Romel Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Продавам Asus Radeon A9550GE/TD/P/128M/A самото название говори за какво става дума на 7 месеца ( + - 1 ) в гаранция, вземана от Аргус с посредничеството на малка фирма чиято гаранционна лепенка носи . Картата си има всичко - кутия, дискове, описания ( винаги съм се кефел на Asus-kite изработки на тези неща и обикновенно запазвам всичко ) Картата не е клоквана, защото си вървеше на ЕТ и COD без да се налага да го правя и имаше достатъчно " тяга " Начална цена 55 $ стъпка 1 $ блиц - 75 $ краи на търга - мога да обявя някаква дата , но тя е ненужна в моя случай запазвам си правото да не я дам ако пазара няма нужда от нея и иска да я "глътне" като старо желязо FAQ: 1 Защо я продаваш, да не е нещо ненаред? - продавам я ,защото горе долу от този период се запалих по linux, slackware а там Radeonite никак не ги бива заради куците драйвери ( кавали , да ме карат да си продавам хубавата ми карта заради някакъв софтуер - срам и позор за АТI ! ) 2 Пробвал ли си да я клокваш ? - Пробвах я когато я взех, използвах едни инструменти дето вдигаха бавно честотите и след всяко правеха тест ама го спрях защото не ми трябваше и не исках да я изпържа наи беславно ( за възможностите на ASUS 9550 има грамадна тема в Hardware.bg ) 3 С какви чипове е ? - казано честно не знам - някак си не ми се отваря "закопаната " ми и оплетена в кабели кутия .... 4 Може ли да я тествам - Може ама ще трябва да се уговорим за времето и тестовете - защото има и Краш- тестове 5 " Ква е тая цена бе ти знаеш ли че аз мога да я взема за xx тая карта...." - Знам колко е нова Средната цена е м/у 73 - 80 $ без ДДС ( ако някои я знае за 50$ нова краина цена великодушно му позволявам да напише това в темата зашото подобно познание е ценно за фирмата способна да калкулира такива цени за нови неща 6 Ако се договорим мога ли да я взема веднага ? - е веднага не, но до ден 2 все ще се уреди 7 къде да постваме ? - е ми за да не става скрито покрито ne е зле да е в темата ма мога да я чета само вечер Eto малко инфо от производителя Link to comment Share on other sites More sharing options...
compira Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Taka.... 1. Ne e losho da obqvish kraina cena poradi dve prichini 1) narushavash pravilata 2) taka moje da si chakash za krai na turga kogato cenata stigne do tazi deto si q posochil za blic. 2. Tova sus che ne si q clockval na nqkoi drug gi razpravqi, vse pak na tqh tova im e silata (a otkrovenno asus-ite ne sa nai dobroto ot R9550, imam sushtata i mi trqbva oshte edna) 3. Hubavo si posochil cenite ama v tozi diapazon sa sus DDS (moita q vzeh za 76$, i ako ti se struva che nqma ot kude da se vzemat na taq cena moga da ti dostavq 10 na 75$ ako iskash, DDS-to si go prebirash) 4. I poneje za katra na koqto i ostavat okolo 3-4 meseca garanciq moga da otkriq turga sus leko po niska ot obqvenata nachalna cena - 50$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 Triplex 9550 128DDR-128 8x TV 65.10 USD GB ATI 9550 128DDR-128 8x TV 69.30 USD Gecube ATI 9550 128DDR 8x TV Промоция 70.35 USD Sapphire 9550 128DDR-128 8x TV 73.50 USD Маиче средната и цена по фирмите е 65-75$ макари тука Gecube-то е във промоция и се пак са чисто нови не мисля че някои ще ти даде за ASUS-ка 75$ на която и остават няколко месеца гаранция и не се знае по точно не е сигорно какво е правено с нея вместо да отиде и да си земе за 110 левчета (71$) Чисто нова Gecube примерно от Gigahertz-a която върви на малко по добри честоти от Sapphire-ката например ама няма значение замисли се все пак и аз искам на моита FX5200 128/128 AXLE да и зема 100 лева ама няма значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted June 2, 2005 Author Share Posted June 2, 2005 нека кажа до тук Triplex 9550 128DDR-128 8x TV 65.10 USD GB ATI 9550 128DDR-128 8x TV 69.30 USD Gecube ATI 9550 128DDR 8x TV Промоция 70.35 USD Sapphire 9550 128DDR-128 8x TV 73.50 USD много хубаво, щом ето тези карти дето си посочил са на Asus какво мога да кажа по въпроса ....тогава си прав наистина съм се изцепил , Аsus AXLE то маи беше едно и също ( това в кръга на шегата ) 2. Tova sus che ne si q clockval na nqkoi drug gi razpravqi, vse pak na tqh tova im e silata (a otkrovenno asus-ite ne sa nai dobroto ot R9550, imam sushtata i mi trqbva oshte edna) Hubavo si posochil cenite ama v tozi diapazon sa sus DDSда си призная обиколих само саитовете на " този и онзи " и так пишеше че е Без ДДС но не съм проверил на място ( което както знаете всичко обикновенно цената е мммааааалко по различна ..подлежи на проверка - взимам си бележка.... Oтносно това изявление може да си прав точно толкова колкото и аз Фак е , че наистина не съм я клоквал , защото не ми е било нужно, но какво мога да извадя , за да докажа ? просто нищо, една гола дума а са нужни доказателства...така че това твое твърдение мога да отхвърля, да се развикам че не си прав, че не искам излишни постове ама и грам не мога аргументирано да оборя....така че имаш пълното право да се усъмниш ( то в БГ всеки лъже ) но аз знам каква е истината ..а дали ASus са лоши карти ( за клокване ) тук може да поспорим ... от бързане за бачкане омотах поста...поне смисъла е ясен сорри Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 Тва с ДДС-то иди и го разправяй на някой друг ...само не мога да разбера в саксия ли сте расли или се прайте на гръмнати ...стига сте вадили тези доводи с ДДС-то ...вси4ки ( е по4ти ) знаят къде се плаща задължително ДДС и къде не ! Освен тва тук е форум, продават се неща предимно между 4астни лица , а не фирми ....като говориш за ДДС- да не би да издадеш фактура ,ако някой ти пойска ? ...аре стига сте плямпали глупости ! Картата може да се вземеот краен клиент на цена 75-76$ ! На4алната ти цена от 55$ е добра , мисля 4е да се иска по-малка цена е ал4ност ! ...но да с е дава много пове4е над тва също не е реално !! ина4е блица ти е доста завишен ...никой няма да ти го даде , при условие 4е на тази цена в момента на пазара има 4исто нови и добре клокващи се Асуси с 2-години гаранция Само не мога да разбера защо е с една година гаранция ,след като Асус-ите са с две ...и ако може да кажеш коя е фирми4ката от която си я взел ! Ако ми хареса отговора на последните ми два въпроса -давам 55$...и нито цент пове4е..........разбира се след тестове ! Освен тва картата ми трябва за днес или утре , така 4е мисли бързо и отговаряй бързо ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 нека кажа до тук много хубаво, щом ето тези карти дето си посочил са на Asus какво мога да кажа по въпроса ....тогава си прав наистина съм се изцепил , Аsus AXLE то маи беше едно и също ( това в кръга на шегата ) <{POST_SNAPBACK}> Аз казах примерно за тая AXLE но пък ти ся почваш да се цепиш все едно ASUS-ите са най-добрите производители на карти извинявай , но Gecube-то с какво отстъпва на ASUS-a като имаш в напредвид че и тя се клоква доста стабилно и скоро време даже ще мога да кажа колко . Вървят на почти еднакви честоти ако не са им и еднакви тва не го знам точно ама няма значение тя твоита карта е от специалните , не е колквана , не знаеш дали може да се клок-ва и до колко ... Абе въобще успех в продажбата майна и тва е П.С. Между другото не съм казал че AXLE са добър производител на карти Даже са доста назад Link to comment Share on other sites More sharing options...
compira Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 Pichove pisva mi veche ot vas to i az napravih komentar na cenata i na vsichko drugo no vse pak imam predlojenie i smqtam da q vzema qko ne ne se pokachi mnogo a tova da se jafkate sus ili bez DDS si e prosto vupros na tova dali vi trqbva faktura ili ne (sumnqvam se na nqkoi ot vas da mu trqbva) ta taka... ... znachi 56$!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 57$ Прати ми на ЛС телефон за свръзка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted June 2, 2005 Author Share Posted June 2, 2005 С риск тази тема да стане размита тема за говорене а не за "далаверки " въпреки всичко искам да вметна някои уточнения: ина4е блица ти е доста завишен ...никой няма да ти го даде , при условие 4е на тази цена в момента на пазара има 4исто нови и добре клокващи се Асуси с 2-години гаранция да съгласен съм , че ако може да се намери картата без ДДС блица е завишен - цифрата е формирана възоснова на факта , че в повечето случаи когато става дума за ДДС фирмите с които съм си имал работа обикновенно ми излизат с номер " е ми да си разделим ДДС - то наполовина, защото ние сме го платили и т.н...бла бла бла наистина ама какво можеш да им кажеш ? Ако приемем ( нека е условно ) че новата карта идва с 10 % по висока цена то тогава цифрата е височка ( вярно е ) и затова е дадена като блиц- абсолютния максимум така да се каже... Само не мога да разбера защо е с една година гаранция ,след като Асус-ите са с две ...и ако може да кажеш коя е фирми4ката от която си я взел ! по този въпрос мога да кажа само едно: много от нещата които идват в БГ са с доста по голяма гаранция , отколкото е в чужбина но това е резултат от изнудването на клиента когато търси нещо което е актуално или модерно....тогава фирмите почват да "режат" от гаранцията, като после , след "гаранционния" срок при проблем уж ти влизат в положение и ти оправят "бакиите " на по - тънка цена ( уж си техен Човек" ) а в деитвителност просто ти взимат пари за нищо.....а по случая - когато купувах тази карта имаше някаква малка истерия около нея, че си е една почти чиста 9600, че е далвера и че вече са ги спрели защото щяли да я сменят с по нов модел които не бил така добър и...... въпрос беше "взимаш ли я или си търси" и аз които уважавам много тази фирма ( няма да споря кои е наи добър в бранша) я взех при тези условия.... Foxy , мисля че се изразяваш твърде "рязко" което ще отдам на случайност...но не мисля че е редно да говориш така с хора които не познаваш. Общото впечатление от поста ти е че си нещо ядосан или разсърден на някого но не мисля че лично аз нося вина за състоянието ти .....а за протокола фирмата е CCG - ot Асеновград - хората ни бяха клиенти и ние им станахме splt-rmx Posted Today, 16:07 PM 57$ Прати ми на ЛС телефон за свръзка. ето едно кратко и конструктивно предложение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 да съгласен съм , че ако може да се намери картата без ДДС блица е завишен - цифрата е формирана възоснова на факта , че в повечето случаи когато става дума за ДДС фирмите с които съм си имал работа обикновенно ми излизат с номер " е ми да си разделим ДДС - то наполовина, защото ние сме го платили и т.н...бла бла бла наистина ама какво можеш да им кажеш ? Ако приемем ( нека е условно ) че новата карта идва с 10 % по висока цена то тогава цифрата е височка ( вярно е ) и затова е дадена като блиц- абсолютния максимум така да се каже...по този въпрос мога да кажа само едно: много от нещата които идват в БГ са с доста по голяма гаранция , отколкото е в чужбина но това е резултат от изнудването на клиента когато търси нещо което е актуално или модерно....тогава фирмите почват да "режат" от гаранцията, като после , след "гаранционния" срок при проблем уж ти влизат в положение и ти оправят "бакиите " на по - тънка цена ( уж си техен Човек" ) а в деитвителност просто ти взимат пари за нищо.....а по случая - когато купувах тази карта имаше някаква малка истерия около нея, че си е една почти чиста 9600, че е далвера и че вече са ги спрели защото щяли да я сменят с по нов модел които не бил така добър и...... въпрос беше "взимаш ли я или си търси" и аз които уважавам много тази фирма ( няма да споря кои е наи добър в бранша) я взех при тези условия.... Foxy , мисля че се изразяваш твърде "рязко" което ще отдам на случайност...но не мисля че е редно да говориш така с хора които не познаваш. Общото впечатление от поста ти е че си нещо ядосан или разсърден на някого но не мисля че лично аз нося вина за състоянието ти .....а за протокола фирмата е CCG - ot Асеновград - хората ни бяха клиенти и ние им станахме Рязко се изразявам щото се прайте на ощипани моми и продължавате да се прайте ! Това за ДДС-то и гаранциите са пълни глупости и постовете ми са напълно в тон с това което пишеш , за разлика от теб ,аз какзвам каквото мисля ,а не замазвам о4ите на тези който купуват картата ти , КАЗАХ ти ве4е даваш добра на4ална цена за картата и от там нека другите наддават , няма смисъл да продължаваш да се излагаш с някакви 10 % ДДС-та и орязани гаранции , това го разправяй на някой друг ,не на мен ...и не на тези дето кандидатстват за картата ти ,те предполагам са запознати не по-зле от мен с ситуациата около ДДС-та и гаранции и ако въпреки тва не си разбрал ,ще ти го кажа с прости думи :В момента 76$ е цената която трябва да платиш или някой друг за да се сдобиете с такава карта !!! Даже и за най-големите ламери стана ясно ,4е гаранцията ти е малка ,защото си върнал за рекламация някаква 9600 и продава4ите понеже нямат такава да ти дадат са ти дали нова 9550 ,но с орязана гаранция ...с толкова с колкото си ползвал 9600 в това няма нищо лошо ( за картата ти и нвйната стойност ) , така 4е можеше да го кажеш още в на4алото ! Това 4е са те прецакали с гаранцията с нищо не пре4и на продажбата на картата ,....просто можеше да го споменеш в на4алото на продажбата ! Айде успех в продажбата и стига си пълни темата с глупости , нали виждаш 4е търга ти върви , за какво продължаваш да раздухваш нещата и си сложои крайна дата и 4ас ,защото модераторите имат пъкно право да ти дел-нат темата ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted June 2, 2005 Author Share Posted June 2, 2005 оффтопик: ,защото модераторите имат пъкно право да ти дел-нат темата ! е ми какво да кажа, то стана ясно, че ти си живял с мене поне от 7 месеца, щом си така запознат с всичко което се е случило с каратата Щяли да ми делнат темата - е ми щом е в нарушение нека я делнат, ама ако на тебе ти даваха уорн толкова колкото е по правилата, предполагам щеше отдавна да си прехвърлил 100 % .. ( казано честно , досега мислех, че тези драконови мерки описани в правилата са несправедливи , когато се продават стоки втора ръка, обаче като се запознах с уважавания от мен Foxy, пазител на добрите нрави и защитник на правата на онеправданите , виждам , че даже са твърде меки.....аз казах Хау ! Можете да затворите темата....заплануваната ми покупка на asus n6600 се отлага, защото е глупаво да се инвестира в AGP карта вече.....ще се менкаме направо на PCI-E Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.