Jump to content
BulForum.com

Понятия,съкращения и други

gerry^^

Recommended Posts

Без да искам да обидя никой, трябва да отбележа, че ако иамше повече младежи, които от буквара насам са прочели повече от 10 книги, тази тема щеше да е почти излишна. Интернет и тъпите Холивудски продукции не могат да заменят книгите. Книгите обогатяват речника и подобряват правописа. Иначе съм готов да ви помогна доколкото мога със значението на думи...

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply
пример : dmd-misscong2.avi , nox-hostagexvid.avi , mof-ring2.cd1.avi

мислех си да не е свързано с качеството като TC примерно но явно както казваш са групите , преди като че ли не съм се сблъсквал с тези съкращения

да. това което показваш са групите.

HDI -  ?

TDCi - ?

CDI - ?

Винаги съм се чудел за буквален превод .

буквални преводи май няма. това са търговски обозначения на серия дизелови агрегати монтирани от различни автомобилни производители. колкото за спорта ще се опитам да помогна в ориентацията ти за значението им:

HDI - търговска марка на първите комън-рейл турбодизелови двигатели произвеждани от групировката Пежо-Ситроен от 1998ма година насам. Какво са закодирали зад буквите не мога да гадая, защото не съм навътре с френския.

TDCI - отново търговско обозначение, но този път на "Форд". Те просто в старото стандартно съкращение TDI (Turbo diesel intercooler) са добавили едно "C" за да обозначат използването на новата комън-рейл технология.

CDI - отново обозначава същия вид двигатели - турбодизелови с междинно охлаждане и комън-рейл (обща шина?), но производство на концерна Даймлер-Крайслер. Те пък са сменили първата буква от TDI с С и се е получило това.

колкото за търсения термин относно определения като: маркуча, краставицата, малкия и т.н. бих искал да дам своето предположение. Думата която търсите да не е "евфемизъм"? по значение се доближава до описаната замяна на нецензурни думи с по-често употребявани и не толкова вулгарни, като им се внася допълнително нехарактерно значение. На всеки като му кажеш "маркуч" се сеща за пластмасов тръбопровод, а не за мъжки полов орган, освен ако не е в подходящия контекст.

Дано съм помогнал.

А какво е съкращението на О.К. ???

Ами аз някъде бях чел , че по време на война , неграмотен американски (ако не се лъжа де) войник изпратил съобщение

O.K = Ol Korekt (all correct) .

Ами аз някъде бях чел , че по време на война , неграмотен американски (ако не се лъжа де) войник изпратил съобщение

O.K = Ol Korekt (all correct) .

Тогава откъде идва О`Кау (така ли се пишеше???)

Тогава откъде идва О`Кау (така ли се пишеше???)

O - Оу

K - Кей

идва от транскрибцията на двете букви.

O - Оу

K - Кей

идва от транскрибцията на двете букви.

Хм...нещо не зацепвам-защо тогава да се пише О`Кау а не само ОК за кво е тва кАУ :blink: много ми е странно :huh:

Понеже съм завършил Английската и там ни учеха, че първите заселници в Америка,тъй като били повечето неграмотни бандити, не знаели как точно да изписват "All Correct" и го съкращавали вместо A.C. - O.K.!

Ми аз доста търсех ... но за TDCi не открих нищо съществено.

I - го превеждат или като Injection или като Intercooler , но е второто доколкото съм запознат и съм киснал в сервизи. Ама ... на монтьор не вярвам :)

Просто защото такова животно за дизел Injection нямало. Това било система само за бензин.

Ами те всички дизели са инжекцион... i-Intercooler

ima 1 igra warcraft 3

ta v neq ima geroi i predmeti

ako nameri6 predmet ankh i kato go vzeme6 ako umre6 - predmeta iz4ezva i geroq ti se sajivqva;

ta:

Ankh - kakvo zna4i tva ? eto kakvo pi6e kato opisanie:

Allows reincarnation upon death.

Ankh of Reincarnation (palnoto ime)

Automatically brings the Hero back to life with <promenliva> hit points when the Hero wearing the Ankh dies.

Хм...нещо не зацепвам-защо тогава да се пише О`Кау а не само ОК за кво е тва кАУ  :blink:  много ми е странно :huh:

А защо Американците казват и buh bye (б' бай) понякога? глупави въпроси задаваш. пише се Okay, защото иначе няма как да се покаже, че трябва да се изговори Oу Кей.

Ето и от мен!!!

AFALK - As far as i know - Доколкото знам

AOler - AOL member - Член на AOL(рядко като комплимент)

A/S/L - Age/Sex/Location - Възраст/Пол/Местоположение

BOHICA - Behind over here it comes again

BBL - Be back later - Връщам се след малко

BD или BFD - Big deal - Голяма работа

BFN - Bye for now - Чао засега

BRB - Be right back - Връщам се веднага

BTW - By the way - Между другото

CUL8 или L8R - See you later - Ще се видим по-късно

CYA - See Ya - До скив

Има и още,ама не ми се пише сега :)

Ето и някой други интерестни неща:

Файлов формат

.arc PC компресиран архив

.arj PC компресиран архив

.bin Mac Binary

.bmp Битмап изображение

.cpt Mac compact Pro архив

.doc Документ на MS WORD

.exe PC изпълним файл

.gif Graphic Interchange Format

.gz Компресиран UNIX архив

.hqx Mac BinHex

.jpg Компресирана графика

.iha, .izh Компресиран архив

.mpg Компресирано видео

.pict Mac графично изображение

.pit Mac Packit

.ps PostScript

.sea Mac саморазирхивиращ се архив

.sit Mac Stuffit компресиран архив

.tif Tagged Image Format

.txt Прост ASCII текст

.uu , .uue UNIX UU-encode формат

.z UNIX Gnu Gzip архив

.Z UNIX коммпресиран архив

.zip PC PKZip компресиран архив

.zoo Компресиран архив

Ама и вие я направихте тази тема.... :)

Щом сме почнали със съкращения на файлове ето и от мен едно:

.zlo - вирус ;) То си и личи де.

.gz        

Тва съкращение ми понамирисва нещо :D :D :D

Някой да ми припомни какво значи името на група W.A.S.P. , че съм забравил нещо!

Едит: 10х аск - приятелю ! :punk

Тва съкращение ми понамирисва нещо :D  :D  :D

Някой да ми припомни какво значи името на група W.A.S.P. , че съм забравил нещо!

We Are Sexual Perverts !!!

Но - ето и друго виждане:

Some people believe the initials of W.A.S.P. stand for "We Are Sexual Perverts" or "We Are Satan's People". "We Are Sexual Perverts" is inscribed on their first album into the vinyl next to the label. Another possible abbreviation is "White Anglo Saxon Protestants" (see WASP). When asked, Blackie normally doesn't give a straight answer; in one interview, he answered "We Ain't Sure Pal". According to Rik Fox he invented the name WASP when he stepped on one in Blackie's courtyard

ima 1 igra warcraft 3

ta v neq ima geroi i predmeti

ako nameri6 predmet ankh i kato go vzeme6 ako umre6 - predmeta iz4ezva i geroq ti se sajivqva;

ta:

Ankh - kakvo zna4i tva ? eto kakvo pi6e kato opisanie:

Allows reincarnation upon death.

Ankh of Reincarnation (palnoto ime)

Automatically brings the Hero back to life with <promenliva> hit points when the Hero wearing the Ankh dies.

REINCARNATION - превъплъщение, превъплъщаване, прераждане

Ankh - http://www.hennapaste.de/_%e4gypten/ankh.jpg

Не мога точно да ти обясня, ама е като кръст, ма не точно, виж снимката

Има една детска песничка с текст:

"У дома часовник трака

с лъскави стрелчици ...

...

...

Две момчета подранили,

пръскат се с водица ..."

Като малък не знаех смисъла на думата "подранил", чуваше ми се като "по дранили". Тогава реших, че "дранили" са някакви шорти, с които са обути двете пръскащи се с вода момчета.

Сега като се сетя, ми става смешно.

Друго нещо:

Преди години, когато Индира Ганди (мир на праха и) беше министър-председател на Индия и името и често се споменаваше по радиото и телевизията, си мислех, че е мъж на име Инди Раганди :D .

Като спомена Индира Ганди, се сещам,че аз като бях малък мислех,че Раджив Ганди(синът на Индира) се казва Раждив Ганди !

Детска му работа....

• 3 weeks later...

хих-ще си използвам темата да попитам нещо....то не е нито понятие,нито нещо друго но(но е тъпо хах)...търсих в речника,но го няма.Хора,какво е busted :confused защото в нашия клас постоянно се бъзикаме и някой като е прецакан му викаме бъстееееед,а всъщност не знам откъде тръгна тва и не знам какво значи...

хих-ще си използвам темата да попитам нещо....то не е нито понятие,нито нещо друго но(но е тъпо хах)...търсих в речника,но го няма.Хора,какво е busted :confused защото в нашия клас постоянно се бъзикаме и някой като е прецакан му викаме бъстееееед,а всъщност не знам откъде тръгна тва и не знам какво значи...

bust означава пълен провал,да се съсипеш,да нямаш кинти,абе всичко най-гадно да ти се струпа на главата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...