CyberHill Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Търсих из форума , но не видях да е говорено за това , има за конвектиране , за принтиране , но не видях за сканиране. Та значи , искам да сканирам една книга и да я направя в *.pdf. Kажете как става тоя номер. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Търсих из форума , но не видях да е говорено за това , има за конвектиране , за принтиране , но не видях за сканиране. Та значи , искам да сканирам една книга и да я направя в *.pdf. Kажете как става тоя номер. Благодаря предварително. <{POST_SNAPBACK}> Просто е сканираш книгата , отделяш текста с fine reader и след това правиш pdf от word - ския файл ... Играчка е , но поне ще го направиш като хората .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 26, 2005 Author Share Posted May 26, 2005 Просто е сканираш книгата , отделяш текста с fine reader и след това правиш pdf от word - ския файл ... Играчка е , но поне ще го направиш като хората .. <{POST_SNAPBACK}> Ми то книгата е с снимки .... не е ли по добре да ги вмъкна като снимки ( сканираната страница ) в *.pdf и как става това ( за *pdf-a ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Ми то книгата е с снимки .... не е ли по добре да ги вмъкна като снимки ( сканираната страница ) в *.pdf и как става това ( за *pdf-a ) ? <{POST_SNAPBACK}> Ами фотошоп , нагласяш си снимките като формат , после ги вкарваш пак във word и правш pdf-a . Може да има и много други начини , но това е поне единствения който аз открих и знам . Така че успех .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 В софтуера на моя скенер Canon 5200F има възможност за директно правене на pdf (първо си пази всичко сканирано в temp папка и след това автонатично го прави на pdf книга). Ти в софтуера на твоя скенер нямаш ли някакви програми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 26, 2005 Author Share Posted May 26, 2005 В софтуера на моя скенер Canon 5200F има възможност за директно правене на pdf (първо си пази всичко сканирано в temp папка и след това автонатично го прави на pdf книга). Ти в софтуера на твоя скенер нямаш ли някакви програми? <{POST_SNAPBACK}> Имам HP Director , но не виждам ( поне аз ) опция за сканиране в *.pdf . Но ще поразгледам пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Имам HP 1315 и бях инсталирал пълната версия с приложения. Тогава ми позволяваше да съхранявам сканираното във формат *.pdf. В момента съм инсталирал ограничени приложения от диска и тази опция я няма . Иначе става като стартираш HP director, ->Settings->Scan Settings & Preferences->Scan document settings->Save to file (в падащия списък) pdf; A от Modify Scan Document settings избери стойност 400 за текст и графика, по-добре ги разпознава след това Fine reader-a. Май ще ти се наложи да инсталираш всички приложения и в последствие да спреш автоматичното зареждане на излишните процеси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Може и с Fine Reader-a. На кратко- сканираш подред, после запаметяваш всички сканирани страници в един файл (File -> Save text as -> Save as type: PDF ->метка на All pages -> formats settings -> save mode:page image only ; picture resolution:300 ; jpg quality: 60). Ако съм те разбрал правилно- можеш да пропуснеш стъпките "Read" и "Check Spelling". A и програмата можеш да я кирилизираш напълно Докато сканираш си има параметри, за които предполагам си прочел вече. Ако ще разпознаваш текста - тогава във formats settings -> save mode:трябва да го промениш от page image only на text over page image Питай ако нещо не ти е ясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Ако искаш да го направиш като хората, първо сканирай в Fine Reader-a отдели си текста и картинките, после в Word едитваш и конверт в *.pdf. а ако искаш само да сканираш без да правиш нищо по изобрaжението, използвай Acrobat Pro версия 6 или 7 (за другите не съм сигурен дали могат), просто в акробата избираш Create pdf from Scanner. Обаче втория метод си има и недостатъци, тъй като сканирата страница ти я разапознава като картинка, а това означава че не можеш да копираш текст или да едитнеш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2005 Author Share Posted May 27, 2005 Благодаря на всички за мненията. Ще се пробвам първо с оригиналната програма за скенера. За FineReader , много много не съм доволен ,защото прави изключително много грешки и няма оправия. Но иначе е супер програмата ако сканираш English. Сега ще пробвам това онова и ще ви кажа , дали съм започнал процеса или ми е писнало Благодаря на всички още един път ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.