aivan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Здравейте! Ще се опитам накратко да опиша каква е ситуацията при мене. Студент съм в УНСС, но във филиала в град Хасково. Как се озовах там е дълга история. Градът не е лош, но ако се преместя в София възможностите са повече - голям град, мога да започна и работа. Мисля това да ми е последната година там. Принципно в правилника е записано, че при успех от курса над 5, можеш да се преместиш преспокойно, но много хора вече ми казват, че това е само на хартия. Трябва да кихнеш пари за да те преместят (2 000 лева). За това се чудя дали мога да кандидатствам наново и тази година, с надежда да ме приемат в София? Има ли нещо, което би могло да ме спре? Имам в предвид дали трябва да си изгубя студентските права в Хасково за да мога да положа изпит на ново и да участвам в класиранията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Трябва уж да се кихне, аз и за по-големи суми съм чувал, но всичко е само слухове, най-добре иди и провери сам как стоят нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 нямаш никъв проблем-кандидатстваш си най-спокойно и ако те приемат в София ще си изтеглиш дипломата от Хасково и си окей Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Може да кандидатстваш пак докато си си студент, но после трябва да си вземеш дипломата. Щом се местиш от УНСС в УНСС не би трябвало да има проблеми, но по принцип много бавят процедурата и нищо чудно да изпуснеш срока за записване. Все пак наистина е добре да се обадиш и да поразпиташ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Трябва уж да се кихне, аз и за по-големи суми съм чувал, но всичко е само слухове, най-добре иди и провери сам как стоят нещата. <{POST_SNAPBACK}> Какви суми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Суми, равни на държавната субсидия на студент на година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted June 7, 2005 Author Share Posted June 7, 2005 Може да кандидатстваш пак докато си си студент, но после трябва да си вземеш дипломата. Щом се местиш от УНСС в УНСС не би трябвало да има проблеми, но по принцип много бавят процедурата и нищо чудно да изпуснеш срока за записване. Все пак наистина е добре да се обадиш и да поразпиташ. <{POST_SNAPBACK}> А ако искам да се запиша трябва ли да си изтегля дипломата или ми е нужно да кажем някакво уверение само. Вчера говорих с един колега и той ми каза, че няма кой да ми даде ей така дипломата, а пък одеве видях в правилника, че мога да си я изтегля, като ако не я върна - прекъсвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 stefan, в точни цифри? :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 3993 лева. Това до колкото знам си е напълно официално, толкова трябва да дариш, за да се преместиш от друг университет. Не се плашете, навсякъде го има този момент, че някъде и повече искат, в медицинския е 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 И на мен са ми казвали за сума около 4 000 лева, но много хора твърдят и за около 2 000. Не знам на кого да вярвам. Все пак мисля, че са 2 000, защото доколкото знам ако искаш да те запишат в първи курс е 4 бона. Все пак вече си изкарал една година в Хасково, приет си без пари, и =>> би трябвало цената да е по-ниска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Той като се мести от хасково не би трябвало да му искат , все пак е същия университет. В наши дни да не ти се налага да се местиш, ужас. Даже тука в ПУ от факултет във факултет трябва да се ръсиш, и то не 5 лева А в УНСС има една приказка, че един път платиш ли, до края ще плащаш, така че си прави сметка Нали знаеш, Утре Носете Съответната Сума Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Не би трябвало, но... Всеки те тараши, както може. Един преподавател от там казал на студентите си "Знам, че повечето тук сте дошли с нагласата да се преместите в София, но това просто НЯМА ДА СТАНЕ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Ами има ги такива келеши, аз знам защо го е казал, защото и той е искал да се премести в София, но не е станало, и сега трябва да им е гадно на всички.И аз се бях прицелил към УНСС , но се отказах, просто разходите са огромни, отделно там ако почнат да ме доят и ще стане много тежко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 "примоция в УНСС - 3 изпита за двеста марки и едно прасе" (Ъпсурт - три в едно) и аз искам да уча в УНСС и само ме плашите с тези приказки за плащането Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Здравейте! Ще се опитам накратко да опиша каква е ситуацията при мене. Студент съм в УНСС, но във филиала в град Хасково. Как се озовах там е дълга история. Градът не е лош, но ако се преместя в София възможностите са повече - голям град, мога да започна и работа. Мисля това да ми е последната година там. Принципно в правилника е записано, че при успех от курса над 5, можеш да се преместиш преспокойно, но много хора вече ми казват, че това е само на хартия. Трябва да кихнеш пари за да те преместят (2 000 лева). За това се чудя дали мога да кандидатствам на ново и тази година, с надежда да ме приемат в София? Има ли нещо, което би могло да ме спре? Имам в предвид дали трябва да си изгубя студентските права в Хасково за да мога да положа изпит на ново и да участвам в класиранията? <{POST_SNAPBACK}> Братче ако си по отракан и документално по запознат няма да имаш проблеми с прехвърлянето. А за кандидастването трябва да си изтеглиш дипломата за средно от университета и според зависи е дали ще ти я дадат от канцеларията. Иначе успех в начинанието. P.S И в краен случай , ако неможе да се оправиш по нормалния начин , нали знаеш поговрката целта оправдава средствата . И groover , ако си мислиш че само там е така . И като гледам ако прасенцето е по - тънко или някой познат ти го подари , тази цена за 3те изпита си е направо тънка поста .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 А ако искам да се запиша трябва ли да си изтегля дипломата или ми е нужно да кажем някакво уверение само. Вчера говорих с един колега и той ми каза, че няма кой да ми даде ей така дипломата, а пък одеве видях в правилника, че мога да си я изтегля, като ако не я върна - прекъсвам. <{POST_SNAPBACK}> Прав е, никой няма да ти даде дипломата ей така. По принцип за да се запишеш на друго място ти трябва оригиналната диплома, но не знам как стоят нещата с филиалите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Киха се навсякъде яко... Не е морално, но са го направили законно.. Дори в тъпото ПУ, ако си кандидатстваш за втора специалност и си те приемат, ПАК в ТЪПОТО ПУ, и накрая като отидеш да се запишеш ти искат 350 лева "дарение". А ся де, хем ще им даваш повече пари за нещо на което почти няма да се мернеш, хем да им плащаш - това си е направо за Господари на ефира... Не че са супер много пари, ама това си е относително, имам познати, които за да се запишат трябваше да почнат работа... Дейба тая корумпирана държава дейба.... P.S. Между другото, щом ще кандидатстваш - кандидатствай "НАНОВО", а не "НА НОВО" - ще ти увеличи шансовете.... No offence Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted June 7, 2005 Author Share Posted June 7, 2005 "примоция в УНСС - 3 изпита за двеста марки и едно прасе" (Ъпсурт - три в едно)и аз искам да уча в УНСС и само ме плашите с тези приказки за плащането <{POST_SNAPBACK}> Това за подкупите в УНСС са някакви митове. Има плащане, разбира се, но не е повече, отколкото по другите университети. Имам приятели и познати, вече завършили, които ми казват, че никога не са им искани пари. Корупцията се създава от студентите, не от преподавателите. Братче ако си по отракан и документално по запознат няма да имаш проблеми с прехвърлянето. А за кандидастването трябва да си изтеглиш дипломата за средно от университета и според зависи е дали ще ти я дадат от канцеларията. Иначе успех в начинанието. P.S И в краен случай , ако неможе да се оправиш по нормалния начин , нали знаеш поговрката целта оправдава средствата . И groover , ако си мислиш че само там е така . И като гледам ако прасенцето е по - тънко или някой познат ти го подари , тази цена за 3те изпита си е направо тънка поста .. <{POST_SNAPBACK}> Не знам, трябва да поразпитам като ида пак в Хасково. В случая не мисля, че целта оправдава средствата. Ако ще им кихам 4 бона, няма ли да е по-добре да си ида направо в Нов Български университет, примерно? Там поне условията ще са мнооого по-засвети. С тези 4 000 лева ще изкарам 5 семестъра. Прав е, никой няма да ти даде дипломата ей така. По принцип за да се запишеш на друго място ти трябва оригиналната диплома, но не знам как стоят нещата с филиалите. <{POST_SNAPBACK}> Нали ти казвам, че видях в правилника, че принципно е възможно. Но дали ще ми дадат да кандидатствам пак в същия университет?! Киха се навсякъде яко... Не е морално, но са го направили законно.. Дори в тъпото ПУ, ако си кандидатстваш за втора специалност и си те приемат, ПАК в ТЪПОТО ПУ, и накрая като отидеш да се запишеш ти искат 350 лева "дарение". А ся де, хем ще им даваш повече пари за нещо на което почти няма да се мернеш, хем да им плащаш - това си е направо за Господари на ефира... Не че са супер много пари, ама това си е относително, имам познати, които за да се запишат трябваше да почнат работа... Дейба тая корумпирана държава дейба.... P.S. Между другото, щом ще кандидатстваш - кандидатствай "НАНОВО", а не "НА НОВО" - ще ти увеличи шансовете.... No offence <{POST_SNAPBACK}> Благодаря за изказаното мнение. Точно поради това, няма да се заяждам за грешките, които присъстват и в твоя пост. Приемам, че са от бързината, каквато беше и моята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Toва което мога да те посъветвам от собствен опит , казваш че дипломата ти трябва за обучение в чужбина , за камуфлаж си изкарваш и една академична справка с цел обучение в чужбина и кадидастваш. Аз поне така направих и то 6 години дипломата още не съм я върнал в Ту и вече завършвам , така че правилник мравилник не важи Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 http://www.segabg.com/24062004/p0050006.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted June 7, 2005 Author Share Posted June 7, 2005 Ти ме отчая с този линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.