Leper_Messiah Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Проблема е следния. MazataBG си е купил нов процесор (Celeron D 3.0 Ghz s.478) и след овърклок с програмата ClockGen компютъра се е рестартирал и започнал да проверява за грешки на Harddrive-a и след това да restore-ва BIOS. PC-то отново се реснало и оттогава като го вкючи дава черен екран и след известно време отново се рестартира само. Работят си разни вентилатори, Cd-Rom-и и т.н. Опитал е номера с батерията на дъното обаче нищо не ставало. Айде се е ваш ред да помагате, че човека тъкмо си бил инсталнал San Andreas и дори не успял да и се порадва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Да не е изпляскало захранването?Нека ако може да го пробва с друго.В смисъл, че може примерно само 5-те волта да са отишли, а другото да си бачка или обратното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted June 9, 2005 Author Share Posted June 9, 2005 Да не е изпляскало захранването?Нека ако може да го пробва с друго.В смисъл, че може примерно само 5-те волта да са отишли, а другото да си бачка или обратното. <{POST_SNAPBACK}> Ще му го кажа да пробва, обаче съм почти сигурен, че няма откъде да вземе друго захранване....пък и да не бъдем чак такива песимисти Възможно ли е да кажем, нещо да се е прецакал BIOS, защото той казва, че му изписало, че възстановява BIOS. Ако това е станало, как евентуално се оправя? Предполагам, че трябва да ходи в сервиз да му го флашват ли или какво... PS Tака, проблема е открит. Изпаткал е чипа на BIOS. Нашият човек е отишъл в MOST Computers и там му го казали тва, само че имали много работа и можело чак след седмица-две да го оправят. Предполагам разбирате, че това е непосилно много време за един човек, така че новия въпрос е: Има ли в Пловдив място, където да програмират чипове за BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 az lichno sum patkal dva puti dunna platka zaradi preeban BIOS(overclock razbira se )... v Plovdiv ne znam za takova mqsto kadeto da opravqt takuv problem....i dvata puti trqbvashe da q opravqt v Sofiq... ako nqkoi naistina znae takuv serviz v Plovdiv shte mi e ot golqma polza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rukspin Posted June 10, 2005 Share Posted June 10, 2005 ami moje da probwate w adroit az lichno sam si oprawial staro dano bez garancia no istinata e che izpolzwah dosta wrazki za da mi obarnat wnimanie inache i az mislia che niama drugo miasto w pd kadeto da go flashnat nanowo ima i drug wariant ako biosa ti e na chip a ne e zalepen za mb-to da se probwash da namerish sashtia chip da go zapalish i w dwijenie da si flashnesh twoia star bios uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHungry Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Всичко е много просто особено когато трябва да го свърши друг !br /> Етапи : 1 . Опояване на чипа ( обикновенно новите дъна идват със запоен такъв) 2. Запояване на цокъл ( закупуване от съответния магазин , естествено в момента те нямат и трябва да се чака ) 3. Програмиране на чипа ( трябва програматор , а за Firmware HUB чиповете не знам да има такъв освен в MOST ( ако някой знае да каже!) 4. Пускане и тестване на системата. И в крайна сметка се оказва че проблема не е в BIOS-а ) Е това е Are Bye Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHungry Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Оказа це че има ) http://www.evrocom.info/invision/index.php...hl=firmware+hub Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Samo da dobavq 4e problema na PC-to mi be6e i dunoto i zahranvaneto i procesora si4koto se be6e izparjilo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarandaliev Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 az lichno sum patkal dva puti dunna platka zaradi preeban BIOS(overclock razbira se )...v Plovdiv ne znam za takova mqsto kadeto da opravqt takuv problem....i dvata puti trqbvashe da q opravqt v Sofiq... ako nqkoi naistina znae takuv serviz v Plovdiv shte mi e ot golqma polza... <{POST_SNAPBACK}> Освен адроит, и в ерата оправят биоси и във сервиза на мост, на ул. авксентий велешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Освен адроит, и в ерата оправят биоси и във сервиза на мост, на ул. авксентий велешки. <{POST_SNAPBACK}> Problema e 4e v ERA go nosqt v sofiq a MOST go pravqt na mqsto za 30min ako ne ti e zapoen biosa(taka mi kaza toq balak) ako e otnema den Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Така точно по този проблем има доста обширна статия в новия брой на в-к Компютри . Препоръчвам ви да я прочетете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Samo da dobavq 4e problema na PC-to mi be6e i dunoto i zahranvaneto i procesora si4koto se be6e izparjilo! <{POST_SNAPBACK}> a da pomnish v MOST na kakva cena go pravqt...che v momenta ne sum v Pld i nemoga da proverq... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Казаха ми 15 ама ми искаха 10лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.