M-Star Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Понеже в последно време вече редовно обсъждаме "горещи теми" от политическия ни свят,не можах и аз да се сдържа. Аз лично не мога да повярвам,че някой прокурор(а в случая е главният прокурор) е способен да каже,че сведенията за незаконно придобитите пари по време на прехода са толкова мътни,че е по-добре да се даде амнистия.Това за мен е върхът на всякаква наглост!Звучи ми като:Еми понеже не можем да хванем крадците,дайте да им дадем по един медал-мир да има само! Не знам,аз ли съм прекален идеалист,който вярва,че престъпността трябва да се наказва винаги и не виждам каква е действителността.Или това си е действително един безочлив акт в полза "бизисменити".Интересно ми е как мислите и вие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Мисля, че е невъзможно да се направи нещо друго. Как ще се съдят тези хора, как ще се доказва кое на кой е и от къде е придобито, като системата ни е толкова ужасно тромава, че едно дело се точи с години ? Не ми се вярва да е толкова просто, да каже някой " хайде , днес ще им вземем на тия мръсници парите "... Не казвам, че е хубаво, но това е положението, поне според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Ами какво да мислим , сенчестите бизнесмени отиват под дебелата сянка и легализират парите си. Ето един добър и бърз начин да го направят. Те не че щяха да отнемат на някой нещо . Но това всикчкото е защото ние като народ сме си виновни. А тези избори 2005 са жив ташак . Сетиха се да ходят да копаят политиците и тем ти подобни социални изяви. . Пълен ташак , затова незнам дали Българския национален съюз ще се кандидатира , но ще си направя труда да проверя в деня на изборите . Нас явно един нов Хитлер ще ни оправи. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Нас никой неможе ни оправи. По простата причина, че лекетата не са политиците, а сме самите ние, като народ. И както каза сами се опитваме да се избършем от картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted June 6, 2005 Author Share Posted June 6, 2005 stefan прав си,че всичко е адски оплетено.Още по-лошото е,че едва ли ще се намери съдия в държава,който да съди и всъщото време да е напълно чист.И все пак става въпрос за адски много пари,става въпрос за пари,с които се гради икономика,която задушава хората,задушава и самата себе си.Каквото и да говорят политиците,в България въобще няма пазарна икономика-тук си е живо царство на монополите.А те именно са създадени с такива незаконни пари.Според мен тяхното узаконяване няма да доведе до обществе ред,както казва прокурорът,а само ще настърви крадците за още повече кражби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Ами да, но има много решения, поне на теория. Един пример- може да се дава амнистия само за хората, които доказано са излезли на светло и са инвестирали парите си в нещо нормално, в индустрията например, които са правили дарения и т.н. Един вид да се поощри тези хора да легализират парите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted June 6, 2005 Author Share Posted June 6, 2005 Може би съм пристрастен.но ме съмнява Филчев да го прави това с толкова благородна идея.По-скоро съм склонен да вярвам,че пази интересите на доста широк кръг от хора. Иначе идеята е добра.А до колко е благородна не знам.След като с незаконната си дейност си принудил толкова хора да фалират,как е възможно да се завърнеш обратно при тях,че даже да имаш и наглостта да правиш дарения и да трупаш точки в актива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Изобщо не си говорим за благородни дела, такива неща съществуват само в приказките. Всеки пази някой над него, по целия свят е така, но тук е доста изкривено, да не кажа извратено. Въпроса е да стане така, че хем те да са доволни, хем ние. Но има един малък проблем - нашето недоволство го давим вечер в ракия и като бием жената, или разни подобни изпълнения, в зависимост от възрастта на героите, вместо да го показваме. Съответно всеки си прави каквото му сърце иска Или пък джоб. Грубо е, чак гадно ми стана, като го написах, но за съжаление положението е нещо такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Мисля, че е невъзможно да се направи нещо друго. Как ще се съдят тези хора, как ще се доказва кое на кой е и от къде е придобито, като системата ни е толкова ужасно тромава, че едно дело се точи с години <{POST_SNAPBACK}> Тромававостта на системата се проявява заради човешкия фактор в нея и липсата на желание за набиране на инерция на същата. Друга истина е че освен тези пари които са предложени за амнистия други към България не гледат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.