Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Според мен няма значение толкова много пикселите в дадената ситуация, ако опитката е доста добра, не виждам никаква пречка да се вади прекрасно качество. Аматьорите астрономи и такива начинаещи като мен, снимат луната с уеб камера и 700-1000мм фокусно. Пример: 640 x 480 по спец. на камерата или 0.3мп

moon_04apr_cropped.jpg

Само дето, тук на хората не им трябва транспорт да дойдат да го бият или запалят като в Катуница и може да дойдат повечко този път.

Само един депутат на Местан - Ферихан Ахмедова иска да няма давност за престъпленията на комунизма

Пореден скандал разтърси тази сутрин парламента. От него категорично паднаха маските на ДПС като европейска и демократична партия. Парламентарната кохорта на Доган застана зад комунизма и Държавната сигурност, отказвайки да подкрепи разглеждането и приемането на промените в НК според, които за престъпленията на комунизма не трябва да има давностен срок. 

Предложението за тази промяна бе вкарано още през зимата от депутати на ГЕРБ, но инициатори на текста са от новото дясно Движение „22 септември”. През законодателната комисия текстът е минал с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, против са били само от БСП. Вчера пак именно заради този текст тръгна политическият скандал, който предизвика Бойко Борисов да обяви, че с ДПС и БСП не може да има разбирателство, и щом искат война и реваншизъм ще ги получат.

Според правилника на парламента вчера право на законодателна инициатива са имали от парламентарната група на ГЕРБ. Те използват случая и внасят за гледане в пленарна зала на текста, според който за престъпленията на комунизма – осъден от света, Европа и българския парламент, да няма давност. Това провокира Янаки Стоилов от БСП да обяви публичен пазарлък от трибуната, че БСП ще изтегли гледането на президентското вето върху новия закон за МВР, ако ГЕРБ оттеглят поправката в НК.

На днешното заседание ГЕРБ са отказали да обсъждат унизителния законодателен пазарлък. При последвалото гласуване дали да бъде допуснат за разглеждане в пленарна зала радикалният текст, ДПС застават отново на страната на палачите си от БСП и гласуват „въздържали се”. Така гледането на закона се проваля.

ДПС, която от 25 години се афишира като партия на правата и свободите на гражданите, показа отново истинското си лице. Според парламентарната статистика,  за да отпадне разглеждането на този закон е имало и прегласуване. И при двата вота на депутатите единствено Ферихан Ахмедова от ДПС е подкрепила разглеждането на законопроекта. При първото гласуване 21 народни представители са били „въздържали се”. При прегласуването 5 са избягали от позора в парламентарната зала. 15 са потвърдили, че се въздържат, но е имало и един глас „против” разглеждането на законопроекта. Зад него стои агента от ДС Рамадан Аталай.

И на двете гласувания „против” са били от БСП, чиято основна задача през годините на прехода е да пазят от правосъдната система престъпленията на комунизма и ДС. Законът е бил подкрепен единствено от депутатите на ГЕРБ.

Това е върхът на цинизма. Турците и мюсюлманите трябва да си отворят очите и да разберат, че няма как това политическо представителство на ДПС да им защитава правата. С това гласуване депутатите на Местан, агент Павел реално амнистираха престъпленията на комунистите по време на Възродителния процес, смяната на имената на турците и последвалото изгонване на близо 360 хил. етнически турци. Това обяви Осман Октай пред Faktor.bg.

Бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, който е един от инициаторите и авторите на отхвърлената поправка, е категоричен, че обществото повече не трябва да се заблуждава за истинската същност на ДПС.

Тази партия доказа, че е пазител на комунизма, ДС и работи против турския етнос. Реално те се легитимират с мафията и най-уродливата част от задкулисието, категоричен е Андреев.

NO COMMENT

Чиста демагогия. Някои се опитват да печелят дивиденти от неща, които е ясно че няма как да станат. Когато гроб имаха мнозинство преди няколко години им беше внесен проектозакон за лустрация. Резултатът е ясен. Но продължават да се правят на антикомунисти, защото на гласуващите зомбита им харесва да чуват такива неща.

Колкото до ДПС, по-добре резаците да бъдат държани изкъсо и с гласовете им да се слагат на ръководни постове българи, отколкото да се появяват някакви фанатици и агенти на ердоган като онези в деформаторския блок.

Общо взето дебелото прасе, на цяла България ще го натресе...

Глупав човек без пари, на никой не вреди.

Глупав човек с пари, на милиони може да вреди...

Кои са тия сериозни банки? Такова понятие няма. Видяхме ги сериозните из целия свят в кризата. Общо взето си е тото за хора извън голямата лапачка. Иначе пред всички клонове е ад. Пеевски трябва да умре, после и другите! Аз имам дребна сума там и не се притеснявам особено, ама имам познати с няколко годишни дохода там и те не могат да си намерят място в момента.

Edited by JDFU

Аз не мога да си представя как някой може да си държи парите в тази банка. Дори и самата история покрай нея е толкова мътна...

Лично аз след доста премеждия се спрях в Уникредит. Дълга тема е да описвам премеждията си.

Ако КТБ падне, е много вероятно да паднат още банки (Уникредит не е изключение). Иначе елементарната математика беше (и още е) много в полза на КТБ. Аз лично съм много доволен от печалбата, която взех преди време. Сложните схеми, рейтинги, тъмни схеми са неизвестни за 99% от хората. Аз например не знам нищо от бекграунда и на Уникредит (както и за никоя друга банка) и от къде са и средствата, на кой е кредитор и т.н., може да се окаже на италианската мафия или замесена в още по-сериозни схеми. Да не говорим, че това са дъщерни дружества регистрирани в БГ.

Просто искам да кажа, че банките са си една легализирана мафия сами за себе си и никой не е застрахован!

Не става въпрос за чуване, а за истински смислена информация, която е достъпна само до богоизбрани. Проучвал съм и продължавам да се интересувам от всички банки, според възможностите ми на обикновен гражданин.

Edited by JDFU

"Печалба" от обикновен влог в банка.... :Facepalm:

Сметни си инфлацията, поскъпването на живота и всичко и пак си изчисли "печалбата".

Всичко съм си сметнал. На печалба съм, за съответния период. Все пак депозитите си имат съответното приложение и не може да очакваш приходи като от някои други измежду хилядите финансови интрументи.

http://www.manager.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%BA%D1%82%D0%B1-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8

А лошото тепърва ще предстои...  А през КТБ минаваха и доста голям процент от държавната пара, ще видим какво ще стане. Сигурна банка наистина няма.

Edited by Vetim

Аз само не разбрах защо се стигна до това консервиране?

Според мен има някаква игра. Само не мога да разбера още кой кого ще прецека. Разбира се това става с участието и на държавата. От БНБ могат доста интересни решения да вземат относно банката.

Основните акционери не искат да гарантират капитала на банката - мнооого грубо казано - поради сериозните изтегляния от нея, панически в последните дни. В момента на тях им е отнет контрола върху дружеството и се води одит по въпроса за каква непокрита сума иде реч. 

Класическа "гешефтарска" схема да се покаже, кой - кого ... в едър мащаб и че ни избори, ни нищо комадват в тая държава.

Понеже горе май нищо смислено не написах, ей го на един човек го е обяснил много по-добре май. > http://www.dnes.bg/business/2014/06/20/bnb-i-pravitelstvoto-ne-reagiraha-navreme-smiata-finansist.229753

Edited by host