botevbeerboys Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Значи искам да попитам следното:На един приятел вчера,сигурно по време на бурята компа му е поразен от токов удар и целия изгасва.Монитор тонколони...всичко!! А машината му е гаранционна.Днес като отидохме до "Ера-компютърс" от там казаха,че от токовия удар е изгоряло захранването на компа,монитора и тонколоните.Взеха компа и монитора за поправка,но за колконите казаха,че гаранцията им е 1 месец!!Добре,но колкните струват 260 лв-субуфер с 5 сателитни говорители!!!Искам да попитам,дали е редно за продукт който струва не малко пари да се дава 1 месец гаранция? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ами ти и да ни питаш файда няма , твоя приятел като е взимал нещата е трябвало да помисли добре преди да ги купи , защото това е сериозна сума за тази мижава гаранция. Съжелявам за приятеля ти , защото може да се случи на всеки , а определено е неприятно , това си е една заплата ... гррррррр .... Виж в какви случаи може да си търсиш правата , ако нещо отговаря на твоя проблем успех ... http://www.ktzp.bg/modules.php?name=Conten...howpage&pid=142 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 е та тя фирмата си решава колко е срока на годност зависи от продъкта иначе може и 300лв. да е и пак да е с малък срок на годност тва е моето мнение иначе за тонколони нз кви са тенденциите с сроковете на годност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hard Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Eстесвено че не е редно.Когато го взимах моя комп.. същата работа за монитора за записвачката и другите работи гаранцията беше различна за тонколонките даже нямаше. Кофти работа но как са изгоряли колоните е интересно за компа разбирам .Да не е изгоряла само платката отзад на буфера която разпределя звука? а малките да си бачкат!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted May 30, 2005 Author Share Posted May 30, 2005 Eстесвено че не е редно.Когато го взимах моя комп.. същата работаза монитора за записвачката и другите работи гаранцията беше различна за тонколонките даже нямаше. Кофти работа но как са изгоряли колоните е интересно за компа разбирам .Да не е изгоряла само платката отзад на буфера която разпределя звука? а малките да си бачкат!! <{POST_SNAPBACK}> Ами да трябва да е само буфера,защото малките ги провериха и казаха,че работят.Имаш ли представа колко може да излезе ремонта ако е платката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hard Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Цената варира зависи точно какво е изгоряло дали ще се сменя цялата платка или само стъпалото или някаква друга част ..Трябва да провериш!! даже говори най хубаво с хората които ще оправят компа . Предполагам разполагат със необходимите части а и по бързо ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted May 30, 2005 Author Share Posted May 30, 2005 Цената варира зависи точно какво е изгоряло дали ще се сменя цялата платка или само стъпалото или някаква друга част ..Трябва да провериш!!даже говори най хубаво с хората които ще оправят компа . Предполагам разполагат със необходимите части а и по бързо ще стане. <{POST_SNAPBACK}> О'К мерси за информацията.Ще говорим с хората от "Ера" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 О'К мерси за информацията.Ще говорим с хората от "Ера" <{POST_SNAPBACK}> Скоро един приятел събираше комп точно от въпросната ЕРА, при него се случи, че в пролетен слънчев и тих безоблачен ден (без бури), компа просто не запали, и започна да мирише на изгоряло, в сервиза се оказа изгоряло дъно и видеокарта. Е, дъното не му го признаха гаранцията, и той купи от друга фирма ново дъно и се опрай работата! Неговия собствен комп също го е взимал оттам преди време, и пак е имал проблеми, мотали са го един месец за едно изгоряло захранване. Така че поимслете си сериозно преди да стъпите във въпросната ЕРА!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 На гаранционната карта е указано, че гаранцията за колоните е един месец. Ако ще и 10 000 лева да струват, след като приятеля ти е приел въпросния документ той един вид се е съгласил. Радвай се, че са приели за ремонт и другите неща, защото по принцип повредите от токов удар не са гаранционни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted May 30, 2005 Author Share Posted May 30, 2005 На гаранционната карта е указано, че гаранцията за колоните е един месец. Ако ще и 10 000 лева да струват, след като приятеля ти е приел въпросния документ той един вид се е съгласил.Радвай се, че са приели за ремонт и другите неща, защото по принцип повредите от токов удар не са гаранционни. <{POST_SNAPBACK}> Ами така е,но на гаранционата карта е записано следното:Гаранция за тонколони..и.т.н 1 месец,освен ако не е записано друго в графата"гаранционен срок".А там пише с химикал 12 месеца.Малко е двусмислено струва ми се.А иначе за токовия удар си прав,записано е,че гаранцията не важи.Само,че аз не разбирам много,но как може да се докаже,че повредата е от токов удар?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ами неможе, но имаше буря, носите го след бурята...логично. А щом е записано 12 месеца задължително си търсете гаранцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Като познавам оня тъпоъгълник шефа на "Ера" се чудя как изобщо са ти признали останалата гаранция.Той е мошеник от класа!Абсолютен измамник.Само като видиш с какви микроскопични букви е написано в гаранционната карта за гаранцията на TVOut-а и някои други неща трябва да ти стане ясно за какъв тарикат на дребно става въпрос.Радвай се, че поне на другото ти е признал гаранцията Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 И следващия път като купуваш нещо.. помисли дали ще е от тази фирма и колко ще е гаранцията. в много случай може да се доплати някаква сума за допълнителна гаранция, но обикновено това е при качествени и скъпи продукти. примерно при iiyama, процесори в box, Seagate (преди имаха 5 години гаранция. незнам сега колко им е) и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Еми тъй е, някои работи имат, други не...до сега ера са били коректни с мен с гаранциите, един хард ми беше изгорял, направо ми го смениха. Късмет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted May 30, 2005 Author Share Posted May 30, 2005 И следващия път като купуваш нещо.. помисли дали ще е от тази фирма и колко ще е гаранцията. в много случай може да се доплати някаква сума за допълнителна гаранция, но обикновено това е при качествени и скъпи продукти. примерно при iiyama, процесори в box, Seagate (преди имаха 5 години гаранция. незнам сега колко им е) и т.н. <{POST_SNAPBACK}> Ами както споменах по горе колоните са на един приятел.но аз определено няма да пазарувам от тази фирма.Само като видях отношението им към клиента...!!! Във фирмата която аз ползвам поне се обаждат на клиента когато компа му е готов,а не го карат да проверява ежедневно дали ЕВЕНТУАЛНО е готов!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Пак добре, че нещо са признали, защото "грамотевични"повреди /то го пище и в гаранцията/ не се признават. Природа братлета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ами затова surge protector е задължително. 30тина лева струва, но определено си струва инвестицията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 И мене много са ме мотали с гаранциите в ЕРА, по 2-3 седмици, но никога не са се правили на интересни да не признават гаранция. И аз се бях зарекал да не ходя при тях, защото ми бяха пробутали една стара звукова карта за нова, но кажете какво да се направи, като те продават най-евтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 ...но кажете какво да се направи, като те пАодават най-евтино. <{POST_SNAPBACK}> Ами аз отивам в Адроит - не винаги в Ера е най-евтино Плюс това не си заслужава за 2$ да си създавам проблеми за 20$, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ами аз отивам в Адроит - не винаги в Ера е най-евтино Плюс това не си заслужава за 2$ да си създавам проблеми за 20$, нали? <{POST_SNAPBACK}> И аз пазарувам от Адроид,но понякога някои неща просто ги няма там и отивам в ERA. ТУК бях преснимал една гаранционна карта на ERA просто за инфо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Адроид и мост тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 но кажете какво да се направи, като те продават най-евтино. <{POST_SNAPBACK}> Айде бе, как така някой вносител като Jar Computers ще продава по-скъпо от някой, който купува от вносител и логично си слага надценка ? Купувам всичко от JAR Computers, никакви проблеми не съм имал с тях, продават доволно евтино, а и в гаранцията не пише "7 дена, независимо от артикула", както например в PIC Computers Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 аз пазарувам от Компютър + и съм много доволен. вече близо 4-5 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 А бе човека тръгна от една съвсем различна тема, пък Вие го обърнахте на Най-добра фирма за компютри в Пловдив. И за да кажа и аз нещо по "новата" тема...Една година бях клиент на ПИК компютър, по простата причина че съм си взел целия компютър от там. С всеки изминал ден се уверявах какви големи мошенници са, до като накрая не им теглих майните. Чудя се как си намират тея клиенти още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Айде бе, как така някой вносител като Jar Computers ще продава по-скъпо от някой, който купува от вносител и логично си слага надценка ? Купувам всичко от JAR Computers, никакви проблеми не съм имал с тях, продават доволно евтино, а и в гаранцията не пише "7 дена, независимо от артикула", както например в PIC Computers <{POST_SNAPBACK}> Добреее... ето ти един артикул от ценовата листа на ЕРА от днес: DVD RW LG GSA-4163B DVD±RW/RW/ ,61.50 Намери ми тая записвачка някаде по евтино в ПЛД и ще те призная! Отиваш в ЕРА няма ДДС няма нищо. Цените са така както ги виждаш в ценовата листа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.