой там спира и пуска тези за наляво. Ако не е час пик се минаваше бързо и без проблеми. Десен завой от Марица(от Пешеходния) пък ставаше мега лесно и бързо, защото крайното дясно платно беше само за рейсовете и 96% от времето е свободно. Сега едни опашки до Пешеходния стигат.

А левия завой от Марица към тунела и левия от Марица към Панаира? :)

Според мен цялото задръстване там се получава от спящите полицаи преси колелото, заради които трябва да се намали значително. Преди всички си летяха по бул Цар Борис и тия от Марица дебнеха на късмет, къде и кога да се включат.

Edited by w00x

А левия завой от Марица към тунела и левия от Марица към Панаира? :)

Според мен цялото задръстване там се получава от спящите полицаи преси колелото, заради които трябва да се намали значително. Преди всички си летяха по бул Цар Борис и тия от Марица дебнеха на късмет, къде и кога да се включат.

Ти честно ли си мислиш, че е заради легналите полицаи? Явно не ти се е случвало да висиш и да чакаш да минат колите, за да се включиш в колелото. Още повече, така или иначе, за да вземеш тоя вираж там, трябва да намалиш иначе нямаш шанс да се движиш в което и да е платно нормално. Ако ги няма тея легнали полицаи, вече фонтанът щеше да е история, да не говорим, че щеше да има бая повече катастрофи там, които хептен щяха да разкажат играта на движението. 

А за тея от Марица, единственото неудобство беше, че не могат да направят леви завои. Иначе с десните ставаше много лесно. Рядко ми се е случвало точно там, на тея завои да чакат повече от 5 коли в час пик.

Просто колелото не е това, което трябва да бъде. Истината е, че си трябва кръстовище на 2 нива, както са всички останали мостове в тоя град. Как да стане и какво трябва да се направи - има си архитекти и инджинери, дето могат да го измислят. Ама ще струва много пари ;) Тъпото е, че сега прилапаха едни парички за тва кръгово, след тва ще направят и един проект за кръстовище на 2 нива, за да лапнат още едни парички, после ще построят кръстовището, пак ще лапнат още парички и те така...

Edited by chistacha

Ами не, не ми се е случвало да чакам, но аз в час пик не карам - така че...

Като е имало малко коли, движението се е забавяло заради легналите полицаи.

А за тея от Марица, единственото неудобство беше, че не могат да направят леви завои. Иначе с десните ставаше много лесно. Рядко ми се е случвало точно там, на тея завои да чакат повече от 5 коли в час пик.

Забравяш най-важното - движението направо. Един ден ми се наложи да мина по Марица от единия до другия край около 16 часа. Голям кеф наистина. 

Иначе в час пик не е за минаване през колелото. И се пазете от автобусите, защото изправят завоя и ще ви отнесат.

В крайна сметка нямаше да има файда от ремонта на бул. Марица, ако не го отпушат.

Edited by Vetim