Dido`87 Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Значи в индия викат "Механди" на временните татуировки, които се правят с къна, след което следват какви ли не процедури с лимонов сок и т.н., а крайния резултат е впечатляващ и трае не седмици а до три месеца. Някой има ли инфо по въпроса? Пробвал ли е нещо подобно? Знае ли от къде може да се купи истинска качествена къна, и какви са процедурите които трябва да се направят за да може татуса да седи повече време и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 За да не отварям нова тема реших да пиша тук. Някой знае ли нещо по въпроса с временните татуировки? Ама не тея с къна, ами някакви дето трят години. Зарибих се да си направя, но не искам постоянна поради обясними причини. Ако някой знае нещо повече по въпроса или си е правил - да пише. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Няма такива А тези с кана също са нетрайни.Виж в чужбина правят татуси с кана,които трят повечко време,но такава кана в БГ няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 А по принцип колко време траят тези временни татуировки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 ане незнам колко пъти трябва да го напиша за да ме разберете - временни татуси няма това е жалката истина , няма такива които траят 2-3 години , никога не е имало , в момента няма а и за в бъдеше едва ли ще има по простата причина че тоя туш няма как да се изпари в тялото сещате ли се.... !??!?!?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Временни татуси има и винаги е имало,просто в България навлизат бавно и доста късно.Траят от няколко дни до няколко седмици в зависимост от експлоатацията им.В Пловдив има на поне три места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Временни татуси има и винаги е имало,просто в България навлизат бавно и доста късно.Траят от няколко дни до няколко седмици в зависимост от експлоатацията им.В Пловдив има на поне три места. ако беше помислил поне малко щеше да се сетиш че временни каквито питаха по нагоре примерно за няколко години няма сещаш ли се.... ?!?!?! за къната е написано по-горе ама в бг ако ти я направят трае не повече от седмица да не говорим колко грозно седи като почне да избелява....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Ами в българия също има и известните по света като kenjimania, което според мен е готино. Това са татуировки, за многократна употреба и са нещо като щампи...на принципа на грима са. Не се махат с вода, а само с такова за махане на грим. И по случаност бих могъл да стана представител на фирмата за Българиа, ама нямам възможност да се занимавам с такова нещо за сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Миналата година доста се позънимавах с тази тема. Ако се направи както трябва и се третира след нанасянето първоначално както трябва ще изкара поне 3 седмици. В България няма подходяща кана за направа на тези татуировки. Всяка кана която може да се намери по магазините е с изкуствени отцветители. За татуировки ти трябва чиста кана. Без никакви добавки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Ами аз миналата година си напрайх една на морето за гъзарийка точно преди да тръгнем и ми седя горе долу 2-3 седмици и после зе да избелява вече видимо.Ами мога да ви кажа че е готино и готино седи ама като земе да избелява Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 колкото и готино да седи аз до сега не съм видял татус с къна които да е като истинския аиде някои да ми каже къде с къна ще ми направят индианеца които имам на гърба и целия е в светлосенки , нещо маи няма да стане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 не са карайте бе, лепете си татуировките от дъвките и докато изкарат Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r^ Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 колкото и готино да седи аз до сега не съм видял татус с къна които да е като истинския аиде някои да ми каже къде с къна ще ми направят индианеца които имам на гърба и целия е в светлосенки , нещо маи няма да стане... Имаш ли снимка на този татус, защото ми стана интересно Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 не са карайте бе, лепете си татуировките от дъвките и докато изкарат ХАХахахахаххаах ....... МНОГО ЯСНО ..... А пък и са цветни нали се сещате Ами те по бутките навсякъде продават едни по 1-2 лв дето са лепкат пак по същия начин като дъвките ама по готни и разнообразни и по-големи много ясно ама след 2-3 къпания падат ..... А пък ако искате си лепнете една такава и не се къпете 3 месеца и гледайте да не се потите (че също от потта ша паднат) и сте идеални Ша си слагате малко повечко STR8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Временните татуси могат ли да се освежават? Когато започне да избледнява да я "минат" отогре или трябва напълно да се махне и да се направи наново? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 предполагам че може ама смисъла се губи а и има доста неудобства и като я минеш 2-3 пъти ще ти излезе колкото 3 истински..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 предполагам че може ама смисъла се губи а и има доста неудобства и като я минеш 2-3 пъти ще ти излезе колкото 3 истински..... Да ама има хора,които не щат истински . П.П.Твърдо съм зад stenli Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 бате като не искаш истинска ,просто не си правиш татуировката не е за "гъзария" тя е вид изкуство ама напоследък стана модерно да имаш татус..... така че като има шанс да ти умръзне след 2 години прото не си правиш и въпроса е решен , като не искаш истинска надраскаи се с маркера и си готов ....... ама тогава сигурно сам се сещаш че няма абсолютно нищо общо с татуировка , да няма както нямат и татусите с къна и татусите които се падат от дъвки , и другите там глупусти които се лепат , татус е когато се дупчи кожата и се вкарва туша под нея когато няма туш под кожата начи нямате татус по скоро имате нещо като "body painting" ............. edit : netroobg така да бъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 zlobil ако не си забелязал темата е за временни татуировки а не за постоянни. Ако може да се въздържаш от по нататъшни коментари кое било по - добре и кое не. Aquila никакъв проблем не е да нанесеш отново да нанесеш каната. Напълно безвредна е. Може да си я нанясаш колкото пъти искаш. Като ти пише просто я махаш. Ако не ти хареса как се е получила може да я махнеш по всяко време с спирт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 Aquila никакъв проблем не е да нанесеш отново да нанесеш каната. Напълно безвредна е. Може да си я нанясаш колкото пъти искаш. Като ти пише просто я махаш. Ако не ти хареса как се е получила може да я махнеш по всяко време с спирт.Мерси това ме интересуваши. Просто искам да видя как ще седи татуса преди да го направя постоянен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 Добре... а сега айде ако някой знае , да каже къде се правят в Пловдив такива татуси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 Добре... а сега айде ако някой знае , да каже къде се правят в Пловдив такива татуси.Джумаята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 zlobil ако не си забелязал темата е за временни татуировки а не за постоянни. Ако може да се въздържаш от по нататъшни коментари кое било по - добре и кое не. Aquila никакъв проблем не е да нанесеш отново да нанесеш каната. Напълно безвредна е. Може да си я нанясаш колкото пъти искаш. Като ти пише просто я махаш. Ако не ти хареса как се е получила може да я махнеш по всяко време с спирт. неизвестно защо като чуя словосъчетанието "напълно безвредно" или "напълно безопасно" изтръпвам. особено когато става дума за "модни" неща. едно време всички лекари са твърдели че пушенето е "напълно безвредно"...... и временен татус няма да си направя. не съществува картинка, дума или симовл, който да ме направи по-добър от това което съм. абе аз въобще за кво ли се изказах? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 абе аз въобще за кво ли се изказах? Прав си Бъзикам се. Тука може да е модно в момента, но в някои райони на света е традиция. Къната се състои от бой на разстителна основа. Няма никакви изкуствени оцветители или химикали. Това ествено ако вземеш подходяща къна. Тази която може да се намери по магазините е повече химикали и по малко разстения. Ако искаш мога да ти дам да прочетеш по темата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 Къната представлява вид глина! А "разстение" се пише - растение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.