Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Яко. Като премине първата вълна от тотално ошмулване на пазара и наемане на куцо и сакато, се надявам след година да са успели да произведат някой и друг леко по-обучен кадър та да мога и аз да се възползвам :)

Коя е твоята фирма, ако не е тайна, понеже съм в тази сфера и може да съм я чувал?

Antares,в тоя бранш дет съм работодателите ИСКАТ (?!?!?!) за няколко седмици да не кажа МЕСЕЦ от НОВ и като ДЕВСТВЕН по материята служител да стане професионалист и да почне да ИМ прави кинти :wtf: :blowup: :notify: :shy: :sick: :CryBaby: :Facepalm: :JC_golly: :blink:

Това не зависи от бранша, а от самата политика на фирмата. Всеки тук иска да печели най-много и да дава най-малко. Но опитните си знаят цената, затова масово разчитат на неопитни, понеже могат да попаднат на някой знаещ, но да му дават минимума. Най-лошото е, когато самият шеф не знае какво иска.

Още една причина да се махна от Пловдив...

Че какво е по-различното в случая, освен това, че има повече обявени позиции и по-голям шанс?  :notify:

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Странно тълкуване на числата от анонимния автор.

Някак между другото се споменава, че третата банка (с повече от 30 млн. лв. от четвъртата) също била сред предпочитаните...

24_chasa_trite_banki.png

Edited by plameni

@Vetim, не разбрах въпроса ти.

Ами причината не разбрах, защото навсякъде ги има посочените от galaxi, не само в Пловдив... :)

@plameni, като знам какви хора пишат онлайн статиите им, не търси логика в тях, a и като цяло достоверност различна от copy paste от някъде :D

Edited by Vetim

Шанса да намериш читав работодател в София е значително по-голям, отколкото в Пловдив. А че има боклуци навсякъде никой не спори.

А за 24 часа... откакто изкопираха една тотално невярна новина и немалко клеветяща рода ни новина от врачански жълтурник, без грам да си направят труда да проверят достоверността - за мен този "вестник" е на нивото на Шок.

Загубих статията, но с две думи депОтат пита - Половин България е изсечена, защо се притеснявате, че ще се сече в Банско?

@plameni, като знам какви хора пишат онлайн статиите им, не търси логика в тях, a и като цяло достоверност различна от copy paste от някъде :D

Налична е не само в онлайн, а и в хартиеното издание.

Не търся логика в статията, а логика в мотивите така да извъртиш изводите.

Загубих статията, но с две думи депОтат пита - Половин България е изсечена, защо се притеснявате, че ще се сече в Банско?

Проф. Борисов пред БЛИЦ TV: Половин България бе изсечена - Банско ли е проблемът?

Пловдивчани питат, Павлова отговаря за санирането

"Проблем в договора е открил пловдивчанин, който не вижда определението "безвъзмездно" в окончателния текст за финансирането. На реплика на Павлова, че това се подразбира, той изрази съмнение, че ако се смени правителството, може и да не се подразбира така явно. На което тя отговори в прав текст: "Ами тогава внимавайте за кого ще гласувате".

Кво Банско, кви 5лв бе... Тия луди ли са? Кой нормален ще дойде да кара ски на сняг менте?Едно, че в България до няколко години няма да има грам зимен сезон, второ:

Почивка за каране на ски в италианските Алпи излиза по-тънко отколкото в Банско

Пловдив бълваше лазери за Франция и Англия

60 предприятия презпълняваха плана със 179,8 %, заводите за трактори и мотокари бяха на световно ниво

Интересно четиво, което показва, че не сме бачкали само за руснаците. Както и, че потенциала ни е бил огромен. Жалко, че вмесо развитие след 90те се получи разграбитие.

Я някой от по-старите членове :D на форума, ако е бил в тези сфери на производство да даде инфо от 1ва ръка, колко е вярно написаното. 

Специално мотокарите японците ги купуваха заради оловните тежести, които после нашенците като се усетиха и смениха с бетонни и японците престанаха...

ПС: Само за мен ли звучи абсурдно изказването в заглавието: "60 предприятия презпълняваха плана със 179,8 %" Преизпълнявали плана близо 2 пъти. Излиза че плана е бил абсурден и изобщо по-тъпо нещо от плановата икономика трудно може да се измисли...

Edited by djadomraz

ПС: Само за мен ли звучи абсурдно изказването в заглавието: "60 предприятия презпълняваха плана със 179,8 %" Преизпълнявали плана близо 2 пъти. Излиза че плана е бил абсурден и изобщо по-тъпо нещо от плановата икономика трудно може да се измисли...

Не само на тебе...естествено, че е абсурден, но да се преизпълнява плана тогава беше модно, пък и нали си беше заръка от Партията...

Абе това с преизпълняването на плана го има във всяка средно статистическа съвременна западна корпорация също, и отразява желанието за растеж. Мисля, че все повече го карате на емоции вместо мисли на тая тема.

Edited by JDFU

В случая не става дума за растеж на производството и фирмата, а за чиста идеология...не си живял тогава и не са ти ясни лозУнгите от рода на "Петилетката за 3 години". ;)

Точно щото ги виждам днес всеки ден, смея да твърдя че са си все същите. Също толкова дебилни метрики, също толкова измислен резултат и т.н.

Всъщност откакто влязохме в ЕС и аз забелязвам нещо такова - ония в европейската администрация май се оказаха по-големи комунисти от нашите преди '89-та. Постоянно се пускат разни планове, документи и таблици, които трябва да се попълват и единственото, което се гледа, е поредната табличка да бъде попълнена правилно, а какво всъщност стои зад нея...не е толкова интересно...

А иначе по "темата на темата" :))  Ако имам смарт телефон, при желание и липса на късмет...винаги някой може да ми го хакне - затова все още карам с глупав такъв (и поради други причини). Сега чета, че с новите смарт телевизори на Самсунг имало вероятност - каквото се говори в стаята, да бъдело записано и предадено на "трета страна" и така конфиденциална информация да изтече нейде си...

Samsung предупреди потребителите си да избягват коментирането на лична информация пред нейните умни телевизори. Предупреждението се отнася за зрителите, които контролират своя  Samsung Smart TV чрез гласови команди, пише BBC. Тези телевизори „чуват“ всеки разговор, който се провеждат пред тях и могат да споделят информацията, която чуват, със Samsung или с трети страни, посочват от компанията. Предупреждението се появи на бял свят посредством история, публикувана в новинарското онлайн списание Daily Beast, което публикува откъс от точка от правилата за поверителност на Samsung, свързани с нейните умни телевизори.

„Ако казаното от вас съдържа лична или друга деликатна информация, тази информация ще бъде сред данните, които ще бъдат записани и предадени на трета страна“, гласят още указанията на Samsung.

Да да... Т'ва като в ония хамерикански християнски ежеседмичник, дето тинейджърка я ударила мълния, щото мастурбирала... И тука, щото била пристрастена към социалните мрежи, ся разбирам да си е ъпдейтвала статуса през тостера - да стане токов удар...

Да да... Т'ва като в ония хамерикански християнски ежеседмичник, дето тинейджърка я ударила мълния, щото мастурбирала... И тука, щото била пристрастена към социалните мрежи, ся разбирам да си е ъпдейтвала статуса през тостера - да стане токов удар...

Тая новина е 200% измислица, няма какво да ти стане през мижавото зарядно.

Може, може, ако зарядното е било включено в разклонител (най-вероятно) и като го е дръпнала, зарядното се е шльопнало зедно с разклонителя, и воала, така се прави варена КИФЛА  :lol:

Edited by mladenski76