Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Частна си е отвсякъде. Каспела също е частна.

Той май има предвид такива, които не работят със здравна каса, но това не е никаква гаранция.

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Частна е Софиямед това, че е университетска не означава, че е държавна. Каспела вече и тя е университетска, но е частна

С удоволствие бих полял с бензин и запалил подобен индивид....

Руми, не се излагай с такива тривиалности, къде къде по-ефективни методи има... Винаги съм се чудил как родители преживяват подобни неща. Да не дава Господ да се случват такива работи никому, но лично аз, ако това е моето дете, бих реагирал меко казано брутално. Planescape Torment ще им се види като увеселителен парк на виновните... Ето сега се чудя и на родителите на малкото момченце, което прегази оня урод-рецидивист... Ако аз съм бащата на детенцето, досега вече да съм подсъдим за убийство с особена жестокост.    

Сега надявам се разбирате защо не искам да имам нищо общо с държавното здравеопазване. Поне в частните клиники обслужването е малко по-на ниво.

Глупости на копчета... Често се случва в частните болници да се засират много по-тежко от държавните... 

Те щото частните са много добре. Като стане нещо по-сложно с бебето и право ги карат родилното на хирургиите. В частна клиника гледат да се занимават само безпроблемни. При първи индикации за проблем - айде в държавното. А понякога времето е от значение и те го губят за транспорт.

В момента частните гледат на болните като средство за точене на пари то касата. Тъста след 10 минути в една болница - веднага коронарография решиха да му правят. 7К е това. Бях на преглед в кабинет при гастроентеролог преди време заради черния дроб - нямаше един да видя, който не му каза - ела в Каспела да лежиш. Жена ми влезе при ортопед с болка в коляното - веднага - трябва да те оперираме, идвай другата седмица. Мххх. То така се прави операция на коляно. Отидох в кабинет, при доктор, който не е вързан за частна болница и чудо. Коляното и се оправи и без операция и други рискови простотии, а само с хапче и мазило за има няма 1 седмица.

...

На такива казваш "ама аз не съм осигурен, предпочитам да си плащам, колко ще излезе" и само ги гледай как се препотяват и изчервяват и почват да мислят други варианти. Аз винаги с това почвам, че не искам да минавам през здравната каса и ще си платя от-до и тогава говорим за каквото и да е.

Иначе на подобни кретени и аз съм попадал. Един така искаше моментално да приемат жена ми по някаква онкологична процедура (оказа се хемороид) и само като чух какви ги дрънка го попитах за цената на процедурата той вика "не знам, но се налага", аз го питах защо да не може да си платим и да стане още на същия ден, той взе да ми се пени, че защо трябва след като можело иначе, а аз си погледнах в телефона и му казах точната цена и му викам, че силно ме съмнява да се налага и че така диагноза в коридора не може да се постави и ми е повече от прозрачен след което останалата част от разговора по-хубаво да не я описвам.. на следващия ден всичко се реши с една колоноскопия за 15 минути, 20-30лв за манипулацията и още толкова за упойката, а не за 5 дни лежане и не помня вече колко хиляди по каса. И най-тъпото е, че тъпака като нищо можеше да наблъска жена ми с някакви лекарства за да приберат парите от касата (те ако само я отчетат хубаво, ама има и случаи да са поставяни такива лекарства без да е било необходимо)

Тъща ми сложиха стенд и чакаха само да мине времето за да и сложат и втори, а говориха и за трети (при възможни четири).... Естествено, без никаква нужда. Добре, че се усетихме навреме.

В момента частните гледат на болните като средство за точене на пари то касата. Тъста след 10 минути в една болница - веднага коронарография решиха да му правят. 7К е това. 

Аре да не е 7К. Малко по-полекичка ги казвайте тия работи в ефира... На дядо ми вече трета му направиха, имам чувството че им става навик. Интересното е, че той си въобразява, че едва ли не така му продухват вените и ги отпушват.  :laughing:

Тъща ми сложиха стенд и чакаха само да мине времето за да и сложат и втори, а говориха и за трети (при възможни четири).... Естествено, без никаква нужда. Добре, че се усетихме навреме.

Тия стентове са бон и половина бройката, мисир. Отделно интервенцията също е хипер скъпа. И 5 може да измислят да сложат...

Докога ли ще се правят на тъпи и че не разбират. Проблема не е размера на глобата, а тоталното неприлагане на тия глоби. И по милион лева да са, като няма кой да те глоби ще гледаме мисири каот оня горе на велоалеята.

Колкото и тривиално да звучи - и след 100 години няма да се оправим. Причината си е в самите нас.

Аз виждам 3 решения:

1. Примирявате се, че нищо не е наред и не обръщате особено внимание на нищо.

2. Отстоявате си правата когато и по какъвто начин можете, което в масовия случай води до нищо, до проблеми и загуба на време, както и до обезверяване след време

3. Терминал 2.

Нещо по темата...

http://plovdiv.dir.bg/news/-18934480

Аре да не е 7К. Малко по-полекичка ги казвайте тия работи в ефира... На дядо ми вече трета му направиха, имам чувството че им става навик. Интересното е, че той си въобразява, че едва ли не така му продухват вените и ги отпушват.  :laughing:

Тия стентове са бон и половина бройката, мисир. Отделно интервенцията също е хипер скъпа. И 5 може да измислят да сложат...

Възможни са само четири! А цялата работа се оказа от шип на правилното място в шията. Притискащо се нервче и така нататък.... Дори и първият стенд не беше нужен, но стореното сторено и няма махане вече.

И по милион лева да са, като няма кой да те глоби ще гледаме мисири каот оня горе на велоалеята.

Що обиждаш Виден, бе?

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/04/26/2520499_britanskite_miliarderi_udvoiha_bogatstvoto_si_za_5/

Както се вика, кризата е за бедните...

Хареса ми един коментар:

Бедността не е защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да нахраним богатите.

Което ми напомня, че могат да се откроят 4 вида игри по различните етажи:

1. Игри на власт - там където е важно единствено числото в банковата ти сметка. При тях всичко се е превърнало в изкачване на някакви класации. 

2. Игри на вещи - тези, които си купуват какво ли не, независимо дали имат нужда от него, в опит да покажат някакво преимущество и показност.

3. Игри на съществуване - Масовият човек. Често включва и другите групи.

4. Игри на глада...

It's all about the game and how you play it.

Мхъм и народа е толкоз беден,че дойде ли петък вечер се отива някъде да се направи на салата...Оня ден в библиотеката нямаше място да се разминеш.

Е,в статията става дума за по-напредналите от нас.Ние сме съвсем отделен случай.

kotora,за Клуб Библиотеката ли говориш на Лейди Странгфорд?Ако е така жалко,че се е превърнал в толкова масово посещаван.Чара му е да бъде в една по-тясна ниша за споделени срещи на интелектуално и духовно свързани хора,а не на консуматори.

Това с частните болници вече опира до кокала работата. Режат на поразия за щяло и нещяло. Държавните нямат пари за консумативи! Като дойде спешно-бягайте в държавното....за разстрел са!

Както се вика, кризата е за бедните...

Хареса ми един коментар:Бедността не е защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да нахраним богатите.

Което ми напомня, че могат да се откроят 4 вида игри по различните етажи:

1. Игри на власт - там където е важно единствено числото в банковата ти сметка. При тях всичко се е превърнало в изкачване на някакви класации. 

2. Игри на вещи - тези, които си купуват какво ли не, независимо дали имат нужда от него, в опит да покажат някакво преимущество и показност.

3. Игри на съществуване - Масовият човек. Често включва и другите групи.

4. Игри на глада...

It's all about the game and how you play it.

Надявам се да не се засегнеш на малко по-острата ми реплика, но това си е типично български коментар.

1. Ударени са винаги средната класа, а не бедните. Българина естествено дели хората на "мафиози" и "ние другите, дето сме бедни". Последното е и причината да си мисли, че при всякакви социални реформи ще бъде от страната на тези, които взимат, а все се оказва, от страната на тези, които плащат

2. Игрите на властта - не е важно колко точно милиона или милиарда имаш в сметката, а кой познаваш и кой последния път е успял да убеди тълпата да гласува за него, защото тогава той и неговите хора от милионери стават милиардери. Освен това виж как си има цели фамилии потомствени политици и на запад и на изток. Виж и как хората от гугъл всяка седмица си говорели с президента.

3. Последните 2 винаги са били така и нормално нищо не се е променило. Средната класа винаги оцелява. Ако разполагаше и имаше в излишък нямаше да е средна класа...

Хареса ми един коментар:

Бедността не е защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да нахраним богатите.

И какво решение виждаш на този проблем? Марксистката "диктатура на пролетариата"? Или иначе казано на неграмотните и мързеливите, започвайки с изтребването на всеки който им се стори по-умен и способен от тях "та да не знаят много".

Edited by djadomraz

Е,в статията става дума за по-напредналите от нас.Ние сме съвсем отделен случай.

kotora,за Клуб Библиотеката ли говориш на Лейди Странгфорд?Ако е така жалко,че се е превърнал в толкова масово посещаван.Чара му е да бъде в една по-тясна ниша за споделени срещи на интелектуално и духовно свързани хора,а не на консуматори.

Не за Библиотеката в София говоря :D Тя е в подземието под библиотеката.

Прекалено много станаха интелектуално и духовно свързаните хора в Пловдив. Парковете и алтернативните заведения са пълни.

Прекалено много станаха интелектуално и духовно свързаните хора в Пловдив. 

Кво? Че те не избягаха ли отдавна?