Jump to content
BulForum.com

Проблем с видеофайл

Recommended Posts

Имам проблем с един avi файл. Единствената програма, която успява да го отвори, е Media Player Classic, и тя си го плейва нормално. Всички останали, с които опитах (BS Player, Windows Media Player, RadLight, The Playa, AviEditor, няколко версии на Virtual Dub, AviSynth) казват, че не могат да разпознаят формата. Имате ли някаква идея как бих могъл да го отворя и прекодирам?

Според GSpot е компресиран с DivX 4. Само че при опит да го рендва не успява. Аз имам инсталиран DivX Pro 5.1.1. Може ли това да е проблемът? И защо Media Player Classic успява да го декодира, а останалите - не?

Ами опитай и с кодеците(знам, че вече звучи много изтъркано тая реплика). На мен от известно време всички филми(особено тия с повечкото ефекти) ми запецваха, а от някои направо забиваше компа.Стигнах до там, че даже си клокнах картата и пак не помогна.Ама след преинсталацията нещата се оправиха.

Опитай и с Crystal Player.

• 1 month later...

Най-после успях да реша проблема! :D

Публикувам тук решението в случай, че някой друг се интересува.

Оказа се, че самият MPEG формат е някакъв по-особен и не се поддържа от повечето програми. Намерих обаче една модификация на Virtual Dub, която чете всякакви MPEG файлове. Ето линк към нея:

VirtualDub-MPEG2

След като файлът се отвори, вече няма проблем да се прекодира с кодек по желание.

:punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...