Jump to content
BulForum.com

CANASTA

7Eleven

Recommended Posts

http://www.canasta.net/

Имали зарибени по тая игра?

Лично аз съм и фен и ако има други желаещи нека споделят.

Може да се играе Он.лайн /досега съм срещал само чужденци/ :excl:

Ако има играчи да пишат :D

При нужда от повече инфо РМ. :woot

И аз от години искам някой да ме научи да я играя тази игра но до момента не съм намерил...Знам само че се играе с две колоди карти и се събират някакви комбинации...Нещо от рода на РУМ....Била също толкова интересна и увлекателна като бриджа...Повече не знам. :cry

И аз от години искам някой да ме научи да я играя тази игра но до момента не съм намерил...Знам само че се играе с две колоди карти и се събират някакви комбинации...Нещо от рода на РУМ....Била също толкова интересна и увлекателна като бриджа...Повече не знам. :cry

Значи в общи линии е това което казваш с малки подробности обаче.

Целта е да се направи Канаста-а тя става с поне мин. 4 еднакви карти например четири седмици + три джокера/това е мръстна канаста/ джокери са всички джокери от двете колоди + всички двоики.Общи я сбор за да има канаста е седем карти.Значи нататък 5+2 или 6+2 и накрая 7 от един вид / чиста канаста/Съответно всяка си има точки които носи но компа ги смята автоматично.Червените тройки са + точки, черните -.

Има куп от които се теглят карти и друг на които се връщат ненужните/този последния може да се взима ако имаш в ръката поне две от вида който е изхвърлил другия играч и съответния брой точки за сваляне на карти.Започва от 50, 90 и 120.

За да свалиш карти трябва да имаш мин три от вид.

За да затвориш мин една /или две канасти - в зависимост от уговорката/, не трябва да имаш карти в ръка и последна с която да затвориш тя се оставя в купа.

Най общо е това в процеса на играта се усъвършенстват уменията, може да се играе он ллайн като има и паралелен чат.

Е има и разни тънкости, като ако хвърлиш черна тройка или джокер другият неможе да вземе купа.

Може така да изглежда малко объркана, но е доста увлекателна.

Ако имаш нужда от повече инфо РМ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...