Jump to content
BulForum.com

Athlon64 Socket 754, 939 дискусия

Recommended Posts

предлагам да продължим тук тази тема

та направо продължавам от предната тема

@petko_2004 GA-K8NS Ultra-939 си е хубаво дъно, но няма PCI-E и при по-късна смяна на VGA ще трябва да дадеш повечко пари поради разликата в цените на AGP/PCI-E картите (когато става въпрос за един и същи клас) и се чудя само кой гений е набутал там SATA 3, 4 (предполагам).

предлагам да продължим тук тази тема

та направо продължавам от предната тема

@petko_2004 GA-K8NS Ultra-939 си е хубаво дъно, но няма PCI-E и при по-късна смяна на VGA ще трябва да дадеш повечко пари поради разликата в цените на AGP/PCI-E картите (когато става въпрос за един и същи клас) и се чудя само кой гений е набутал там SATA 3, 4 (предполагам).

Мда прав си за тва за PCI-E напълно , а за това за сата 3 , 4 не знам Кой се е сетил да ги набута макари не ползвам нито един от 4-те за съжаление ... :( Бича на гадната АТА и тва е... :unsure:

Мда прав си за тва за PCI-E напълно , а за това за сата 3 , 4 не знам Кой се е сетил да ги набута макари не ползвам нито един от 4-те за съжаление ... :( Бича на гадната АТА и тва е... :unsure:

Не е гадна , за сега по4ти не отстъпва на САТА, защото трансфера който осигуряват хардовете все още е доста малък !

Не е гадна , за сега по4ти не отстъпва на САТА, защото трансфера който осигуряват хардовете все още е доста малък !

Абсолютно, каква е тая мания към САТА не мога да разбера. Моя хард например е ATA133, и с инсталирани IDE драйвери при тестове прави при теоретични 133 MB/s, при бърст прави 80МБ/с, а при нормален 40. Т.е. далеч сме още от капацитета на АТА133, камо ли САТА (с нейния само малко по-бърз трансфер през кабела). Реално навсякъде ще ви кажат, че ползата от САТА засега е почти никаква, то и теоретичния й максимум сега е нищожно по-голям от максималното при PATA.

Добре съгласявам се при такива условия :rolleyes: не съм явно достатъчно вещ в тази насока :( И се пак при скорошна смяна на харда ми ще зема САТА.. :woot

Цената му е около 115 $ може да се достави от Комп +

Иначе Асус A8N-e е по-добро според мен

Цената му е около 115 $ може да се достави от Комп +

Иначе Асус A8N-e е по-добро според мен

Съгласен съм с него АСУС-а е по добър с 5 $ повече е но АСУС са по добрия избор в този случай.. ;)

Съгласен съм с него АСУС-а е по добър с 5 $ повече е но АСУС са по добрия избор в този случай.. ;)

ми всъщност не е 5$ :( на мен ми го дават за 136$ и смятам че е по-добре от повечето места

:) Хе , ти пък отде разбра 4е асуса е по-добър, виждал ли си ги и двете или про4ете нещо в нета , не бива да изказвате такива крайни мнения без поне да сте ги виждали и двете ...а и разликата не е 5$ а поне 15 $ ? :) @Backbone поне си има преки впе4атления и главоболия с 4айника :) ...макар 4е доколкото знам неговите лоши впе4атления са от НЕ-улртата на 4айниците :) ........аз за сега го оценявам по-добре от Асус-а като цяло и ли4но за мен (особенно след появата на новия биос ,дето маха доста от гафовете с тва дъно ) , но това си е мое мнение , не ангажирам никой с него ...ина4е и двете дъна си имат предимства и недостатъци , вси4ко зависи какво конкретно ви трябва, мен ме устройва 4айника , не ми трябват нито 3-те ПЦИ-слота ,нито 3-те Волта на паметта на Асус-а , нито СЛИ-мода....а с тва май се из4ерпаха предимствата на Асус-а :) ...предимствата на 4айника пък ми влизат вси4ки в употреба :) ...така 4е всеки сам си избира и двете дъна са си хубави и двете долу-горе си заслужават парите !

:) Хе , ти пък отде разбра 4е асуса е по-добър, виждал ли си ги и двете или про4ете нещо в нета , не бива да изказвате такива крайни мнения без поне да сте ги виждали и двете  ...а и разликата не е 5$ а поне 15 $ ? :)  @Backbone поне си има преки впе4атления и главоболия с 4айника :)  ...макар 4е доколкото знам неговите лоши впе4атления са от  НЕ-улртата на 4айниците  :)  ........аз за сега го оценявам по-добре от Асус-а  като цяло и ли4но за мен (особенно след появата на новия биос ,дето маха доста от гафовете с тва дъно )  , но това си е мое мнение , не ангажирам никой с него ...ина4е и двете дъна си имат предимства и недостатъци , вси4ко зависи какво конкретно ви трябва,  мен ме устройва 4айника , не ми трябват нито 3-те ПЦИ-слота ,нито 3-те Волта на паметта  на Асус-а , нито СЛИ-мода....а с тва май се из4ерпаха предимствата на Асус-а :) ...предимствата на 4айника пък  ми влизат вси4ки в употреба :) ...така 4е всеки сам си избира и двете дъна са си хубави и двете долу-горе си заслужават парите  !

Оправиха ли бъга с волтажите,

Иначе не ултра не се лъжете да си купувате.Не знам Асус-а по ми харесва като изработка и е по стабилен на високи шини.

Оправиха ли бъга с волтажите,

Иначе не ултра не се лъжете да си купувате.Не знам Асус-а по ми харесва като изработка и е по стабилен на високи шини.

Уфф, вси4ко е то4но ве4е :) ! ......а ина4е то и без тва си и няма НЕ-ултри май:)

Version : V4.0

Date: 2005/4/27

Note :

Feature :

1.Fixed that "Memory Voltage" and "CPU Vcore" display error

2.Fixed that "CPU Voltage Regulator(1.475V~1.550V)" function failed

3.Fixed that CPU over colck 256MHz display error

4.Added "Home Key" function

не знам за екстрите, но не ми харесва като архитектура чайника - там дет са го сложили захранването бая прах ша сбира, освен ако не си поиграеш бая да го направиш на сноп, а и всичката топлина от кутията ще минава покрай рама точно преди да се пъхне в захранването. моля ако бъркам нещо поправи ме.

какви температури държи в каква кутия и перки?

не знам за екстрите, но не ми харесва като архитектура чайника - там дет са го сложили захранването бая прах ша сбира, освен ако не си поиграеш бая да го направиш на сноп, а и всичката топлина от кутията ще минава покрай рама точно преди да се пъхне в захранването. моля ако бъркам нещо поправи ме.

какви температури държи в каква кутия и перки?

Ами не си прав по4ти за нищо , ако си подредиш фановете в кутията както трябва , може да превърнеш недостатъците споменати от теб в предимства ...в подробности не ми се влиза, ако те интересува тогава , температурите ми са идеални , както казах единствения по-сериозен недостатък е тва 4е ПЦИ-Е слота е много близко до 3-те ПЦИ слота и по-солидно охлаждане на видеото би парализирало 1-2 от тях , за мен тва не е проблем !

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
ми всъщност не е 5$  :(  на мен ми го дават за 136$ и смятам че е по-добре от повечето места

ASUS A8N-E FM mi go davat za 80$, ako iskash pishi mi PM, moga da go uredq, ot Pazardjik sam. Mejdu drugoto danoto e strashno mi kazaha za cenata si.

ASUS A8N-E FM mi go davat za 80$, ako iskash pishi mi PM, moga da go uredq, ot Pazardjik sam. Mejdu drugoto danoto e strashno mi kazaha za cenata si.

Аха , страшно е найстина , но за FM-радио :) .... не за компютър!

Тва е имитация някаква на дъно за сокет 939 или подигравка , не знам как да го нарека , не напразно на сайта на Асус го няма май :)

няма да се у4удя ако Асус не знаят 4е имат такова дъно :)

Едит : във всяка Пловдивска фирма може да се поръ4а тва дъно на тази цена , внасят го Мост все пак ! Друг е въпроса 4е за тва дъно аз ли4но не бих дал и една трета от цената на която се продава !

Тва е имитация някаква на дъно за сокет 939 или подигравка , не знам как да го нарека , не напразно на сайта на Асус го няма май :) 

повече от тях не мога да кажа, но не знам защо им вярвам :) . дъно наистина не може да бъде открито в никой от сайтовете на асус. ето и една не лоша статия за чипсетите

повече от тях не мога да кажа, но не знам защо им вярвам  :) . дъно наистина не може да бъде открито в никой от сайтовете на асус. ето и една не лоша статия за чипсетите

Ми аз много не вярвам на платените ревюта , но на тва мога да повярвам щото тва което са написали напълно се припокрива с тва което о4аквах-след като видях въпросното "дъно за сок.939 " :)

Значи относно дискусията аз вчера си зей Атлон64 3000+ с Венис ядро и АСУС А8Н-Е дъно.Тъй като Фортрончето ми е 20 пиново/за съжаление/ Фокси ме посъветва да не ги тормоза с клок докато не смена захранването или поне не сложа преходник.Така че малак клок /ЦПУ-то на 2.2 без да барам волгажите/ и като добавим че картата от подписа я сложих на 600/1150 8412 точки на марка 03 и 3844 на марка 05.Не мога да ъплоудна резултати за съжаление.Иначе на марк 03 процесора прави 804 точки.

Аха , страшно е найстина , но за FM-радио :) .... не за компютър!

няма да се у4удя ако Асус не знаят 4е имат такова дъно :)

Едит : във всяка Пловдивска фирма може да се поръ4а тва дъно на тази цена , внасят го Мост все пак ! Друг е въпроса  4е за тва дъно аз ли4но не бих дал  и една трета  от цената  на която се продава !

А8NE-FM е ОЕМ дънна платка. Използва се във Фуджицу-Сименс ПЦ-та. Дънцето си е напълно прилично ако нямаш намерение да овърклокваш. :bgrin:

Освен това е mATX. В момента съм с него, mATX кутия и Venice 3000+.

Доволен съм. :punk

А8NE-FM е ОЕМ дънна платка. Използва се във Фуджицу-Сименс ПЦ-та. Дънцето си е напълно прилично ако нямаш намерение да овърклокваш. :bgrin:

Освен това е mATX. В момента съм с него, mATX кутия и Venice 3000+.

Доволен съм.  :punk

Съгласен съм , но минаването на 939 , без намерения за клок си е пари на вятъра според мен ......за наште условия!

Процесор на 939 , не се ли пусне поне на 2200 по- добре хи4 да не се взема !

При дифолт 4естоти , система на сок.939 е по - слаба от доста, по-евтини конфигурации !

• 3 months later...

Понеже гледам,че тук става дума за дъна...Та да питам аз нещо,значи искам да проверя каква е текущатата версия на драйвера на дъното ми(Asus A8N-E NF4)..опитах чрез програмката Еверест,но не намирам :blink: ?

Понеже гледам,че тук става дума за дъна...Та да питам аз нещо,значи искам да проверя каква е текущатата версия на драйвера на дъното ми(Asus A8N-E NF4)..опитах чрез програмката Еверест,но не намирам :blink: ?

1006 или 1008b са актуалните, ако дъното е ново най-верочтно си и 1002

ЕДИТ: уппс, таман проверих - 1008 е официална, а бета е 1010 вече

Вижте тестове на PC mark 04 на атлон64 3000+ с Нфорс 4 чипсет и 6600 ГТ. Другия е с пентиум 4 2.80 с Интел 865ПЕ чипсет и 6600 ГТ (компа в подписа). Атлона отстъпва и то доста като не е клокнат. Явно по дефаулт не е силен. клокнат не съм пробвал колко изкарва

ftp://play.evrocom.net:4321/incoming/Bote...n64%203000+.JPG

ftp://play.evrocom.net:4321/incoming/Bote...0520%202.80.JPG

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...