Jump to content
BulForum.com

nqkoi 6te mi kaje li kak da instaliram win xp sp1

bobetsa

Recommended Posts

A mi vlizash v direktoriata i386 na CD-to sas WinXP (pod DOS) i pisesh winnt.exe i si gotov. TAka ste ti rtugne instalaciata, no hubavo e predi tova da zaredish smartdrv.exe (sirech cache) za da stane po-burzo, ne che bez nego nemoze, no e dosta po-bavno.

Ot disketa

twa ne go shwanah neshto

izwiniawai ako burkam no az go tulkuwam taka : priel si prednia mi post kato wupros i mi otgowariash che iskash za boot-nesh dos ot disketa ama pitash kak da si naprawish disketa kato imash samo XP instalirano.

ako prawilno sum razbral, otgowariam :

w explorera, desen buton na floppy-to, format, dolu poslednata opcia e Create an MS-DOS startup disk.

ako neshto ne stawa, tuk ima edno image na disketa s dos praweno za drugi celi, no moje da spasi polojenieto...

A samo da pitam kak moga da se varna ot MS-DOS otnovo kam XP-to  :sayjin

:confused abe pich kwo ti stawa be ? :confused

ako si bootnal ot disketa - restartirash pc-to s reset kopcheto ili s Ctrl-Alt-Del

ako si pusnal dos console ot winXP na full screen i ne mojesh da izlezesh - napishi exit !!!

Znachi samo da poiasna, che disketa pod XP se pravi ei taka:

Vurhu floppy-to davate diasnoto kopche na mishkata -> format-> otmetka na Create an MS-DOS start up disk -> start i ste gtovi. Da vi obiasnia, che imah edin problem pod DOS - ako harda vi e NTFS toi niama da moge da se vigda pod dos.

P.S. Az veche otdavna ne polzvam dos za formatirane i instalatsia na XP ili druga OS.

:confused abe pich kwo ti stawa be ? :confused

ako si bootnal ot disketa - restartirash pc-to s reset kopcheto ili s Ctrl-Alt-Del

ako si pusnal dos console ot winXP na full screen i ne mojesh da izlezesh - napishi exit !!!

Vij ami az drugo te pitah 6toto vij 6tom sam ti go postnal tva iavno sam se setil za restart na kompa :woot :lol: Az pitam dali moje ot MS - DOS direcno na Xp-to

I Basten disketata o6te e vav floppy-to prosto smenih parvoto boot-va6to ustroistvo ot bios-a ;) ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...