Jump to content
BulForum.com

нещо странно при отваряне на папка

vas90

Recommended Posts

Доста интересно ... в my documents имам папка , в която съм сложил серийки на south park ;) . При отваряне на тази папка ми излиза "модерното" :P

Windows Explorer has encountered a problem and needs to close ... Send Error Report / Don't send

Интересното е , че като отворя друга папка тава гадост не се появява , от което си направих извода , че проблема явно е във файловете във въпросната папка . Преместих ги в друга папка и пак се получава същото :( . Мисля , че проблема е в един файл , който след download-a не искаше да се пусне . Въпроса е да го дел-на ли или има и друго решение на въпроса . И ако някой има идея защо по дяволите се получава така :(

П.С с рестарт на РС-то вече пробвах :lol: .

едит : Във файловете няма вируси ...

Възможно е да се получава при прочитане на видеофайловете. Понякога дори да няма видимо Preview по екрана, Win-a нещо си прави, но знае ли се какво... :).

Мога да ти предложа нещо което дори и да не помогне в този случаи, ще помогне в друг пък и е напълно безвредно.

Start -> Run -> regedit -> търсиш ключа HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}/InProcServer32 и го триеш

Това спира load-ването на shmedia.dll който прави такива мизерии понякога.

Възможно е да се получава при прочитане на видеофайловете. Понякога дори да няма видимо Preview по екрана, Win-a нещо си прави, но знае ли се какво... :).

Мога да ти предложа нещо което дори и да не помогне в този случаи, ще помогне в друг пък и е напълно безвредно.

Start -> Run -> regedit -> търсиш ключа HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}/InProcServer32 и го триеш

Това спира load-ването на shmedia.dll който прави такива мизерии понякога.

Апф изтрих го , сега пък друга папка взе да прави проблеми :angry: ... Баси :blink: и това е сигурно файл на 2-3 месеца , който досега не ми е правил никакъв проблем ... хмм интересно :laughing: повечето видео файлове не иска да ми ги отвори :laughing: :laughing: аххааа

PFFF pri otvarqneto na kakvato i da e papka , sudurja6ta video fail , mi dava su6tata gre6ka ... sorry za pisaneto s EN bukvi , ama sq puk ne6te da mi smeni i ezika :zzz

Явно Вин-а е заминал, преинсталирай ;). 100% съм сигурен, че това което ти казах да изтриеш не е навредило, но явно ОС-а си е бил прецакан яко.

Да. И аз имах до сега същия проблем. В Д:/ си бях направил папка My Documents. И като влезна там ми дава същото. Преди ми даваше и в папка Movies, но сега изчезна. :blink: И сега като прочетох първия пост на RIP се осетих да не би да е от Preview-то и го смених от View/Thumbnails на Details и вече нямам проблем. Явно прави някакъв проблем при изкарването на картинките.

Всъщност сега ме осени и идеята да направя един System Restore, пък вземе и да се оправи. :D vas90 съветвам те и ти да си направиш, щом е почнало още по-зле.

Хмм , мисля , че се справих , а проблема беше следния : Бях инсталирал k-lite codec pack 2.05 , но не знаех , че трябва да ън-инстална стария codec pack ... последиците бяха отчайващи :P . Сега махнах k-lite и се оправи . Ако някой няма други въпроси , може да затваряте темата . Мерси на всички ;) .

Така става с тези пусти пакети. Ето тук съм обяснил нагледно какво е необходимо за да се гледа филм. Който ме е послушал е нямал проблеми после :).

Така става с тези пусти пакети. Ето тук съм обяснил нагледно какво е необходимо за да се гледа филм. Който ме е послушал е нямал проблеми после :).

Имам един въпрос . Аз отначало с РС-то 100% съм имал качен някакъв пакет ... дам , обаче не мога да го намеря , не знам как се казва ... Ако кача тези програмки , които ти си дал и имам стария пакет (не е ънинсталнат) ще се прецака ли пак :( ?

Имам един въпрос . Аз отначало с РС-то 100% съм имал качен някакъв пакет ... дам , обаче не мога да го намеря , не знам как се казва ... Ако кача тези програмки , които ти си дал и имам стария пакет (не е ънинсталнат) ще се прецака ли пак :( ?

Да, независимо дали е пакет, или отделни кодеци, наслагването на повече от един в системата в повечето случаи води до 'последици'. Както ти каза RIP, инсталирането на отделни кодеци има преимуществата, за които е споменал, например по-лесно отстраняване при ъпдейт. Пак-овете са просто кодеци в един пакет, с което наведнъж инсталираш няколко кодека. Това е разликата в повечето случаи (не говорим колко качествени са отделните кодеци, които като са в пакет нямаш контрола над отделните компоненти).

Бих се сългасил донякъде с RIP по отношение на 5-те неща, за които е дал препоръка. Моето мнение е, че DivXG400 няма никаква идея да се инсталира, за какво ти е?! Преди аз го слагах за субтитрите, но вече ffdshow новите версии си имат доста сносна поддръжка на субтитри, закарани в черната лента отдолу, т.е. имат 4:3 letterbox вече.

Моя избор в момента е:

ffdshow 20041012-sse (включващ DivX3,4,5, XViD в една библиотека), K-Lite 2.33 (само encoding кодеците, за правене на собствени филми или за рекомпресии), AC3 filter, OggDS filter, DivX AntiFreeze. И с това отдавна, няма филм, който да не е тръгнал.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...