GuardianForce Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 kupih si skoro HDD Maxtor 40GB ATA 133 7500rpm i za da si slja widnows go slojih parvo zaedno sas stariq hard, koito be6e 10gb ATA 33. Sega kogato sam ostavil samo noviq BIOS-a go detektva kato ATA 33, kakavto e i DVD Rom-a mi, makar 4e ne vqrvam da ima vrazka (za6toto ponqkoga kogato ima dva harda, pokazva ATA-ta na po-bavniq). Probvah da resetna mainboarda oba4e ne stava. Ako ste imali podobni problemi i/ili znaete kak se re6avat pls postnete tuk ne6ti4ko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Ами то заради това се слага бързия хард да е на отделен канал. Иди на maxtor на сайта и потърси там дали няма някакъв софтуер, по твоя проблем. edit Тръгнах да проверявам за програмки, но нещо не ще да се отваря на maxtor сайта. Като заработи ще погледна да видя дали няма нещо, което да ти помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuardianForce Posted September 2, 2003 Author Share Posted September 2, 2003 10x za vnimanieto. ne pomnq dali dvata harda bqha na edin kanal kogato bqha zaedno, oba4e sega e samo po-burziq i toi e na otdelen kanal i ot dvd-roma, 6te probvam nqkakvo razmestvane na kanalite Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Updeitni si BIOS-a, tova moze da pomogne. Mnogo chesto dadeni BIOS-i imat problemi sas edi si koi model HDD. BTW siguren li si che kabela na koito zakacash HDD ATA 133 ne e kabel za ATA 33? Ima razlika v kabelite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuardianForce Posted September 2, 2003 Author Share Posted September 2, 2003 kak se update-va bios? tva za kabelite daje ne znaeh da ima razlika, pi6e li nqkade na kabela za kakvo e, kak se poznava? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 BIOS se updeitva lesno, no ako si nachinaesh po-dobre NE BARAI, zashtoto moze da stane GOLIAM gaf . Pomoli niakoi tvoi poznat, koito e naiasno, da ti go updeitne (ako se nalaga) za po-sigurno. Tochno poradi tazi prichina niama da obiasnia kak tochno stava update na BIOS-a. Ne mi se iska da me psuvash posle, celta mi e da pomogna, a ne da te precakam. Za da poznaesh kabelite, koi e za ATA 33 i koi ATA 133 prosto triabva da gi poglednesh. Miazat na kolani (kaishi). Tezi koito sa za ATA 33 sa s po-malko zici, a teza za ATA 133 sa s poveche. Sirech v edinia sa po-nagusto kabelchetata otkolkoto v drugia. Ako obache ne si vizdal i edinia i drugia vid neznam dali ste mozesh da gi razlicish po tozi kriterii. Ima i drug nachin da gi razlicish, koito mai e po-lesen. Pri ATA 133 kabelite, nakrainicite sa s razlichni cvetove. Edinia e SIN, drugia CHEREN a tretia SIV, dokato pri ATA 33 nakrainicite sa s edin i sasht cviat - nai-chesto CHEREN. Na ATA 133 kabela triabava da varzesh vaprosnia HDD za koito stava vapros. Ako obache niamash takav kabel, to niama nachin da izpolzvash ATA 133 na HDD-to. Prosto si kupi takav kabel, ne e skup. VNIMAVAI, ima znachenie na koi konektor ste zakacish HDD. 1. SINIA konektor se zakacha na dunoto 2. Na CHERNIA se zakacha na MASTER ustroistvoto (bilo to HDD, CD, DVD, spored zavisi) pri teb tova shte e HDD. 3. Na SIVIA konektor se zakacha SLAVE ustroistvoto (bilo to HDD, CD, DVD, spored zavisi). Nadiavam se tazi informacia da ti e polezna i da ti pomogne. Uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobetsa Posted September 3, 2003 Share Posted September 3, 2003 kak se update-va bios? BIOS se updeitva lesno, no ako si nachinaesh po-dobre NE BARAI, zashtoto moze da stane GOLIAM gaf zna4i tegli6 si bios za tvoito dano i extractwash archiva w c:\bios (za po-lesno, ako iskash - kadeto iskash) puskash pc-to w dos, polzwai startup disketa ili kwoto imash pod ruka otiwash w c:\bios puskash awdflash.exe - toi te pita koi file da flashne, kazwash mu 6a6lmd4e.bin pita te dali iskash da save-nesh staria bios, kazwash da, dawash ime oldbios.bin; i posle triabwa da pochne (dokato flashwa stiskash palci i se molish da ne spre toka ) ako iskash ima i commandline : awdflash.exe 6a6lmd4e.bin oldbios.bin /py/sy (opciite znachat - Program : Yes, Save : Yes) ako iskash moje i /sn (Save : No) Tazi informaciq e ot kicko fon_tomov kogato prdi 5-6 dni popitah kak se update-va ne go bqh pravil drug pat no uspqh,mersi togava 4e mi pomognahte A i 4ovek niko nqma da se nau4i na ne6to dokato ne go probva sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuardianForce Posted September 3, 2003 Author Share Posted September 3, 2003 10x i na dvamata fon tomov i dvata kabela mi sa ata 133, 6a nakaram edin priqtel da update-ne biosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 3, 2003 Share Posted September 3, 2003 Taka e po sigurno. Da niama problemi posle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuardianForce Posted September 4, 2003 Author Share Posted September 4, 2003 update-nah si biosa oba4e ne pomogna vseki pat kato startiram pc-to i sled memory test-a mi pokazva saob6tenie "No 80 conductor cable installed" ili ne6to takova, no ne mi pravi problem, to samo za sekunda se vijda i prodaljava da zarejda windows. da ne e zaradi tova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 4, 2003 Share Posted September 4, 2003 "No 80 conductor cable installed" A be ti siguren li si che kabela ti e za ATA 133? Neshto me samniava da e takav. Takova saobshtenie se poiaviava ako interfeisnia ti kabel ne e takav kakavto triabva da bude. Men ako pitash smeni go. Kupi si edin, ne e mnogo skup (ima niama 5lv) i viz kakvo ste stane. Mislia che tova e problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobetsa Posted September 5, 2003 Share Posted September 5, 2003 da sa6to kato ide6 v magazina iskai kabel za 20GB 4e toq za 40 e po skap makar 4e nqma absuliutno nikva razlika,samo v cenata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 5, 2003 Share Posted September 5, 2003 da sa6to kato ide6 v magazina iskai kabel za 20GB 4e toq za 40 e po skap makar 4e nqma absuliutno nikva razlika,samo v cenata. Bobetsa, ti izbi ribata.... Da go beshe pratil za kofa izgoriala nafta li ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobetsa Posted September 6, 2003 Share Posted September 6, 2003 spokoino tva det sam go napisal mi se e slu4valo,takiva neveroqtni predlojeniq da mi pravat i za vseki slu4ai mu kazvam kakav slu4ai imah ta da znae da se izlaje ne6to.Da plati za ne6to koeto struvsa 4lv 8 da dade,tova go kazvam 6toto mi predlaha 6ina za 40GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuardianForce Posted September 9, 2003 Author Share Posted September 9, 2003 10x na si4ki, opravih sa, v kabela be6e problema. fon tomov trite cvqta na nakrainicite mai ne sa nai sugurniq na4in da se razpoznava ata33 ot ata133 6toto na stariq kabel bqha 3 cvqta, a toi se okaza ata33. moje puk i da e bil precakan, ne znam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 9, 2003 Share Posted September 9, 2003 towa za cwetowete na konektorite ne e mnogo wiarno, da ne kaja che sa gluposti, che moje da obiada niakoi. 1. az imam 80-jilen kabel s cherni konektori 2. nikoga ne sum spazwal towa koi konektor kade da wurja zashtoto prosto po-kusata strana mi e po-udobno da e kum dunoto shtoto harda e blizo a cd-to daleche gore - taka che gi wurzwam tochno protiwopolojno na towa koeto uj e prawilno i ne sum imal problemi moje bi nai-dobria nachin da opredelish dali kabela ti e 80-jilen e da go srawnish s kabela na floppy-to - ako e 80-jilen widimo ima razlika w gustotata na jicite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 11, 2003 Share Posted September 11, 2003 nikoga ne sum spazwal towa koi konektor kade da wurja Kakto sam si se ubedil moze i taka (ne vinagi mai), no po debelite knigi pishe drugo. Kato ste davam akul neka pone da e saobrazen sas tova koeto sa napisali "uchenite glavi", ne sam go izmislil az. Taka pishe, taka pravime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.