Jump to content
BulForum.com

Damn Small Linux live cd to hard

Recommended Posts

"Damn Small Linux - тръгва и на 486 с 16MB RAM. Дистрибутива е LiveCD, но може да се инсталира и на диска."

e dobre de hora kajete kak da si go instalna na harda s pulni podrobnosti ako moje.

za6toto dosega ne sum ba4kal s linux ama smqtam da zapo4no i da prestana s reinstalaciite na bugavite windows-i.

a i mi kajete kak da si napravq net-a na DSL.

10X

Ъмм.. не че ти се бъркам, но защо си избрал mini дистрибуция за първоначално запознаване с линукс. Лично аз бих препоръчал Knoppix (ако държиш да е CD) или Mandrake...

... smqtam da prestana s reinstalaciite na bugavite windows-i.

Е.. не бъди толкова сигурен. Ще има да се ядосваш докато се понаучиш. Няма да забравя как преинсталирах всичко наново след като cat-нах binary файл :) откъде да знам че трябвало да се напише reset :bgrin:

Доста борби има в линукса но поне можеш да си сигурен че веднъж като проработи.. и е желязно. Ако по някакъв начин откаже.. със сигурност си виновен сам.. просто трудното е да се сетиш какво последно си правил.. че се е стигнало до това. Например миналата седмица се бъзиках с някакви шрифтове.. и като рестартирах компютъра след няколко дни.. и а.. защо не тръгва графичната среда :) след известно време се натрупва рутина.

Trilix - на български е  :)

Казва се Tilix: http://www.tilix.org/

samo mi kajete kak da si install wine na DSL-a :P iskam da probvam ne6to.

6tot /usr papkata e samo "read" nemoga da kopvam . obqsnete mi kak stava PLS 10x.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...