Jump to content
BulForum.com

Френският вот

charovni

Recommended Posts

Франция каза "НЕ" на Евроконституцията.

Как ще коментирате?

Според проучванията НЕ са казали хората с ниска покупателна способност, селяни, занаятчии, младежи и хора в неравностойно социално положение.

Ч.А.

Не ги разбирам аз тия французи. Тук май няма общо покупателната способност - Все пак техният стандарт си е висок. По-скоро ги е шубе от нещо.

Франция каза "НЕ" на Евроконституцията.

Как ще коментирате?

Според проучванията НЕ са казали хората с ниска покупателна способност, селяни, занаятчии, младежи и хора в неравностойно социално положение.

Ч.А.

:punk hi4 ne me ebe za vota,nie vse 6te sme precakani

spored men te ne sa razbrali za kakvo e referenduma,toi nito se smu4e nito se duha :punk taka 4e ni6to smu6tava6to nqma

spoko

6te se opravim i bez svirkadjii i pedali

Много се ядосах снощи, идеше ми да тръгна на лов за франсета. Не стига, че сами си го вкараха, ами и половин Европа завлякоха.

Евроконституцуя така или иначе ще има, трябва да има и аз вярвам, че някой ден това ще стане...неизбежно е, освен ако не искаме ония дръпнатите да завладеят пазара тотално...

С този си акт, вечно недоволните французи още повече отслабиха Еврозоната, ако си мислят, че така е по-добре...да поживеят още малко и да си изядат гъза от яд после.

Нямам думи, това е една голяма простащина. :angry1

Аз пък не мога само да си обясня изключително слабата избирателна активност.Вярно,че и при нас е ниска,ама каквото и да си говорим при нас е до известна степен обяснимо.Докато на тия хора там в мирно време и при изключително добри условия на живот им се дава възможност да решават съдбата си и какво?Май 30% активност разбрах аз или греша нещо?А французите са световният пример за гражданско общество!Да ви е*а и заспалото общество!Няма да се учудя и ако конституцията е отхвърлена,без изобщо някой французин да я е чел!Срам,Европейци,излагате се!

Порсто ги е страх, до колкото гледах интервюта с франсета, жалка работа, то толкова шувинизъм та чак на егоизъм е станало. Проблема, е че колкото нас ни ебе за иракчаните и гладуващите в Сомалия, толкова и тях за нас. За съжаление това е един студен душ да превъзбудните ни политици, но и за цяла Европа.

И аз съм на мнение, че не са вникнали хич в идеята за обединена Еврова, а просто са си представили тумби цигани с каручки да нахлуват от изток.....

Евроконституцията няма нищо общо с разширяването на ЕС, така или иначе ние ще сме последните присъединили се в близко бъдеще...със или без Евроконституция, ние сме вътре. Те изобщо не знаят за какво са гласували, глупаво е да се мисли, че с такъв вот нещата ще станат по-добре за тях, напротив ще забавят развитието, както на себе си, така и на цялата Еврозона.

Най ме е яд,че не съм чел въпросната конституция и нямам представа какво представлява.Би било добре,ако я докпаме отнякъде и да я коментираме в тази тема.Откъде да знаеш,току-виж франчулята се оказали не чак толкова тъпи...

Най ме е яд,че не съм чел въпросната конституция и нямам представа какво представлява.Би било добре,ако я докпаме отнякъде и да я коментираме в тази тема.Откъде да знаеш,току-виж франчулята се оказали не чак толкова тъпи...

Ето и Ето

Вотът може да се коментира по един единствен начин - хората са богати и могат да си позволят капризи. Това е.

Избирателната активтност е била 70 процента. Не ми се струва ниска.

Французите са лайнари - ясно е.

Не разбирам обаче българите, които се радват на този отрицателен вот?

Ебаха ни доста мощно с него. В комбинация с БСП на власт това е равносилно на "Сбогом ЕС", поне според мен.

За ляво правителство в България би било много по-трудно при едно управление на ХДС и ХСС в Германия да избегне защитната клауза, отлагаща пълноправното членство на страната ни с една година. Това каза в предаването “Тази сутрин” на БТВ политологът Иван Кръстев. Няма да бъде лесно на следващото българско правителство особено, ако то е различно по цвят от това в Германия да реализира политика на по-бърза и реална интеграция в ЕС, каза още той. Според него, ако в Германия спечелят християндемократите, то едно правителство на БСП би имало проблем, тъй като единствено Шрьодер, от гледна точка на социалистите в България, е за една по-бърза интеграция на България. “Ако България е заплашена от нещо, то е при каквато и да било грешка през следващата една година, защитната клауза в договора да бъде задвижена много по-бързо отколкото предполагахме, че това би могло бъде реалност преди правителствената криза в Германия и отрицателния вот на референдума за Европейската конституция във Франция”, каза Иван Кръстев.

Не съдете за вота от гледна точка на нашите интереси. Вотът на французите си защитава интересите на французите. В този смисъл трябва да им се възхитим как проявяват национален характер, а не се подават на разни плоски манипулации.

Във Франция има свободен печат, за разлика от България, и на французина ясно е разяснено риска от новата конституция. А именно това са две нови пиявици (България и Румъния) които ще дърпат по 4 млрд евро на година, и отделно вълна от евтини емигранти, които ще им подбиват цената на труда. Че защо да гласуват за такова зло! Затова никак не е изненадващо че точно хората от ниските прослойки са казали НЕ. Те са най-застрашени и естествено са се противопоставили. Браво! Така трябва да бъде и в България. Всички енергично да се противпоставим на сервилните ни политици и да гласуваме НЕ като се отвори случай. А случай ще има - това ще е бъдещия референдум за влизане в Евросъюза. За да стане ясно на всички че не сме съгласни с условията при които ни приемат - условия на крайна мизерия и живот на ръба за повечето от нас. А не разни евреи като Соломон Паси и лигли като Надежда Михайлова да ни убеждават колко е готино е в Евросъюза и колко жертви трябва да направим за да ни вземат там. На капиталистите не им дреме. Колкото сме по-бедни толкова по-добре за бизнеса. Затова или да е готино на всички или на никой.

Ч.А.

Пак сме тръгнали за там, от където другите се връщат...

Правилно за момента решение последвано от национална катастрофа- да ви е познат сценария?!?

И само да припомня,че французите винаги подписват като победители мирните договори от иначе загубените войни.

charovni, позволи ми да те поправя! Надежда Михайлова се опита здраво да ни пре***е за Евросъюза, чрез Европейската Народна Партия, на която е зам. председател. Това беше съвсем скоро, учудвам се, че не се помни!

А дали трябва да влезем ... Не нам. Аз не бих отказал да вляза в един клуб само защото бих бил най-беден в него. Просто защото ако остана навън, ще съм още по-беден. Все пак тия, дето с години дряпаха да влязат, едва ли са тъпи или мазохисти. А дали сега държавите им са добре, въпрос, който първо е с разтеглив отговор, защото понятия като чисто добро и чисто лошо има само в приказките за доброто прасенце и лошия вълк. Предлагам докато пред посолствата на държавите-членки на ЕС им има опашки за визи, да приемаме, че са по-добре от нас.

Както е викал Петко Войвода "По-добре половин нещо, отколкото цяло нищо!"

А по въпроса за "Затова или да е готино на всички или на никой." , просто не знам какво да кажа. Недей така! Ако сме някъде с тебе и имаме за ядене само един хляб, ти какво би предпочел - да го цепнем на две, или да го изхвърлим, понеже в момента няма начин и двамата да разполагаме с по един цял хляб ???????

Май е по-добре първото. Пък дори и да не е съвсем по равно! Недояждането е по-добро от гладната смърт все пак :D

Е щом ще разсъждаваме на принципа "щом сме мизерни и мразим всичко да си стоим в калта" - добре.

Всеки си има право на мнение.

Но не си правете илюзии, че ако има референдум за ЕС той ще бъде с резултат "не". Не сме достатъчно богати, за да си позволим това.

Дори любимците за някои червени го разбраха.

Мен ми се струва, че този вот бе повече против Ширак и правителствената политика, отколкото против бъдеща обединена Европа. Като че ли просто моментът за референдума не бе най-подходящ, но така се е случило! Може би,преди 6 месеца, щеше да има друг резултат от вота!

.. франсетата "реват" заради все по-малката роля, която започва да играе "социалната държава" - това, от което в европа през последните години (правителствата/капитала) се опитва да избяга и това, към което се е насочила нашата мила родина ... това е.

п.п. ебати и сериозната тема :D нямате ли с кой да я обсъждате, ами сте седнали в някакъв си форум .... :laughing:

к*р за вси' сериозни теми по форумите :pirate

Cheese, нашия спор малко измества темата, но все пак.

С голяма доза сигурност мога да ти кажа че хората в новоприетите страни не се чувстват добре. Познавам поляци (смесено семейство) които след присъединяването на Полша се върнаха в България. Зарязаха и бизнес и всичко. По техни думи там е станало нетърпимо след влизането в Евросъюза - и за живот и за бизнес. Високи цени, непосилни данъци, непостижими изисквания пред фирмите. Тоест правилата защитават интересите на големите корпорации, а дребния бизнес е оставен да мре. Ти самият бос ли си? Подобно е положението и в Унгария. В Португалия също имам приятели по служебна линия и за там също знам че положнието става все по-зле. Безработица, стачки, ниски доходи, недоволни хора. Това няма да го видиш по кабелната телевизия колкото и канали да превъртиш.

Евросъюза се опитва да регулира икономиките на страните по един абсолютно тоталитарен начин. В резултат на това много индустрии се задушават. Знаеш ли че на България ще бъдат наложени супер ограничителни квоти за износ и на електричество и на зеленчуци. Защото немския домат не може да оцелее пред българския.

Аз съм категорично против да приемаме всички тези неща, които са малко гадни, но уж ще се оправат - нито във вътрешен нито във външнополитически план. И ако на нас двамата са ни дали само един хляб (използвам твоя пример) трябва да набием този дето ни е дал само един хляб за целия ни труд. А не да мислим как да го делим. Когато има обща кауза винаги има резултат. Мога да ти напомня преките последици от Априлското въстание, от Съединението, от събитията през 97-ма. Инфлацията щеше ли да спре ако не бяхме подпалили парламента. Някой много го е страх от нас, не се съмнявай в това. Просто трябва да напомняме по-често за себе си. Мисли глобално, действай локално!

Това всъщност направиха французите в неделя (обратно в топика).

Ч.А.

На капиталистите не им дреме. Колкото сме по-бедни толкова по-добре за бизнеса. Затова или да е готино на всички или на никой.

Ч.А.

Ами хайде тогава всички да седим и да гладуваме, а? Т'ва да е готино на всички си е една голяааама илюзия. Всички много добре знаем че няма как да стане и комунизмът го доказва. Пък и не виждам защо трябва да се борим да е хубаво на мързеливия "брат ром", дето по цял ден седи пред социалните и чака те да го нахранят. За това всеки се спасява по отделно, я с частен бизнес я с нещо друго. Капиталистите и корпорациите са ти криви, щото не си от тях....

Мен ми се струва, че този вот бе повече против Ширак и правителствената политика, отколкото против бъдеща обединена Европа. Като че ли просто моментът за референдума не бе най-подходящ, но така се е случило! Може би,преди 6 месеца, щеше да има друг резултат от вота!

sincity, съгласна съм с теб. На Французите просто им е писнало от Ширак и за това резнаха Евросъюза. Като гледам обаче как се развиват нещата конституция ще има, така или иначе Германия вече я е приела. А някой знае ли какво стана в Холандия на техния референдум?

sincity,  съгласна съм с теб. На Французите просто им е писнало от Ширак и за това резнаха Евросъюза. Като гледам обаче как се развиват нещата конституция ще има, така или иначе Германия вече я е приела. А някой знае ли какво стана в Холандия на техния референдум?

В Холандия референдумът е консултативен и може управляващите да не го вземат предвид. Но не се знае как ще постъпят май още. А резултатът е ясен - категорично против конституцията! Това е очаквано! Очаква се и ниска избирателна активност.Холандците по принцип не гласуват обикновено,защото не се интересуват от политика (и от религия впрочем).

Чаро, ти пък си намерил в кой форум да постнеш сериозен въпрос... та тука средноаритметичния коефициент на интелигентност на потребителя, граничи с числото Пи ;)

Инак, хубаво е да знае човек, че има тук-таме и хора, които виждат, че монетата има две страни..

...евала на французите!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...