Jump to content
BulForum.com

Програма, която превежда цели текстове

VeSo

Recommended Posts

Трябва ми програма, която да превежда цели текстове от немски на български :P

ПС: Извинявам се ако е имало такава тема преди това :blink:

Трябва ми програма, която да превежда цели текстове от немски на български  :P

ПС: Извинявам се ако е имало такава тема преди това  :blink:

Няма поне аз за 3 години не намерих такава.. :rolleyes: :punk

Няма и да намерите ;)

Това е почти невъзможно да се преведе текст  по смисъл.

Защо ли още позлзват преводачи хората ....  :P

Не съм съвсем съгласен ... Webtrance превеждаше доста доволно от английски :blink:

Не съм съвсем съгласен ... Webtrance превеждаше доста доволно от английски  :blink:

И по смисъл ли ?

Буквално мисля,че не е проблем , ама нали все пак гоним правилна граматика и смисъл? :confused

И по смисъл ли ?

Буквално мисля,че не е проблем , ама нали все пак гоним правилна граматика и смисъл? :confused

Ами един авер я ползва пред мен да си превежда някаква информация за зелените карти и да ти кажа доста смислен беше превода, но подкрепям мнението ти няма програма която да даде резултат на 100 % , ако измъдрят такава смятай колко народ ще си изгуби работата :wacko: :punk

ЕЕЕ ми то мързел мързел ама чак пък толкоз :angry1 :angry: :D ;) .

Aggressiv колко хора ще си изгубят работата като преводачите(поне в по-голямата си част де :P ) текстове.

А според вас какво прави това? Или това? Тези превеждат доста езици , макар че са едни и същи май. :) А на този адрес се намира един по-особен преводач. Той превежда английска фраза на някой чужд език, а след това от този език я превежда на друг език и от него на друг... и така няколко пъти на няколко различни езика. Резултатът - както крайният, така и междинните - се превежда обратно на английски. Идея си нямате какво се случва с текста и смисъла му! Но можете да добиете, като изпробвате лично преводача. ;)

А според вас какво прави това? Или това? Тези превеждат доста езици , макар че са едни и същи май. :) А на този адрес се намира един по-особен преводач. Той превежда английска фраза на някой чужд език, а след това от този език я превежда на друг език и от него на друг... и така няколко пъти на няколко различни езика. Резултатът - както крайният, така и междинните - се превежда обратно на английски. Идея си нямате какво се случва с текста и смисъла му! Но можете да добиете, като изпробвате лично преводача.  ;)

Колегега давам ти тестове от цък номер 1 :

Оригинал руски :
Управление подразделениями (бизнес-единицами) - это стиль управления и форма организации, направленная на децентрализацию предпринимательства внутри компаний. Все это достигается путем наделения бизнес-единиц интегральной бизнес-ответственностью за определенные продуктово-рыночные комбинации (ПРК). Эти бизнес-единицы подотчетны непосредственно высшему руководству. Хотя это и не жесткое правило, но бизнес-единицами часто управляет одно лицо. 
Превод бг :
Писалище елемент бизнес - еднозначно число ) то строя писалище ampersand строя организатор , ход против децентрализацию предприятие in общество. Цял то достигается путем наделения бизнес - еднозначно число интегральной бизнес accountability след моля растеж рыночные комбинации ПРК ). Эти бизнес - еднозначно число отговорен направо высшему поведение. Albeit то ampersand никакъв болезнен правило , но бизнес - еднозначно число постоянно писалище mono лице.

Представям си как ще превежда от други езици . Номер 2 няма да го коментирам въобще , а това последното нали се сяташ колко ще се омота превода като мине през 2 3 езика. И ако тръгна да си губя времето по - добре да си го преведа сам , по - бързо ще стане . За информация преровил съм нета единствения свястен що годе смислен преводач на цели текстове е както вече казах webtrance всичко друго е боза ..

Никъде не съм казал, че това превежда всичко двусловно и че е най-добрия преводач. :) Просто казах че има такава. Ама като гледам, по-скоро ще те обърка отколкото да помогне. Явно превежда първо на английски и след това на български. А няма да ви показвам какво получих от немски на БГ. :D Подобна манджа. Горе долу поне може да се разбере за какво става въпрос (за човек ли е или животно :) ). Имаше една такава тема за програма преводач на доста езици, но нямам желание да търся в момента, ако имаш мерак потърси. :P Програмата беше наистина добра, но нямаше за БГ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...