mi6o_ Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Какво ще донесе на България членството й в ЕС?Също така един френски наблюдател беше казал,след последното си посещение в България,че тук е видял най-много европейски знамена от всички настоящи и бъдещи членки на евросъюза,а нито едно българско...Трябва ли да виждаме български знамена само по футболните изяви на националния отбор?Интересно ми е мнението на различните хора... п.с. моля да ме извинят модераторите, ако има вече такава тема,но прочетох всички теми,които открих със сърча и нито една не отговаря на това,което питам. п.с.2 благодаря предварително на всички,които ще напишат по някоя дума в темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Аве то ще донесе добро ама ще трябва да минат поне 10-20 годинки, щото в началото даже ще ни е по-зле ама ние мислим с перспектива Само ме дразни че всички управляващи лижат г*за на ЕС и изпълняват всичко безусловно... Освен това все още не сме приети окончателно, тва за 2007 е ако си изпълним клаузите които не са малко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted June 6, 2005 Author Share Posted June 6, 2005 neznam za6to dali e nqkakvo razminavane ili kakvo oba4e edni aver4eta koito sa vuv franciq mi kazaha 4e po vsi4ki medii vuv franciq e pi6elo eventualno priemane na Bulgariq na 1 qnuari zabalejete 2008 godina a ne 2007 kakto se tirajira tuk...nz na koe da vqrvame... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 neznam za6to dali e nqkakvo razminavane ili kakvo oba4e edni aver4eta koito sa vuv franciq mi kazaha 4e po vsi4ki medii vuv franciq e pi6elo eventualno priemane na Bulgariq na 1 qnuari zabalejete 2008 godina a ne 2007 kakto se tirajira tuk...nz na koe da vqrvame... <{POST_SNAPBACK}> Европейската комисия ще изпрати писма на кандидатите за членство България и Румъния, в които ги предупреждава, че предприсъединителните реформи не се извършват достатъчно бързо Това заяви еврокомисарят разширяването Оли Рен. Ранните предупредителни писма ще бъдат насочени към очевидните настоящи недостатъци в реформите в двете страни, каза Рен. България и Румъния трябва да влязат в Европейския съюз през 2007 година, но присъединяването им може да бъде отложено, ако не изпълнят договорените със съюза съдебната и административната система и не работят по-активно в борбата с корупцията и засилване на сигурността по границите си, посочна РОйтерс. Тези писма са част от рутинната процедура на Европейската комисия и мониторинга, който тя упражнява, заяви Грънчарова, като уточни, че процедурата е прилагана във всяка една от 10-те страни членки на Европейския съюз, които бяха приети миналата година. . Или с други думи не изпълним ли задълженията си по тези преговорни глави ще ни отложат влизането .. Сега светна ли се ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 НЕка, колкото повече- толкова по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Ако ми позволите да се направя на интересен,ще цитирам момента от "The Last Samurai": (Nathan Algren)-What do you want from me?! (Katsumoto)-What do you want for yourself? За жалост все повече си мисля,че никой в тази държава не знае накъде сме тръгнали,кога ще стигнем и какво ще правим като стигнем.Не знаем какво искаме,затова и не си пазим интересите.На драго сърце прегръщаме чужди каузи и чужди лозунги,кичим се с чужди знамена и символи...Ето това е,което ще ни погуби.Икономики се рушат и пак се издигат и ние сме може би най-яркото доказателство.Само,че загубиш ли веднъж идентичността си,никога не можеш да я върнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Да, това е най-жалкото, че охотно ще предадем националната си идентичност.....всъщност ние вече лека полека я предаваме. Виждали ли сте в америка как на повечето къщи има знамена, как хората си уважават държавата и си знаят историята...примерно , не само там е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Най-важното е да влезем подготвени в ЕС. За съжаление обаче България в момента още не е. Едва ли ще е и до 2007г. Така, че е по-добре приемането да се отложи с няколко години. Иначе това е пътят на България - трънлив е, но щом сме се Еванали на хорото ще го играем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Най-важното е да влезем подготвени в ЕС. За съжаление обаче България в момента още не е. Едва ли ще е и до 2007г. Така, че е по-добре приемането да се отложи с няколко години. Иначе това е пътят на България - трънлив е, но щом сме се хванали на хорото ще го играем. <{POST_SNAPBACK}> Не с няколко , а с много години , освен един туризъм ( той и той на едно ниво нямам думи ) друго нямаме . По неофициални данни австрийски и немски фармацевтични концерни са почнали масово изкупуване на аптеки в България , като се очаква след някоя и друга година почти да няма такива със собственици българи. А представете си за другите браншове. И понеже съм бил свидетел как европееца доста бързо се учи на балканщина , ще дойдат тук и като усетят че могат да ни дават 200 евро запалата вместо 1000 и ще ни цаката. Имам чувството че повечето хора нямат елементарна култура и напъват за това евро. Който е имал възможност да поживее навън знае за какво става въпрос. И както каза преди време един съфорумец .. Единственото хубаво нещо от Евросъюза ще е че ще се научим да работим ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Какво ще донесе на България членството й в ЕС?<{POST_SNAPBACK}> Известност и инвестиции.Единственото хубаво нещо от Евросъюза ще е че ще се научим да работим ...Защо, до сега не сме ли знаели как се работи? За държавна работа съм съгласен, но който е работил в частна фирма, само той си знае каква работа пада. Особено турска или гръцка фирма, защото там гледат повече количеството, отколкото качество. Не си мислете че на запад се работи по-различно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Известност и инвестиции.Защо, до сега не сме ли знаели как се работи? За държавна работа съм съгласен, но който е работил в частна фирма, само той си знае каква работа пада. Особено турска или гръцка фирма, защото там гледат повече количеството, отколкото качество. Не си мислете че на запад се работи по-различно. <{POST_SNAPBACK}> Ами иди провери как се работи , върни се и разкажи. Аз лично досега в България съм бачкал в частни фирми само и няма нищо общо с работата там. Ти кога си почвал работа в 6.00 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Недей така, има хора, които започват и в 4. А турските и византийските фирми ги знаем, тези, в които най-високата заплата е минималната за страната. Особено вторите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Защо, до сега не сме ли знаели как се работи? За държавна работа съм съгласен, но който е работил в частна фирма, само той си знае каква работа пада. Особено турска или гръцка фирма, защото там гледат повече количеството, отколкото качество. Не си мислете че на запад се работи по-различно. <{POST_SNAPBACK}> Сега вече се бачка здраво, но манталитета на българина, придобит от режима преди 1989г. все още се усеща. Тогава в държавното предприятие всеки си е изтягал краката по цял ден без да му пука за работата, защто заплатката е сигурна. Не казвам, че е нямало съвестни хора, но повечето са били така. Именно затова сега България е на този хал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Недей така, има хора, които започват и в 4. А турските и византийските фирми ги знаем, тези, в които най-високата заплата е минималната за страната. Особено вторите. 361834[/Cnapback] Oпределени сигурно има , но предполагам имаш наблюдения върху повечето частници , а лично аз се отвратих специално от софийски фирми в бранша на книгоиздателство и etc. Почваха работа в 10 часа и свършваха в 16 часа , максимум 17. После реват майна . А за тези византийски и турски , ами балканска работа майна , като могат да ни купят за жълти стотинки , защо да не го направят , капитализъм брат Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Прав си 2007 г.- България е приета в ЕС. 2010 г.- Румъния е приета в ЕС. 2015 г. Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция са приети в ЕС. 2017 г.- Албания, Косово и Сърбия са приети в ЕС. 2018 г.- За първи път европейска институция назначава румънец на висок пост. Той назначава жена си, цялата рода на жена си, членове на семействата на техните съседи и най-добрите си приятели. 2019 г.- Служителите от балканските страни представляват 10% от европейската администрация. 2022 г.- Служителите от балканските страни представляват 60% от европейската администрация. Администрацията повишава заплатите тройно, въвежда гъвкаво работно време, южнославянските езици са на трето място сред "езиците на администрацията". Поради стрес 90% от служителите на европейската администрация излизат в отпуск по болест. Най-много заболявания са констатирани в периодите между 15 юни и 15 септември и 15 декември и 15 януари. Болните служители са забелязани в Алпите, Канарските острови и други места, известни като лечебни срещу стрес. Европейският парламент гласува закон, според който бюджетът на ЕС плаща за лечението на тези болести. По време на отпуските европейската администрация се движи от стажанти с временни трудови договори. 2025 г.- Балканците достигат 90% от администрацията. Македонците отново отказват да приемат еврото. 2026 г.- Високата цена на европейската администрация изисква драстични съкращения. Уволнени са всички белгийски граждани, служители на ЕС. Балканските служители на ЕС достигат 99.3% от общия брой. 2027 г.- Румъния успешно приключва приватизацията. През 2028 г. Сърбия поема председателството на ЕС. 2028 г. - През февруари Германия напуска ЕС. Месец по-късно тя е последвана от Франция и Финландия. До края на годината под албанско председателство напускат Великобритания, Белгия, Дания, Швеция, Холандия, Люксембург, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и Словения. Всички тези страни въвеждат строг визов режим за ЕС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Стефане е тва уби коня майна , r0x Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 То е трагично малко да ти кажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Ти кога си почвал работа в 6.00 ? <{POST_SNAPBACK}> Oпределени сигурно има , но предполагам имаш наблюдения върху повечето частници , а лично аз се отвратих специално от софийски фирми в бранша на книгоиздателство и etc. Почваха работа в 10 часа и свършваха в 16 часа , максимум 17. После реват майна . <{POST_SNAPBACK}> Ами аз за 3 години, уж трябваше да работя по 8 часа на ден, ама това беше рядко срещан случай. Обикновенно си работехме по 10-12 часа. Понякога дори и по 14. Дори и от 6 съм почвал до около 18:00 (т.е 12 часа). А последната година пък дори съм работил от 8:00 до 24:00. Разбира се не всеки ден, но се случваше по 3-4 пъти в месеца. Съботите се работеше, въпреки че се води извънреден труд, а неделите почивахме, но рядко. И по закон няма право да се работи повече от 30 часа извънреден труд на месец или 60 часа на година (не съм сигурен но горе долу, бяха такива цифрите), пък на година не мога да ви опиша по колко извънредни часа съм си правил. Не съм се опитвал да ги смятам, защото ми се завива свят. И въпреки проверките които им правиха, а те хич не бяха малко, винаги проверяващите си ходиха с пълни джобове и шефовете бяха доволни (демек и вълка сит и агнето цяло). И все още си работят така. Не стига че те затрупват с работа, а отгоре на това и ти дават зор и за гарнитура ти вкарват нерви, защото не може да си спокоен просто така и да си щастлив от живота. Та тази фирма е всъщност завод Напредък, в който работих до скоро и на който не пожелавам на никой да ходи там. Който се е задържал там, от него човек повече не става. А за българските частници не казвам нищо. Те са си такива, въпреки че има и по-надъхани. О, забравих да вмъкна и италианците в графата. Те са още по-зле. Хем търсят качество, хем искат количество. Няма угодия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Въпроса колега не е в количеството на работния ден , т.т колко часа бачкаш а как бачкаш . Ти може и по 20 часа да работиш ама да спрягаш глагола моткам се . За тези фирми италиански , гръцки и т.н се съгласявам просто те определено ти скъсват гъза както там а ти плащат нищо , говорих в други такива български . Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 А бе зависи къде и работиш все пак. За споменатите чужди фирми, определено няма да можеш да си спрягаш глагола, дори и само "мот" , но поне плащаха добре и то не беше минимална, разбира се защото има повече извънредни часове от колкото редовни . Пък и в Български големи фирми, особено приватизирани, хич не е лесно и там. Е, там вече плащат минимални заплати. Бих казал че по-скоро българина плаща на българина по-малко от чужденеца. Сами се гаврим със себе си, после искаме другите да ни уважават. Само че не се ли отклонихме "малко" от темата май? Къде тръгнахме, къде стигнахме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Карай, важното е дискусия да се води, че много замря тоя форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Едно нещо със сигурност ще ни донесе членството в Европейския съюз.Това са квотите за всичко!!Това от една страна е кофти но от друга е добре че поне няма да има мутри които да мачкат пазара Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Е що пък да няма , те къде ще отидат, ще отлетят на юг ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 edin po golqm _ _ _ za vsi4ki tova 6te ni donese Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 Е що пък да няма , те къде ще отидат, ще отлетят на юг ли ? <{POST_SNAPBACK}> Просто Полицията ще бъде принудена да си свърши работата а не както е сега да седи и да зяпа въпреки че знае как да се справи с мутрите!!На нас българите трябва да ни дадат заор за да се трогнем за нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.