Jump to content
BulForum.com

Сканиране на книга в *.pdf

Recommended Posts

Търсих из форума , но не видях да е говорено за това , има за конвектиране , за принтиране , но не видях за сканиране.

Та значи , искам да сканирам една книга и да я направя в *.pdf.

Kажете как става тоя номер.

Благодаря предварително.

Търсих из форума , но не видях да е говорено за това , има за конвектиране , за принтиране , но не видях за сканиране.

Та значи , искам да сканирам една книга и да я направя в *.pdf.

Kажете как става тоя номер.

Благодаря предварително.

Просто е сканираш книгата , отделяш текста с fine reader и след това правиш pdf от word - ския файл ... Играчка е , но поне ще го направиш като хората .. :rolleyes:

Просто е сканираш книгата , отделяш текста с fine reader и след това правиш pdf от word - ския файл ...  Играчка е , но поне ще го направиш като хората ..  :rolleyes:

Ми то книгата е с снимки .... не е ли по добре да ги вмъкна като снимки ( сканираната страница ) в *.pdf и как става това ( за *pdf-a ) ?

Ми то книгата е с снимки .... не е ли по добре да ги вмъкна като снимки ( сканираната страница ) в *.pdf  и как става това ( за *pdf-a ) ?

Ами фотошоп , нагласяш си снимките като формат , после ги вкарваш пак във word и правш pdf-a .

Може да има и много други начини , но това е поне единствения който аз открих и знам . Така че успех ..

В софтуера на моя скенер Canon 5200F има възможност за директно правене на pdf (първо си пази всичко сканирано в temp папка и след това автонатично го прави на pdf книга). Ти в софтуера на твоя скенер нямаш ли някакви програми?

В софтуера на моя скенер Canon 5200F  има възможност за директно правене на pdf (първо си пази всичко сканирано в temp папка и след това автонатично го прави на pdf книга). Ти в софтуера на твоя скенер нямаш ли някакви програми?

Имам HP Director , но не виждам ( поне аз ) опция за сканиране в *.pdf .

Но ще поразгледам пак.

Имам HP 1315 и бях инсталирал пълната версия с приложения. Тогава ми позволяваше да съхранявам сканираното във формат *.pdf. В момента съм инсталирал ограничени приложения от диска и тази опция я няма :(.

Иначе става като стартираш HP director, ->Settings->Scan Settings & Preferences->Scan document settings->Save to file (в падащия списък) pdf;

A от Modify Scan Document settings избери стойност 400 за текст и графика, по-добре ги разпознава след това Fine reader-a.

Май ще ти се наложи да инсталираш всички приложения и в последствие да спреш автоматичното зареждане на излишните процеси.

Може и с Fine Reader-a.

На кратко- сканираш подред, после запаметяваш всички сканирани страници в един файл (File -> Save text as -> Save as type: PDF ->метка на All pages -> formats settings -> save mode:page image only ; picture resolution:300 ; jpg quality: 60). Ако съм те разбрал правилно- можеш да пропуснеш стъпките "Read" и "Check Spelling". A и програмата можеш да я кирилизираш напълно :)

Докато сканираш си има параметри, за които предполагам си прочел вече.

Ако ще разпознаваш текста - тогава във formats settings -> save mode:трябва да го промениш от page image only на text over page image

Питай ако нещо не ти е ясно.

Ако искаш да го направиш като хората, първо сканирай в Fine Reader-a отдели си текста и картинките, после в Word едитваш и конверт в *.pdf. а ако искаш само да сканираш без да правиш нищо по изобрaжението, използвай Acrobat Pro версия 6 или 7 (за другите не съм сигурен дали могат), просто в акробата избираш Create pdf from Scanner. Обаче втория метод си има и недостатъци, тъй като сканирата страница ти я разапознава като картинка, а това означава че не можеш да копираш текст или да едитнеш нещо.

Благодаря на всички за мненията.

Ще се пробвам първо с оригиналната програма за скенера. За FineReader , много много не съм доволен ,защото прави изключително много грешки и няма оправия.

Но иначе е супер програмата ако сканираш English.

Сега ще пробвам това онова и ще ви кажа , дали съм започнал процеса или ми е писнало :)

Благодаря на всички още един път !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...