Jump to content
BulForum.com

Слух за спиране на IRC сървърите ни

Lord_Gudo

Recommended Posts

Темата е супер излишна, не знам дали не е пусната заради идеята на поредната сензация. А за обяната на файлове - може да стане по всякакъв начин. Дори електронната поща е потенциална заплаха.

ами дано да е истина - по глупаво нещо то IRC не съм виждал.

Глупави тинейджъри да избиват комплекси зад паравана на анонимността - тъпичко, започват да се мислят за най печените когаято са зад компютрите и започва да ги откъсва от реалността.

Това ще се превърне в болестта на 21 век

Глупави тинейджъри да избиват комплекси зад паравана на анонимността - тъпичко, започват да се мислят за най печените когаято са зад компютрите и започва да ги откъсва от реалността.

е дай да спрат всички средства за чат тогава? и форумите да забранят.

е дай да спрат всички средства за чат тогава? и форумите да забранят.

Е.. и аз съм си го мислил, ама не става. В природата на човека е да се стреми да общува, така че една евентуална забрана на дадено средство за комуникация (в това число и IRC) просто ще доведе до появата на заобиколни методи.

представи си че много хора влизат по работа вътре, да се разберат с някой човек, да играят игри примерно в мулти. Така че IRC не е това което си мислиш

Не че нещо, но няма никъв начин да ги забранят. Първо, те не нарушават ничии права - ирц сървърите са напълно легален и законен софтуер, не знам за ирц сървър, който е платен (въпреки че сигурно има, не съм компетентен). Второ, те точно тва си правят - помагат на хората да осъществяват комуникация. Като се замислим, електронната поща, форумите, ИЦК, Джабер, МСН, Скайп ... Всички те правят точно това. И си бачкат. И досега никой ирц сървър не са затворили - няма причина. Сичко е параноя да става. Да се дига шум по форуми (да не би като този???) и сички потебители да тръпнат в страх и накрая да се радват в стил "поне ирц-то ни оставиха". Бахти теориите на конспирацията .... Умирам си ....

Това е за по-голята част от юсерите но аз лично ИРЦ ползвам за други дейности!!Сега почти всички да не кажа всички мои приятели имат интернет и ИРЦ ми е идеален начин да си оговоря среща с тях да ида на по бира или кафе!!Защо допълнително да давам пари за телефон като така или иначе си плащам за интернет!!Така че за мен ИРЦ си нещо като телефон ;)

Current local  users: 992  Max: 1524

Current global users: 19900  Max: 35872

-

Current identified users: 7633  Max: 15616

20% от тия 35000 са BNC-та, но да.. прав си за другото. макар че май можеше да си спестиш грубите нападки към човека :)

Това е за по-голята част от юсерите но аз лично ИРЦ ползвам за други дейности!!Сега почти всички да не кажа всички мои приятели имат интернет и ИРЦ ми е идеален начин да си оговоря среща с тях да ида на по бира или кафе!!Защо допълнително да давам пари за телефон като така или иначе си плащам за интернет!!Така че за мен ИРЦ си нещо като телефон ;)

Скайп :P

Носи се следния слух: 'НСБОП забранява всички Български "IRC" сървари както и международните.Закона влиза в сила от 15 Юни,когато на всички потребили ще бъде отрязан достапът

Хахахаха - късмет в начинанието. Трябва да спрат целия нет та да стане тая работа, иначе е невъзможно.

ami de da znam kakto vidqhme zatvoren www.warez.ru taka mojem da vidim i zatvoren IRC sarvar.ama 6tom nee vqrno huu.

Само дето Warez беше един локален сървър на Евроком Пловдив, а UniBG е една огромна мрежа от множество сървъри от различни градове, като повечето HUB сървъри имат и множество под-сървъри. Голяма част от тези сървъри са един вид реклама за компанията, която ги е пуснала и съответно има полза от тях, и понеже не се извършва нищо противозаконно, официално нарушение, като например безплатен достъп до пиратски филми, музика, игри - НСБОПрц нямат никакви основания да я затворят. Освен това трудно ще спрат хората, имайки в предвид, че админите на някои сървъри си изкарват доволно кинти от продаването на линии, така че евентуалната война би била доста тежка за НСБОПрц.

Попринцип не!!С годините се убедих че по-голямата част от юзерите в ирц немогат да се оправят с ДЦЦ или пък ако могат имат някакъв роблем и немогат да получават фаилове!! :)

Малко късничко, ама все пак да го кажа. Тва не са юзъри, а лузъри ;) Как няма да имат проблеми като ползват всестранни l33t и c001 "скриптове" за mIRC. HydraIRC powaaaaaa

Както казваха днес ИРЦ трябваше да спре ама като гледам няма такова нещо :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...