Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Написаното е вярно и със сигурност засяга малките фирми, но има и доста примери за фирми с пари които могат да си позволят да плащат хубави заплати, но просто не го правят.

Когато няма конкуренция е така. Изкажете искренните си благодарности на държавните регулатори, удушаващи конкуренцията за да може да се запази монополното положение на въпросните фирми

Има и друга гледна точка към цялата история - изискванията са ясни, никой никого не принуждава да се прави на предприемач. Съответно всякакъв тип обяснения "средата е кофти" не са на място. Повечето хора започват да се занимават с бизнес заради лични цели, а не за да правят добро на околните. Та не виждам причина околните да му помагат работейки за смешни пари. Да не забравяме, че на интервюто за работа, избор се прави и от двете страни.

Именно! Само че това е вярно в условия на свобна конкуренция и пазари. Когато има намесени "регулатори" няма нищо свободно, съответно даден бизнес придобива монополно положение и положението става "като не искаш ти, ей още 20 човека чакат на опашка за твоето място" - цитирам баба ми относно положението по време на социализма през 70те - звучи ли ви познато?

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Виждам добре сте се засрали... Аз пък като един отвратителен потосмукач и капиталист цял ден заварявам асмалък с двуцолови тръби... И добре се чувствам. И на някои неуки съчувствам... Много ЛЕБ имя да ядат някои хора преди да прогледнат....  

"като не искаш ти, ей още 20 човека чакат на опашка за твоето място"

Колкото по-квалифициран човек се изисква за позицията, горното става все по-трудно приложимо. Сам знаеш, че добри специалисти се намират трудно, и тогава фирмите по-рядко могат да си позволят подобно поведение.

За по-масовите позиции нещата стоят по друг начин. Винаги имаш избор от чакащи хора там, добави и неадекватен мениджмънт и резултата е точно описаният от баба ти. Дори без монополи и т.н.. 

Всеки си гледа и от своята камбанарийка, убеден съм, че казаното от теб е валидно за много фирми. Но имам и примери за успешни бизнеси в БГ, които без да са монополисти или каквото и да е, просто плащат смешни заплати.

Разглеждам нещата и от своята позиция, на 26 съм и все още имам някакво желание да живея в БГ, но това което виждам като възможности е просто смешно, а не смятам, че имам опита или знанията, че да си правя собствен бизнес, нито пък ме влече към момента да го раздавам млад меринджей. Съответно се дразня. 

Въобще не си въобразявам, че мнението ми е меродавно, знам, че проблемите ни са много

Ама ти верно ли вярваш на това горното другарю комунист? Колко заблуден трябва да си за да напишеш това? Удря през пръстите кого? Я дай малко примери или това са градски легенди?

Чети щом имаш желание:

http://www.rs-plovdiv.com/reshenia/102011/241011/ah%203036-11.htm

Виждам добре сте се засрали... Аз пък като един отвратителен потосмукач и капиталист цял ден заварявам асмалък с двуцолови тръби... И добре се чувствам. И на някои неуки съчувствам... Много ЛЕБ имя да ядат някои хора преди да прогледнат....  

Свършил си нещо полезно за себе си.Трябва ли да ти се възхищавам?Или някой трябва да ми се радва на мен,че си решавам един или друг проблем у дома или за себе си?А за хляба ми не се тревожете-не съм оставал без работа, а и много добре виждам :))

П.С.А това да ме определяте като другарю,комунист,шемет,...Просто не ми се коментира.В почивни дни съм

Edited by galaxi

Гледам не можа да стоплиш. Нека да ти подскажа с въпросче - "Айгер инженеринг" ли са най-големите капиталисти пиещи кръвчицата на народа? Дали има фирми на "наши" и "ваши" и също така според теб подобни санкции дали имат някакво съществено значение при 7-цифрени обороти и печалби на въпросните фирми или "бълха ги е ухапала"? Т.е. смяташ ли, че подобни санкции изобщо биха респектирали някоя подобна фирма с примерно 200+ човека персонал? Нека да ти подскажа - 200 човека персонал * 750 лева заплата (хайде да е 750 с вкл. данъци, т.е. около 500 чисто) = 150,000 на месец или 1,800,000 на година. При 20,000 лв глоба искаш ли сам да сметнеш колко % се явява това и колко % са данъците

Още нещо - опитай се да си обясниш подобна глоба за фирма с размера на Айгер или Билла какъв ефект ще има при техните обороти и съответно при фирма с 10-20 човека персонал? Ами ако персонала е под 10 човека? Излиза, че механизмите са способни да затворят по всяко време един малък или среден бизне, а големите просто могат да си позволят да си правят пас и да си карат катко си знаят... ако изобщо се стигне до проверка, щото нали...

Edited by djadomraz

В Айгера има заплати(не малко) далеч надвишаващи 750 кинта. Като бях студент бях достатъчно ТЪП, за да искам да ходя на лекции и да не започна там. На ми сега "рай" на ***ка си майчина, робия до 5 сутринта 365 дни в година без грам социални благинки. Тия 20 бона(на Айгер) са им точно пари за семки...за един ден.

В Айгера има заплати(не малко) далеч надвишаващи 750 кинта. Като бях студент бях достатъчно ТЪП, за да искам да ходя на лекции и да не започна там. На ми сега "рай" на ***ка си майчина, робия до 5 сутринта 365 дни в година без грам социални благинки. Тия 20 бона(на Айгер) са им точно пари за семки...за един ден.

Аз пък Айгера ги отрязах в деня, в който трябваше да подпиша договора.Ще кажа само, че чаках 40мин. при охраната в деня за интервю, и още 20мин. в деня когато трябваше да подпиша договора (стартова 4 цифрена сума, но точно в началото на 4те цифри :D ).Поразпитах тук-там и тея определено пият кръвчицата на работниците си.

Едно е сигурно.Големите няма кой да ги пипне и правят к'вото си искат, без да ги е страх от глоби, защото т'ва са парите им за WC консумативи на месец.

П.С. В Пловдив има доста големи имена/предприятия - Liebherr, Schneider и т.н. , където заплатите по никакъв начин не може да се доближат до тези на квартална софийска фирма с персонал от 10 човека.

Edited by exabyte

Абсолютно си прав. На мен ми предлага на половина, но говорим за 2007-ма. Мой колега от унито започна там. Верно бачка се, адски много командировки зад граница има, но има защо. От бившата ми работа съм влизал вътре. Малко като в казарма си е.

Ама ти верно ли вярваш на това ...

А вие какво предлагате, като възможности за възнаграждение от 1000лв чисти? Просто ми е интересно.

send from nokia 5110 using foot fingers

Нова мода: Китайски ресторант предлага пълнено куче вместо агне!

Няколко такива в София и проблема им е решен ;)

Един преди 1 месец ;) И разглеждахме една стая.Да има го усещането,но все едно си в игра от 2000г.

Е ти какво очакваш от продукт който още официално не е в продажба? :) Въпроса е, че хората са направили чак симулатор, който предполагам те вкарва още повече във филма.

П.С. Какво като усещането е на игра от 2000г?Аз пък бих се нацепил да играя нещо от 2000г като:

http://www.youtube.com/watch?v=CJYLV9-2-iM

, но ме съмнява да издържа :D

Edited by exabyte

А вие какво предлагате, като възможности за възнаграждение от 1000лв чисти? Просто ми е интересно. send from nokia 5110 using foot fingers

Като извеждаш цитат прави го коректно.Не ми слагай в цитат фраза на дедомраз...

Като извеждаш цитат прави го коректно.Не ми слагай в цитат фраза на дедомраз...

От телефона, толкова. Избегна въпроса между другото. Ето за това не правим интервюта за местата които откриваме при нас. В България /изключвам София/ читавите хора се намират извън нет-а! Жив и здрав.

send from nokia 5110 using foot fingers

Как така не правите интервюта? От обява или агенция да намериш свестен човек си е цяло чудо, но пак има шанс. Най-свестните идват по препоръка на някой, който вече си взел на работа при теб.

Още един "чуден" СПОМЕН, с който ще запомним сегашното ибрикчийско правителство. 

Дам, толкова години се чака за тази зала и явно ще се чака още (дано да не се повтори сагата с Градският дом на културата).

Още един "чуден" СПОМЕН, с който ще запомним сегашното ибрикчийско правителство. 

в посочената статия неясно защо не се споменава, че проблема е всъщност в предварително прибраните "комисионни" по време на предишното "управление" и съответно якия преразход за обекта.

а че реконструкцията на спортната зала съвпадна по време с разширението на един хотел, семейна собственост на същото онова "управление" ще го отдадем на случайността. 

пари на града не липсват - доказателство са другите мащабни реконструкции, с които се захваща "кадърното" ни местно "управление".  кръстовището на Водната палата, бул. Васил Априлов, бул. Н. Вапцаров, Моста на ВИХВП, Прецакването на Градската градина, .....

и всъщност прецакването не е на Града или на нас - гражданите му, а  на случайно разширилия се хотел, който явно е очаквал едни солидни приходи от това първенство.

Забавното е че сочения в статията приемник на въпросните приходи в Правец е от същата клика на онез предишните.

ама то сегашните иначе са си виновни за всичко по подразбиране.

Е то нали в едно интервю обясниха защо точно няма пари - понеже нещата не са изготвени документално и точно по спортната зала бяха дали какво не е спазено и какви са грешките.

Едното беше, че парите, които искат даже не са за завършване на целия проект, а само на залата. За инфраструктурата около нея не било дадено предвидено нищо и ги отрязаха.

ПС

Кой точно свързан с Пришълеца е умрял? Понеже една картинка новина не прави, ако мога така да перефразирам.

Edited by mIRCata

Цифровизацията уверено върви към фалит

Въпреки че бяха прахосани десетки милиони за рекламно-разяснителна кампания и за безплатни декодери за бедните, работещите мултиплекси предават само 18 програми вместо планираните над 30, което обяснява и ниския зрителски интерес - едва 14% от българското население разчитат на безплатния ефир.

А ние ядем доматите с колците, нали?Освен, ако в Пловдив не са лимитирани до 12...

Даже в момента няма и сигнал...