Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

Една интересна темичка , защото май останахме безучастни към инцидента ...

СОФИЯ. Хиляди столичани от кв. "Захарна фабрика" няма да отидат до урните на 25 юни. Така те протестират срещу насилието на цигани в квартала им. Ще приканим и други хора от цялата страна да ни подкрепят и да бойкотират изборния ден в знак на протест, закани се Костадин Атанасов. Той е собственикът на заведението, в което на 23 май вечерта банда роми пребиха до смърт професора по история Станимир Калоянов. Той е в състояние на мозъчна смърт в "Пирогов".
След трагедията ми се обадиха хора от всички квартали и от страната, стотици хиляди ще се вдигнем на бунт, за да защитим децата си, обясни Атанасов. Днес жителите на квартала се събират на митинг пред община "Илинден". Инициативният им комитет е изготвил молба до столичния кмет Стефан Софиянски. Исканията на потърпевшите от ромските набези са да изселят гетото. Ако не се разберем с кмета, ще блокираме бул. "Европа", зарече се Атанасов. Местните полицаи следят за реда, но дори нямат служебна кола, споделя човекът. Бивши военни и полицаи от квартала искат да направят гражданско обединение, което да обикаля района и да пази жените и децата. Подавали сме молби до кметството и друг път, но инцидентът от 23-и преля чашата.
Празнувахме абитуриентския бал на сина ми, когато един пиян ром нахлу в кафето и ми каза "Ти ли си най-големият тарикат? Дай една бира и на мен." Изгоних го, но след 5 мин се завърна с тълпа въоръжени с тръби и камъни цигани, разказа Атанасов. Четвърти ден отоците и синините от побоя по лицето му не могат да спаднат. Водим преговори с III РПУ, кметът прекъсна командировката си заради протеста, но още не сме решили как да действаме, обясни зам.-кметът на община "Илинден" Огнян Кронев.

После трябвало да има търпимост към малцинствата ....

И малко EDIT ....

Станимир Калоянов е в състояние на мозъчна смърт, но животът му се поддържа на командно дишане, съобщи шефът на "Пирогов" д-р Спас Спасков. Лечението ще продължи, докато издържи сърцето, допълни Спасков. Така се процедирало в случаи като този.
Множеството травми по главата, които 53-годишният мъж получил, "напоили" мозъка с кръв. Това пък не давало възможност да се оперира, обясниха неврохирурзите от "Пирогов". Той имал и други наранявания, но причина за сегашното му състояние е точно тежката мозъчна контузия

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Лелелеле!!!Единственото нещо дето държи държавата ни на толкова ниско ниво са тъпите мангали!!!Офф...трябва да ги изгоним от страната тея помии...

Мангал-нехиегинично тъпо същество

Ето затова ги мразя, всеки един от тях си заслужава боя :angry1 и да ви кажа с митинги нищо няма да стане, а държавата едва ли ще си промени политиката или ще предприеме нещо драстично щото ония от Хага ша ги разнищат с правата на човека и т.н. Затова мога да ви кажа само едно IT's UP TO US TO DEAL WITH THEM! Аз поне съм доволен че прочистихме няшия квартал от тази измет и вече си разхождам сам съвсем спокойно дори и в малките часове

Оле баси тъпите мангали :angry: те не са за изселване от гетото , да се махат от държавата :

на 23 май вечерта банда роми пребиха до смърт професора по история Станимир Калоянов
достойно за уважение , а ? :angry: Нямат с к'во да се обличат , ама тръби за бой имат , нали ?

Ето затова ги мразя, всеки един от тях си заслужава боя :angry1 и да ви кажа с митинги нищо няма да стане, а държавата едва ли ще си промени политиката или ще предприеме нещо драстично щото ония от Хага ша ги разнищат с правата на човека и т.н. Затова мога да ви кажа само едно IT's UP TO US TO DEAL WITH THEM! Аз поне съм доволен че прочистихме няшия квартал от тази измет и вече си разхождам сам съвсем спокойно дори и в малките часове

И как става тая работа с почистване на сметището(мангалите)?

Една интересна темичка , защото май останахме безучастни към инцидента ...

После трябвало да има  търпимост към малцинствата ....

[right][post=356188]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]

Търпимост и толерантност никога не е имало,и няма да има.Но пък подобно безобразие има само в България,никъде другаде по света не съществува партия,която е представител на някакво малциинство и да е в управлението на държавата.Просто нямам думи :sayjin

ПС сори за офтопика

Търпимост и толерантност никога не е имало,и няма да има.Но пък подобно безобразие има само в България,никъде другаде по света не съществува партия,която е представител на някакво малциинство и  да е в управлението на държавата.Просто нямам думи :sayjin

ПС сори за офтопика

Идеята беше , че към това ни призовават , нали искаме да ги интегрираме едно друго , но май интеграцията им ще си остане една утопия ...

:blowup: Време е някой или повече хора да се заемат с проблема с така наречените роми защото и на мен ми писна да слущам как някой си ром(мангал) му спряли тока(нищо че има 10000лв сметка) и той отивал на стачка.На мен като не си платя тока ми го спират ако и да е 2 лв.То излиза че мангалите имат повече права от нас нали в Конституцията на републка Булгария пише:

Чл.6 ал.1 Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

Затова с пълно право тези хора могат да се вдинат на бунт,не че съм расист ама това вече е безобразие! :blowup:

:blowup: Време е някой или повече хора да се заемат с проблема с така наречените роми защото и на мен ми писна да слущам как някой си ром(мангал) му спряли тока(нищо че има 10000лв сметка) и той отивал на стачка.На мен като не си платя тока ми го спират ако и да е 2 лв.То излиза че мангалите имат повече права от нас .

Tова с тока е една стара и много обсъждана тема , но ефект никакъв , нали са социално слаби миличките , трябва да ги подпомагаме , нали са ни събратя .

трябва да ги изтрепем... лошото е че не може да ги изтрепем законно :devil :woot

ех ако имаше награда 50лв за всеки утепан мангал :rolleyes:

обявявам ловния сезон за открит ! ;)

Циганите са една огромна бомба със закъснител, ще стане страшно като гръмне.

за съжаление си прав :(

днеска бях до КАТ там до руския пазар...и кво да видя някви нови къщи построени в циганската махала и къщите си бяха доволни... не знам кой ги е строил но си мисля че е държавата... щото нема кой друг ... направо положението е трагично :angry1 :angry:

Идеята беше , че към това ни призовават  , нали искаме да ги интегрираме едно друго , но май интеграцията им ще си остане една утопия ...

Като искат да са интегрирани,пътя и кой откъде е.Работата е там обаче,че преди 89-та,говоря конкретно за турците,по време на няколкото изселнически вълни,нашите КОМШИИ си изтеглиха интелигенцията и способните хора(лекари и други специалисти,получили образованието си в България) а тук останаха.....и на всичкото отгоре искат толерантност,то за нас няма такава,щото ако имаше,нямаше нашите роднини и приятели да ходят да слугуват на западняците,като им мият чиниите и им гледат децата,не че има срамна професия,а щяха да си работят тук това,което са учили.

А призивите за толерантност и равенство ще продъкюлжават да кънтят в главите ни,докато смешници като Азис,пандизчията Дон Цеци (Цветелин Кънчев,лидер на Евророма) и сумати други знайни и незнайни чалгари,ууупс,замалко да забравя за Сокола (А.Доган) ,играят водеща роля в политиката на България.Ма кво се учудвам,то цялата ни политика е една "чалга" :sayjin

Циганите са една огромна бомба със закъснител, ще стане страшно като гръмне.

Тва наистина е вярно, но и в много българи има притаена омраза към мангалите, потискана от години, и ако гръмне тяхната ще гръмне и нашата а тогава ще настане нещо като мини гражданска война щото и те са много да ги е*а

днеска бях до КАТ там до руския пазар...и кво да видя някви нови къщи построени в циганската махала и къщите си бяха доволни... не знам кой ги е строил но си мисля че е държавата... щото нема кой друг ... направо положението е трагично  :angry1  :angry:

Teзи скромни къщички са мисля от 2 години , общината или държавата им ги осигури безвъзмездно , въпроса е на какво ги направиха още щом се нанесоха , а определено от тези жилища можеха да се възползват млади семейства , не съм ли прав ?!? :punk

Е това нали са някакви европейски пари, не е важно точно какво ще се направи с тях, важното е някой да ви вземе комисионната

NEO_DDT, аз нямам никакво намерение да правя граждански войни, има си армия, тя да си ги усмирява. Ти ако искаш отивай да те колят :)

днеска бях до КАТ там до руския пазар...и кво да видя някви нови къщи построени в циганската махала и къщите си бяха доволни... не знам кой ги е строил но си мисля че е държавата... щото нема кой друг ... направо положението е трагично  :angry1  :angry:

Мисля че от евросъюза отпуснаха някви пари за тия къщи. А аз преди няколко месеца четох статия в Труд на някав ромски "бизнесмен" и "лидер", който каза че къщите били прекалено луксозни и големи за простите/обикновените роми, и те не знаели как правилно да ги стопанисват, а освен това наема им бил прекалено висок (наема е от порядъка на 70лв на месец за жилище 150 м2) . Обясняваще как щяло да е по-добре да били построили по-малки апартаменти.

Извод: и да ги грижиш като малки дечица, и да ги интегрираш и да им даваш сичко на тепсия, те пак са недоволни, кучетата....

За никъде не са тия роми, и никои не ги търпи освен нас.

Тези къщи са известни като "циганското селище". Построени са от ГУСВ с пари на Принц Чарлз. Не знам защо, но като дошъл в България нашите му показали гетото, той решил че циганите живеят при ужасни условия и дарил пари да се изградят тези къщи. Както сам си видял, това са къщи-мечта. Готини мезонети луксозно изпълнение с теракота, топлоизолация, дограма, фасади и т.н. Всеки българин може само да си мечтае да живее в такова нещо. Разбира се, мангафарите вече са ги направили на задник - избити и осрани отвсякъде. Плащат някакъв нищожен наем от 10лв. Но май и него не плащат, щото се пишат социално слаби. Мисля че се планира второ такова селище от другата страна на КАТ, но не съм сигурен.

Ч.А.

Е това нали са някакви европейски пари, не е важно точно какво ще се направи с тях, важното е някой да ви вземе комисионната

NEO_DDT, аз нямам никакво намерение да правя граждански войни, има си армия, тя да си ги усмирява. Ти ако искаш отивай да те колят :)

тя по едно време се разхождаше жандармерията в циганската махала, но това беше последно като ходех на училище (ТХВП). от тогава не знам какво е положението. иначе тогава винаги имаше 1-2 коли на военните и то само на улицата която минава пред Гюма. (може да им е главната.. незнам). ако тия цигани ги нямаше, а бяха оставили само тези които работят... положението щеше да е много ама много по-добро. нали преди трябваше всеки ром да работи? какво стана с това?

Тъжна история.

Къде ми беше калашника :sick

:blowup: Време е някой или повече хора да се заемат с проблема с така наречените роми защото и на мен ми писна да слущам как някой си ром(мангал) му спряли тока(нищо че има 10000лв сметка) и той отивал на стачка.На мен като не си платя тока ми го спират ако и да е 2 лв.

До колкото знам и тока им се плаща от европейски съюз.
Тези къщи са известни като "циганското селище". Построени са от ГУСВ с пари на Принц Чарлз. Не знам защо, но като дошъл в България нашите му показали гетото, той решил че циганите живеят при ужасни условия и дарил пари да се изградят тези къщи.

То когато някоя известна личност дойде в някоя страна, обикновенно му се показват забележителностите на града и красиви неща. А за тогава още се чудя, как можаха да го заведат до там, да гледа циганията, барабар с всичките други чужди журналисти. А бе тия мангали на сапун и това е. Друго спасение няма. :bgrin:

de e sq baj To6o da vidite kak staat tiq raboti a :allien

si4kite deto vikat 4e ne sa bylgari i ne znaqt bg ezik i kradat i ne znam si kvo a tova sa edno 99% trqa da mrat dori i za sapuyn ne stavat v redica i s kala6nika :angry1

dokato e vreme 4e kakto trygnalo sled nqkolko godini nie 6te sme maj malcinstvo, na si4koto otgore ku6ti 6a im stroqt i toka nqma da si pla6tat - SMYRT ZA CIGANITE

четете: ТОВА

и се опитайте освен да чувствате и да мислите.

видях вече по-нагоре да призовавате към масови убийства и геноцид, но малко по-надолу някой се измъкна от отговорност с "има си войска, тя да ги оправи". войската, деца, действа само във военно положение, а ние не сме такова и се надявам никога да не бъдем. освен всичко друго голяма част от тази войска се състои именно от..... цигани, а те дали ще имат желание да убиват други цигани?!

аре освестете се малко и си укротете хормоните.

четете: ТОВА

и се опитайте освен да чувствате и да мислите.

видях вече по-нагоре да призовавате към масови убийства и геноцид, но малко по-надолу някой се измъкна от отговорност с "има си войска, тя да ги оправи". войската, деца, действа само във военно положение, а ние не сме такова и се надявам никога да не бъдем. освен всичко друго голяма част от тази войска се състои именно от..... цигани, а те дали ще имат желание да убиват други цигани?!

аре освестете се малко и си укротете хормоните.

Е, и кво от ТОВА ?

От прецеденти не можеш да правиш генерални изводи.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...