Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Сменили църковен имот до Карадере за храм

"Църквата в Бяла получава 50 дка земя на цена от 5000 лева, а дава на компанията "Бяла Бийч тур" 36 дка до морето, оценени по 100 евро на кв. м, или за близо 3.6 млн. евро, обясни д-р Минчев."

После се чудях хората, как някой църковни служители се возят на линкълн и се давят в 1,5м вода в спокойно море :wacko:

Само за спора - някой от вас ходил ли е на Карадере? Или Бяла? Около Бяла има много хубав плаж, със симпатични хотели. Цялата история с Карадере смърди на яко комисионни по много високи правителствени места. Защото до Карадере път няма. Инфраструктурата се състои от стар каптаж с тръба на южния край на плажа(на около 2км от мястото, където има най-много летовници). До плажа се стига по черен път. Ако е сухо. Ако вали - трябва ви джип. Като пътя не е 200-300м, ами си е сериозните 3км. Които трябва да се прекопат, асфалтират и прочие. Около него са само земеделски земи. Много пари ще трябва да налеят за това нещо. А за този имот - щом попада в регулацията на града, значи не е толкова близо до морето и до Карадере. Някой търси евтина сензация. Метнете едно око на гугъл мапс и вижте до къде е регулацията, къде е Карадере, къде са скалите и кой рупа домати с колците

Фактът е, че някой е лапнал едни кинти, после е лапнал и една солена вода, а някой мъти бъркоча с неясно каква цел....

Парите от ЕС, което според мен е проблем защото икономиката им зависи основно от износа на горива. Сумите са сериозни и се съмнявам да може да се откаже от тях просто ей така. Ако може да се вярва на цифрите тук http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Russia и тези от статията по-горе, излиза, че ЕС са им основният пазар за експорт. Врътването на кранчето би било самоубийство според мен.

Горивата не са само природен газ! Русия има най-големият добив и залежи на въглища, нефт и дървесина.

Освен това, през лятото на 1991-ва, руската Дума взе решение за запечатване на 90% от разработените нефтени находища. Колко са неразработените... никой не знае. Най-интересното при дебатите се оказа, че с тези 10%, който ще се точат, ще се задоволи вътрешното потребление без да се въвежда лимит, както и, че ще се запази нивото на износа.

Освен всичко друго, да не се забравя, че световните запаси на горива ще стигнат до 2060-та година (ориентировъчно).

Или казано по-просто: който се опита да н@ебе Русия - ще н@ебе себе си. Комунизъм, социализъм, диктатура, демокрация, ала-бала... без горива и природни ресурси си обречен. Европейците го знаят отлично, но се дървят на неподходящата държава... и ако не поумнеят, зимата няма да има европейски съюз :) Дано само сегашното ни правителство се окаже малко по-умно и далновидно, че иначе ще стане по-страшно и от някои зими от "демокрацията" насам.

Апропо, умирам си от кеф, как Путин го начук@ и на Обама. Нали Обама се дървеше нещо? ПОдви опашка, обаче. Руският ботуш мачка безпощадно. И е подплатен с най-модерното военно оборудване както през студената война, така и сега. И в момента няма самолет, който да се изправи срещу морално остарелият МиГ-29, който е пуснат в производство някъде през 1970-та година и представен на авиоизложението в Бурже през 1987/8-ма, когато вече е бил заменен от поне 2 поколения по-модерна техника. Да не говорим за елита в авиацията - СУхой.

Ако някой си мисли, че руснаците са аборигени и не разполагат с нищо..., жестоко се лъже.

Edited by future

Като заговорихте за полезни изкопаеми, се сетих за съотношението на площта на България и Русия - всеки знае, че са неизмерими, но когато се сетиш, че ние се разполагаме на нищожните 111 хиляди квадратни километра, а те на 17 милиона и че България може да се нанесе почти 20 пъти по дължина и 10 пъти по височина върху картата на Русия...всичко това изглежда доста депресиращо относно къде сме ние и къде са те...и какво още има да изкопават от тая площ....

35c18db1817f7630.jpg

П.П. Нанесох България в източния край на Русия за по-ясна представа на мащаба... :ghost

Руският ботуш мачка безпощадно.

Нещо много си се превъзбудил от миризмата на руски сапоги. Да не би Путин да ти е обещал част от новата империя или просто само ти е гарантирал, че като дойде време да мачка и нашия край, теб ще те подмине приятелски? Бях чувал, че ракетита Булава имали безаналогови сензори за разпознаване "наши-чужди".  :lol: :laughing1:

Нещо много си се превъзбудил от миризмата на руски сапоги. Да не би Путин да ти е обещал част от новата империя или просто само ти е гарантирал, че като дойде време да мачка и нашия край, теб ще те подмине приятелски? Бях чувал, че ракетита Булава имали безаналогови сензори за разпознаване "наши-чужди".  :lol: :laughing1:

Не, бе, обеща ми да ми даде неограничена възможност да обичам всички, техните майки, майките на техните майки и така. Затва съм се възбудил.

Колкото до разпознаването на наши-чужди, не става със сензори бритчед. Ма карай. Щом си рекъл. Нъл си админ - по-умен си :)

Пък аз още помня как баба ме плашеше като малък(още преди '89-та), че ще дойдат ония с черната кола и няма да ме види никой повече. Така че съм мерси за всякакви руски присадки. И хамериканския демократизъм не ме радва особено, ма не ща пак такова нещо. А по въпроса за въоръжението се образовайте и двамата.

Съдът на ЕС задължава доставчиците да блокират сайтове, нарушаващи авторски права

С решение от четвъртък Съдът на Европейския съюз задължи доставчиците на интернет да забраняват достъп до сайтове, които не спазват авторските права. Това ще става след съдебно разпореждане по казуса.

Колкото до разпознаването на наши-чужди, не става със сензори бритчед. Ма карай. Щом си рекъл. Нъл си админ - по-умен си :)

А по въпроса за въоръжението се образовайте и двамата.

https://www.youtube.com/watch?v=kJp2XAWma_I

:lol:

Горивата не са само природен газ! Русия има най-големият добив и залежи на въглища, нефт и дървесина.

Освен това, през лятото на 1991-ва, руската Дума взе решение за запечатване на 90% от разработените нефтени находища. Колко са неразработените... никой не знае. Най-интересното при дебатите се оказа, че с тези 10%, който ще се точат, ще се задоволи вътрешното потребление без да се въвежда лимит, както и, че ще се запази нивото на износа.

Говорех за финансовото им състояние, не за запасите им от полезни изкопаеми. Руският бюджет в голяма степен зависи от цената на петрола и съответно продажбата на такъв и природен газ. При такова състояние кой се отказва от най-големият си клиент? 

Най-заплашените от изразходването на петрола са страни чиито бюджет зависи от продажбата на петрол. В момента в който "открием" алтернатива, те го издухват много здраво. И тъй като за алтернативи се говори от доста време, и уж има вече такива, то излиза, че е въпрос на време да глътнат водичка :))

Sukhoi T50 за който ги бъзикат, че копира F-22 ? С тази разлика, че F-22 е на въоръжение, спряха да го произвеждат вече, а руският вариант тепърва го очакват след Х години ? :)) И все пак тези дивотии за армията са си блабла, на нито една от двете страни не им стиска да си мръднат иначе скъпото въоръжение, защото изхода общо взето е един и същи - ядрена война и mutual assured destruction :)

Новината не е нова, но аз я бях пропуснал.

"Макс телеком" обеща нов мобилен оператор до юни
Услугата ще е от новото поколение 4G. "Булсатком" планира да навлезе на същия пазар до края на годината

Едва ли ще направят фурор в началото, но не е лошо за хората с изтекъл договор да не бързат да преподписват.

Ха-ха,аз и друго прочетох в този сайт-http://www.marica.bg/извънредно-пожар-в-столипиново-гори-асансьорна-шахта!-news221509.html

Не е ремонтиран асансьора с години,изхвърлян е боклук в шахтата,накрая някой от немарливост или непукист е драснал клечката.Що ли си мисля,че това е дело на едни грозници?!?!

Edited by galaxi

Хм...Май ни трябва малко върл тоталитаризъм, фашизъм и хитлеризъм в едно - който се издъни - публично порицание, бой с пръчки, глоба, концлагер. Че иначе няма оправия....Или както се казва в една книжка:"Знаеше за страни, където сечаха ръцете на крадците, за да не крадат отново. Тук им сечаха главите, за да не помислят да крадат повече."

5-годишно момче разби защитата на Xbox One

В замяна на това, че открил дупката в сигурността на конзолата Microsoft подарили на малкия хакер четири игри, дали му $50 и 12-месечен абонамент за услугата Xbox Live.

EPIC награда са му дали, честно!Баси пинтийте.Хората дават 5 цифрени суми, тия ти дават пясък, да си играеш на плажа...

Хм...Май ни трябва малко върл тоталитаризъм, фашизъм и хитлеризъм в едно - който се издъни - публично порицание, бой с пръчки, глоба, концлагер. Че иначе няма оправия....Или както се казва в една книжка:"Знаеше за страни, където сечаха ръцете на крадците, за да не крадат отново. Тук им сечаха главите, за да не помислят да крадат повече."

Наско, виждам го върлия тоталитаризъм в действие. Една здрава улица няма... При върлия тоталитаризъм мислиш ли, че властващата клика би се самонаказала? Щото кой мислиш е откраднал парите? Фирмата, дето е извършила ремонта или тоя, който е определил бюджета за ремонта?

Умен човек си, не очаквах от теб изказване в стил дядовците в кръчмата...

Изпуснал си фашизма и хитлеризма. В едно. И цитата в черно си подминал...Аре да не вадим думите от контекста.