Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://solidbul.eu/?p=2432

Искам мнения.

Руснаците си вкараха автогол с цялата история. И колкото и да се правят, че са невинни, имат голяма роля и за насилието в центъра на Киев.

От друга страна, тяхната икономика зависи от износа на газ и петрол адски много, и всякакви санкции и застудяване на отношенията ще им се отрази по-сериозно от колкото на нас. Достатъчно е, че дават повод на Европа да търси алтернативи за доставки на газ по-активно.Което и без директни ограничения, пак ще ги засегне

До скоро се пънеха за улесняване на визовият режим с ЕС, или директно премахването му, и това няма да им се случи сега най-вероятно. В крайна сметка това се отразява на самите хора. 

А относно Украйна - защо забравят да споменат, че там са зле през последните 20 години? През които са стояли точно с Русия, та не виждам какво положително може да очакват ако бяха задържали същият курс. Още от същото ?

Ам, да. Това е едната гледна точка. Искам мнения относно финансовите и икономически факти. А не копи-пейст от медиите на Пеевски.

Edited by Grimjaur

Смисъл?

Кво да дискутираме относно дипломати боравещи с обувка и щик, вместо с лист и химикал?

Само и единствено нулева толерантност може да получи - за мен - цялата тая картинка.

А това, че другарите в и до Украйна са си я източили на заден фон до дупка и сега гражданите ще плащат даже не виждам каква новина е.

Точно като тука е положението. Едни лица излизат и разправят как от чешмата е текло и ша тече мед и масло... Ама само у тях, а у сички други.. кръв и бой.

Всеки път е така. После за фалита "на иначе здравата" държава са виновни капиталистите свине... И ако гласуват за тях на изборите ще теглят 4-5 милиарда заеми и ще вдигнат майчинските с 50лв.

Edited by host

Ам, да. Това е едната гледна точка. Искам мнения относно финансовите и икономически факти. А не копи-пейст от медиите на Пеевски.

Не съм чел медиите на Пеевски, какво остава да копирам от тях :) Просто ми се вижда логично да е така както съм написал. 

Не залитам по "силата" на Русия. Очевидно е какво изнасят и от какво зависят дори от графиките в линка който си дал ти.  

Далеч не съм финансист и не претендирам да съм прав

Edited by ARPAnet

Руснаците си вкараха автогол с цялата история. И колкото и да се правят, че са невинни, имат голяма роля и за насилието в центъра на Киев.

От друга страна, тяхната икономика зависи от износа на газ и петрол адски много, и всякакви санкции и застудяване на отношенията ще им се отрази по-сериозно от колкото на нас. Достатъчно е, че дават повод на Европа да търси алтернативи за доставки на газ по-активно.Което и без директни ограничения, пак ще ги засегне

До скоро се пънеха за улесняване на визовият режим с ЕС, или директно премахването му, и това няма да им се случи сега най-вероятно. В крайна сметка това се отразява на самите хора. 

А относно Украйна - защо забравят да споменат, че там са зле през последните 20 години? През които са стояли точно с Русия, та не виждам какво положително може да очакват ако бяха задържали същият курс. Още от същото ?

Според мен е точно обратното.ЕУ ще изгуби повече от колкото ще спечели. В статията си пише, че мерките са доста меки и никоя държава не иска да се лиши от руските рубли ;) А и това с газа няма как да стане, поне не и от US.

Edited by exabyte

Според мен е точно обратното.ЕУ ще изгуби повече от колкото ще спечели. В статията си пише, че мерките са доста меки и никоя държава не иска да се лиши от руските рубли ;) А и това с газа няма как да стане, поне не и от US.

То е ясно, че не искат да се лишат, но забележи цифрите. Европа изнася за 120 млрд, и внася за 213 млрд, като голяма част от вноса са точно петрол, газ ....Намирането на алтернатива (не е нужно да е US) за конкретно едно нещо е доста по-лесно и без да се налагат санкции. Идеята ми не е, че ЕС няма да загуби от цялата история а, че Русия ще загуби повече. 

И дори без да се стига до санкции, единствено напомня за факта, че сме зависими от нея и трябва да намерим алтернатива. 

Edited by ARPAnet

Това си е много добър и точно премислен ход от страна на Путин. В момент, в който никой няма да му попречи и всички ще си лаят само как не е прав без да направят нищо повече. Шапка му свалям за което. Само се надявам да спре до тука и да не тръгне да върши повече простотии.

и да не тръгне да върши повече простотии.

Като например да се обърне към Китай и Арабския свят.

Не знам дали анализа е правилен. Надявам се хора, като Godfather да се изкажат..

Само адвокат, специализирал се в тази тънка материя може да каже дали анализа е правилен. Ако е така - лошо, но пък със сигурност няма да е края на света, както го описват. Хубавото на технологиите е, че винаги и в повечето случаи лесно може да се измисли контратака на подобни глупави мерки. Наскоро например Ердоган се опита да забрани Туитър в Турция - разбира се напълно безуспешно, хакерите буквално му се подиграха, като разпространяваха в разни рекламни клипове и дори рекламни бордове по пътищата триковете за заобикаляне на забраната. :lol:

То нали забранил уж директният достъп до "тиситръба"...

Бяха га забранили в dns-ите. Слагаш примерно този на Гугъл и си готов :). Трудно можеш да блокираш огромни сайтове с безброй ip-та.

Ем те и на гугъу; днс-те после забраниха :) :) Поне така прочетох, но не знам дали го махнаха. Но пък ДНС сървъри има с хиляди, да не кажа милиони, та как ще ги забранят всички дсн по света - успех им пожелавам.

То е ясно, че не искат да се лишат, но забележи цифрите. Европа изнася за 120 млрд, и внася за 213 млрд, като голяма част от вноса са точно петрол, газ ....Намирането на алтернатива (не е нужно да е US) за конкретно едно нещо е доста по-лесно и без да се налагат санкции. Идеята ми не е, че ЕС няма да загуби от цялата история а, че Русия ще загуби повече. 

И дори без да се стига до санкции, единствено напомня за факта, че сме зависими от нея и трябва да намерим алтернатива. 

Няк'си ми се губи кво точно ще загуби Русия ? 

Виж ако от ЕУ се опитат да се направят на мъже тогава ще стане ясно ЕУ-то точно колко може да загуби.... щото като врътне кранчето Путин и ще върна половина Европа в каменната ера..... нека си търсят после алтернативи....

Няк'си ми се губи кво точно ще загуби Русия ? 

Виж ако от ЕУ се опитат да се направят на мъже тогава ще стане ясно ЕУ-то точно колко може да загуби.... щото като врътне кранчето Путин и ще върна половина Европа в каменната ера..... нека си търсят после алтернативи....

Парите от ЕС, което според мен е проблем защото икономиката им зависи основно от износа на горива. Сумите са сериозни и се съмнявам да може да се откаже от тях просто ей така. Ако може да се вярва на цифрите тук http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Russia и тези от статията по-горе, излиза, че ЕС са им основният пазар за експорт. Врътването на кранчето би било самоубийство според мен.

Врътването на кранчето би било самоубийство според мен.

По-скоро Путин ще стане Камикадзе, ако врътне кранчето. Русия, заедно с цяла Европа потъва в тоз даден момент. Като повечко ще го отнесе Европа, защото Путин все още ще разполага със залежите, ще има ресурси да изкара известно време, докато Европа ще го кара на...фотосинтеза...и то от момента на врътване на кранчето...

Edited by chistacha

Печеливши от санкции няма. За това и всичкото репчене остава само на приказки. Иначе ЕС и Русия се възползваха подобаващо от слабостта на Украйна и сега лапнаха по нещо - единия ливхи и потенциални пазари, другия територии. Украйна само загуби.

По-скоро Путин ще стане Камикадзе, ако врътне кранчето. Русия, заедно с цяла Европа потъва в тоз даден момент. Като повечко ще го отнесе Европа, защото Путин все още ще разполага със залежите, ще има ресурси да изкара известно време, докато Европа ще го кара на...фотосинтеза...и то от момента на врътване на кранчето...

Добави и момента, че руснаците са като нас - свикнали да няма  и да се оправят с малко и нон стоп в затруднено положение, пък запада е разлигавен. Спри им тока и парното и гледай цирк. Ще клекнат в пъти по-бързо от руснаците.