Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Абсолютно прав си това QE еба майката на всякаква цикличност и икономически теории, сега накрая на месеца очакват и Драги да обяви QE в Европа, въпросът е когато и това не помогне за икономиката падението ще е още по-грубо и рязко...

Доста повече проблеми прави т.нар. crony capitalism и лобирането, което доведе до абсурдните закони, пречещи на конкуренцията. Отделно откак леваците взеха да добиват "популярност", а welfare - начин на живот нещата взеха да се насират мощно.

Демографските проблеми също не помагат ама изобщо...

Приемаш нещата като всеки тънкообиден, настъпан по мазола вместо от хумористичната им страна, а има доста истина във всяка от статиите. Не е необходимо на всяка критика да се скача на бой, да се тупаме в гърдите и да крещим "булгар-булгар".

Същите неща с туршиите, големите сватби и т.н. ги правят и италианците и гърците междувпрочем ама не се засягат като им го каже някой

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не е така дядо. Писнало ми е цял живот от комплекса "ние българите" колко сме прости, колко сме зле, колко сме изостанали и т.н Ние почти по нещо не отстъпваме на всяка една нация по света. Точно ти като сравнително успял човек в България би трябвало да ме разбереш най-лесно. Едно на ръка, че аз съм си малко по емоционален и понякога се изразявам малко по остро, но по никакъв начин нямам за цел да засегна някой.

Edited by charmock

Ами там е работата че нито изоставаме нито сме нещо повече. Разните напъни да се покажем колко сме велики винаги ме разсмиват. Критиката пък я приемам винаги откъм забавната страна и гледам да намеря нещо конструктивно, след като на някой това му е направило подобно впечатление.

А това за острия израз си е моя запазена марка мисля, но досега не виждам някой да се е засегнал :) Ако има такива да си кажат

Не ни трябват войни, ние се избиваме по пътищата Тежка катастрофа затвори Пловдив - Карлово пътя все още е затворен.

Още една статия показваща колко сме изостанали българите и как трябва да спазваме европейските "традиции". Ако някъде срещна въпросния списвач, най-отговорно казвам, че бих му изтряскъл един по главата, ако ще после да ме съдят. Наистина е жалко, че има и такива хора, които омаловажават празник като днешния.

Все пак ако се замислим малко, река Йордан на този светъл християнски празник си е с поне поносима температура, :) Да му мислим християните по на север :)

Денят, в който хуморът беше убит

Няколко коментара,които карат човек да се замисли:

Думите, карикатурите могат да бъдат оръжие. Не всички държави и хора имат същите ценности както западната демокрация.

В някои държави обидата завършва със смърт.

При такива ситуации, се сещам за приказката: Дълбока рана заздравява, лоша дума не се забравя. А хуморът може да бъде разбран погрешно.

Не оправдавам разбира се убийставата.

Опс последно - всъщност, атаката може да не е заради вестника.. а просто за да се склони Франция да атакува ИДИЛ... Интересно все журналисти атакуват, тия от ИДИЛ, от различни силни държави, да не би да пропуснат да се включат в коалицията против ИДИЛ.

Та въпросът: Кому е изгодно? Си остава.

Edited by galaxi

Още една статия показваща колко сме изостанали българите и как трябва да спазваме европейските "традиции". Ако някъде срещна въпросния списвач, най-отговорно казвам, че бих му изтряскъл един по главата, ако ще после да ме съдят. Наистина е жалко, че има и такива хора, които омаловажават празник като днешния.

Ти си или по-страхлив, или по-цивилизован. Истински смелите и храбри хора, предполагам си чел какво направиха днес. Затова отивай в дойчевеле и между очите.

Насилието поражда насилие. Омразата - омраза. Различието - различие.

192346-united-colors-of-benetton.jpg

Малко по темата за ИДИЛ.

http://news.ibox.bg/news/id_1753206906

И още...

http://news.ibox.bg/news/id_1132643306

И така, като гледам, май и на самите чалми са им абсолютно нелицеприятни.

http://www.ndt1.com/article.php/20140828074739700

Иначе вече са начертали и картата на бъдещия си халифат, де.....

Edited by gado

От третия линк тази още ли е жива?!Не и предричам дълъг живот.

П.П.А-а-а,тя била в Норвегия.Нищо и там ще я докопат тези главорези.

Edited by galaxi

Ъхъм... Мда...

Точно преди да вляза тук, гледах един материал за т.н. Ториев проблем и се дивях на откровената простащина и дебелоочие, които прозираха в изказванията по въпроса, направени от ... Обама.

Мм, ко ша прайм с БДЖ-то?

Освен да ги закриваме поради некадърност че да се отвори място за някой по-кадърен ...

Ъхъм... Мда...

Точно преди да вляза тук, гледах един материал за т.н. Ториев проблем и се дивях на откровената простащина и дебелоочие, които прозираха в изказванията по въпроса, направени от ... Обама.

Обама е комуняга. Ти да не би да очакваш да е умен?

С БДЖ-то случая е по-особен. Пътническите превози винаги са били на загуба (и почти в цял свят, с малки изключения), но винаги са държани като социална услуга. Все пак до един момент товарни+пътнически > 0, но откакто ги разделиха, пътнически са обречени. 

Edited by JDFU

Защо аз трябва да плащам санирането на чужди къщи? http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/11/2451641_komentari_daily_11_ianuari_-_sumnitelnata_kauza_na/?ref=miniurl

Фундаменталният въпрос е защо държавата ще използва парите на данъкоплатците за повишаване на стойността на имотите на група граждани. Всъщност идеята била средствата после да се върнели от някоя международна финансова институция чрез т.нар. зелени сертификати. Само че програмата започва и засега единствено е сигурно, че с "безплатното саниране" ще се натоварят данъкоплатците. Това може да се превърне и в добър бизнес – изкупуване на панелни жилища, които да се продават на по-висока цена след санирането.

Edited by бат Ицо

За какво са ти? Никакъв смисъл. И санирани пак нищо не струват. 

Иначе много добре казано - за чий чеп ще да плащат всички за някои? Аз продължавам да смятам, че това няма да се случи, но ако тикварите го прекарат и пак всички мълчат - еми да ги шибат. 

Абе панелките имат своя пазар. Друг е въпроса, че има сто условности и вероятно поне 5 по-добри варианта за "инвестиция без нужда от акъл". Все пак ми се вижда крайно нечестно санирането само на големите блокове. Това оставя голям процент от хората и изобщо цели градове извън обхвата му.

Първата година ще са големите сгради, втоарта малките, после и сградите извън текущо планираните общини. Поне така пишеше.

Т.е. я камилата, я камиларя....Ще се нагушат едни фирми яко, едни хора ще получат подарък за сметка на всички останали. Къде къде по-нормална ми се струва схема с поне минимално самоучастие (10-20%) и без малоумни ограничения за сградите.

Но иначе, ако си смениш дограмата с "нова" ти се вдига данъка....

Edited by JDFU