Jump to content
BulForum.com

POMO6T-mai si spukah tupan4eto....

fluffy

Recommended Posts

Nqkoi koito si e pukal tupan4eto moje li da mi obqsni za kvo stava vapros,molq vi....Zabih si edna kle4ka v uhoto i ujasno me zabolq...Sorry za smahnatata tema,no govorq absoliutno seriozno :cry :cry :cry

Щом чуваш,значи си ОК. Само без паника:)

Обичам аватара ти:)

един приятел беше си пукнал едното тъпанче при гмуркане на дълбоко, от него знам че няма страшно - заздравява, ама е добре да се консултираш с лекар

Nqkoi koito si e pukal tupan4eto moje li da mi obqsni za kvo stava vapros,molq vi....Zabih si edna kle4ka v uhoto i ujasno me zabolq...Sorry za smahnatata tema,no govorq absoliutno seriozno :cry  :cry  :cry

Ако в момента те боли, трябва да идеш на лекар още утре сутринта. Но ако те е заболяло като си си бръкнал с клечката, а сега вече не..споко :)

може да са ти се запушили ушите... обясни поне симптоми де. темата така или иначе е пусната.. поне да помогнем.

Помощ,отскубнах си един косъм от гърдите!сега дали няма да ми падне зърното?Някой имал ли е този проблем?Аре стига бе,тая тема ме хвърли в тъча

Ako nqma6 kvo da kaje6-ne go kazvai!Dokato mi star4e6e tampona za u6i ot uhoto vratata me trqsna i tapiq tampon mi se zabi navutre.....ta za teq s kosmite moga samo da kaja-SHIT HAPPENS.Iskah prosto da pitam,6toto se pritesnqvam

Sega zvuka e leko gluh,i ima leko-tupa bolka.

Задължително на лекар! Ужасно опасно е това дълбоко бъркане в ушите...

Щом не си паднала на земята, значи най-вероятно не е спукано, а пък ако няма и течност, която ухото ти да отделя, няма шумове като от ненастроен телевизор... Но лекарят е задължителен!

Ako nqma6 kvo da kaje6-ne go kazvai!Dokato mi star4e6e tampona za u6i ot uhoto vratata me trqsna i tapiq tampon mi se zabi navutre.....ta za teq s kosmite moga samo da kaja-SHIT HAPPENS.Iskah prosto da pitam,6toto se pritesnqvam

или си охлузила нещо.. или си натъпкала ушна кал. и при двата случая трябва да ходиш на лекар. при втория ще ти продухат ушите с една желязна спринцовка 30см дълга и си готова. мисля, че при спукано тъпънче има ужасна болка.

Отиди на лекар. Няма нищо страшно. Ако е спукано може да се залепи. Да си седш вкъщи и да се надяваш че си добре не е добър вариант ;).

Даааа. Интересна тема, е не чак толкова колкто онази от преди няколко месеца - "Имам пъпки на члена - вярно ли е, че това е СПИН?".

Не мога да разбера как може да искаш съвет в някъв интернет форум за такова нещо. Лекарите учат сума време, за да могат да отговарят на такива въпроси при тва след преглед? Отиди на преглед при GP и тогава ще знаеш кво ти има на ухото и кво да правиш.

е, стрснала се е, ебати! да, това не е мястото да се пита за медицински проблеми, но все пак. да, на лекар трябва да се ходи. и сигурно вече е отишъл пострадалия от клечката за уши :) поуката от този случай е - не се разхождайте с клечки за уши, защото може да се набучите.

при спукване болката е ужасна и потича течност.

fluffy хората са прави иди на лекар най - добре , тук разбират от всичко друго но не и от медицина . Е може някой и да разбира ;) Аз доколкото знам ако ти е спукано към месец и половина ще ти зараства :P

/off Бръкнах в контакта , има ли опасност да съм получил мозъчни травми /off

:rolleyes: :punk

Иди на лекар задалжително.

ОФФ:Закфо всички се базикате :confused Баси тфа е нещо сериозно...Свят широк-хора всякакви!

Най-важното нещо, което се каза тук, е че трябва да отидеш на лекар. Това а най-правилното действие за теб и дори само него да изпълниш, значи е имало полза от темата.

За твоя информация мога да споделя, че имам дядо, на който също са му пукали тъпанче. Това е една от причините довели края и на пилотската му кариера. Случило се е преди много години по много балъшки начин. Отишъл на промивка на ушите. За всички пилоти тогава това било задължително на всеки три месеца. Манипулацията се извършва с голяма метална спринцовка с вода, както го описа един потребител по-горе. Но за нещастие се случило в същия ден в кабинета да има една медицинска сестра с много пищни форми и много разголено деколте. И лекарят лафил и гледал нея и въобще не следи какво прави. Та онази сигурно е шавнала нещо с крака и онзи натиснал много силно спринцовката. Дядо ми описва че в един миг изпитал канска болка, все едно през главата му минал куршум. Вода текнала през ушите, през носа му (отвътре), било кошмарно. Тъпанчето се спукало. Сестрата изчезнала веднага, онзи много се уплашил, предписал му успокоителни и го пуснал да си върви. Дядо ми загубил слуха си завинаги с това ухо. В последствие напуснал и авиацията. От дете си спомням че все ме кара да му говоря на другото ухо. Та така и до днес.

Разказах ви всичко това не за да правя offtopic, a за да си правите сметката на кой лекар поверявате ушите си. И най-вече внимавайте в стаята да няма прелъстителни сестри.

Ч.А.

Thank you,people! na vsi4ki deto se otzovaha...Bila sum si spukala tupan4eto mnogo jestoko (protivno na umotvorcite,deto sravnqvaha bolkata i vajnostta s tazi na skusan kosum :angry1 ) i e bilo napravo 4udo 4e ne sum oglu6ala s tva uho.Zalepiha mi go i sled 25 dni 6te e ok!

Taka 4e ako vi boli uho-otivaite na lekar 4e moje da oglu6eete,ako vi tekat sopoli-otidete na lekar,4e moje da imate sinuzit ili meningit i da puknete,ako vi bolqt o4ite-otivaite pak na lekar 4e moje da okioraveete-KAZVAM GO OT LI4EN OPIT!!! :bgrin: :bgrin: :bgrin:

И аз съм си пукал тъпанче. По-точно ми го спукаха лекари, защото се беше получило някакво възпаление от вътрешната страна, което с лекарства нямаше да се оправи. Все едно ми биеха тъпан в главата. Макар и с упойка това беше най-гадната болка дето съм усещал. Е, после като взеха да смучат с няква тръбичка май беше по-зле :D . Пазете си ушите и очите ей! Аз закъснях и затова се стигна до това. И при най-малки притеснения отидете на един преглед. Само малко време и нерви ще изгубите, но по-добре от слуха примерно. Само в кабинета да няма едрогърдести сестри... :)

Ааааааааа. След подобна процедура човек започва да гледа на тъпанчетата си по друг начин...

Аз пък се строполих като парашутист без парашут на земята, защото отказах да ме придържат след операцията :) . Още ми е ужасно странно като усещане това падане.

fluffy, радвам се, че всичко се е оправило. :)

И аз мисля 4е съм си пукал тъпан4ето оба4е незнам кво е станало защото не ходих на лекар и сега 4увам еднакво и с двете уши. Един желязен предмет ми се хакна и се 4у силен шум , заболя ме , изкаррах го веднага ,видях че чувам нормално и нищо не направих . После забелязах ,че имах изсъхнала кръв в ухото ама друго всичко си беше наред...

Препоръчвам ти да отидеш, каквото и да е станало, още повече след като е имало и кръв. Препоръчвам го на всички. Много не е тука за разправяне на лични теми, но... Като малки, с брат ми се биехме всеки ден. Един ден незнам как стана, но си нацелих главата точно в ръба на стола (тези дървените с облегалка) и си уцелих точно ухото и ми текна кръв. Ужким не би трябвало да е много на дълбоко раната, но и до сега като си чистя това ухо, леко ме наболява и започва да ме дразни гърлото, почвам да кашлям, след това да кихам и накрая ми потичат сълзи от дясното око. Звучи смешно, но в същото време и не е.

ne sam si pukal typan4eto no mislq 4e bolkata trqbva da e ujasna :cry ... mislq 4e 4i4o si go e pukal...ama se e opravil taka 4e spox :D

zadaljitelno IDI NA LEKAR :) ... no mislq 4e 6tom moje6 da pi6e6 na pc-to zna4i si4ko e ok :)

bolkata v u6ite vinagi e mnogo nepriqtna i gadna :bgrin:

fluffy честито ти ухо!Ся остава да почерпиш :D  :P

Off/ хаха колко забавен и слислен пост :sick . Абе що не се отнесеш сериозно към проблема вместо да спамиш.

сори за оff-а ама все някой трябваше да му каже :P

На мен са ми пукали тъпанчето хирургически , след като ти го пукнат чуваш все едно ти е заглъхнало ухото. След известно време се възтановява напълно. Но има и случай където възтановяването не е възможно.

Ако питаш мен иди на лекър , защото с това шега не бива!!!

Off/ хаха колко забавен и слислен пост :sick . Абе що не се отнесеш сериозно към проблема вместо да спамиш.

сори за оff-а ама все някой трябваше да му каже :P

Off заради умното дете:Ако си беше направил труда да прочетеш цялата тема щеше да видиш че вече сам дал някакво компетентно мнение макар да не се отличава кой знае колко много от това на другите :angry1 .Айде...живей!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...