7Eleven Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 http://www.canasta.net/ Имали зарибени по тая игра? Лично аз съм и фен и ако има други желаещи нека споделят. Може да се играе Он.лайн /досега съм срещал само чужденци/ Ако има играчи да пишат При нужда от повече инфо РМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Това е ужасна игра с карти с 3 тома правила, нали? Мъчих се да понауча малко нещо но се отказах. :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 И аз от години искам някой да ме научи да я играя тази игра но до момента не съм намерил...Знам само че се играе с две колоди карти и се събират някакви комбинации...Нещо от рода на РУМ....Била също толкова интересна и увлекателна като бриджа...Повече не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Eleven Posted June 3, 2005 Author Share Posted June 3, 2005 И аз от години искам някой да ме научи да я играя тази игра но до момента не съм намерил...Знам само че се играе с две колоди карти и се събират някакви комбинации...Нещо от рода на РУМ....Била също толкова интересна и увлекателна като бриджа...Повече не знам. <{POST_SNAPBACK}> Значи в общи линии е това което казваш с малки подробности обаче. Целта е да се направи Канаста-а тя става с поне мин. 4 еднакви карти например четири седмици + три джокера/това е мръстна канаста/ джокери са всички джокери от двете колоди + всички двоики.Общи я сбор за да има канаста е седем карти.Значи нататък 5+2 или 6+2 и накрая 7 от един вид / чиста канаста/Съответно всяка си има точки които носи но компа ги смята автоматично.Червените тройки са + точки, черните -. Има куп от които се теглят карти и друг на които се връщат ненужните/този последния може да се взима ако имаш в ръката поне две от вида който е изхвърлил другия играч и съответния брой точки за сваляне на карти.Започва от 50, 90 и 120. За да свалиш карти трябва да имаш мин три от вид. За да затвориш мин една /или две канасти - в зависимост от уговорката/, не трябва да имаш карти в ръка и последна с която да затвориш тя се оставя в купа. Най общо е това в процеса на играта се усъвършенстват уменията, може да се играе он ллайн като има и паралелен чат. Е има и разни тънкости, като ако хвърлиш черна тройка или джокер другият неможе да вземе купа. Може така да изглежда малко объркана, но е доста увлекателна. Ако имаш нужда от повече инфо РМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.