Vankata_Pd Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Имам проблем с един avi файл. Единствената програма, която успява да го отвори, е Media Player Classic, и тя си го плейва нормално. Всички останали, с които опитах (BS Player, Windows Media Player, RadLight, The Playa, AviEditor, няколко версии на Virtual Dub, AviSynth) казват, че не могат да разпознаят формата. Имате ли някаква идея как бих могъл да го отворя и прекодирам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 8, 2005 Share Posted June 8, 2005 Първото, което бих се сетил,е да го прекарам през GSpot, за да видя с какво е компресиран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata_Pd Posted June 8, 2005 Author Share Posted June 8, 2005 Според GSpot е компресиран с DivX 4. Само че при опит да го рендва не успява. Аз имам инсталиран DivX Pro 5.1.1. Може ли това да е проблемът? И защо Media Player Classic успява да го декодира, а останалите - не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 8, 2005 Share Posted June 8, 2005 Ами опитай и с кодеците(знам, че вече звучи много изтъркано тая реплика). На мен от известно време всички филми(особено тия с повечкото ефекти) ми запецваха, а от някои направо забиваше компа.Стигнах до там, че даже си клокнах картата и пак не помогна.Ама след преинсталацията нещата се оправиха. Опитай и с Crystal Player. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata_Pd Posted August 1, 2005 Author Share Posted August 1, 2005 Най-после успях да реша проблема! Публикувам тук решението в случай, че някой друг се интересува. Оказа се, че самият MPEG формат е някакъв по-особен и не се поддържа от повечето програми. Намерих обаче една модификация на Virtual Dub, която чете всякакви MPEG файлове. Ето линк към нея: VirtualDub-MPEG2 След като файлът се отвори, вече няма проблем да се прекодира с кодек по желание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.