RaptoR Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Идеята е, че който иска да прави такива неща - забрана за свободна продажба на оръжие няма да го спре. Съвсем не - именно забраната за свободна продажба на оръжие възпира максимално подобните желаещи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Мъж скочи от самолет и парашутът му не се отвори (видео) http://www.hiclub.bg/Article.asp?ArticleId=4746300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 И? Стават такива работи. Затова парашута винаги си го скатаваш сам - така се знае кой е виновника. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 И? Стават такива работи. Затова парашута винаги си го скатаваш сам - така се знае кой е виновника. В случая няма виновник - човекът е изгубил съзнание, инструкторът го е настигнал и му е отворил парашута. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Абе...лекаря, дето му е разрешил скока, е виновен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Този случай ми се вижда странен, защото по принцип съвременните парашути имат задължителна електронна система, която автоматично отваря парашута с пиротехнически заряд, ако все още не е отворен на определена височина и скоростта на падане е висока. В такива случаи парашута винаги се отваря автоматично и би трябвало да те спаси, макар и с някоя и друга травма, но все пак оставаш жив. Един от колегите, с които работя е парашутист със сериозен брой скокове та от него знам, че тази система е задължителна и подлежи на редовна проверка и сертификация. По този повод ми се оплакваше, че не е никак лесно да пренасяш парашут в багажа ако пътуваш със самолет именно заради пиротехниката на тази система. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dertre Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Абе...лекаря, дето му е разрешил скока, е виновен. Инциденти стават винаги (точно припадък и dr.House не може да предвиди на 100% кога ще стане). В този случай (доколкото прочетох) това е последния му скок преди да се "дипломира" (да може да скача сам) въпросния човек. Този случай ми се вижда странен, защото по принцип съвременните парашути имат задължителна електронна система, която автоматично отваря парашута с пиротехнически заряд, ако все още не е отворен на определена височина и скоростта на падане е висока. В такива случаи парашута винаги се отваря автоматично и би трябвало да те спаси, макар и с някоя и друга травма, но все пак оставаш жив. Един от колегите, с които работя е парашутист със сериозен брой скокове та от него знам, че тази система е задължителна и подлежи на редовна проверка и сертификация. По този повод ми се оплакваше, че не е никак лесно да пренасяш парашут в багажа ако пътуваш със самолет именно заради пиротехниката на тази система. Системата се активира на определено разстояние от земята (в клипа още не е стигнато разстоянието). Edited May 10, 2015 by dertre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Баш начинаещите не са ли някак завързани и още при скачането да се отваря сам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Системата се активира на определено разстояние от земята (в клипа още не е стигнато разстоянието). Аз не бях гледал клипа, но от текста на статията оставаш с убеждението, че инструктора скача след като е видял вече, че този е изгубил съзнание (което си е доста рисковано, защото онзи може да е набрал голяма преднина), а всъщност не е така. Двамата скачат почти заедно и почват разни фигури при свободно падане и чак тогава пича губи съзнание. В този случай инструктора вече е почти до него падайки във въздуха и макар и в началото да изостава леко (защото е в задържаща позиция на тялото), много бързо наваксва разликата и го достига, дърпайки ръчката на парашута - логично, защото той така или иначе вече е във въздуха на сравнително близко разстояние до изпадналия в безсъзнание и е по-добре да не се рискува с изчакване на системата да задейства автоматично. Баш начинаещите не са ли някак завързани и още при скачането да се отваря сам? Начинаещите винаги скачат заедно с инструктор, вързани един за друг. Този не начинаещ, защото прави разни форми и упражнения при свободно падане, просто губи съзнание в един момент. Може да е имал ниско кръвно да речем или нещо друго, варианти всякакви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dertre Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Докато не си "дипломиран", винаги скачаш с инструктора (което оскъпява скока x4). След завършване скачаш без инструктор Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 По принцип КАП(или системата за автоматично отваряне на парашута) не е на базата на пиропатрон, а обикновен часовников механизъм и сработва след зададено време. При спортните скокове не се ползва, доколкото знам, особено при фигурни и акробатични скокове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Ебаси фонтана 80к http://news.plovdiv24.bg/557465.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Ти остави фонтана, колелото колко излезе ти е бедна фантазията. Та в тоя смисъл се дават пари и още повече се затруднява движението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Мдаа.... Винаги съм твърдял, че това колело, барабар с шадраванчето в него са паметник на отверстието от което се е пръкнал мамин ваньо, в естествен размер при това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 2 млн. ли колко излезе колелото. Може би са включили цената и за ремонта от булеварда до колелото. Но не разбирам какво друго решение предлагате, за да се отвори движението по Марица? Светофар? По-скоро странното е, че колелото уж е тестово и ако не подейства ще се прави надлез. Т.е. за какъв чеп фонтан? Още повече, че вероятността някой да го отнесе е много голям. Вече колко катастрофи станаха там.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 (edited) Хех... Много катастрофи станаха там, понеже селянинът си мисли, че от дясна лента му е позволено да си врътне левия завой..... Една сутрин един такъв отворко с телефонче на ушето щеше да ми гризне шамарите, ама се усети, че съм по-ядосан от него и вместо да продължи да ми се прави на мъж, реши да избяга...... Edited May 12, 2015 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Точно надлез трябваше да се направи. Колелото прави по-голяма тапа. Офисът на едни познати е на бул. Марица, до Благоев. Е, откакто го има това недоразумение, простотията е толкова ясна, че не може да бъде. Едната тапа е от преди Пешеходния, другата е от преди хотел Марица. Преди никога не е имало такова чудо, освен по време на Панаир. Сега е ежедневие. И съм убеден, че това колело не е наред, защото не намирам за нормално идващите от Панаира, почти да влизат на Марица, за да продължат по Цар Борис III. Бах му майката и острия завой и престрояването и чудото. Никъде няма такова колело. Като не може да е нормално, да си бяха откраднали парите и да си бяха траяли. Сега и парите ги няма и движението е затруднено. И наистина - скоро някой ще се натовари на колелото и ще избие фонтана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Аз сигурно съм единствения доволен, защото ми се случва често да идвам от тунела и да искам да завия наляво по бул. Марица... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Аз не виждам друго решение. Надлез там няма как да направят, защото мястото е много малко. А и надлеза трябвя да е детелина, за да се запази същия режим на движение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 http://www.sciencealert.com/scientists-have-discovered-a-new-state-of-matter-the-jahn-teller-effect Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Аз сигурно съм единствения доволен, защото ми се случва често да идвам от тунела и да искам да завия наляво по бул. Марица... То тоя завой си беше със съвсем нормално забавяне. В час пик така и така се събираха коли чак о моста, обикновено някой там спира и пуска тези за наляво. Ако не е час пик се минаваше бързо и без проблеми. Десен завой от Марица(от Пешеходния) пък ставаше мега лесно и бързо, защото крайното дясно платно беше само за рейсовете и 96% от времето е свободно. Сега едни опашки до Пешеходния стигат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) А левия завой от Марица към тунела и левия от Марица към Панаира? Според мен цялото задръстване там се получава от спящите полицаи преси колелото, заради които трябва да се намали значително. Преди всички си летяха по бул Цар Борис и тия от Марица дебнеха на късмет, къде и кога да се включат. Edited May 13, 2015 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) А левия завой от Марица към тунела и левия от Марица към Панаира? Според мен цялото задръстване там се получава от спящите полицаи преси колелото, заради които трябва да се намали значително. Преди всички си летяха по бул Цар Борис и тия от Марица дебнеха на късмет, къде и кога да се включат. Ти честно ли си мислиш, че е заради легналите полицаи? Явно не ти се е случвало да висиш и да чакаш да минат колите, за да се включиш в колелото. Още повече, така или иначе, за да вземеш тоя вираж там, трябва да намалиш иначе нямаш шанс да се движиш в което и да е платно нормално. Ако ги няма тея легнали полицаи, вече фонтанът щеше да е история, да не говорим, че щеше да има бая повече катастрофи там, които хептен щяха да разкажат играта на движението. А за тея от Марица, единственото неудобство беше, че не могат да направят леви завои. Иначе с десните ставаше много лесно. Рядко ми се е случвало точно там, на тея завои да чакат повече от 5 коли в час пик. Просто колелото не е това, което трябва да бъде. Истината е, че си трябва кръстовище на 2 нива, както са всички останали мостове в тоя град. Как да стане и какво трябва да се направи - има си архитекти и инджинери, дето могат да го измислят. Ама ще струва много пари Тъпото е, че сега прилапаха едни парички за тва кръгово, след тва ще направят и един проект за кръстовище на 2 нива, за да лапнат още едни парички, после ще построят кръстовището, пак ще лапнат още парички и те така... Edited May 13, 2015 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Ами не, не ми се е случвало да чакам, но аз в час пик не карам - така че...Като е имало малко коли, движението се е забавяло заради легналите полицаи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) А за тея от Марица, единственото неудобство беше, че не могат да направят леви завои. Иначе с десните ставаше много лесно. Рядко ми се е случвало точно там, на тея завои да чакат повече от 5 коли в час пик. Забравяш най-важното - движението направо. Един ден ми се наложи да мина по Марица от единия до другия край около 16 часа. Голям кеф наистина. Иначе в час пик не е за минаване през колелото. И се пазете от автобусите, защото изправят завоя и ще ви отнесат. В крайна сметка нямаше да има файда от ремонта на бул. Марица, ако не го отпушат. Edited May 13, 2015 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts