Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Галерията и сега е доста по-голям от другия на Пещерско. Ако всичките магазини заработят и се напълни с хора не 2 ами 3 етажа паркинги няма да са достатъчни.

Да, но този МОЛ никога няма да се напълни с хора заради магазините. Видя се и от полуфалита на Карфура, който беше най-силният магазин там.

Докато този в Смирненски е силен най-вече заради киното си и Макш*та. Има офиси на мобилни оператори и няколко силни магазина. Другото е пълнеж (за мен).

Пълната забрана за пушене на закрито остава

Смешен закон, който никой не спазва...

Edited by exabyte

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не знам какво могат и какво не, но ако имаш повече от един имот си те съдят до дупка при това могат да запорират каквото на тях им е кеф, а не имота, за който дължиш нещо. Та за да не могат да ти направят нищо дори да са те осъдили (което е по бързата процедура и за тях е супер лесно тъй или иначе), трябва нито да имаш други имоти, нито да имаш автомобил, нито сметки в банката - т.е. трябва да нямаш абсолютно нищо, което да могат да вземат. А те имат право да влезнат в дома ти и да опишат имуществото ти. Т.е. за да се стигне до невъзможност за "взимане на апартамент" трябва да си абсолютно "гол като пушка", а апартамента ти да е като "пещера" с камъни вместо мебели

А те, такивата, дали в общия случай имат втори имот, автомобил и мебели, които да стават за продажба, ъм?

Смешен закон, който никой не спазва...

Ако го модифицират да бъде разрешено пушенето само в барове с работно време след 22 часа, може и да се спазва. Сега всеки си лежи на нея топка, че щом навсякъде се пуши нощем, що да не се пуши и денем. Аз затова и ходя само в едно барче, където тази забрана се спазва.

А относно моловете - няма да сме вечно в криза. Сега се правят инвестиции когато имаш свободни пари - на ниски цени на материали и работна ръка.

Просто трябва да се спазва и всичко ще е ок. Беше почнало, но за малко и приказката свърши. Навсякъде вече мирише като кенеф.

Бих направил специална тема, в която да може да поместваме само заведения без дим...

А те, такивата, дали в общия случай имат втори имот, автомобил и мебели, които да стават за продажба, ъм?

Да ама тук се говори за общ фалит на сдружението (фирмата) цитирам:

"Сдружението може да бъде фалирано и тогава ликвидаторът има право да разпродаде цялото му имущество, за да удовлетвори кредиторите.

Общото събрание на собствениците на апартаменти НЯМА как да бъде доведено до фалит".

Просто трябва да се спазва и всичко ще е ок. Беше почнало, но за малко и приказката свърши. Навсякъде вече мирише като кенеф.

Бих направил специална тема, в която да може да поместваме само заведения без дим...

А що да не поместваме тези с дим? Да знаят къде да ходят да заработват инспекторите от РЗИ

Ако го модифицират да бъде разрешено пушенето само в барове с работно време след 22 часа, може и да се спазва. Сега всеки си лежи на нея топка, че щом навсякъде се пуши нощем, що да не се пуши и денем. Аз затова и ходя само в едно барче, където тази забрана се спазва.

А относно моловете - няма да сме вечно в криза. Сега се правят инвестиции когато имаш свободни пари - на ниски цени на материали и работна ръка.

Проблема е във вързаните ръце на инспекторите. Ти да имаш на масата пепелник с фасове, пушеща цигара в пепелника и да минава номер: Ааа тая цигара не е моя, не знам на кой е. Пълен т*шак. Или любимото ми: без да се е появил управителя, нямаме право да влезем и да направим проверката.

То и за това няма толкова натиск да се маха, просто масово се нарушава, без последствия за нарушителите.

Edited by exabyte

Около Галерия - отзад - сграда, отпред МЕТРО, магазини, сграда, от ляво поделения, от дясно не знам какво е, но само там, евентуално да намерят място за паркинги. Ама то май и в дясно са нещо към военните поделения. Та, не виждам къде ще правят паркинг. Да ме пере някой як дъжд, и аз да паркирам на 200 - 300 метра от мол-а с детето и да го карам по дъжда - няма как да стане. Или да търся място 10-на минути, и като 3-4 пъти ми се случи това, ми просто ще спра да ходя в тоя МОЛ.

А що да не поместваме тези с дим? Да знаят къде да ходят да заработват инспекторите от РЗИ

Защото от заведенията си плащат и знаят кога ще им дойдат проверки... Многократно съм ставал свидетел на "Загасете цигарите малко, че чакаме проверка след малко, като си тръгнат пак..." Има няколко заведения които нарушават забраната и не се понасям със собствениците и съм се чудил как да го направя, че да им натряскат актовете :)

Или говорим за различни неща или не ме разбираш.

Обясни в момента от кого ЕВН не могат да си приберат задълженията?

Да ама тук се говори за общ фалит на сдружението (фирмата) цитирам:

"Сдружението може да бъде фалирано и тогава ликвидаторът има право да разпродаде цялото му имущество, за да удовлетвори кредиторите.

Общото събрание на собствениците на апартаменти НЯМА как да бъде доведено до фалит".

Което като как ще стане, при условие, че не се извършва дейност ?

Според мен, това се прави по-скоро заради монополистите (вода, ток, парно....) Един вид, да им е вързано кончето.

Което на практика не е съществувало...

Искаш да кажеш, че ти се е случвало като в другия да обикаляш по 20 минути докато намериш място или се откажеш и паркираш някъде отвън?

Според мен, това се прави по-скоро заради монополистите (вода, ток, парно....) Един вид, да им е вързано кончето.

Отново те питам, след като според теб е заради монополистите - при сегашното положение какво ги спира да си съберат задълженията и от кого не могат? Т.е. защо смяташ, че сега коня не им е вързан а тогава ще бъде? От кого според теб те НЕ МОГАТ да си съберат задълженият, а при това положение ще могат???

Именно, има хора които с години не са плащали вода, и познай ако се паднат 4-5ма на един блок, изкачат задължения за 3000-4000лв и положението на къде отива към фалит.

Имаме един такъв боклук на 7-мия етаж в нашия вход, жената дето засича водата изобщо не я пуска вътре, асансьор не плаща, а редовно си го ползва заедно с колелото. А даже не е и собственик, бившата му приятелка избягала с друг в Америка и той е останал в нейното жилище. Ама и останалите от входа са п*тки заспали, не се навиват да го изгоним.

Но сега може и да се позатегне положението.

Абсурдно е някой да дойде и да каже - еди кой си има задължение към нас - блока да го плати. Няма такъв филм.

Ако е със сдружение на собствениците - някой може да дойде и да каже - блока(като ЮЛ) ми дължи пари за еди какво си. Примерно блока прави договор да се извърши ремонт и да не го плати. Тогава всички участващи в сдружението ще ги търсят от тях. Но само това с което са влезнали в сдружението. Ако не е с имущество, няма кой да ти търси апартамента.

Но това че някой като физическо лице, дължи нещо, не дава право да дойдат и да ги искат от теб - ако не си гарант.

Ако не пуска инкасаторката - тя трябва да му пише служебно. После си ги търсят със съдия изпълнител - запор на заплата, ала бала има си начини. Или ако се водят на собственика ще опишат апартамента и гори.

По въпроса за асансьора - слагате една система с чипове (под 200лв са), Ако имате сега чипове на врата може да ползвате същите и за асансьора. Програмирате кой може да го ползва и се дава достъп само докато се плаща. И е свободен да си катери нагоре надолу до 7-я етаж с колелото колкото иска по стълбите. Щом има достъп до жилището си през стълбището копче не може да каже и да ви обвини, че му спирате достъпа. И да го духа. Сам ода се реши на общото събрание и май проблема ще вие да съберете 75% от общите части да го искат, че да не може и в съда да отпадне. Макар, че това за 75% е само ако искате някой да плаща или не са съгласни с разхода и откажат. Но вероятността тоя да е толкова в час е малка.

Edited by mIRCata

Е как ще стане трудно? Нали като се сложи тая машинка на аснсьора, всеки трябва да си даде чип-а да го регистрират. Няма от въздуха да ги знае кои са валидни. Тоя просто го издухва и това е. Едните, които съм гледал си се управляват със софтуер, не са просто мастерчипове и да помниш на коя позиция кой кой е. И ако правилно си конфигурираш нещата, после спираш и пускаш индивидуални чипове. Ап 10 не плаща - стоп. като плати ходиш пускаш. И оня от 7-я да го катери стълбището.

Е как ще стане трудно? Нали като се сложи тая машинка на аснсьора, всеки трябва да си даде чип-а да го регистрират. Няма от въздуха да ги знае кои са валидни. Тоя просто го издухва и това е. Едните, които съм гледал си се управляват със софтуер, не са просто мастерчипове и да помниш на коя позиция кой кой е. И ако правилно си конфигурираш нещата, после спираш и пускаш индивидуални чипове. Ап 10 не плаща - стоп. като плати ходиш пускаш. И оня от 7-я да го катери стълбището.

Да, така се прави, имам и софта, понеже аз ги програмирам, да ама има нещо друго, той категорично съобщи че ще строши устройството е как да се набутаме 140лв за четеца и да го разбие. А пък после иди доказвай че го е строшил той.

Тази машинка на асансьора предполага, ако имате гости а слизате до долу а ги посрещате

Не, просто викат асансьора, качват се и ти ги викаш от горе. Което важи и за него качва си в асансьора колелото качва се пеш и си го вика.

Той и да слага колелото в асансьора, нали се сещаш че все пак ще ги катери тия етажи за да го викне. Издебни го кога се качва, викни асансьора преди него прибери му колелото пък той да си го търси после :)  Доколкото знам има и устройства със скрит монтаж - дето само едвам едвам се вижда четеца, всичко е вкарано в конструкцията на асансьора зад таблото. Все пак ще се чуе някой ако кърти. Не пречи да се помисли и нещо за алармиране ако се пипнр там - примерно ако се затвори някаква верига при пипането. Но става сложно и трудоемко.

То такива в крайна сметка трябва да се лекуват вече по втория начин -3 ма циганина за 150лв и бой докато му дойде акъла.