Jolie Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Скоро направих формат на харда и и инсталирах нов Windows със Service Pack 2 и DirectX 9.0. Когато се опитам да стартирам Диабло 2, вместо да ми пусне нормалната графика на интрото, получавам само зелен екран( и на няколко места се вижда истинската графика) и играта не иска да върви. Поразрових се из интернет и прочетох че въпросната ми видео карта е несъвместима с directX 9.0 ( източник обаче непотвърден). Сложих най-новите драйвери, за които специално е посочено че предлагат support на DirectX 9.0c, както и въпросния directX 9.0c. Изтеглих си и новите драйвери за дънната платка която е AsRock P4i45PE. имал ли е някои подобен проблем с тази видео карта, и какво е решението? Трябва ли да се върна на SP1 и DirectX 8.1? Преди смяната на Виндовс Диаблото си вървеше идеално, ама ми се прищя да играя и игри които изискват DirectX 9.0.... Благодаря предварително а всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Не би трябвало да има проблем с СП2 ако е финална версия, а той има вграден ДХ 9c. Сложи по-стари драйвъри като 44.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Картата не е "несъвместима" с дайрект Хикс 9, а просто не го потдържа хардуерно. това не трябва да ти прави проблеми. само знам, че има някакъв проблем с SP2 и DX9 който върви с него. аз лично проблеми нямам, защото дори и SP1 нямам. не ми се занимаваше с дългия процес на инсталация и явно по-добре. само проблеми иначе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Картата не е "несъвместима" с дайрект Хикс 9, а просто не го потдържа хардуерно. това не трябва да ти прави проблеми. само знам, че има някакъв проблем с SP2 и DX9 който върви с него. аз лично проблеми нямам, защото дори и SP1 нямам. не ми се занимаваше с дългия процес на инсталация и явно по-добре. само проблеми иначе. <{POST_SNAPBACK}> проблеми с вградения ДХ имаше с бета версиите на СП2. Във финалната няма абсолютно никакви проблеми. По-скоро сега проблема е в драйвърите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted May 28, 2005 Author Share Posted May 28, 2005 Онзи ден сложих този Виндовс: Windows.XP.Professional.SP2.Final.Integrated . Вървят ми игри като Симс със всичките експанжъни и Medieval total War (е и с него има някакви проблеми ама то излезе че е от играта) - графиката обаче е ОК. А SP2 реших да го ползвам защото съм много доволна от него за другия ми комп в колежа... пък и докато бях без СП всеки ден се занимавах с вируси.... Сега да го махам ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Твърдо не. Аз съм с СП2 без никви антивирусни и файъруоли и вирус не е припарил. Сложи 44.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiG Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Пробвай следното и виж има ли проблеми: 1. пусни видео теста на Диаблото (файла D2VidTst.exe ж дир на диаблото) 2. Run-> пиши dxdiag и виж в DirectX files има ли проблеми. 3. Инсталирай на ново Диаблото update до 1.10. Вземи този лоадер(само DiabloII.exe) ot downloads. tuka: http://mcdloader.freeserverhost.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted May 31, 2005 Author Share Posted May 31, 2005 Благодаря на всички които отговориха на въпроса ми. Драйверите 44.03 се оказаха добър ход, както и едно хубаво преинсталиране на играта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Az ot kakto q imam tazi karta imam i problemi, ama kakvo da se pravi - gamer s prosto video ne e nikakuv gamer, puk az sum trugnal da zaribqvam edni ot nai-tejkite igri ... Da te pitam, predi formata s kakvi draiveri be6e ? Tezi kym diska li Oo ? Ili svaleni ot nvidia.com no po-stari ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted June 1, 2005 Author Share Posted June 1, 2005 Da te pitam, predi formata s kakvi draiveri be6e ? Tezi kym diska li Oo ? Ili svaleni ot nvidia.com no po-stari ? <{POST_SNAPBACK}> Преди формата май бях с 45. нещо си, ама не съм сигурна защото тогава нищо не разбирах от компове и виках един приятел да ми сложи Windows. Може и тия от диска да ми е сложил, ама тогава бях с някъв стар Direct X(май 8.1), без Service Pack и ме изяждаха вируси , но проблеми с игрите нямах, въпреки че си бяха по-старички (тип Диабло 2). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 аз не мога да разбера как на мен без SP не ме "изяждат вируси" пък вас всичките преди да сложите SP2 .. ви "ядат" вируси? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 СП2 наистина е много по-стабилен от към вируси. Без антивирусна и никви защити вирус не ми е припарил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted June 1, 2005 Author Share Posted June 1, 2005 аз не мога да разбера как на мен без SP не ме "изяждат вируси" пък вас всичките преди да сложите SP2 .. ви "ядат" вируси? <{POST_SNAPBACK}> еми не знам как, ама всяка седмица антивирусната ми засичаше по някои троянец, и на мен ми беше писнало да се занимавам да ги чистя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.