Jump to content
BulForum.com

PC Проблем

Recommended Posts

Проблема е следния. MazataBG си е купил нов процесор (Celeron D 3.0 Ghz s.478) и след овърклок с програмата ClockGen компютъра се е рестартирал и започнал да проверява за грешки на Harddrive-a и след това да restore-ва BIOS. PC-то отново се реснало и оттогава като го вкючи дава черен екран и след известно време отново се рестартира само. Работят си разни вентилатори, Cd-Rom-и и т.н. Опитал е номера с батерията на дъното обаче нищо не ставало. Айде се е ваш ред да помагате, че човека тъкмо си бил инсталнал San Andreas и дори не успял да и се порадва...

Да не е изпляскало захранването?Нека ако може да го пробва с друго.В смисъл, че може примерно само 5-те волта да са отишли, а другото да си бачка или обратното.

Да не е изпляскало захранването?Нека ако може да го пробва с друго.В смисъл, че може примерно само 5-те волта да са отишли, а другото да си бачка или обратното.

Ще му го кажа да пробва, обаче съм почти сигурен, че няма откъде да вземе друго захранване....пък и да не бъдем чак такива песимисти :D Възможно ли е да кажем, нещо да се е прецакал BIOS, защото той казва, че му изписало, че възстановява BIOS. Ако това е станало, как евентуално се оправя? Предполагам, че трябва да ходи в сервиз да му го флашват ли или какво...

PS Tака, проблема е открит. Изпаткал е чипа на BIOS. Нашият човек е отишъл в MOST Computers и там му го казали тва, само че имали много работа и можело чак след седмица-две да го оправят. Предполагам разбирате, че това е непосилно много време за един човек, така че новия въпрос е: Има ли в Пловдив място, където да програмират чипове за BIOS?

az lichno sum patkal dva puti dunna platka zaradi preeban BIOS(overclock razbira se :rolleyes: )...

v Plovdiv ne znam za takova mqsto kadeto da opravqt takuv problem....i dvata puti trqbvashe da q opravqt v Sofiq...

ako nqkoi naistina znae takuv serviz v Plovdiv shte mi e ot golqma polza... :D

ami moje da probwate w adroit

az lichno sam si oprawial staro dano bez garancia no istinata e che izpolzwah dosta wrazki za da mi obarnat wnimanie inache i az mislia che niama drugo miasto w pd kadeto da go flashnat nanowo

ima i drug wariant ako biosa ti e na chip a ne e zalepen za mb-to da se probwash da namerish sashtia chip da go zapalish i w dwijenie da si flashnesh twoia star bios

uspeh

• 3 weeks later...

Всичко е много просто особено когато трябва да го свърши друг !br />

Етапи :

1 . Опояване на чипа ( обикновенно новите дъна идват със запоен такъв)

2. Запояване на цокъл ( закупуване от съответния магазин , естествено в момента те нямат и трябва да се чака )

3. Програмиране на чипа ( трябва програматор , а за Firmware HUB чиповете не знам да има такъв освен в MOST ( ако някой знае да каже!)

4. Пускане и тестване на системата.

И в крайна сметка се оказва че проблема не е в BIOS-а :)))

Е това е

Are Bye

az lichno sum patkal dva puti dunna platka zaradi preeban BIOS(overclock razbira se :rolleyes: )...

v Plovdiv ne znam za takova mqsto kadeto da opravqt takuv problem....i dvata puti trqbvashe da q opravqt v Sofiq...

ako nqkoi naistina znae takuv serviz v Plovdiv shte mi e ot golqma polza... :D

Освен адроит, и в ерата оправят биоси и във сервиза на мост, на ул. авксентий велешки.

Освен адроит, и в ерата оправят биоси и във сервиза на мост, на ул. авксентий велешки.

Problema e 4e v ERA go nosqt v sofiq a MOST go pravqt na mqsto za 30min ako ne ti e zapoen biosa(taka mi kaza toq balak) ako e otnema den

Така точно по този проблем има доста обширна статия в новия брой на в-к Компютри . Препоръчвам ви да я прочетете:)

Samo da dobavq 4e problema na PC-to mi be6e i dunoto i zahranvaneto i procesora si4koto se be6e izparjilo!

a da pomnish v MOST na kakva cena go pravqt...che v momenta ne sum v Pld i nemoga da proverq...:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...